... продължение на 48 часа
Парцелна винфикация
Дълга мацерация от 3 седмици
Малолактична ферментация в съдове
Отлежаване в френски дъбови бъчви в продължение на 12 месеца
СОРТОВЕ
50% Cabernet Sauvignon
50% Merlot
ОПИСАНИЕ
С красив, прозрачен цвят с гранатени отенъци, Château Lalande rouge разкрива на носа деликатен букет от червени плодове и какао, с нотки на препечено дърво. Нападението е меко и кръгло, развивайки се с плодови нотки и деликатно разтворени танини. Велико вино от Saint-Julien.
...Винификация
Култура на отглеждане, ръчно обиране на листа, зелени беритби. Винификация в терморегулирани иноксни съдове. Мацерация в продължение на 15-20 дни в съд. Отлежаване в нови бъчви (100%) в продължение на 12 месеца.
2016: Златен медал G & G 2019 / WINE ENTHUSIAST 90/100
«Собственост на семейството Ривиер, това вино носи името на собственика на замъка от 16-ти век. Изработено с 90% мерло...
...Бидая, "пътуване" на баски, е уникален кубински ром. След 3 години отлежаванена Куба, нашият ром е финализиран в бъчви от Арманяк и бяло вино Ирулеги Домаен Арретксеа в нашите помещения в сърцето на Страната на баските. Без добавена захар, Бидая е особено ароматен меласов ром, който играе с кодовете с ново отлежаване! Тази смела двойна финализация е ода за югозапада, придавайки елегантност и...
... хектара лозе: 60% каберне совиньон, 32% мерло, с добавка от каберне фран и пети вердо. Управлявано от семейството Албада Елгерсма от 1995 г., имотът продължава своята стремеж към съвършенство благодарение на динамиката на Александър ван Бек.
Дегустация
Богат, плътен, Хо-Медок на Шато Жискур винаги е с голяма финеса на танини и забележителна ароматна чистота, подчертано от фини подправки; той е предназначен за дълги години отлежаване.
Сортове: Каберне Совиньон (55%), Мерло (45%)
Производител: Семейство Албада Елгерсма (Шато Жискур) в Лабард (33460)
Формати и опаковки: Бутилка (75cl) - Картон от 6...
...6 месеца върху фини утайки. Бутилиране февруари 2023.
Запушалка Diam 3.
Дегустация: неговият яркочервен цвят предлага блестящи сини отенъци. В аромата се усеща истинско трио от аромати на компот от черни плодове, подправки и есенции от маки, които пренасят в сърцето на Баланя. Вкусът е кръгъл и жив, с копринени танини, които поддържат ароматичните усещания.
Червеното Фратичело е вино с характер, с типични аромати на корсиканските сортове, меко и плодово. То се съчетава естествено със специалитетите на корсиканската гастрономия, като Фигателу и говеждо с дивеч.
...В устата, атаката е пълна, танините са кръгли и копринени. Цялостта е с прекрасно равновесие и финал, който продължава много приятно.
СЪЧЕТАНИЯ С ХРАНА И ВИНО
Сервирайте на 13°C за чисто удоволствие или с плато от колбаси и козе сирене.
Регион: Божоле
Сорт: Гаме Нуар – стари лози над 40 години...
...Тероар: Глинесто-пясъчна почва върху шисти
Ситуация: Висок лаян
Гроздето се бере ръчно на последователни избирания.
Винификация
Алкохолната ферментация се извършва в бъчви, а отлежаването е 18 месеца в бъчви.
Остатъчни захари: 210 г/литър
Алкохолно съдържание: 12.5
Дегустация между 10 и 12°C
Нос: Жълт
Нос: Ноти на дюли
Устата: Конфитюрени плодове, дюли с богат финал
Потенциал за отлежаване: 20...
...Тази купаж 100% Малбек отлежава в бъчви в продължение на една година.
Това вино с дълбок пурпурен цвят и черно-лилави ръбове е фино и елегантно на вкус с аромати на къпини, касис, придружени от нотка ванилия.
Това е вино за отлежаване, но също така е забележително и в младо състояние.
...Солове:
Лимонно-варовикови
Златен медал от Гилбер и Гиар
Винификация:
Ръчно бране, дълга мацерация в иноксова бъчва, след което отлежаване в френски дъбови бъчви.
Блестящ цвят, гранатено червен.
Интензивен и богат нос, аромати на печено, ванилия и
лакрица, придружени от зрели плодове
като сини сливи.
В устата танините са копринени и добре
разтворени.
Състав: 100% Каберне Совиньон
Солове: Лимонно-варовикови...
...Le Clos Saint-Jean е част от флагмана на Първите Кру на апелацията Шасан-Монраше. На този великолепен тероар, имотът Au Pied du Mont Chauve ни предлага вино с много интензивен вкус и невероятна дължина. Отличната зрялост на събраните гроздове придава на тази купаж мощен и сложен вкус, който се развива върху цитрусови нотки, докато внимателното отлежаване в бъчви му придава кръглост и изкушение...
...Сорт: 100% Шардоне.
Производство: Мацерация на ципите в продължение на 20 месеца в съд от 5hl от пясъчник, след което пресоване и финално отлежаване 10 месеца в бъчва от 5hl върху утайките от купажа Алтитюд.
Коментари за дегустация: Нос с димни нотки на спиртни напитки, устата предлага цялото богатство на оксидативните нотки на Шардоне, отлежавало върху утайки: орехи, меден хляб, къри, мед. Живостта и горчивината на танините придават свежест на това комплексно вино. Да се консумира добре охладено.
Година на реколтата: 2018...
... след това се отлежават отделно в съдове в продължение на няколко месеца с финално деликатно отлежаване в дъб, което се извършва преди бутилирането.","DÉGUSTATION":"ДЕГУСТАЦИЯ\nТъмен цвят с виолетови отблясъци.\nКаберне Совиньон с аромати на мента, червени плодове, зрял пипер, димни нотки и леко печени тонове. Плътно, апетитно, добре структурирано, с много плодове.\nТова вино ще съпътства вашите червени меса и пица. Идеалната температура за сервиране е между 14°C и 16°C."}...
...История: Шато Бране-Кантенак е имение, разположено в лозята на Бордо, в апелацията Марго. Имот от 75 хектара, известен с елегантните и фини вина. BriO de Cantenac е второто винона Шато Бране-Кантенак, разположено в сърцето на апелацията Марго.
Сортове: 29% Каберне Совиньон, 62% Мерло, 9% Каберне Фран
Винификация: Ръчно бране
Отлежаване: дъбови бъчви (25% в нови бъчви за 75% в бъчви от предишно...
...Сортове: Гренаш 95%, Каринян 5%
Възраст на лозята: 15 години
Тероар: Аргило-калциев
Беритба: Машинна
Дегустация:
• Цвят: Много светло розово
• Първи нос: интензивен, цитрусов (грейпфрут) и цветен
• Втори нос: праскова от лоза
• На вкус: свеж, елегантен, кръгъл
• Добра каудалия
Съчетание храни/вино:
• Ястия с южни акценти
• Салата, Грил
Съхранение: 2 години
Винификация:
Пресиране директно. Мостовете бързо се охлаждат, за да се запазят ароматите. Натурално утаяване на студено. Винификация в съд при 16°C за оптимална свежест и фини аромати. Отлежаванена фини утайки до бутилиране.
...ВИНИФИКАЦИЯ: Разумно лозарство
Предферментационна мацерация на студено, Ферментация при 18°C Ферментация и отлежаванена утайка в дъбови бъчви (228 л) за 30% от купажа (8 месеца)
Отлежаванена утайка в съд за 70% от купажа (5 месеца)
БЕЛЕЖКИ ЗА ДЕГУСТАЦИЯ:
Носът изразява апетитни нотки на конфитирани лимони и екзотични плодове, ананас и манго, след което преминава към по-минерални и деликатно...
... с сребристи отблясъци. Приятен аромат на цветя и бели плодове, нотки на ментол. Изчистен вкус при първото опитване. Развива се с нотки на лимон и освежаваща минералност в финала.\n\nСЪЧЕТАНИЯ ХРАНА-ВИНО\nПечени миди с масло. Твърди сирена тип Комте.\nРядко вино. Идеално за консумация между 10 и 12°C.\n\nОбем (Л):0,75\nБрутно тегло (кг):1,5\nАлкохолно съдържание (%):13"}...
...-Фюисе. Виноградарство: Почва: Много варовита и плитка червена почва. Плътност на засаждане: 8 500 растения/хектар. Рязане: Гийо. Възраст: 50 години. Беритба: Ръчна. Добиви: Между 30 и 40 хектолитра на хектар в зависимост от годината. Малки гроздове с много малки зърна, много концентрирани на захар. Винификация: Много дълга винификация, на студено върху фини утайки. (между 15 °C и 20 °C) Отлежаване: 100 % отлежаване в полутонове от 11 до 12 месеца (дъбови бъчви от 500 литра) от 1 до 3 вино.
... конкурса Fiminalises
Опаковка цена на единица, продават се по кашон от 6 бутилки, можете да комбинирате с другите купажи на имота, безплатна доставка.
Съчетание храна-вино: Дивеч, Стари сирена, Червени меса
Съвет на енолога: да се сервира между 16 и 18°C
Имот: Domaine Brunely
Наименование: Vacqueyras
Реколта: 2018
Култура: Традиционна
Етикет: Контролирано наименование на произход...
...Жътвата се извършва рано сутрин, за да се запази плодовият вкус и свежестта на гроздето. Мацерация на ципите от 10 до 12 часа в иноксова, терморегулирана и инертна цистерна. Ферментация при ниска температура (16-18°С). Отлежаванена утайка. Резултатът от тази винфикация придава на нашето бяло вино плодови нотки, кръглост, плътност и мекота.
Устата: приятен старт, копринено тяло и финал. През...
...CEPAGE : 70% МЕРЛО, 30% КАБЕРНЕ
ORIGINE DU RAISIN : 100% Домаен дю МАНОИР де ла ВАЛЕТТ на 40 км от БОРДО
SOL : Аргило варовик
VINTAGE : 100% от реколта 2022
METHODE : Отлежаване в съд
ALCOOL : 12,5%<x<13 %Vol
DOSAGE : Тип сух
PACKAGING : бутилка от 750 мл
NOTES : Ясен розов вино. Носът напомня на червени плодове, както и атаката в устата.
Съвети : Много добре се комбинира като аперитив или през цялото време на хранене. Да се консумира между 4 и 8 ° C.
... вино копринена текстура и красива кремообразност, като добавя и деликатна сложност.
Ароматът се отваря с нотки на медена диня, прясно нарязана трева и лайм, балансирани от екзотични аромати на личи и гуава. На вкус, доминират нотки на мушмули и плод на страстта, подкрепени от свежата и естествена киселинност на реколтата, която придава ярък и минерален финал.
Това вино се съчетава перфектно със салата от грейпфрут и скариди, морски дарове или тайски ястия.
...На ароматно ниво, този смесен уиски – Колекция № 3 съчетава зърнени нотки от зимен светъл ечемик с дървесни нотки, последвани от плодови и подправкови аромати, получени от отлежаване в бъчви от вино.
...Малки дъбови или кестенови бъчви с вместимост 20 / 28 / 56 и 112L. Тези бъчви са идеални за отлежаванена спиртни напитки (ром, арманяк, уиски и др.), бира и разбира се, вино.
...Селекция на парцели от Mondeuse ексепция. Велико вино от Савоя, предназначено за отлежаване.
Дomaine: ШАТО ДЕ МЕРАНД
Апелация: AOC ARBIN
Регион: САВОЯ
Цвят: Червен
Сортове: 100% Mondeuse
Метод на отглеждане: Биодинамичен
Характер: лек / плодов
Съдържание: 75cl
Година на реколта: 2019
Тегло: 1 кг...
... значителен потенциал за стареене.
Цвят: Червен
AOC: Бордо Супериор
Лозя: Глинесто-пясъчна тероар
Винфикации: Изцяло отлежаване в нови дъбови бъчви в продължение на 12 до 18 месеца
Награди и медали: Сребро в Лос Анджелис...
...Креман д'Алзас е пенливо вино, получено по традиционния метод. След първичната ферментация в съд, виното се бутилира, за да се извърши втората ферментация, която му придава газираност.
Средна продължителност на съхранение на латите 18 месеца.
Подходящо за сервиране като аперитив или за цялото ястие.
Сортове: 100% Пино Ноар
Валежи: 550 мм/година
Отлежаване: 8 до 9 месеца в стогодишни бъчви
Алкохол: 12%
Температура на сервиране: 5-7°C
Съхранение: 3 години...
... хектар се поддържа внимателно, за да се осигури върховното качество на плодовете.
С общо производство от 15 000 бутилки по 0,75 литра, това червено сухо вино от реколта 2015 притежава алкохолно съдържание от 12,5%. Процесът на винопроизводство демонстрира ангажимент към качеството и автентичността. Гроздето, събрано на ръка и внимателно подбрано, е преминало през ферментация в открити бъчви от 225 литра, с мацерация от 20 дни, последвано от отлежаване в инокс съдове в продължение на 10 месеца.
... стареене и отлежаване в дърво. Вегетативните аромати на този сорт отстъпват място на много по-приятни и сложни аромати, когато зрялостта е задоволителна. От друга страна, при винене самостоятелно, Каберне Совиньон N често липсва на плътност и кръглост.
Културни и агрономически способности
Каберне Совиньон N е сорт с късно разпукване, енергичен (с дебели леторасти при плодородни условия), който излъчва много дълги клонки (удължени междувъзлия) и чиито усуквания се дървеснеят.
...Интензивно и комплексно Кахор
Това дълбоко оцветено вино е изразително и хармонично; неговият сложен нос напомня на касис, подправки и запечен плод. Месесто и мощно в устата, неговото кадифено качество е доказателство за перфектното овладяване на техниките за отлежаване в дъб. Ароматите на черни плодове, лакрица и шоколад допълват пълното изразяване на виното.
Сервирайте декантирано (или отворено няколко часа предварително) преди да се насладите на 15-16°.
Предложено съчетание: дивечов foie gras, трюфели, горски гъби, турнедос, агне на мляко.