... продължение на 48 часа
Парцелна винфикация
Дълга мацерация от 3 седмици
Малолактична ферментация в съдове
Отлежаване в френски дъбови бъчви в продължение на 12 месеца
СОРТОВЕ
50% Cabernet Sauvignon
50% Merlot
ОПИСАНИЕ
С красив, прозрачен цвят с гранатени отенъци, Château Lalande rouge разкрива на носа деликатен букет от червени плодове и какао, с нотки на препечено дърво. Нападението е меко и кръгло, развивайки се с плодови нотки и деликатно разтворени танини. Велико вино от Saint-Julien.
... хектара лозе: 60% каберне совиньон, 32% мерло, с добавка от каберне фран и пети вердо. Управлявано от семейството Албада Елгерсма от 1995 г., имотът продължава своята стремеж към съвършенство благодарение на динамиката на Александър ван Бек.
Дегустация
Богат, плътен, Хо-Медок на Шато Жискур винаги е с голяма финеса на танини и забележителна ароматна чистота, подчертано от фини подправки; той е предназначен за дълги години отлежаване.
Сортове: Каберне Совиньон (55%), Мерло (45%)
Производител: Семейство Албада Елгерсма (Шато Жискур) в Лабард (33460)
Формати и опаковки: Бутилка (75cl) - Картон от 6...
...Винификация
Култура на отглеждане, ръчно обиране на листа, зелени беритби. Винификация в терморегулирани иноксни съдове. Мацерация в продължение на 15-20 дни в съд. Отлежаване в нови бъчви (100%) в продължение на 12 месеца.
2016: Златен медал G & G 2019 / WINE ENTHUSIAST 90/100
«Собственост на семейството Ривиер, това вино носи името на собственика на замъка от 16-ти век. Изработено с 90% мерло...
...Бидая, "пътуване" на баски, е уникален кубински ром. След 3 години отлежаванена Куба, нашият ром е финализиран в бъчви от Арманяк и бяло вино Ирулеги Домаен Арретксеа в нашите помещения в сърцето на Страната на баските. Без добавена захар, Бидая е особено ароматен меласов ром, който играе с кодовете с ново отлежаване! Тази смела двойна финализация е ода за югозапада, придавайки елегантност и...
...6 месеца върху фини утайки. Бутилиране февруари 2023.
Запушалка Diam 3.
Дегустация: неговият яркочервен цвят предлага блестящи сини отенъци. В аромата се усеща истинско трио от аромати на компот от черни плодове, подправки и есенции от маки, които пренасят в сърцето на Баланя. Вкусът е кръгъл и жив, с копринени танини, които поддържат ароматичните усещания.
Червеното Фратичело е вино с характер, с типични аромати на корсиканските сортове, меко и плодово. То се съчетава естествено със специалитетите на корсиканската гастрономия, като Фигателу и говеждо с дивеч.
...В устата, атаката е пълна, танините са кръгли и копринени. Цялостта е с прекрасно равновесие и финал, който продължава много приятно.
СЪЧЕТАНИЯ С ХРАНА И ВИНО
Сервирайте на 13°C за чисто удоволствие или с плато от колбаси и козе сирене.
Регион: Божоле
Сорт: Гаме Нуар – стари лози над 40 години...
...Тероар: Глинесто-пясъчна почва върху шисти
Ситуация: Висок лаян
Гроздето се бере ръчно на последователни избирания.
Винификация
Алкохолната ферментация се извършва в бъчви, а отлежаването е 18 месеца в бъчви.
Остатъчни захари: 210 г/литър
Алкохолно съдържание: 12.5
Дегустация между 10 и 12°C
Нос: Жълт
Нос: Ноти на дюли
Устата: Конфитюрени плодове, дюли с богат финал
Потенциал за отлежаване: 20...
...Сорт: 100% Шардоне.
Производство: Мацерация на ципите в продължение на 20 месеца в съд от 5hl от пясъчник, след което пресоване и финално отлежаване 10 месеца в бъчва от 5hl върху утайките от купажа Алтитюд.
Коментари за дегустация: Нос с димни нотки на спиртни напитки, устата предлага цялото богатство на оксидативните нотки на Шардоне, отлежавало върху утайки: орехи, меден хляб, къри, мед. Живостта и горчивината на танините придават свежест на това комплексно вино. Да се консумира добре охладено.
Година на реколтата: 2018...
...Тази купаж 100% Малбек отлежава в бъчви в продължение на една година.
Това вино с дълбок пурпурен цвят и черно-лилави ръбове е фино и елегантно на вкус с аромати на къпини, касис, придружени от нотка ванилия.
Това е вино за отлежаване, но също така е забележително и в младо състояние.
...Солове:
Лимонно-варовикови
Златен медал от Гилбер и Гиар
Винификация:
Ръчно бране, дълга мацерация в иноксова бъчва, след което отлежаване в френски дъбови бъчви.
Блестящ цвят, гранатено червен.
Интензивен и богат нос, аромати на печено, ванилия и
лакрица, придружени от зрели плодове
като сини сливи.
В устата танините са копринени и добре
разтворени.
Състав: 100% Каберне Совиньон
Солове: Лимонно-варовикови...
...Le Clos Saint-Jean е част от флагмана на Първите Кру на апелацията Шасан-Монраше. На този великолепен тероар, имотът Au Pied du Mont Chauve ни предлага вино с много интензивен вкус и невероятна дължина. Отличната зрялост на събраните гроздове придава на тази купаж мощен и сложен вкус, който се развива върху цитрусови нотки, докато внимателното отлежаване в бъчви му придава кръглост и изкушение...
... след това се отлежават отделно в съдове в продължение на няколко месеца с финално деликатно отлежаване в дъб, което се извършва преди бутилирането.","DÉGUSTATION":"ДЕГУСТАЦИЯ\nТъмен цвят с виолетови отблясъци.\nКаберне Совиньон с аромати на мента, червени плодове, зрял пипер, димни нотки и леко печени тонове. Плътно, апетитно, добре структурирано, с много плодове.\nТова вино ще съпътства вашите червени меса и пица. Идеалната температура за сервиране е между 14°C и 16°C."}...
...Сортове: Гренаш 95%, Каринян 5%
Възраст на лозята: 15 години
Тероар: Аргило-калциев
Беритба: Машинна
Дегустация:
• Цвят: Много светло розово
• Първи нос: интензивен, цитрусов (грейпфрут) и цветен
• Втори нос: праскова от лоза
• На вкус: свеж, елегантен, кръгъл
• Добра каудалия
Съчетание храни/вино:
• Ястия с южни акценти
• Салата, Грил
Съхранение: 2 години
Винификация:
Пресиране директно. Мостовете бързо се охлаждат, за да се запазят ароматите. Натурално утаяване на студено. Винификация в съд при 16°C за оптимална свежест и фини аромати. Отлежаванена фини утайки до бутилиране.
...ВИНИФИКАЦИЯ: Разумно лозарство
Предферментационна мацерация на студено, Ферментация при 18°C Ферментация и отлежаванена утайка в дъбови бъчви (228 л) за 30% от купажа (8 месеца)
Отлежаванена утайка в съд за 70% от купажа (5 месеца)
БЕЛЕЖКИ ЗА ДЕГУСТАЦИЯ:
Носът изразява апетитни нотки на конфитирани лимони и екзотични плодове, ананас и манго, след което преминава към по-минерални и деликатно...
... с сребристи отблясъци. Приятен аромат на цветя и бели плодове, нотки на ментол. Изчистен вкус при първото опитване. Развива се с нотки на лимон и освежаваща минералност в финала.\n\nСЪЧЕТАНИЯ ХРАНА-ВИНО\nПечени миди с масло. Твърди сирена тип Комте.\nРядко вино. Идеално за консумация между 10 и 12°C.\n\nОбем (Л):0,75\nБрутно тегло (кг):1,5\nАлкохолно съдържание (%):13"}...
...-Фюисе. Виноградарство: Почва: Много варовита и плитка червена почва. Плътност на засаждане: 8 500 растения/хектар. Рязане: Гийо. Възраст: 50 години. Беритба: Ръчна. Добиви: Между 30 и 40 хектолитра на хектар в зависимост от годината. Малки гроздове с много малки зърна, много концентрирани на захар. Винификация: Много дълга винификация, на студено върху фини утайки. (между 15 °C и 20 °C) Отлежаване: 100 % отлежаване в полутонове от 11 до 12 месеца (дъбови бъчви от 500 литра) от 1 до 3 вино.
... конкурса Fiminalises
Опаковка цена на единица, продават се по кашон от 6 бутилки, можете да комбинирате с другите купажи на имота, безплатна доставка.
Съчетание храна-вино: Дивеч, Стари сирена, Червени меса
Съвет на енолога: да се сервира между 16 и 18°C
Имот: Domaine Brunely
Наименование: Vacqueyras
Реколта: 2018
Култура: Традиционна
Етикет: Контролирано наименование на произход...
...Жътвата се извършва рано сутрин, за да се запази плодовият вкус и свежестта на гроздето. Мацерация на ципите от 10 до 12 часа в иноксова, терморегулирана и инертна цистерна. Ферментация при ниска температура (16-18°С). Отлежаванена утайка. Резултатът от тази винфикация придава на нашето бяло вино плодови нотки, кръглост, плътност и мекота.
Устата: приятен старт, копринено тяло и финал. През...
...CEPAGE : 70% МЕРЛО, 30% КАБЕРНЕ
ORIGINE DU RAISIN : 100% Домаен дю МАНОИР де ла ВАЛЕТТ на 40 км от БОРДО
SOL : Аргило варовик
VINTAGE : 100% от реколта 2022
METHODE : Отлежаване в съд
ALCOOL : 12,5%<x<13 %Vol
DOSAGE : Тип сух
PACKAGING : бутилка от 750 мл
NOTES : Ясен розов вино. Носът напомня на червени плодове, както и атаката в устата.
Съвети : Много добре се комбинира като аперитив или през цялото време на хранене. Да се консумира между 4 и 8 ° C.
... вино копринена текстура и красива кремообразност, като добавя и деликатна сложност.
Ароматът се отваря с нотки на медена диня, прясно нарязана трева и лайм, балансирани от екзотични аромати на личи и гуава. На вкус, доминират нотки на мушмули и плод на страстта, подкрепени от свежата и естествена киселинност на реколтата, която придава ярък и минерален финал.
Това вино се съчетава перфектно със салата от грейпфрут и скариди, морски дарове или тайски ястия.
...На ароматно ниво, този смесен уиски – Колекция № 3 съчетава зърнени нотки от зимен светъл ечемик с дървесни нотки, последвани от плодови и подправкови аромати, получени от отлежаване в бъчви от вино.
...Малки дъбови или кестенови бъчви с вместимост 20 / 28 / 56 и 112L. Тези бъчви са идеални за отлежаванена спиртни напитки (ром, арманяк, уиски и др.), бира и разбира се, вино.
...Селекция на парцели от Mondeuse ексепция. Велико вино от Савоя, предназначено за отлежаване.
Дomaine: ШАТО ДЕ МЕРАНД
Апелация: AOC ARBIN
Регион: САВОЯ
Цвят: Червен
Сортове: 100% Mondeuse
Метод на отглеждане: Биодинамичен
Характер: лек / плодов
Съдържание: 75cl
Година на реколта: 2019
Тегло: 1 кг...
... значителен потенциал за стареене.
Цвят: Червен
AOC: Бордо Супериор
Лозя: Глинесто-пясъчна тероар
Винфикации: Изцяло отлежаване в нови дъбови бъчви в продължение на 12 до 18 месеца
Награди и медали: Сребро в Лос Анджелис...
... хектар се поддържа внимателно, за да се осигури върховното качество на плодовете.
С общо производство от 15 000 бутилки по 0,75 литра, това червено сухо вино от реколта 2015 притежава алкохолно съдържание от 12,5%. Процесът на винопроизводство демонстрира ангажимент към качеството и автентичността. Гроздето, събрано на ръка и внимателно подбрано, е преминало през ферментация в открити бъчви от 225 литра, с мацерация от 20 дни, последвано от отлежаване в инокс съдове в продължение на 10 месеца.
... стареене и отлежаване в дърво. Вегетативните аромати на този сорт отстъпват място на много по-приятни и сложни аромати, когато зрялостта е задоволителна. От друга страна, при винене самостоятелно, Каберне Совиньон N често липсва на плътност и кръглост.
Културни и агрономически способности
Каберне Совиньон N е сорт с късно разпукване, енергичен (с дебели леторасти при плодородни условия), който излъчва много дълги клонки (удължени междувъзлия) и чиито усуквания се дървеснеят.
...Интензивно и комплексно Кахор
Това дълбоко оцветено вино е изразително и хармонично; неговият сложен нос напомня на касис, подправки и запечен плод. Месесто и мощно в устата, неговото кадифено качество е доказателство за перфектното овладяване на техниките за отлежаване в дъб. Ароматите на черни плодове, лакрица и шоколад допълват пълното изразяване на виното.
Сервирайте декантирано (или отворено няколко часа предварително) преди да се насладите на 15-16°.
Предложено съчетание: дивечов foie gras, трюфели, горски гъби, турнедос, агне на мляко.
... на конфитюри от плодове (кайсии, дюли), мед, подправки около деликатни дървесни нотки. Кремообразен старт, поддържан от вкусна, дълга и свежа структура.
СЪЧЕТАНИЕ ХРАНА/ВИНО : Аперитив, фоа гра, десерти, бриошови питки, плодови тарти.
ТЕМПЕРАТУРА НА СЕРВИРАНЕ : 10°C.
Картон с 6 бутилки от 75cl...
...Côtes-de-Bourg
Смесване :
Мерло - Каберне Совиньон
Потенциал за стареене :
Около 15 години
Винификация :
Беритба без гроздови стъбла, не е смачкана. Ферментация в бетонни съдове.
Мацерация между две и три седмици с контролирана екстракция за
постигане на фина и елегантна танинова структура. Прехвърляне в бъчви в края на
малоалектичната ферментация. Отлежаване в бъчви в продължение на 12 месеца.