... на конфитюри от плодове (кайсии, дюли), мед, подправки около деликатни дървесни нотки. Кремообразен старт, поддържан от вкусна, дълга и свежа структура.
СЪЧЕТАНИЕ ХРАНА/ВИНО : Аперитив, фоа гра, десерти, бриошови питки, плодови тарти.
ТЕМПЕРАТУРА НА СЕРВИРАНЕ : 10°C.
Картон с 6 бутилки от 75cl...
...Côtes-de-Bourg
Смесване :
Мерло - Каберне Совиньон
Потенциал за стареене :
Около 15 години
Винификация :
Беритба без гроздови стъбла, не е смачкана. Ферментация в бетонни съдове.
Мацерация между две и три седмици с контролирана екстракция за
постигане на фина и елегантна танинова структура. Прехвърляне в бъчви в края на
малоалектичната ферментация. Отлежаване в бъчви в продължение на 12 месеца.
...Шато Клине, едно от най-престижните имения в апелацията, се намира в сърцето на лозята Померол. Фльор дьо Клине, "другото велико вино от Ш. Клине", създадено през 2006 г., всъщност е второто винона Ш. Клине (въпреки че част от сока идва от съседни имения, избрани от Ронан Лаборд). Процесът на винификация и отлежаване се извършва в модерни изби от екипа на Клине, за да разкрие съкровищата на тази изключителна апелация.
...От дълго време на върха на апелацията Померол, заедно с братовчед си и съсед Петрус, Тротаной е изключително привлекателно вино. То е едновременно дълбоко, мощно, фино и елегантно. Може да се подобри с отлежаване в продължение на десетилетия в големите реколти.
... Competition…).
Старо порто
Този аромат произлиза от дългия процес наотлежаване. През всичките тези години, ракиите бавно се изпаряват и са необходими около три бутилки ракия, за да се произведе една бутилка Initiale Extra.
Трюфел
Влажните изби, с идентичен под от векове, в които отлежаваме Initiale Extra, позволяват на аромата на трюфел да се развива бавно. Ние отделяме особено внимание на тези изби...
...Младият Château LAMOTHE CISSAC Vieilles Vignes притежава дълбок пурпурен цвят. Голямо ароматно разнообразие с прекрасно равновесие между богатството на плодовете и новото дърво. Аромати на карамфил, подправки и светъл тютюн. Велико вино за отлежаване, щедро и мощно, притежаващо много елегантност. Нуждае се от време, за да се развие.
...Преди известен като "Vin Paillé", този нектар дължи уникалния си характер на дълга традиция и контролирано отлежаване. Това е празнично вино! Реколта 2015, 14 °. Бутилка 50 cl.
...СОРТОВЕ: 100 % ПИНО НОАР
ВИНИФИКАЦИЯ: Частична малолактична ферментация.
Отлежаване в изба в продължение на 5 години.
СМЕСВАНЕ: 15 % резервно вино от перпетуална солера.
ДОЗИРАНЕ: 10 г/л
ДЕГУСТАЦИЯ: Тази купаж от чист Пино Ноар предлага аромати, съчетаващи бели цветя и цитруси. Вкусът е кръгъл и мек, с нотки на компот от плодове и ванилия, завършващ с дървесни нюанси.
Този шампанско е подходящо за аперитив и през цялото време на хранене.
... отлежаване в дъбови бъчви за нашите вина, отлежаванена общи утайки за белите (6 месеца) и мацерации над 6 седмици за червените. Работа с гроздето чрез гравитация, намаляване на сулфитите.
Характерът на нашите вина: плод, удоволствие, контролирани и копринени танини.
Нашите бутилки (визуал): цветни, те образуват фреска, поставени една до друга, творба на артист (изящни изкуства Париж).
Посрещане: Gîte de France, за да споделим нашата страст.
Нашата убеденост: биологично земеделие.
Нашата цел: да не правим същото вино като съседа и да ви предложим момент на удоволствие.
Произходът на Гран Винс де Жиронд датира от 1820 г., когато е основана къщата De Luze, един от пионерите на бордоския пазар, който започва да бутилира вино и да го изнася по целия свят.
Днес групата GVG обединява всички умения и инструменти за селектиране, смесване, отлежаване, бутилиране, съхранение, проектиране и търговия с велики вина. Със солидна репутация, Гран Винс де Жиронд заема място в...
ДОМЕНЪТ ЛА БЕРАНЖЕРАЙ разполага с лозе на хълмове с площ от 30 хектара на 174 метра надморска височина. БЕРАНЖЕРАЙ произвежда и предлага три различни серии: традиционен Кахор (без дъб), Кахор с отлежаване (с дъб) и вино от страната на Лот - розе и червено.
... препоръчваме предварително материалите и продуктите, които ще бъдат използвани за максимален контрол на рисковете. THEMAS дистрибутира Clayver във Франция. Clayver е керамичен съд, проектиран специално за винопроизводство и отлежаваненавино, изработен ръчно в Италия. Материалът е непроницаем за течности, не са необходими допълнителни мерки като покритие или импрегниране. Неговата микропореста...
...Светло жълт цвят с бели златисти отблясъци. Свеж, но доста дискретен нос, основно цветен. Лека минералност при аерация и деликатен нюанс на зелена ябълка. Вино с лекота и деликатност, доминирано в средата на устата от свежестта на цитрусите. Завършек с голяма финес и приятна текстура, балансирано и плодово. Прекрасна дълготрайност за цялостно и ефирно усещане.
Съхранение и запазване: Може да се съхранява 5 години.
Гастрономия: Сервирайте при температура 14°C. Съпътства риби, морски дарове и птици.