...което следва биологичния процес на ферментация и прилага принципите на биодинамиката, за да активира дрождите, които са отговорни за първия и най-важен процес, който преобразува гроздето във вино. Резултатът е супер продукт с характеристики, които го отличават от обикновените вина: пълна липса на протеини или вещества от животински произход, серен диоксид, химически продукти или стабилизатори, и без...
...Витинио: 100% Небиоло.
Винификация: традиционна ферментация с мацерация под капачка за около 21 дни.
Отлежаване: 36 месеца в малки бъчви от френски дъб.
Цвят: интензивен гранатовочервен.
Аромат: интензивен и сложен, с нотки на малки горски плодове и сладки подправки.
Вкус: сух и пълен, хармоничен и с добра дълготрайност.
Алкохолно съдържание: ±14%
Гастрономическо съчетание: изискано вино, подходящо за основни ястия от червено месо, особено задушени и печени, зрели сирена и сложни ястия с фондю и трюфел.
Сервирайте при температура около 18°C.
... интензивен рубиненочервен цвят. Благодарение на сочния и пълен вкус, е перфектно само по себе си или с шоколад. Отлично се съчетава с зрели сирена.
Формат: 0,5 л.
Тип вино: Сладко.
Година: 2019.
Държава: Италия.
Регион: Тоскана.
Сорт: 100% Aleatico.
Отлежаване: 6 месеца в малки дървени бъчви - 6 месеца в бутилка.
Цвят: Интензивен рубиненочервен.
Аромат: Ягода, Слива, Дива роза.
Температура: 12° C.
Идеално с: Шоколад, зрели сирена.
...Вино, получено от винопроизводството на грозде Негроамаро (90%) и Малавезия Нера (10%). Зона на производство: Саленто, между провинциите Бриндизи и Лече. Отлежаване в барици.
При носа се появяват нотки на зрели червени плодове и конфитюри, подправени с черен пипер, лакрица, печени нотки и балсамова нотка от средиземноморска растителност.
Идеално с твърди сирена като Комте, Горгонзола, колбаси като свинска панчета, чоризо, капоколо и червени меса на скара.
... се радват на добро слънчево греене и на свежия бриз от близкото езеро Гарда, позволява на гроздето да изрази най-доброто от своите възможности. Умелото отлежаване в избата предоставя червено вино с голяма елегантност и хармония, изтънчено и способно да се развива положително повече от десетилетие.
Препоръчва се да се сервира при температура 16-18°C и да се отвори бутилката един час преди консумация.
Съдържа сулфити.
Капацитет: 0.75l
Код: 06353
Категория: Червени
Алкохолно съдържание: 14.4% об.
Държава: Италия
Регион: Венето
Сортове: Corvina Veronese 90%, Oseleta 10%...
... температура от 24-26°C. В края на ферментацията виното отлежава в барици за 16-18 месеца. Следва допълнително отлежаване в бутилка за поне 3 месеца.
Капацитет за стареене: 4 и повече години в зависимост от реколтата.
Цвят: интензивно рубинено червено.
Аромати: широк и устойчив, с нотки на добре узрели червени плодове.
...Вино с голямо качество, получено от внимателен подбор на грозде Канонaу, предимно от лози на над 40 години, отглеждани в стил "алберело".
След бавна ферментация с ципите, проведена в малки стоманени съдове за период от около 20 дни, зрее в френски дъбови бъчви за 24 месеца. Следва отлежаване в бутилка, легнала, за поне 8 месеца.
Прекрасен гранатовочервен цвят.
На носа е внушително. Богато на...
... 450 м над морското равнище. Оптималната височина на терена, на който отглеждаме гроздето, и идеалното отлежаване определят уникалността на нашите вина. Произвеждайки вино от собствените си лозя, можем да контролираме всеки етап от растежа на лозата. Събирането на гроздето се извършва на ръка, което ни позволява да направим първоначален подбор на гроздовете още на полето. Събирането на ръка става...
... произвежда вино в собствената си изба, където освен използването на барици и тонела от дъб, както и тонела от акация за отлежаване и стареене на червените и белите вина, се използват и винени съдове от бетон с контрол на температурата, които могат да поддържат най-добре вината, които трябва да узреят, и по-новите технологични съдове от инокс с изолация, в които се обработват малките маси за бленд и за по-добър контрол върху тяхната еволюция и узряване.
... препарати 500P и 501, заедно с микс от фитотерапевтични чайове, с цел да се увеличи биоразнообразието на флората и фауната в лозето и да се укрепят естествените защити на лозата. При винопроизводството се използват местни дрожди, когато е възможно, и се намесваме възможно най-малко, за да позволим на всяко вино да намери естествения си път и да запази характеристиките на всяка партида грозде. Финалната смес за всяко вино се определя само след процеса наотлежаване.
... метаболитните нужди на дрождите и по този начин да гарантират редовни и бездефектни ферментации и да максимизират производството на аромати. Компанията предлага също така широка гама от танини и помощни средства за отлежаване, за постигане на цели като стабилизация на цвета, добавяне на структура, антиоксидантен ефект и сензорно равновесие.
Пълна линия от добавки, помощни средства и дрожди за преработка на бира през целия процес, от суровините до стабилизацията на готовия продукт.
От 2006 г. разполага с ново съоръжение за производство на микрофилтрирана течна арабска гума.
...) днес е седалище на компанията, която се готви да възстанови древните изби в недрата на страната, места, които винаги са се използвали за отлежаваненавино. На Пантелерия, в характерното лозе с дървесна форма, станало част от наследството на ЮНЕСКО, се произвеждат гроздето зибиббо, от което се получава известният Пассито ди Пантелерия, истински нектар на боговете. На Пантелерия също така е...
Tenuta La Torretta разполага с рационално структурирани изби, които използват най-съвременните технологии за производство навино и традицията за отлежаване в дъбови бъчви и барики. Днес е Lu...
... от 0,75 л. Bramaterra се състои на 70% от грозде Неббиоло и на останалите 30% от грозде Кроатина, Ува рара и Весполина. В Coste della Sesia Rosso процентът на грозде Неббиоло е 50%. Периодът наотлежаване в дъбови бъчви от 10-30hl е около 48 месеца (24 за Coste della Sesia Rosso), времеви интервал, който е по-дълъг от минималното изискване на регламента. Този подход се оправдава с желанието на Леонардо Монтà да оптимизира нивото на зрялост на своето вино, в бизнес логика, основана изцяло на постигането на максимално възможно качество.