... направено, за да ви гарантира качествено вино, което уважава типичността на своя сорт.
ДЕГУСТАЦИЯ
Цвят: интензивно червено с виолетови отблясъци.
Нос: експресивен с нотки на конфитюр от червени плодове.
Вкус: щедър, кръгъл и плътен с аромати на пресни плодове, подправени с нотка на сладки подправки.
Едно Merlot, което е истинско удоволствие!
СЪЧЕТАНИЯ С ЯСТИЯ
Star Merlot ще се съчетае прекрасно с чиния от колбаси, грил, бели меса в сос, риба и чипс и характерни сирена.
...Сорт: Сиакарелу и Нийелучи 15 години 25 хл/ха
Реколта: ръчна
5 000 бутилки
Винификация: директно пресоване, последвано от леко студено декантиране.
Поставяне в ферментационен съд с добавяне на дрожди.
Ферментация 14-16°C.
Мека филтрация на целулозна плоча и леко сулфитиране преди бутилиране.
Бутилиране пролетта на 2023 г.
Запушалка Диам 3, маркирана Enclos des Anges.
Отлежаване 4 месеца върху...
...Коментар
Произведен от желанието на около тридесет собственици да се обединят през 1933 г. за създаването на Голямо Пойак, La Rose Pauillac е червено вино, чийто доминиращ сорт е Каберне Совиньон, и което е част от най-концентрираните вина в Медок. Географското разположение на парцелите, разположени в близост до естуара на Жиронда и обградени от 18-те големи класирани вина на апелацията, му...
...В устата, атаката е пълна, танините са кръгли и копринени. Цялостта е с прекрасно равновесие и финал, който продължава много приятно.
СЪЧЕТАНИЯ С ХРАНА И ВИНО
Сервирайте на 13°C за чисто удоволствие или с плато от колбаси и козе сирене.
Регион: Божоле
Сорт: Гаме Нуар – стари лози над 40 години...
... натискане на мъстта и кратки преливания, за да се запази свежестта на ароматите. Виното след това отлежава почти две години в съд или глинен съд преди бутилиране.
Дегустация: това вино 100% Syrah е експлозия от черни плодове (пъпки от касис) и подправки с лекота (черен пипер, карамфил). Балансът на това вино предлага нежна и вкусна уста, която отговаря на височината на този лозов масив.
Налични реколти: 2014, 2015, 2016...
...Подаръчната кутия 100% Аверонска.
Кутията включва: 3 Попини с колбаси (между които салам, коппа, лонзо, орехи от шунка или сушено говеждо от Обрак) и бутилка червено вино Marcillac Exception (Лангедок). Кутията е представена в черна кутия или в крафт куфар в зависимост от наличността.
Попините: Колбаси без нитрит, нарязани и опаковани под вакуум в стъклен буркан, 100% рециклируем. Без...
...Бяло вино 100% Совиньон, 100% усещания и 100% удоволствия, ето какво най-добре обобщава това виноот един сорт. С тези 10 часа мацерация на ципите, това вино е експлозия от аромати както в носа, така и в устата, където красивият му обем е равен на свежестта и киселинните нотки в финала.
На аперитив е достатъчно само по себе си, но е идеалният спътник на морските дарове, стридите и печената риба. Чисто щастие за споделяне.
... нос, деликатни аромати на червени плодове, касис и червена боровинка. Приятна и балансирана структура.
СЪЧЕТАНИЕ ХРАНА/ВИНО : Салами, червени меса, меки сирена.
ТЕМПЕРАТУРА НА СЕРВИРАНЕ : Между 15 и 17°C.
Картон с 6 бутилки от 75cl...
... Прекрасна сладост в устата, придружена от нотки на конфитюрирани череши и копринени, добре обвити танини.
Общо впечатление това е вино, което се съчетава
Продукт: Château du Garde AOC Côtes de Bordeaux – отлежавало в дъбови бъчви
Площ: 0.5 ха
Сорт: 100% Мерло
Тероар: глинесто-вапнен почва - Плато
Визия: наситен, дълбок, жив и свеж цвят...
...покрити с търкаляни камъни.
Тази Кайран Ексланс произлиза от стари лози (на възраст от 30 до 80 години) с много нисък добив от 30 хл/ха.
ВИДОВЕ ГРОЗДЕ
Гренаш 60%
Сира 40%
ПРОИЗВОДСТВО НА ВИНО
След ръчно бране, гроздето се напълно обира на стеблата при приемането в избата. Всеки сорт се винифицира отделно, по традиционен метод. Ферментацията при контролирана температура позволява дълга мацерация (3 до 4 седмици). Извличането на аромати, цвят и танини се увеличава чрез разтоварване, преливане на мъстта и натискане на капачките.
... стареене и отлежаване в дърво. Вегетативните аромати на този сорт отстъпват място на много по-приятни и сложни аромати, когато зрялостта е задоволителна. От друга страна, при винене самостоятелно, Каберне Совиньон N често липсва на плътност и кръглост.
Културни и агрономически способности
Каберне Совиньон N е сорт с късно разпукване, енергичен (с дебели леторасти при плодородни условия), който излъчва много дълги клонки (удължени междувъзлия) и чиито усуквания се дървеснеят.
...Мулин А Вент Рош-Гре - Домаен Франсоа 1-ви - БОЖОЛЕ
Съвет от енолога: да се сервира на 17-18°C
Време за съхранение: 7 до 10 години
Домаен: Домаен Франсоа 1-ви
Наименование: Мулин А Вент
Година на реколта: 2017
Сорт: Гаме
Култура: Разумна
Етикет: Контролирано наименование на произход...
...История: Шато Капберн се намира близо до естуара на Жиронда. Това имение разполага с 29 хектара в производство, като преобладаващият сорт е каберне совиньон, допълнен от мерло, каберне фран иPetit Verdot. Шато Капберн се възползва от опита на своя предшественик Шато Калон Сегюр, към който принадлежи.
Сортове: Каберне Совиньон 62%, Мерло 37%, Petit Verdot 1%
Отлежаване: 18 месеца в бъчви (нови на 60%)
Дегустация: Това красиво вино изненадва с аромати на черни малини и касис. Вкусът е богат, с гранулирани танини и прекрасна свежест. Финалът е дълъг.
...Виното: Разположено на среден склон на границата между Мьорсо и Пюлини-Монраше, това 1er Cru des Charmes дава най-доброто от себе си в тази купаж на семейството Мишело. Балансът е очарователен между зрели цитруси, бели плодове, лешник, ванилия и деликатна маслена текстура. Нектар с прекрасна дължина, който все пак запазва добра усвояемост благодарение на фини минерални нотки. Мьорсо от много високо ниво!
Съдържание: 75cl
Тип: Бяло виноСорт: 100% Шардоне
AOC: Мьорсо 1er Cru
Годност: Да се пие веднага и да се съхранява до 2035
Температура на сервиране: 11-13°C...
...На носа, това вино развива много фини аромати на евкалипт, цветя от бъз, мандарина и деликатно конфитуриран лимон.
Наименование: Виноот страната на Ок Шардоне
Цвят: Бяло
Съдържание: 0.75 Л
Алкохол: 13% Обем
Климат: Средиземноморски
Сорт: 100% Шардоне
Температура на сервиране: 8°...
... финеса и нотки на бели плодове (круша, бяла праскова), докато Syrah и Rolle добавят приятна закръгленост и обогатяват ароматния спектър с апетитни нотки на червени плодове.
Съчетания с храни и вино
Кюветата ŒnoFil перфектно ще допълни вашите аперитиви или ще съпроводи с вкус вашите барбекюта, пици, плато с колбаси или други тапас.
Сервиране: 8-10°C
Съхранение: Да се консумира в рамките на 2 години
Специфичност: Името на кюветата ŒnoFil е игра на думи, свързваща любителя на хубаво вино (Œnophile) с винопроизводителя, създател на кюветата, Беной ФИЛ.
...ПРОМО : 159 € за 6 чаши за вино Roemer вместо 199 €.
Чаши за виноот ръчно изработен кристал.
Това са известните Roemer, което означава: чаши за виноот Рейн.
Тези чаши винаги са в комплект от 6 съвпадащи цвята, тъй като първоначалните екземпляри са били чаши за виноот Елзас, представляващи 6 сорта грозде. Всеки цвят трябва да представлява един сорт грозде.
Изработени са от бял кристал...
...Висящо растение, произхождащо от Южна Европа и Мала Азия, първото споменаване за използването на лозови листа се появява през XVII век, за да облекчи дискомфорта в краката. Червената лоза Vitis vinifera е специфичен сорт, който не е предназначен за производство на вино, а е селектиран заради богатството си на танини и антиоксиданти и за употреба в инфузия, която може да се пие през целия ден.
Френско растение, произведено в биологично земеделие, произхождащо от пермакултура, събирано на ръка и сушено на решетки.
Латинско име: Vitis vinifera
Форма: сушени листа...
...Едно натурално виноот местен сорт и оригинална винфикация. Кой може да предложи нещо по-добро?
Просто Браукол, това е свежа малина и красива подправена структура: куркума, кимион и нотка на тонка боб.
Дomaine: DOMAINE D'ESCAUSSES
Appellation: GAILLAC
Региона: Югозапад
Цвят: Червено
Сортове: Браукол
Метод на отглеждане: Преход към биологично
Характер: леко / плодово
Съдържание: 75cl
Количество на серен диоксид: много малко или без серен диоксид
Година на реколта: 2019...
... са известни от векове във Франция, но и в чужбина. Bandol дори беше едно от любимите вина на крал Луи XV, който го наложи на масите на кралските банкети. На брега на морето, в департамента Var, лозята се простират по хълмове, ориентирани на юг, в тераси, наречени "restanques".
Що се отнася до червените и розовите вина, царският сорт е Mourvèdre. Съществуват и други сортове, които също са...
... купаж 100% Малбек, ферментацията е дълга от 3 до 4 седмици с финал при висока температура, а отлежаването се извършва само в нови дъбови бъчви за минимум 18 месеца.
Накрая, ШАТО ЛЕ БРЕЗЕГЕ произвежда и виноот най-младите лозя, наречено ПЪТЯТ НА КОМПОСТЕЛА. Използваните сортове са Малбек и Мерло. Това са много ароматни вина, които се предлагат в червени и розови варианти.
Благодарение на упоритостта на собствениците, тези вина редовно получават награди и стопанството се развива, като през 2015 г. е придобито лозето от 12 хектара на ШАТО ГРАН ШЕН.
...Вините им са били награждавани многократно на различни национални конкурси и често са включвани в винените гидове. Семейство Bonnard отглежда също втори сорт, шасла (0,3 ха), който търгува в Pouilly sur Loire или в пенливо вино.
ДОМЕН МЕЙСОН НЬОВ е семейна собственост, придобита през 1900 година. Оттогава лозята се обработват от поколение на поколение. Виноградникът е с южно изложение и с глинесто, желязно и леко варовито почва, което дава изключително вино. Основният сорт грозде е Малбек. Възрастта на виното се осъществява в циментови съдове и също в дъбови бъчви.
...Светло жълт цвят с бели златисти отблясъци. Свеж, но доста дискретен нос, основно цветен. Лека минералност при аерация и деликатен нюанс на зелена ябълка. Вино с лекота и деликатност, доминирано в средата на устата от свежестта на цитрусите. Завършек с голяма финес и приятна текстура, балансирано и плодово. Прекрасна дълготрайност за цялостно и ефирно усещане.
Съхранение и запазване: Може да се съхранява 5 години.
Гастрономия: Сервирайте при температура 14°C. Съпътства риби, морски дарове и птици.