... Хаверлан, който пое управлението на имота, подписвайки първото си реколта през 2015 г. Ясно е, че с упоритост и търпение това стопанство бързо се утвърди в рамките на тази престижна апелация. 8 хектара, разположени върху фини чакълести почви, смесени с черен пясък, върху глинесто-чакълест подземен слой.
Сортове: Мерло (50%), Каберне Совиньон (50%)
Производител: Семейство Хаверлан в Сен-Медар-д'Ейран (33650)
Формати и опаковки: Бутилка (75cl) - Картон от 6 - 2018...
...Семейство Дасо, страстни пионери в авиационната индустрия, новите технологии и изкуствения пазар, се интересува от големите вина още от ранна възраст.
Марсел Дасо, визионер в индустрията, придобива Шато Купери през 1955 г. по "интуитивен избор". Той преименува имота на своето име и полага всички усилия, за да го превърне в признато Grand Cru. Имотът наблюдава качеството на производството на вина да напредва с всяка реколта. През 1969 г., с присъединяването си към класа на Grand Cru Classé, Шато Дасо достига своята истинска стойност.
...Сортове: Сиакарелу и Ниелучиу (40/60) 15 години 25 хл/хек
Реколта: ръчна
(10 000 бутилки)
Винификация: без сулфити. Частично обрани гроздове, терморегулирана иноксова ферментационна цистерна.
Поставяне в цистерна и добавяне на дрожди. Ферментация при 24 до 28°C. Ежедневно разбъркване и аерация. Мацерация 4 до 5 седмици в зависимост от сортовете за тази реколта. Изцеждане и пресоване.
Отлежаване...
...съчетаваща свежест, елегантност и сложност.
Независимо дали е брут, реколта или розе, всеки тип шампанско предлага уникално вкусово изживяване. Ароматите могат да варират от свежи нотки на цитруси и бели плодове до по-еволюирали нюанси на бриош, лешник или мед, в зависимост от стареенето му. Шампанското е идеално за изискани аперитиви, гастрономически комбинации с морски дарове или фини ястия и, разбира се, за празнуване на най-запомнящите се моменти.
...Johnnie Walker Black Label е еталонът за всички други луксозни блендове на Johnnie Walker. Създаден с уискита, отлежавали минимум 12 години от четирите ъгъла на Шотландия. Това шотландско уиски е гладко, дълбоко по характер и се различава от другите блендове на Johnnie Walker. Най-добре се сервира чисто, с лед или смесено.
Забележка: Подробности за продукта, включително изображения, етикети, реколти и т.н., могат да се променят от нашите доставчици без предизвестие. Ако търсите конкретна реколта или продукт, моля, свържете се с нас за потвърждение.
...Описание
ВИНОТО НА ДЪЛБОЧИНИТЕ
Основана далеч през 1857 г., Bertani управлява над 200 хектара лозя, разположени в ключовите зони за винопроизводството в Венето: Валполичела, Валпантена, езерото Гарда и Сува. Следвайки особеностите на всяка територия, компанията успява да създаде вина с високо качество, характерни за всяка реколта; от изцяло местни сортове грозде произлиза това Amarone della...
...История: Шато Клерк-Милон принадлежи на семейството Ротшилд от стотици години. Плод на изключителен тероар, Пастурел де Клерк Милон е Второто Вино на Шато Клерк Милон, Гранд Крю Класé от 1855 г. в Пояк.
Сортове: Каберне Совиньон 48 %, Мерло 42 %, Каберне Фран 10 %
Винификация: Ръчно бране, терморегулирана иноксова ферментация.
Отлежаване: 12 месеца в дъбови бъчви от предходната реколта...
... на прекрасна минералност. Отлично Кахор с освежаващост и деликатност.
Домейнът: През 1979 г. Бернар и Сесил Круазил пристигат в общината Лузек, близо до Кахор, без никакъв технически опит, но с поглъщаща страст към земята и проект за живот. След трудни първи години на засаждане и разчистване на техните 7 хектара, първата реколта от 1984 г. най-накрая пристига. Първоначално ангажирани в...
...Красива елегантна рокля, много плодова, цветна, хубав нос и много дълга на вкус.
Състояние: Нов продукт
Държава: Франция
Регион на производство: Прованс
Наименование: Bandol Rosé AOC Биологичен
Реколта: 2020
Алкохол: 13,5°
Обем: 600cl...
...Велико бяло вино от Жюрансон, 100% Грос Мансанг. Минералност, която спира дъха, достойна за най-красивите Албариньо от Галисия. Задължително за всеки любител на велики бели вина.
Дomaine: DOMAINE COUSTARRET
Appellation: JURANCON SEC
Региона: Югозапад
Цвят: Бяло
Сортове: 100% Грос Мансанг
Метод на отглеждане: Биологично
Характер: Сухо
Съдържание: 75cl
Година на реколта: 2020
Количество на сяра: много малко или без сяра
Характер на сухото бяло: Минерално...
... се избегне добавянето на танини и горчивина от гроздовите дръжки по време на дългата мацерация (4 до 5 седмици) по време на ферментацията. Виното след това отлежава почти две години в иноксова цистерна.
Дегустация: Красив рубинен цвят и много плодест нос (череша, къпина и боровинка). Свежо и земно в устата, това е вино с двойна личност, откъдето идва и името му. За любителите на млади и минерални вина с плътност!
Налична реколта: 2014 в бутилка; скоро 2020 и 2021...
Разположен в Кот дьо Бар, в Коломбе Ла Фос, Шампанското Germar Breton се произвежда от Лоран Бретон, който от 1989 година обработва седем хектара лозя.
Шампанското Germar Breton се ражда от смесването на два от трите сорта грозде, които се срещат в Шампан: Пино Ноар и Шардоне. Те са засадени в четири общини на Барсорабоа, където природата предлага особено щедра почва и слънчево греене.
Шампанско...
...Звездите бяха перфектно подредени при нашето първо посещение в френския град Кондам през 2020 година. В хладните изби на дестилерия AURIAN се роди приятелство, основано на споделена страст към извънредни напитки. Година по-късно се върнахме не само за страхотните спиртни напитки, но и за гостоприемството. В ръцете си държите нашето второ реколта от 1979 година – Арманяк, който ясно се откроява от...
...Оранжево вино
Смесване :
Русан
Потенциал за съхранение :
Около 5 години
Винификации :
Тази купаж е вдъхновена от древната грузинска традиция за бели вина с мацерация. Ръчната реколта, белите грозда след това ще мацерират. След отцеждане, виното се поставя в глинена амфора и се отглежда в този съд в продължение на една година.
...Цвят черешово червено, интензивни аромати на зрели червени плодове и много елегантно дърво. На вкус е robust, вкусен, широк и упорит. Препоръчва се да се консумира между 14º и 16º по Целзий, подходящ за придружаване на колбаси, задушени меса, дивеч, зрели сирена и пастети.
Произход: IGP Вина от Земята на Кастилия и Леон
Сорт: Крианца
Реколта: 2016
Крианца: Изработен от грозде от сорта темпранильо, отлежавал в френски дъбови бъчви (-алие-) ...
...Този тип вина се произвежда от лозята на имота с сорта Темпранильо, заедно с лозята на сорта Гарнача. Разпределение на сортовете: 70% Темпранильо, 30% Гарнача. Производство: Грозде без дръжки в неръждаема стомана с мацерация от един месец.
НОТА ЗА ДЕГУСТАЦИЯ: Младото червено вино е с черешов цвят и блестящи пурпурни ръбове.
В НОСА: Широко, с мощни аромати на червени плодове и боровинки. С добра...
...Винарната Catalina Sounds, основана през 2005 г., си е поставила за цел да произвежда най-емблематичните вина от региона Marlborough в Нова Зеландия.
Разположена в привилегированата тероарна зона на долината Waihopai, на север от Южния остров, винарната носи името на Catalina, хидроплана, който е летял над Южния Тихи океан по време на Втората световна война.
Този совиньон блан е олицетворение...
...Това е едно от нашите най-специални вина, с ограничено производство, направено от бели гроздове, отглеждани на неиригирани склонове в Монтеса (Уеска). След ферментация при контролирана температура, то отлежава на открито в стъклени демиджони, което му придава оксидативно отлежаване, възстановявайки стари винопроизводствени методи и забравени аромати и вкусове.
Устойчиво отглеждане 1,800 кг/ха.
Събирано на ръка.
Необработено и нефилтрирано.
...{"Брой произведени бутилки":"50.000","Цвят":"Дълбочервен цвят с леки ръждиви нюанси.","Вкус":"Добър баланс в устата с киселинност и танини в хармония. Дълъг, чист и ароматен финал с пикантен характер.","Беритба":"Ръчно събиране. Октомври 2015","Първа реколта":"1994","Произход":"D.O.Ca. Риоха","Магнум бутилка":"1,75L","Аромат":"В носа, добре интегрирани ванилия и канела с къпини и слива...
...Сортове: 80% МЕРЛО, 20% КАБЕРНЕ СОВИГЬОН
Произход на гроздето: 100% имение на Манор дьо ла Валет
Почва: глинесто варовикова
Година на реколта: 100% 2018, бутилирано през 09/2019
Отлежаване: 50% отлежават в бъчви, но смесваме, за да постигнем леко дървесно усещане
Алкохол: 12,5% <x<13 % об.
ДОЗИРОВКА: без добавки
ОПАКОВКА: бутилка от 75 cl
ВИНОВИ НОТИ: Носът се отваря с нотки на червени плодове, атаката в устата е доминирана от плодовете
Съвети: Препоръчителна температура за дегустация между 16 и 18°C...
...-варовикови отломки и реколтата от 2018 г. беше ранна,
с високо качество заради изключителна есен, която ни позволи да
съберем гроздето при оптимална зрялост. Това е една от най-великите
реколти през последните 30 години.
СОРТОВЕ
Сира 65 %
Гренаош 35 %
ВИНИФИКАЦИЯ
Цялата реколта е ръчна и гроздето се обира без стъбла при
пристигнето в избата. Всеки сорт се винифицира отделно; винификацията
следва традиционен метод в неръждаеми стоманени резервоари.
...Цена: €16.99 (включен ДДС по законовата ставка)
Наименование: Вино Верде DOC
Реколта: 2017
Алкохолно съдържание: 13 % об.
Описание: Има светло сламена цветност, с аромат на цитрусови плодове и нежни нотки на подправки… които ни отвеждат на далечни места… ванилия и канела… Това е комплексно вино, с добра структура в устата, дълготрайно и много приятно за дегустация.
Хармонизации: Отлично за придружаване на ястия с бели меса, като пиле и патица, печена риба и интензивни сирена. Трябва да се сервира между 10 и 12°C.
... Жоаким Калдейра. Ферментирано ръчно в френски бъчви от традиционните сортове на Дуро: Кодега до Лариньо, Рабигато и Гувейо.","Origem":"Произход","Em barricas de carvalho Francês (2/3) e Americano (1/3).":"В бъчви от френски дъб (2/3) и американски (1/3).","Álcool 13,5%":"Алкохол 13,5%","Para esta colheita foram produzidas 2333 Garrafas.":"За тази реколта са произведени 2333 бутилки.","FICHA TÉNICA":"ТЕХНИЧЕСКА ФИШКА","pH 3.24":"pH 3.24","ESTÁGIO":"ЕСТАЖ","Colheita 2017":"Реколта 2017","Castas Códega do Larinho, Rabigato, Gouveio":"Сортове: Кодега до Лариньо, Рабигато, Гувейо"}...
Bodegas Anchurón произвежда червено, бяло, розе и сладко вино. Нашите бутилирани формати са 18,7 cl, 37,5 cl, 50 cl и 75 cl в момента, които принадлежат на Денацията на произход Гранада и на Защитената географска индикация Алтиплано на Сиера Невада, в зависимост от виното. Работим с сортове Каберне Совиньон, Темпранильо, Мерло и Сира за червено грозде; Шардоне, Совиньон Блан и Мускател от Александ...
...Винарят: Семейство Келхар.
Регион: Бизелйско, Долна Штирия, Словения
Алк.: 13 % об.
Сладост: Суха.
Реколта: 2018.
Обем: 750 мл.
Сорт грозде: 100% Пино Гри.
Почва: Сланец, глина и пясъчник.
Беритба: Ръчно събиране, в края на септември.
Винификация:
Мацерацията протича в продължение на 4 седмици в контакт с ципите в неръждаема стомана. Нежно пресоване с пневматичен прес. Отлежаване 24 месеца в...
...Витинио: 100% Арнейс.
Винификация: ферментация в френски дъбови и акациеви тонела.
Матуиране: престой "сур лий" в тонела до следващата реколта.
Цвят: интензивно сламено жълто.
Аромат: елегантен и сложен, с нотки на зрели плодове, добре съчетани с аромати на акациев мед и сладки подправки.
Вкус: солен и пълен, с дълъг и устойчив финал.
Алкохолно съдържание: ±13,5%.
Гастрономическо съчетание:
подходящ за предястия, деликатни основни ястия, ястия с риба и бели меса.
Сервирайте при температура около 8°C.
...Престижната Кюве, носеща името на ирландския свещеник, основател на Бранде Шепърдес през осемнадесети век, е направена от съчетание на най-добрите гроздове и отлежала в френски дъбови бъчви.
Шато Бранде-Шепърдес е класирано на първо място сред всички Бордо и Бордо суперйори от Revue du Vin de France (RVF) за реколта 2013.
Предлага се в бутилки от 75cl, Магнум (1.5 L) и Двойна Магнум (3l).