...Операциите по поддръжка на почвата се извършват с прецизност, с голямо уважение към микробния живот. Фитосанитарната защита се основава на внимателно наблюдение на растението и бърза реакция.
Беритба: Ръчна реколта в отворени касетки от 20 кг. Гроздето се сортира стриктно на лозето, в златист етап, и е без всякаква гниене.
Винификация и отлежаване: Фракционно пневматично пресоване. Краят на пресите се отстранява. Ферментациите: алкохолна и малолактична се извършват в бъчви от 228л.
Сорт: 100 % шенин
Температура на сервиране: 8-10 °C...
...Преди известен като "Vin Paillé", този нектар дължи уникалния си характер на дълга традиция и контролирано отлежаване. Това е празнично вино! Реколта 2015, 14 °. Бутилка 50 cl.
ШАТО БОА МАЛОТ & ШАТО ВАЛЕНТОН-КАНТЕЛОП е семейно стопанство от 1916 г., разположено на североизток от Бордо. Днес то принадлежи на четвърто поколение винопроизводители. Разположено на 25 хектара лозя в AOC Бордо Супериор, ние отглеждаме типични сортове за Бордо: Мерло, Каберне Совиньон и Фран, Малбек, Пти Вердо, Семийон, Совиньон Блан и Грис, всичко това с Разумно Земеделие от 1998 г.
Произвежда...
...Този Розе Бордо Престиж е от 2-ро ПОКОЛЕНИЕ с правоъгълната си етикетировка в PCB, специално обработена и стилизирана "глава на лъвица" ... емблематичен знак за разпознаване на продуктите на изключителната марка PRAGEN.
Той е Вино Реколта 2017, много висок клас, безспорно РОЯЛ. За физически и юридически лица от големи и малки дистрибуции, HCR, събития и палати, които обичат изключителни продукти...
...Заповядайте да откриете нашата гама френски вина.
Нашите вина произхождат от най-слънчевите райони на Франция. Това позволява добра зрялост на нашите гроздове и благоприятства добрата реколта.
Всички наши вина са тествани и потвърдени от нашите най-добри сомелиери.
...СОРТОВЕ: 80 % ШАРДОНЕ 20 % ПИНО БЛАН
ДОЗИРОВКА: 11 г/л
ДЕГУСТАЦИЯ: Красив златистожълт цвят за тази реколта, с аромати на зрели жълти плодове. С леко меден нюанс, който успешно придружава вашите аперитиви, особено предястие с фоа гра.
...са доста специфични и могат да представят нюанси (жълт кантарион, касис, самшит,...) в зависимост от тероара, реколтата и условията на отглеждане. При късна реколта или в присъствието на благородна гниене, този сорт може също да участва в производството на велики сладки вина.
Културни и агрономически способности
Савиньон Б е много жизнен и има тенденция да се развива бурно. Затова трябва да се стремим да контролираме тази жизненост, като го засаждаме в тероари с ниска или средна плодородност, използвайки опори.
... усещане.
Кюве, което е едновременно много елегантно и вкусно.
80% Мерло.
20% Каберне Совиньон.
Много красива пурпурна рокля.
Сложният нос се изразява с нотки на конфитюр от червени плодове, подправки, кокос и ванилия.
Дъбовият аромат е интегриран и привлекателен.
В устата, тази реколта се разкрива с фини танини, дълъг и деликатен материал, оставяйки да се усещат сложни плодови нотки на череша, ванилия и какао.
Снимката не е задължителна - Могат да се прилагат такси за опаковане - свържете се с нас
Съчетания с храни и вина: -Аперитив -Патешки гърди -Месо в...
...Alò е ценен вино, получено от грозде Aleatico, изсушено на слънце в лозето. След естествена ферментация, виното се оставя да отлежава в малки дървени бъчви. Производството на този сладък винен сорт с късна реколта е ограничено до 500 бутилки годишно.
Виното е богато с много широк ароматен профил, от плодовия вкус на сушена слива до цветния на роза и подправковия на канела, представя се в...
...Грозде: Първично автохтонно 100%
Производствен район: Източна зона на Таранто
Тип почва: Червена земя, смесена с тuff и/или варовик
Тип отглеждане на лозя: Подпомогнат алберело
Средна възраст на лозята: 15 години
Средно производство / хектар: 90/100 центнера грозде
Реколта: Край на август - началото на септември
Метод на прибиране на гроздето: Ръчен
Алкохол: 13 % - 14% об.
Цвят: Лилаво червен...
...Съвместно предприятие, сключено през 1997 г. (първият реколта 1996 г.) между барон Филип дьо Ротшилд и Viña Concha y Toro. Името "Алмавива", макар и да звучи испански, всъщност принадлежи на класическата френска литература: граф Алмавива е герой на "Сватбата на Фигаро", известната пиеса на Бомарше (1732 – 1799), по-късно превърната в опера от гения на Моцарт. Етикетът, междувременно, отдава почит на древната история на Чили, с три репродукции на стилизирана форма, която символизира визията за земята и космоса в цивилизацията на Мапуче.
... хектар се поддържа внимателно, за да се осигури върховното качество на плодовете.
С общо производство от 15 000 бутилки по 0,75 литра, това червено сухо вино от реколта 2015 притежава алкохолно съдържание от 12,5%. Процесът на винопроизводство демонстрира ангажимент към качеството и автентичността. Гроздето, събрано на ръка и внимателно подбрано, е преминало през ферментация в открити бъчви от 225 литра, с мацерация от 20 дни, последвано от отлежаване в инокс съдове в продължение на 10 месеца.
...Истинският клас на шампанското заведение се проявява най-вече в Non-Vintage. Свежест, сложност и баланс са характерните черти на това постоянно отлично шампанско.
При Pol Roger всички шампански се приготвят с еднакво внимание и грижа. Особено важен е класиката на къщата, Brut Réserve. Това шампанско без реколта представя образцово чувствеността, изтънчеността и изразителния стил на къщата.
Pol Roger е в семейна собственост от основаването си през 1849 година. Това определено не е нещо обичайно в Шампан.
... реколта, но с високо качество.
Галетите, характерни емблематични за тероара на тази апелация, се отличават с тяхната способност да възстановяват натрупаната топлина през деня на гроздовите зърна. Този набор от условия гарантира оптимална зрялост и грозде с високо качество.
Не се колебайте да се свържете с нас за повече информация.
...-Луи BOSSARD, ръководи имението от 2007 г., успешно продължавайки семейното наследство.
Нашата тайна за производството на изключителни Muscadet се крие в комбинацията от уникални тероари, внимателно подбрана реколта и бавни и контролирани ферментации. Тези фактори ни позволяват да създадем Muscadet с ясно изразен характер, богати и нежни, с прекрасна дължина в устата. Някои от нашите Muscadet парцеларни дори имат способността да остаряват елегантно в продължение на няколко години. Усърдната работа на нашия екип и качеството на нашите вина многократно са били награждавани на различни конкурси.
... сортовете преди смесване, както и дъбови бъчви
- пространство за съхранение при оптимални условия за запазване и отлежаване на нашите вина
Технологиите MARCEL MEZY позволиха на лозарството да получи сертификат за Биологично Земеделие още от реколта 2015. Запален по лозарството, Marcel MEZY предпочита качествения подход при производството на своите вина.
Внимание: прекомерната консумация на алкохол е опасна за здравето, консумирайте с умереност.
Тази стартираща компания в сектора на напитките е основана през август 2019 г., благодарение на семейно сътрудничество, с идеята да се насърчи разпространението на селектирани ръчно изработени продукти под марката „Samonì“. Исках лично да развия този проект, за да възобновя, с малко иновации, професията, която семейството ми е упражнявало. Сред тях имаме серия от вина Cirò, реколта просеко, занаятчийска бира, амари и ликьори с особени вкусове и накрая типични продукти в зехтин и сладко-кисели.
...-МЕРЛОТ, ТЕМПРАНИЛО-СИРА, ТЕМПРАНИЛО-МЕРЛОТ-СИРА. Тези три последни могат да бъдат от 12 до 18 месеца в бъчка и са предназначени за производството на най-добрите вина от Pago в региона, както и за сладкия Мускател от късна реколта. Разполагаме с помещение за бъчки, с около 650 единици, плюс съдове от 5000 и 8000 литра за производството на топ вината на избата. В момента успешно изнасяме в цяла Европа, част от Азия, Океания и Канада, като сме едно от референтните вина в SAQ (Съюз на алкохолите в Квебек).
... поддържането на ниски добиви. В момента, втора година на био конверсия, нашето производство ще бъде сертифицирано за реколта 2023. Нашите вина се винифицират, отлежават и бутилират на имота в нашата изба, оборудвана с термо-регулирани иноксни съдове и бъчви.
Шато Монтана, в допълнение към винопроизводствената си дейност, която ви предлага да откриете чрез посещения и дегустации, предлага наем на своята зала и къщи, които могат да приемат всякакъв вид събития.
... милиона литра в неръждаеми стоманени резервоари, оборудвани с контрол на температурата. Складът за бъчви, с капацитет от 4,000 дъбови бъчви, съдържа 2,551, а залата за бутилиране разполага с четири основни резервоара с капацитет 21,000 литра, оборудване за микрофилтрация, линия за бутилиране и етикетиране за 6,000 бутилки на час.
Имаме широка гама от вина, като основната ни марка е PIEDEMONTE, марка, която предлага разнообразие от вина като Reserva, Crianzas, млади червени, бели, розе и сладки бели. В допълнение към тази основна марка работим с 15 други марки, както наши, така и на трети страни.
... Манипулатор" в Шампан и ни позволи да произведем над 446 000 килограма грозде през реколта 2009. Това представлява общо почти 380 000 бутилки (в еквивалент 75cl). Виноградникът в Марна е засаден почти изцяло с Шардоне (бяло грозде) и частично с Пино Ноар (червено грозде). Виноградникът в Об е засаден основно с Пино Ноар. През 2009 г. средната възраст на нашите лозя беше около 22 години, като се взема предвид частичното обновление, извършвано всяка година.
... управлението през 2014 г., за да разшири имота, да го преобразува в сертифицирано биологично земеделие, да развие известността си и износа.
Вдъхновен от страстта си към вината на юг от Франция, Стефан Кандлер среща Бернар Хардий, произхождащ от друго винопроизводително семейство от Долината на Рон, за да направят първия общ биологичен реколта през 2016 г. на неговия тероар на Домаен дьо Пентелин, близо...
... на облепихата. Първоначално се задоволява само собственото потребление, но през 20-ти век започва масово събиране на т.нар. „плодове на силата“. За най-успешната реколта комисия дори присъжда титлата „Цар на облепихата“.
Днес облепихата се обработва и преработва основно извън остров Рюген по икономически причини. Продуктите включват сокове, масла, намазки, мед, вина, ликьори, духове, бонбони...
Семейна изба, разположена в Сан Висенте де ла Сонсиера (Ла Риоха), с голям опит в производството на вина с контролирано наименование за произход Риоха. Високото ниво на изисквания в процеса, специалното местоположение на лозята, устойчивото им отглеждане, ръчната реколта, масите за селекция на грозде при входа на избата и отлежаването в бъчви придават на нашите вина изключителни качества.
..."ДРУГ КОНЦЕПТ ЗА МАСЛО". Ние сме малко семейно стопанство, посветено на отглеждането на маслини от 1862 година, и сега търгуваме с нашата собствена реколта. Производството е ограничено и променливо, в зависимост от климатичните условия, затова често работим по поръчка. Производство на екологични вина. Вина без сулфити. Произведения на изкуството. Масла и вина, подходящи за хора с множествена химическа чувствителност (SQM).
Бодега, разположена в Бадаран, Риоха Алта, произвеждаме единствено от гроздето на собствените си лозя от сортовете темпранильо, гарнача и виура. Произвеждаме бяло, розе и младо червено вино, crianza и reserva. Нашите марки са CHAVAL и RIVALIA. Вина с произход Риоха. Избрана реколта.
... надморска височина, много грижи и страст от наша страна! От 2016 г. произвеждаме розови и червени вина, на базата на сангиовезе или мерло. CORTEDOMINA има ограничено, но с високо качество производство: от реколта 2016 са произведени около 2500 номерирани бутилки за "Аромат на радост" розе IGT Тоскана и 6100 номерирани бутилки за "aMarti" червено IGT Тоскана. В избата CORTEDOMINA почиват вината, които...
Бодега, разположена между района на рибейро и рибейра сакра. Произвеждаме вина по традиционен начин, като уважаваме околната среда и използваме натурални торове. От реколта 2013 г. ще влезем в номинацията за произход на вината от земята на Вал до Мино. Нашите авторски вина се произвеждат ръчно в съдове, които не надвишават 2500 л, а след това преминават в отлежаване в бъчви от 300 л. Гроздето произхожда от нашето имение Кото Санта Марта и се тори с натурални торове.