Ние сме LA COMPAGNIE DE BURGONDIE, кооперация, която обединява 800 семейства на винопроизводители и специалисти в известния регион Бургундия.
Нашите различни видове вина произлизат от лозята и избите на 7 известни къщи от север на юг в този изключителен винен регион:
• Bailly Lapierre, известен с неговите Crémants de Bourgogne и тихи вина от Auxerrois
• Les Vignerons de Buxy за вината си от Côte...
...ОРИГИН
Сухо бяло вино
La Misaine Blanc Sec е специално подбрано от нашите енолози, за да ви предложи балансирани, автентични и приятни вина, перфектни за съпровождане на ежедневни ястия.
ВИНИФИКАЦИЯ
Традиционна в неръждаеми стоманени резервоари.
ВИД ВИНОГРАД
Airen
ДЕГУСТАЦИОННИ ЗАБЕЛЕЖКИ
Красив бледожълт цвят с зеленикави отенъци.
Аромати на цитрусови плодове в носа.
Жив и леко кисел на вкус.
ХРАНИ ЗА ПАРИРАНЕ
Насладете се с морски дарове, грилована риба или кремообразни сирена.
Сервирайте при 9°C (48°F).
TASK предлага цялостни и ефективни решения за производители и търговци на едро в секторите на храните и напитките, производството на козметика и опаковането. Осигурява качествени и персонализирани машини, съобразени с нуждите на клиентите, както и пълен набор от услуги, от началния анализ на проекта до инсталацията. Освен това предлага полуавтоматични и напълно автоматични линии, идеални за малки ...
...Коментар
Тип почва: грави и пясъци, Винификация: Ръчно бране, Мацерация: 3 седмици. AOC Лаланд дьо Померол се намира в региона Либурне, на около 30 км източно от Бордо. Тя е отделена от Померол от река Барбан. Разположена е на две общини: Лаланд дьо Померол и Няк. Близо до сливането на Исъл и Дордон, тя е на по-малко от 100 км на запад от Атлантическия океан.
Дегустация
Цвят: интензивно червено...
...% каберне фран 15%
Сертификати за околна среда:
HVE 3 от 2017
и ISO 14001 (СМЕ на вината от Бордо) от 2015
Технологии на отглеждане:
разумно отглеждане, почви, обработвани или засети с трева, резитба на лозата в смесен гийо, ръчни зелени работи, адаптирани към всяка парцела
Беритба: механична с няколко селекции: зрялост и размер на зърната, парцелна селекция
Винификация: традиционна с нежна и контролирана мацерация в термо-регулирани бетонни съдове
Отлежаване: 12 месеца в френски дъбови бъчви, от които 40% нови...
...Сортове: Сиакарелу и Ниелучиу (40/60) 15 години 25 хл/хек
Реколта: ръчна
(10 000 бутилки)
Винификация: без сулфити. Частично обрани гроздове, терморегулирана иноксова ферментационна цистерна.
Поставяне в цистерна и добавяне на дрожди. Ферментация при 24 до 28°C. Ежедневно разбъркване и аерация. Мацерация 4 до 5 седмици в зависимост от сортовете за тази реколта. Изцеждане и пресоване.
Отлежаване...
...Сортове: Гренаш 95%, Каринян 5%
Възраст на лозята: 15 години
Тероар: Аргило-калциев
Беритба: Машинна
Дегустация:
• Цвят: Много светло розово
• Първи нос: интензивен, цитрусов (грейпфрут) и цветен
• Втори нос: праскова от лоза
• На вкус: свеж, елегантен, кръгъл
• Добра каудалия
Съчетание храни/вино:
• Ястия с южни акценти
• Салата, Грил
Съхранение: 2 години
Винификация:
Пресиране директно. Мостовете бързо се охлаждат, за да се запазят ароматите. Натурално утаяване на студено. Винификация в съд при 16°C за оптимална свежест и фини аромати. Отлежаване на фини утайки до бутилиране.
АРСИЛАК, компания, базирана в Монтьо, е специализирана от 2006 г. в търговията, продажбата на вторични стоки и посредничеството на индустриално оборудване, по-специално на неръждаеми резервоари, стоманени или стъклопластови цистерни.
Открийте нашата гама от неръждаеми резервоари 304 и 316, идеални за съхранение и/или смесване на всички течности в различни области като хранително-вкусовата промишл...
Ние проектираме и произвеждаме процеси за обработка на агро-хранителни течности: пастьоризатори, филтрационни палети, коаксиални топлообменници, термовинификатори.
Доставка на неръждаеми съдове за съхранение и винфикация, ферментация.
JM INOX TECHNOLOGIE ви предлага своя отдел за подизпълнение благодарение на нашия опит от над 30 години в индустриалната металообработка. Ние предоставяме на нашите...
...НАЗВАНИЕ: ШАМПАНСКО
СОРТОВЕ: 65% Шардоне и 35% Пино Мюниер
Алкохол: 12,5%
Почва: Аргило-калциева
Винификация: 10 месеца в съд и 14 месеца за шампанизация
Обем: 750 мл
Цвят: бледожълт, фини и равномерни мехурчета
Вкус: Ноти на цитруси, плодове с бяла плът
Съвети: Да се дегустира като аперитив или през цялото време на хранене. Тази кюве ще подчертае най-простите ястия и елегантно ще акцентира на най-фините ястия. Да се консумира между 6 и 8 °C.
Открийте нашата селекция от червени, бели, розови и пенливи вина! Нашата амбиция е да улесним сътрудничеството между френските винари и националните и международни купувачи. Основана през 2018 г., DIXVINS е вашият B2B магазин, предлагащ онлайн продажба на вина и спиртни напитки, произведени във Франция, за ресторантьори, винари и търговци на едро от цял свят. Редовно ви предлагаме специални и тема...
...Бордо Розе
Смесване :
Каберне Совиньон
Потенциал за съхранение :
Около 2 години
Винификация :
Гроздето се събира в пика на зрялост. То се обира и намачква, след което се преминава директно към пресоване. Избраните сокове след това се винифицират като нашите бели вина: утаяване, студена стабилизация, селектиране на дрожди, контрол на температурата.
...Винарят: Семейство Келхар.
Регион: Бизелйско, Долна Штирия, Словения
Алк.: 13 % об.
Сладост: Суха.
Реколта: 2018.
Обем: 750 мл.
Сорт грозде: 100% Пино Гри.
Почва: Сланец, глина и пясъчник.
Беритба: Ръчно събиране, в края на септември.
Винификация:
Мацерацията протича в продължение на 4 седмици в контакт с ципите в неръждаема стомана. Нежно пресоване с пневматичен прес. Отлежаване 24 месеца в...
...Предложени комбинации
Необикновени аперитиви, перфектни за цялото ястие в компанията на ястия с подходяща структура, просто трябва да знаете как да слушате.
Бележки
Nautilus Cru
Историческият първи пенлив вино, отлежавал в сладка вода, на дъното на езерото Изео.
Бутилките се представят с естествените утайки от езерото Изео и са завършени с елегантна метална етикета.
Винификация в бутилка 65...
...Витинио: 100% Небиоло.
Винификация: традиционна ферментация с мацерация за около 18 дни.
Отлежаване: 18 месеца в големи дъбови бъчви от Славония.
Цвят: наситено рубинено червено, склонно към гранат.
Аромат: елегантен и деликатен, с нотки на малини и виолетки на фон от сладки подправки.
Вкус: сух и с добро тяло, с дълъг и устойчив финал.
Алкохолно съдържание: ±14%
Гастрономическо съчетание...
...История: Разположени на левия бряг на Дордон, семейството Дюбоа преминава реката и от три поколения отглежда лозя в Либурне. Те експлоатират четири замъка: Бозел, Монбрун (AOC Померол), Кло дю Рой (Лаланд де Померол) и Бел Еър Ла Гравиер (Сен Емилион Гран Крю).
Сортове: 85% Мерло, 15% Каберне Совиньон.
Винификация: Произведена от най-добрите парцели на замъка, тази купаж е обект на всички грижи...
... Ронкаля","12.5%":"12.5%","Region":"Регион","Italy – Marche":"Италия – Марке","Variety":"Сорт","Vinification":"Винификация","The Grapes Were Whole Bunch Pressed At 9°C; Must Was Extracted Until 55% In Weight Of The Grapes. The Must Was Cold Settled For 24 Hours. Fermentation Took Place In Temperature Controlled Tanks Up To A Maximum Temperature Of 18°C. Malolactic Fermentation Was Not Carried Out...
...Солове:
Лимонно-варовикови
Златен медал от Гилбер и Гиар
Винификация:
Ръчно бране, дълга мацерация в иноксова бъчва, след което отлежаване в френски дъбови бъчви.
Блестящ цвят, гранатено червен.
Интензивен и богат нос, аромати на печено, ванилия и
лакрица, придружени от зрели плодове
като сини сливи.
В устата танините са копринени и добре
разтворени.
Състав: 100% Каберне Совиньон
Солове: Лимонно-варовикови...
... Състав : Пино Ноар 100 %
Почва : Мергелни варовити почви
Височина : 250 - 320 метра
Изложение : Юг-Югозапад
Беритба : Ръчна, Септември
Култура : Разумно лозарство
Винификация : Съчетаване на пино ноар с мацерация и традиционна винификация...
... се извършват изцяло на ръка и на гърба. Плътност на засаждане: 8 500 растения/хектар. Рязане: Гийо. Възраст: 45 години. Беритба: Ръчна. Добиви: Между 40 и 45 хектолитра на хектар в зависимост от годината. Грозде, умишлено презряло. Винификация: Много дълга винификация, на студено върху фини утайки. (между 15 °C и 20 °C) Отлежаване: 100 % отлежаване в дъбови бъчви от 1 до 3 вино. Отлежаването в бъчви продължава от 9 до 12 месеца.
...Тероар: Глинесто-пясъчна почва върху шисти
Ситуация: Висок лаян
Гроздето се бере ръчно на последователни избирания.
Винификация
Алкохолната ферментация се извършва в бъчви, а отлежаването е 18 месеца в бъчви.
Остатъчни захари: 210 г/литър
Алкохолно съдържание: 12.5
Дегустация между 10 и 12°C
Нос: Жълт
Нос: Ноти на дюли
Устата: Конфитюрени плодове, дюли с богат финал
Потенциал за отлежаване: 20...
...{"CÉPAGES":"СОРТОВЕ\nCinsault: 70%\nCarignan: 15%\nGrenache: 15%\nСтепен: 12.5°\n\nVINIFICATION\nВинифициран като розе с червени грозда. Бавно пресоване в продължение на 3 часа, след което ферментация в терморегулирани инокс съдове с местни дрожди. Въглеродна мацерация за извличане на плодовете. Винификация в терморегулирани инокс съдове в продължение на 6 месеца с много малко или никакви...
...CEPAGE : Каберне фран, Гроло черно.
TERROIR : Аргило-пясъчен.
VINIFICATION ET ELEVAGE : Гроздето се събира внимателно на ръка в касетки. Винификация по традиционния метод. Въглеродна ферментация и отлежаване на утайка в продължение на 12 месеца в избата.
APPELLATION : AOP Crémant de Loire.
NOTES DE DEGUSTATION : Фини мехурчета, покриващи розова сьомга. Плодово нос с цветни нотки. Свеж, плодов и елегантен вкус.
ACCORD METS/VIN : Празнични аперитиви, коктейли, ягодов тарт.
TEMPERATURE DE SERVICE : Между 7 и 9°C.
Картон с 6 бутилки от 75cl...
...ВИНИФИКАЦИЯ
Директно пресоване и ферментация с контрол на температурата – разбъркване на утайките в края на ферментацията.
ДЕГУСТАЦИЯ
Светло жълт цвят с зелени отблясъци. В устата се усещат аромати на цитруси (лимон, грейпфрут) и растителни нотки (босилек, жасмин).
Перфектен за аперитив, с салати или на скара риба.
Този вино е идеално сервирано между 8°C и 10°C.
...Лек и плодов розе.
Произведен от моноцеремония на Малбек, това розе притежава интересен аромат с тяло. С нотки на английски бонбони, гранат и горски ягоди, това е приятно розе за дегустация.
Цвят: Розе
AOC: Бордо Розе
Лозя: Глинесто-лимонен тероар
Винификация: Предферментационна мацерация на студено...
От анализа на вашите продукти, през съвети за разработка, винопроизводство и дестилация, до вашите нужди от винарски продукти и малки лабораторни инструменти, ние полагаме всички усилия, за да ви предложим най-добрите услуги. Лабораторията Cognac Œnologie, акредитирана от COFRAC от 1996 г., подкрепя множество търговски и производствени компании в сферата на виното и спиртните напитки през целия им...
...Вино, получено от 100% Примитиво. Зона на производство: Саленто, между провинциите Бриндизи и Лече.
Винификация в червено с термо регулиране на ферментационния процес.
Характеризира се с мекотата на танините си и дълготрайността на вкусово-олфактивните усещания.
В аромата изпъкват нотки на зрели червени плодове като ягоди, малини и къпини, също и под формата на желета.
Идеално е с зрели сирена като Качиокавало Подолику, Кастелмано, Проволоне дел Монако, паста с болонезе сос, бели меса по ловджийски.
...Производствен район: Леверано (Ле). Грозде: 70% Негроамаро, 20% Примитиво, 10% Монтепулчано. Система на отглеждане: алберело.
Натура на почвата: алувиална, средно глинеста, с участъци, склонни към варовик.
Винификация: след внимателен подбор на гроздето, то се подлага на отделяне на зърната (без пресоване). Мостото ферментира в стоманени резервоари в продължение на 10-12 дни при контролирана...