Ние сме LA COMPAGNIE DE BURGONDIE, кооперация, която обединява 800 семейства на винопроизводители и специалисти в известния регион Бургундия.
Нашите различни видове вина произлизат от лозята и избите на 7 известни къщи от север на юг в този изключителен винен регион:
• Bailly Lapierre, известен с неговите Crémants de Bourgogne и тихи вина от Auxerrois
• Les Vignerons de Buxy за вината си от Côte...
...ОРИГИН
Сухо бяло вино
La Misaine Blanc Sec е специално подбрано от нашите енолози, за да ви предложи балансирани, автентични и приятни вина, перфектни за съпровождане на ежедневни ястия.
ВИНИФИКАЦИЯ
Традиционна в неръждаеми стоманени резервоари.
ВИД ВИНОГРАД
Airen
ДЕГУСТАЦИОННИ ЗАБЕЛЕЖКИ
Красив бледожълт цвят с зеленикави отенъци.
Аромати на цитрусови плодове в носа.
Жив и леко кисел на вкус.
ХРАНИ ЗА ПАРИРАНЕ
Насладете се с морски дарове, грилована риба или кремообразни сирена.
Сервирайте при 9°C (48°F).
...Коментар
Тип почва: грави и пясъци, Винификация: Ръчно бране, Мацерация: 3 седмици. AOC Лаланд дьо Померол се намира в региона Либурне, на около 30 км източно от Бордо. Тя е отделена от Померол от река Барбан. Разположена е на две общини: Лаланд дьо Померол и Няк. Близо до сливането на Исъл и Дордон, тя е на по-малко от 100 км на запад от Атлантическия океан.
Дегустация
Цвят: интензивно червено...
...% каберне фран 15%
Сертификати за околна среда:
HVE 3 от 2017
и ISO 14001 (СМЕ на вината от Бордо) от 2015
Технологии на отглеждане:
разумно отглеждане, почви, обработвани или засети с трева, резитба на лозата в смесен гийо, ръчни зелени работи, адаптирани към всяка парцела
Беритба: механична с няколко селекции: зрялост и размер на зърната, парцелна селекция
Винификация: традиционна с нежна и контролирана мацерация в термо-регулирани бетонни съдове
Отлежаване: 12 месеца в френски дъбови бъчви, от които 40% нови...
...Сортове: Сиакарелу и Ниелучиу (40/60) 15 години 25 хл/хек
Реколта: ръчна
(10 000 бутилки)
Винификация: без сулфити. Частично обрани гроздове, терморегулирана иноксова ферментационна цистерна.
Поставяне в цистерна и добавяне на дрожди. Ферментация при 24 до 28°C. Ежедневно разбъркване и аерация. Мацерация 4 до 5 седмици в зависимост от сортовете за тази реколта. Изцеждане и пресоване.
Отлежаване...
...Сортове: Гренаш 95%, Каринян 5%
Възраст на лозята: 15 години
Тероар: Аргило-калциев
Беритба: Машинна
Дегустация:
• Цвят: Много светло розово
• Първи нос: интензивен, цитрусов (грейпфрут) и цветен
• Втори нос: праскова от лоза
• На вкус: свеж, елегантен, кръгъл
• Добра каудалия
Съчетание храни/вино:
• Ястия с южни акценти
• Салата, Грил
Съхранение: 2 години
Винификация:
Пресиране директно. Мостовете бързо се охлаждат, за да се запазят ароматите. Натурално утаяване на студено. Винификация в съд при 16°C за оптимална свежест и фини аромати. Отлежаване на фини утайки до бутилиране.
АРСИЛАК, компания, базирана в Монтьо, е специализирана от 2006 г. в търговията, продажбата на вторични стоки и посредничеството на индустриално оборудване, по-специално на неръждаеми резервоари, стоманени или стъклопластови цистерни.
Открийте нашата гама от неръждаеми резервоари 304 и 316, идеални за съхранение и/или смесване на всички течности в различни области като хранително-вкусовата промишл...
Ние проектираме и произвеждаме процеси за обработка на агро-хранителни течности: пастьоризатори, филтрационни палети, коаксиални топлообменници, термовинификатори.
Доставка на неръждаеми съдове за съхранение и винфикация, ферментация.
JM INOX TECHNOLOGIE ви предлага своя отдел за подизпълнение благодарение на нашия опит от над 30 години в индустриалната металообработка. Ние предоставяме на нашите...
...НАЗВАНИЕ: ШАМПАНСКО
СОРТОВЕ: 65% Шардоне и 35% Пино Мюниер
Алкохол: 12,5%
Почва: Аргило-калциева
Винификация: 10 месеца в съд и 14 месеца за шампанизация
Обем: 750 мл
Цвят: бледожълт, фини и равномерни мехурчета
Вкус: Ноти на цитруси, плодове с бяла плът
Съвети: Да се дегустира като аперитив или през цялото време на хранене. Тази кюве ще подчертае най-простите ястия и елегантно ще акцентира на най-фините ястия. Да се консумира между 6 и 8 °C.
Открийте нашата селекция от червени, бели, розови и пенливи вина! Нашата амбиция е да улесним сътрудничеството между френските винари и националните и международни купувачи. Основана през 2018 г., DIXVINS е вашият B2B магазин, предлагащ онлайн продажба на вина и спиртни напитки, произведени във Франция, за ресторантьори, винари и търговци на едро от цял свят. Редовно ви предлагаме специални и тема...
...Бордо Розе
Смесване :
Каберне Совиньон
Потенциал за съхранение :
Около 2 години
Винификация :
Гроздето се събира в пика на зрялост. То се обира и намачква, след което се преминава директно към пресоване. Избраните сокове след това се винифицират като нашите бели вина: утаяване, студена стабилизация, селектиране на дрожди, контрол на температурата.
...История: Разположени на левия бряг на Дордон, семейството Дюбоа преминава реката и от три поколения отглежда лозя в Либурне. Те експлоатират четири замъка: Бозел, Монбрун (AOC Померол), Кло дю Рой (Лаланд де Померол) и Бел Еър Ла Гравиер (Сен Емилион Гран Крю).
Сортове: 85% Мерло, 15% Каберне Совиньон.
Винификация: Произведена от най-добрите парцели на замъка, тази купаж е обект на всички грижи...
...Солове:
Лимонно-варовикови
Златен медал от Гилбер и Гиар
Винификация:
Ръчно бране, дълга мацерация в иноксова бъчва, след което отлежаване в френски дъбови бъчви.
Блестящ цвят, гранатено червен.
Интензивен и богат нос, аромати на печено, ванилия и
лакрица, придружени от зрели плодове
като сини сливи.
В устата танините са копринени и добре
разтворени.
Състав: 100% Каберне Совиньон
Солове: Лимонно-варовикови...
... Състав : Пино Ноар 100 %
Почва : Мергелни варовити почви
Височина : 250 - 320 метра
Изложение : Юг-Югозапад
Беритба : Ръчна, Септември
Култура : Разумно лозарство
Винификация : Съчетаване на пино ноар с мацерация и традиционна винификация...
... се извършват изцяло на ръка и на гърба. Плътност на засаждане: 8 500 растения/хектар. Рязане: Гийо. Възраст: 45 години. Беритба: Ръчна. Добиви: Между 40 и 45 хектолитра на хектар в зависимост от годината. Грозде, умишлено презряло. Винификация: Много дълга винификация, на студено върху фини утайки. (между 15 °C и 20 °C) Отлежаване: 100 % отлежаване в дъбови бъчви от 1 до 3 вино. Отлежаването в бъчви продължава от 9 до 12 месеца.
...Тероар: Глинесто-пясъчна почва върху шисти
Ситуация: Висок лаян
Гроздето се бере ръчно на последователни избирания.
Винификация
Алкохолната ферментация се извършва в бъчви, а отлежаването е 18 месеца в бъчви.
Остатъчни захари: 210 г/литър
Алкохолно съдържание: 12.5
Дегустация между 10 и 12°C
Нос: Жълт
Нос: Ноти на дюли
Устата: Конфитюрени плодове, дюли с богат финал
Потенциал за отлежаване: 20...
...{"CÉPAGES":"СОРТОВЕ\nCinsault: 70%\nCarignan: 15%\nGrenache: 15%\nСтепен: 12.5°\n\nVINIFICATION\nВинифициран като розе с червени грозда. Бавно пресоване в продължение на 3 часа, след което ферментация в терморегулирани инокс съдове с местни дрожди. Въглеродна мацерация за извличане на плодовете. Винификация в терморегулирани инокс съдове в продължение на 6 месеца с много малко или никакви...
...CEPAGE : Каберне фран, Гроло черно.
TERROIR : Аргило-пясъчен.
VINIFICATION ET ELEVAGE : Гроздето се събира внимателно на ръка в касетки. Винификация по традиционния метод. Въглеродна ферментация и отлежаване на утайка в продължение на 12 месеца в избата.
APPELLATION : AOP Crémant de Loire.
NOTES DE DEGUSTATION : Фини мехурчета, покриващи розова сьомга. Плодово нос с цветни нотки. Свеж, плодов и елегантен вкус.
ACCORD METS/VIN : Празнични аперитиви, коктейли, ягодов тарт.
TEMPERATURE DE SERVICE : Между 7 и 9°C.
Картон с 6 бутилки от 75cl...
...ВИНИФИКАЦИЯ
Директно пресоване и ферментация с контрол на температурата – разбъркване на утайките в края на ферментацията.
ДЕГУСТАЦИЯ
Светло жълт цвят с зелени отблясъци. В устата се усещат аромати на цитруси (лимон, грейпфрут) и растителни нотки (босилек, жасмин).
Перфектен за аперитив, с салати или на скара риба.
Този вино е идеално сервирано между 8°C и 10°C.
...Лек и плодов розе.
Произведен от моноцеремония на Малбек, това розе притежава интересен аромат с тяло. С нотки на английски бонбони, гранат и горски ягоди, това е приятно розе за дегустация.
Цвят: Розе
AOC: Бордо Розе
Лозя: Глинесто-лимонен тероар
Винификация: Предферментационна мацерация на студено...
От анализа на вашите продукти, през съвети за разработка, винопроизводство и дестилация, до вашите нужди от винарски продукти и малки лабораторни инструменти, ние полагаме всички усилия, за да ви предложим най-добрите услуги. Лабораторията Cognac Œnologie, акредитирана от COFRAC от 1996 г., подкрепя множество търговски и производствени компании в сферата на виното и спиртните напитки през целия им...
...Шато Клине, едно от най-престижните имения в апелацията, се намира в сърцето на лозята Померол. Фльор дьо Клине, "другото велико вино от Ш. Клине", създадено през 2006 г., всъщност е второто вино на Ш. Клине (въпреки че част от сока идва от съседни имения, избрани от Ронан Лаборд). Процесът на винификация и отлежаване се извършва в модерни изби от екипа на Клине, за да разкрие съкровищата на тази изключителна апелация.
... червено сухо вино от реколта предлага изключителна концентрация и качество.
С алкохолно съдържание от 12,5% и реколта 2015, Gozauri Saperavi е готово за дегустация сега, но обещава и изключителен потенциал за стареене, подобрявайки се с течение на десетилетията. Общото производство е ограничено до 11 000 бутилки от 0,75 L, което го прави ценна придобивка за всеки любител на виното.
Винификация: Gozauri Saperavi 2015 е изработено с особено внимание.
...СОРТОВЕ: 50 % ПИНО НОАР
35 % ШАРДОНЕ
15 % ПИНО БЛАН
ВИНИФИКАЦИЯ: Отлежаване в изба в продължение на 7 години.
Берба 2011 - не е реколта.
ДОЗИРОВКА: 5 г/л
ДЕГУСТАЦИЯ: Плод на 7 години отлежаване в нашите изби, тази смес от 3 сорта достига зрялост.
Пино Нуар предлага ясна, но елегантна атака в устата с цитрусови нотки, бързо доминирани от растителната страна на Пино Блан и финесът на Шардоне.
... нашия велик тероар.
НАШИТЕ ВИНОВЕ: Винифицираме по традиционен начин с отлежаване върху фини утайки, дълга ферментация на студено, управление на кислородната концентрация и температурите, ограничени добавки на сулфити и интрадиенти. Тук основната дума е: гроздето на първо място!
ВИНОКРЕПСТВЕНАТА: Символ на мястото, нашата винарска кула на 4 етажа е уникален концепт във Франция. Иновативна, тя позволява винификация чрез гравитация в дух на качество: "Тук слизаме по кръгов път, с нежност".
Нашата цел: да предлагаме вина на удоволствие и споделяне...
...Вувре традиционен метод полусух АОС. Вувре традиционен метод брут АОС. Вувре моельо АОС. Сухи вина Вувре АОС. Сухи бели вина Турен Совиньон АОС. Вина от страната Шардоне. Вина от страната Пино Ноар. Винификация Пиер ШЕНИЕ: ТУРЕН СОВИЊОН АОС, ВУВРЕ АОС. Предупреждение за алкохол: злоупотребата с алкохол е опасна за здравето, консумирайте с умереност.