Export Prodotti Italiani е колектив от експерти в експортирането на италиански продукти, ангажиран да свързва най-доброто от Италия с глобални клиенти. Основана с цел да предостави директен достъп до автентични продукти с високо качество, нашата компания отговаря на нуждите на международния пазар, като сътрудничи изключително с надеждни италиански производители, за да гарантира артикули, които отр...
... загрижени за околната среда, семейството обработва гроздето с най-голямо уважение.
Нашите лозя произвеждат грозде с високо качество. Отглежданите сортове включват Вионие, Клерет, Гренаш за белите вина и Сира, Марселан, Сансо, Мерло и Каладак за червените.
Terre de Ghaya предлага също уникални винени туристически преживявания, като винени разходки и пикници в лозята.
Внимание: Злоупотребата с алкохол е опасна за здравето, консумирайте с умереност.
...Сортове: Ниелукко 40%, Сира 40%, Шиакарелу 20% -
Сол: Гранитни арени на хълмове
Беритба: ръчна
10 000 бутилки.
Винификация: частично отстранени гроздове, терморегулирана иноксова ферментационна цистерна
Студена мацерация преди началото на ферментацията 4 до 5 дни. Повишаване на температурата и добавяне на мая.
Ферментация при 24 до 28°C. Ежедневно разбъркване и аерация.
Мацерация 4 до 8 седмици в зависимост от сортовете за тази реколта. Изцеждане и пресоване.
Отлежаване: 30 месеца върху фини утайки без сулфити. Разливане в бутилки февруари 2023.
...Сира 40% - Гренаш 40% - Синсо 20%
ДЕГУСТАЦИЯ НА ВИНО
Приятно вино, в което ароматите създават особено плодист букет. На небцето, балансът на ароматите произвежда волуптозен и свеж вкус, в който преобладава интензивността на дивите ягоди. Свежа и ароматна комбинация.
... натискане на мъстта и кратки преливания, за да се запази свежестта на ароматите. Виното след това отлежава почти две години в съд или глинен съд преди бутилиране.
Дегустация: това вино 100% Syrah е експлозия от черни плодове (пъпки от касис) и подправки с лекота (черен пипер, карамфил). Балансът на това вино предлага нежна и вкусна уста, която отговаря на височината на този лозов масив.
Налични реколти: 2014, 2015, 2016...
...100% Сира • Дегустационни бележки
Цвят: Богат цвят с интензивен виолетов оттенък.
Аромат: Зрели червени плодове с флорални виолетови нюанси, заедно с елегантни препечени, балсамови и подправкови нотки. Това вино е комплексно, но балансирано.
Вкус: Пълно, елегантно и кадифено, мощно, което предоставя обгръщащо усещане за пълнота. Послевкусът е дълъг и сложен с упорити зрели плодове и подправки...
...ВИНОВЕ
Малбек (Минервуа - Лангедок) 70%
Сира (Лангедок) 30%
ВИНОФИКАЦИЯ
Източник за Малбек:
- Малбек (Минервуа) винфициран традиционно с цел извличане на основата, богатството и сложността.
Източник за Сира:
- Сира (Минервуа) за нотки на черни плодове и подправки.
ДЕГУСТАЦИЯ
Свежест с мента, копринена текстура и аромат на роза. Съчетание на Малбек (богатство и сложност) с нотка Сира за плод и подправки.
Нека да очарова носа ви и да изненада небцето ви, той ще бъде идеалният партньор на козе сирене или на печено червено месо или в сос. Доказателството е в чашата!
Идеално сервирано на 12°C-14°C...
...Смесване: Сира - Гренаш - Каринян
Цветът е дълбок,
Носът е сложен и интензивен с нотки
на печени плодове и подправки.
В устата, същата сложност, кръгли танини,
фина и подправена финал.
Златен медал от Гилбер и Гайяр
Смесване: Сира - Гренаш - Каринян...
...Това вино, направено от сортове грозде като Syrah и Grenache Noir, произлиза от глинесто-пясъчни почви, разположени в подножието на Алберес и връх Каниго. То перфектно ще допълни вашите предястия и скара.
...доказвайки, че Пик Сен Луп определено е едно от най-красивите наименования в региона Лангедок!
Съдържание: 75cl
Тип: Червено вино
Сортове: 70% Сира и 30% Гренаш
AOC: Пик Сен Луп
Годност: Да се пие веднага и да се съхранява до 2029
Температура на сервиране: 16-18°C...
...Вино Гало-римско от Нарбона РОЗЕ 75 cl С цена 21.12 €/л
Тази гало-римска напитка е интерпретация на медено и подправено вино от I век, чието име Mulsum и до днес остава неясно относно историческия си произход.
Това медено вино с есенции от средиземноморски растения е било произведено в провинция Нарбона и е било изнасяно в цялата империя от пристанището НАРБО МАРТИЙ (Нарбон), към пристанището Рим (Остия).
Тази напитка е произведена от селекция на вина от сортове: Каринян, Гренаш и Сира, характерна комбинация за нашия тероар Корбие.
...Вино, получено от бленд от сортове грозде Негроамаро (50%), Каберне (25%) и Сира (25%), отглеждани на стъбло. Зона на производство: Саленто, между провинциите Бриндизи и Лече.
След шестмесечно отлежаване в барик, виното продължава да зрее в бутилка.
В аромата се открояват плодови нотки на боровинка, червено френско грозде и вишни в спирт, подправени с канела, карамфил и черен пипер, с изразителна балсамова нотка.
Благодарение на елегантността на танините си, виното се съчетава с основни ястия на основата на месо, като стратчети с говеждо рагу, меса на скара като говеждо и агнешки ребра.
...Минервуа Руж
Смес:
Сира - Гренаш - Каринян
Потенциал за стареене:
Около 5 години
Винификация:
Беритба, извършена при максимална зрялост, улеснена от добрата експозиция на тероара. Остраняване на стъблата, дълга мацерация, термична регулация.
...Френска апелация
Сира Н
Използване
Вид грозде за вино
Фенология
Време на разпукване: 7 дни след Шасла.
Време на зрялост: 2-ра фаза, 2 седмици и половина след Шасла.
Технологичен потенциал
Гроздовете са малки до средни, а зърната са малки. Сира Н позволява получаването на червени вина с добро алкохолно съдържание, подходящи за стареене и с много високо качество. Тези вина обикновено имат...
...Това е вино, което цели свежест и елегантност. Без дървесно отлежаване. Далеч сме от "класическите" Чâteauneuf, които са изцяло мощни. Профилът е фин и балансиран.
Домейн: DOMAINE DE LA GRAVEIRETTE
Апелация: AOC Chateauneuf-du-Pape
Регион: ВАЛЕЙ ДЮ РОН
Цвят: Червен
Сортове: Гренаш, Сира
Метод на отглеждане: Биодинамичен
Характер: мощен
Съдържание: 75cl...
... AOP Ventoux: червени вина (Гренаш, Сира, Мурведър и Кариган), бели вина (Гренаш Блан, Русан и Вионие), както и розови вина (Синсо и Кариган при директно пресоване, и хибрид, който ви каним да откриете, Каладок.
Този тероар, известен със силните си ветрове, е също така предпочитано място за производство на вино. Хладните нощи на Мон Ванту и слънцето на Прованс придават на нашите вина деликатна...
Bodegas Anchurón произвежда червено, бяло, розе и сладко вино. Нашите бутилирани формати са 18,7 cl, 37,5 cl, 50 cl и 75 cl в момента, които принадлежат на Денацията на произход Гранада и на Защитената географска индикация Алтиплано на Сиера Невада, в зависимост от виното. Работим с сортове Каберне Совиньон, Темпранильо, Мерло и Сира за червено грозде; Шардоне, Совиньон Блан и Мускател от...
...-МЕРЛОТ, ТЕМПРАНИЛО-СИРА, ТЕМПРАНИЛО-МЕРЛОТ-СИРА. Тези три последни могат да бъдат от 12 до 18 месеца в бъчка и са предназначени за производството на най-добрите вина от Pago в региона, както и за сладкия Мускател от късна реколта. Разполагаме с помещение за бъчки, с около 650 единици, плюс съдове от 5000 и 8000 литра за производството на топ вината на избата. В момента успешно изнасяме в цяла Европа, част от Азия, Океания и Канада, като сме едно от референтните вина в SAQ (Съюз на алкохолите в Квебек).
... вина се продават под марката "ТЕРУАР ДЕ ЛАГРАВ". Компанията предлага широка гама от бели, червени и розови вина с AOC ГАЙАК и Кот дьо Тарн. Използваните червени сортове грозде са Фер-Сервадо, Браукол, Дюрас, Каберне Совиньон, Мерло, Сира и Гаме. Използваните бели сортове грозде са Лоа дьо Л'Ой, Мозак и Совиньон.
... d'Anges, Christian, Genêts, Tranquille, Funny Rosé - вина с характер. Нашата гама вина предлага отлично съотношение качество-цена. Удоволствие от ваканцията и вино с характер, което да споделите с приятели. Тур дьо Жене ви посреща с топлина и удоволствие. Изба, разположена в самото лозе, предлага ежедневни и персонализирани дегустации. Обадете се на 06 81 06 37 00.
... червени. Ние култивираме изключителност и автентичност с желанието постоянно да подобряваме практиките си и качеството на вината ни: отглеждане на лозята в биологично земеделие (преход към БИО през 2019 г.), насърчаваме развитието на жив и добродетелен екосистем около лозята, особено чрез практики на агролесовъдство и пълно покритие на парцелите с трева. Това се отразява в елегантно вино с изразен характер. Имотът е сертифициран с Висока екологична стойност от 2020 г. Основни сортове грозде: Сира, Рол и Сансо. Оценка 94/100 от Елизабет Габай.
ШАТО КРАНСАК обхваща площ от около 150 хектара, от които 50 хектара лозя. Имотът е разположен на старите тераси на Тарн и лозята са засадени на почви от булбени, пясъчно-иловити. 49 хектара произвеждат червено вино, а 1 хектар - бяло вино, лозята са на средна възраст от 30 години. Сортовете на имота са 53% Негрет, 16% Каберне Фран, 14% Гаме, 11% Сира и 6% други сортове за производството на червено вино и 100% Совиньон за производството на бяло вино. ШАТО КРАНСАК се утвърдява като Независим Винар.
... към нуждите и изискванията на потребителите за качествени и конкурентоспособни продукти. Комплексна гама от етикети на вино, които покриват всяко ваше изискване, където водещо място заема „Ксиномафро“ от Науса, Сира, Агиоргитико, Родитис, както и традиционното смолисто вино (нашата известна рецина, каквато трябва да бъде), ви очакват да ги опитате. Въпреки това, нашите професионални опаковки не отстъпват по качество, вкус, аромат и престиж на бутилираните ни вина.
КВИНТА ДО КВЕТЗАЛ е земеделска собственост, която се занимава с производството на вино от няколко десетилетия.
През 2003 г. беше извършена реконверсия на част от старите лозя, като все пак бяха запазени някои парцели с висок енологичен потенциал. В новите лозя бяха засадени сортовете, най-подходящи за тероара на Квинта до Кветзал.
В момента Квинта до Кветзал разполага с 40% лозя от бели сортове, разпределени между Антан Ваз, Рупейро, Аринто и Вердело, и 60% лозя от червени сортове, разпределени между Тринкадейра, Арагонез, Алфрочейро, Пти Сира, Аликанте Буше и Каберне Совиньон.
Ние извършваме целия процес на производство на вино от полето до бутилката и го продаваме на всеки междинен етап. Така че може да се продава по бутилка или на едро. Средното количество вино, което произвеждаме, е около 25.000.000 литра. Винопроизводствените сортове, които правим: Бяло: айрен, совиньон блан, макабео, вердехо. Червено: Темпранильо, Гарнача, Сира.... Философията на винарната за създаване на вино започва в лозята много преди реколтата. Значително време се отделя от фермерите, работещи в лозята, за да осигурят перфектен баланс на плодовете.