...Armagnac Castarède от 1931 г. е истинско произведение на изкуството за ценителите на спиртни напитки. Тази рядка реколта, отлежала в дъбовибъчви, предлага уникално дегустационно изживяване с алкохолно съдържание от 40°. За дегустация като дижестив, този Armagnac се предлага с кутия, добавяйки нотка елегантност на всяка дегустация.
В устата, Armagnac Castarède 1931 разкрива изключително ароматно...
...Буре с 3 или 4 вина от френски дъб (27мм)
Тези бъчви са били преработени според следния протокол:
- Демонтаж и изравняване на дъната
- Изравняване на вътрешността на бъчвата с 5 мм
- Повторно загряване на бъчвата (налични са няколко загрявания)
- Монтаж на дъната
- Шлифоване на външната част
- Тест за херметичност
- Лазерно маркиране и довършителни работи...
...Ябълковият оцет на Flaguerie е резултат от оцетна трансформация на биологично ябълково вино в оцет. Този натурален оцет узрява в дъбовибъчви в продължение на няколко месеца, преди да бъде бутилиран без филтрация. В дъното на бутилката може да се образува оцетна майка.
Бруто тегло: 1450 г
Тегло на картон с 6 бутилки: 9 кг
Оцетна киселинност: 5°
Остатъчен алкохол: < 0,5°...
... екологична стойност (ниво 3), е било обект на всички грижи от лозето до избата. Тук се търси гурманският и лек характер в винопроизводството и отлежаването.
ВИНОПРОИЗВОДСТВО
Сортиране на зърната
Традиционно винопроизводство
Отлежаване в дъбовибъчви за няколко месеца
СОРТОВЕ
Merlot
Cabernet Sauvignon
ДЕГУСТАЦИЯ
Цвят черешово червено, интензивен и блестящ.
Фин и приятен аромат на червени и черни плодове.
Вкус плодист, мек и кръгъл, поддържан от разтопени танини и леко сладникав.
... преобладаващ варовик в Кот Шалонез. Наклоните са плавни и ориентирани на изток до югоизток.
Отлежаване
Винификацията започва в иноксни съдове, след което продължава в дъбовибъчви. Продължителността в бъчвите варира в зависимост от реколтите.
Характер на виното
Прекрасен червен цвят, ясен, с рубинени отблясъци, носът се отваря към типичните червени плодове на Пино Ноар (касис, вишна, червена боровинка) с димни нотки, хумус и понякога животински нюанси. Богато и комплексно, текстурата му е стегната с меки и елегантни танини. Прекрасен баланс.
Съчетания на храни и вина...
...Когнатът е престижен спирт, признат в световен мащаб за своето изключително качество и изтънчен вкус. Произведен в региона Когнат във Франция, този спирт е изработен от внимателно подбрани бели грозда, дестилирани два пъти в традиционни медни аламбики. Процесът на отлежаване в дъбовибъчви придава на Когната неговите сложни аромати и характерния кехлибарен цвят, правейки всяка дегустация уникално...
... естествена алкохолна ферментация, контрол на температурата, дълга мацерация (18 дни), 2 промивки на ден през цялата ферментация. Тези стъпки позволяват максимално извличане на качеството на плодовете: цвят, аромати и структура. Отлежаването на виното след това се извършва в дъбовибъчви, от които една трета е ново дърво, в продължение на 12 месеца.
Дегустация
На вид, шато Оте Либард показва красив червен...
...Текилата е емблематичен спирт за Мексико, произведен от синя агаве, сукулентно растение, отглеждано основно в регионите на Халиско. Известна със своите интензивни вкусове и земни нотки, текилата е продукт на традиция и майсторство. Тя се предлага в няколко категории, включително текила Бланко, свежа и неостаряла, текила Репосадо, която отлежава между 2 и 12 месеца в дъбовибъчви, и текила Аньехо, която отлежава повече от година, за да развие по-богати и сложни аромати.
...% каберне фран 15%
Сертификати за околна среда:
HVE 3 от 2017
и ISO 14001 (СМЕ на вината от Бордо) от 2015
Технологии на отглеждане:
разумно отглеждане, почви, обработвани или засети с трева, резитба на лозата в смесен гийо, ръчни зелени работи, адаптирани към всяка парцела
Беритба: механична с няколко селекции: зрялост и размер на зърната, парцелна селекция
Винификация: традиционна с нежна и контролирана мацерация в термо-регулирани бетонни съдове
Отлежаване: 12 месеца в френски дъбовибъчви, от които 40% нови...
...Бариките са напълно регенерирани по патентования метод TEDEM.
Регенерацията се извършва с озон, за да се обезцвети и дезинфектира бъчвата в дълбочина.
Остатъчният сяра е премахнат, както и отлежаването, което бъчвата е могла да съдържа.
Минералният спектър ще се отнася за бели или червени вина от типа мерло. Алкохолни напитки също могат да бъдат отлежавани в тях.
...Съчетание: сирена, дивеч, ястия с сос, пикантни ястия, червени меса
Винификация: Беритбата се извършва ръчно в касетки с двоен подбор. Винификацията се провежда в малки терморегулирани инокс съдове. Малоалкохолната ферментация се извършва в съдове в отделно помещение. Отлежаването от 18 месеца се провежда в дъбовибъчви (20 до 30% нови).
Око: тъмен и дълбок червен цвят
Нос: малки плодове и...
... необходимото ниво на влажност.
След това, зелените зърна кафе се поставят за период до 3 месеца в дъбовибъчви, които са съдържали уиски поне 8 години.
Контрол на качеството се извършва на всеки 30 дни, взема се проба от всяка бъчва, анализира се и се подготвя за профилиране, като се квалифицира от експерти.
Продават се изключително на зърна, за да можете да се насладите на смесването на ароматите на кафето.
...Поддайте се на елегантността на червено вино „Бургунд“, вино с дълбочина и забележителна сложност. Възрастявано с грижа в френски дъбовибъчви, това вино разкрива богати аромати на зрели червени плодове и фини дървесни нотки. В устата, кадифена текстура и меки танини обгръщат небцето, предлагайки хармонично и завладяващо сетивно изживяване. Позволете си да бъдете очаровани от вечната елегантност на това червено вино „Бургунд“. ...
...Автентичният шампанско par excellence, кюве Fût de Chêne се отличава със своята мощ, елегантност и свежест. Отлежаването му в големи дъбовибъчви от реколтата до бутилирането го прави шампанско, което не остава незабелязано.
...CEPAGE : Ugni blanc
SOL : Argilo-calcaire
ELABORATION :
След гроздобера, реколтата първоначално се винарства. След това, полученото вино се дестилира по метода Шарантез, т.е. чрез двойна дестилация.
Тази смес е съставена от различни ракии от нашия тероар, като най-младата е отлежавала поне 10 години в дъбовибъчви с ракии от Grandes Champagnes, които са поне 25 години.
DEGUSTATION :
Неговият...
...Виното: Phigaia е емблематичното вино на имение Serafini & Vidotto. Произведено от смес от Каберне совиньон, Каберне фран и Мерло, това иконично вино излъчва невероятна чистота на плодовете. От чашата се усещат гурме и изискани нотки на черна череша, ягода и малина, които с грация се развиват в устата... с финес. Отлежаването в дъбовибъчви само подчертава този плод, добавяйки щипка подправки...
...Съставки:
100% Био червено вино оцет
Този стар червен винен оцет отлежава в дъбовибъчви в продължение на 6 месеца.
Този период му придава кръглост на вкуса, както и дървесни нотки.
Съвети за употреба:
Да се използва в дресинги, салати, сурови зеленчуци и маринати.
Този продукт е наличен и в бутилка от 50 cl.
...Когнатът е ДНК-то на лозарството в Олерон. От поколение на поколение нашето ноу-хау се адаптира към нашия тероар, за да произвежда типични флорални и йодни Когнати, отразяващи нашата морска среда.
Нашият склад за стареене, разположен край канала, свързващ океана, е подложен на морските влияния с времето. Стареенето се извършва в дъбовибъчви от 400 литра минимум 10 години за XO, 6 години за VSOP...
...Ароматната комбинация от кафе от Гватемала 100% арабика и ванилия Бурбон от Мадагаскар предлага мек и интензивен резултат.
Френските производители създават 100% био спиртни напитки в сърцето на Жер.
Нашият Арманяк, кръгъл и щедър, отлежава в дъбовибъчви от Гаскон.
Прекомерната консумация на алкохол е опасна за здравето. Да се консумира с умереност.
Тегло: 1.5 кг
Размери: 10 × 10 × 30 см
Алкохолно съдържание: 32%
Обем: 70 cl...
...Този ром, отлежал в дъб, се произвежда от прясно изцеден сок от захарна тръстика, след което се ферментира, дестилира и отлежава в съответствие с Контролираната географска индикация.
ОРИГИНИ
Селски ром AOC от Мартиника
ПРОИЗВОДСТВО
Този ром, отлежал в дъб или амбров, отлежава в дъбовибъчви за период от 12 до 18 месеца. В него се усещат аромати на прясна захарна тръстика, съпроводени от деликатен дъбов вкус.
...Смес от Арманяк, отлежавал поне 10 години в дъбовибъчви в нашите изби, разположени в Жер.
Робата: Тъмна с кехлибарени и медни отблясъци – Не добавяме никаква захар или карамел.
Нос: Удивителна сложност, изградена около основа от типични Арманяци: Слива, Ванилия и Бели цветя. Нашият Hors d'Âge е изключително сложен и постепенно се развива в около дузина различни аромати, разкривайки толкова много...
...УИСКИ - C1 - Смесен малт
На възраст 4 години - FAIVREJMAGINE
Нашата дестилерия е известна с производството на
уискита с високо съдържание на алкохол и
изключителен баланс на вкусове.
В тази бутилка открийте всички вкусове
и мощта на нашето уиски,
остаряло 4 години в дъбовибъчви.
Неговият богат ароматен баланс
предлага сложност на вкусовете.
Плодова нотка,
цветна прегръдка,
досег на дим,
Лека вълна от щастие, която
подчертава кръглостта на небцето…
Уиски, остаряло в бъчва от френски дъб.
Съдържанието на алкохол варира в зависимост от партидите.
...Уникум е горчив ликьор, създаден през 1790 година от Доктор Цвак. Днес все още семейството Цвак произвежда Уникум по оригиналната рецепта, която се пази като семейна тайна. Въпреки това знаем, че повече от 40 съставки (билки и подправки) съставляват Цвак Уникум и че този ликьор отлежава в дъбовибъчви.
...МИЛЕСИМ : 2018
СОРТ : Шенин.
ТЕРОИР : Гравиер д'Анжу.
ВИНИФИКАЦИЯ И ЗРЕЕНЕ : Нежно пресоване на 3 селекции от грозде, преминало през сушене и ботритис. Ферментация в дъбовибъчви, последвана от 12 месеца отлежаване върху фини утайки, за да се извлече сложна ароматна структура.
АПЕЛАЦИЯ : AOP Котo О д'Обанс.
ДЕГУСТАЦИОННИ ЗАБЕЛЕЖКИ : Блестяща и златиста окраска. Хармонична ароматна сложност...
...Този коняк произхожда от Гранд Шампан, 1-ви крю на коняка. Този уникален тероар, който е гаранция за качество, е подобрен от производството Single Estate (от един единствен винопроизводител). Това е деликатен баланс, който го прави изключителен и автентичен.
Екстра Олд (XO) е смес от коняци с различна възраст, като най-младият е прекарал поне 15 години в дъбовибъчви. Неговата пикантна ароматна сила, неговият грациозен и богат рансио ще ви предоставят чисто удоволствие, достойно за най-добрите коняци.
... директно в френски дъбовибъчви (25% нови), където протича цялата алкохолна ферментация. Малоалкохолната ферментация не се търси умишлено, за да се запази свежестта. По време на отлежаването върху общи утайки от 10 месеца, виното се разбърква редовно, за да придобие повече тяло. Тази работа "по бургундски" прави тази купажирана напитка вино за отлежаване.
Дегустация: Приятен киселинен нос с препечени маслени и лешникови нотки, щедър и сложен вкус, който ще отговори на всички желания.
... Прекрасна сладост в устата, придружена от нотки на конфитюрирани череши и копринени, добре обвити танини.
Общо впечатление това е вино, което се съчетава
Продукт: Château du Garde AOC Côtes de Bordeaux – отлежавало в дъбовибъчви
Площ: 0.5 ха
Сорт: 100% Мерло
Тероар: глинесто-вапнен почва - Плато
Визия: наситен, дълбок, жив и свеж цвят...
... плодовете.","APPELATION":"AOC BLAYE COTES DE BORDEAUX","Origine des raisins":"100% имение Манор дьо Валет","ALCOOL/ Alcool":"13 %Vol","PALETTE":"Палета VMF 100 x 120 с 720 бутилки, 120 кашона по 6","Blaye cotes de Bordeaux":"75 cl","Elevage":"50% в 225 литрови дъбовибъчви","COULEUR":"Червено","DOSAGE":"Без добавки","MILLESIME":"100% 2016 бутилирано през 09/2017."}...