...През 1886 г. Уилям Грант изпълнява дългогодишната си амбиция, като построява собствена дестилерия. Той я нарича Гленфидих, което на галицки означава Долината на елените, и на Коледа през 1887 г. първата капка потече от казаните. Днес, все още собственост на семейството на Уилям Грант, Гленфидих е водещият световен едносортен малц. Неговите 12 години на отлежаване в най-добрите шери и бърбън бъчви, преди да бъдат съчетани в дъбови тъни, създават по-гладък и хармоничен вкус.
... "Дюшес де Бургон", рубинено червена стара фламандска ейл, отлежала в дъбовибъчвии произведена по типичен за южна Западна Фландрия традиционен метод на варене, е живото доказателство за това. Бирарията произвежда също и Камбринас, Барбе, Верхаеге Пилс и още.
...RODENBACH е "фламандското червеникаво бира", признато за Традиционен Регионален Продукт. Смесената основна ферментация и отлежаването в дъбовибъчви (фудри) му придават меко-кисел вкус и сложна плодова нотка, подобно на вино. RODENBACH се състои от 3/4 младо и 1/4 бира, отлежавала 2 години в дъб. RODENBACH е много освежаваща и стимулираща апетита: перфектният аперитив!
RODENBACH Alexander е...
...50 години домашна пивоварна - геузестекерия. Арманд Дебелдер събира автентичен ламбик, за да създаде искряща стара геуза и дълбочервена стара крикова бира. Изненадващи вкусове на занаятчийска бира, както е било варено и отлежавано в дъбовибъчви от стари времена. Нашите бири: Арманд'4, Zwet.be, Арманд'Дух, Стара геуза, Винтидж геуза, Стара крикова бира, Стара Шарбеекска крикова бира, Дошел, Беерсел Блон, Беерсел Лагер.
Разположена в Биргес (Ребек), в долината на Сена, Гьозерия Тилкуин е единствената гьозерия в Валония. Гьозерия, или Geuzestekerij на нидерландски, е предприятие за смесване на гьоз с традиционен метод (или Oude Geuze). Прясно сварените мъстове се закупуват от различни производители в региона (Пажотенланд и Брюксел) и се поставят в дъбовибъчви за ферментация и отлежаване в продължение на 1, 2 или...