...ALLEGRINI Amarone della Valpolicella classico DOC 1 бут. cl 75 е червено вино, което е robusto и интензивно, отлежавало поне 2 години в дъбовибъчви. Неговите аромати на зрели плодове и подправки го правят перфектно за придружаване на червени меса и зрели сирена. Наслади се на тази ценна бутилка самостоятелно или в компания.
...Brunello di Montalcino DOCG 2017 Castello Banfi
Получен от сортове саньовезе, винифицирани в чист вид, Brunello di Montalcino DOCG на Castello Banfi може да се счита за класика в производството на Banfi в Монталчино. Произвежда се от клонирана селекция на гроздето, зрее две години в големи дъбовибъчвии в барики от френски дъб, след което завършва с отлежаване в бутилка от 8 до 12 месеца...
...последвана от ферментация в стоманени резервоари с използване на селектирани дрожди за около 10 дни при 24-26°C и мацерация върху ципите. Следва окончателното пресоване с меки преси и малолактична ферментация в стомана. Виното отлежава в френски и американски дъбовибъчви за 18 месеца.
...Санджовезе 97% (Колорино и Канаиоло 3%). 12 месеца в френски дъбовибъчви, 4 месеца в неръждаеми контейнери. Аромат: сложен и луксозен, с прецизни нотки на черен пипер и кардамон. Златен медал MUNDUS.
...Витинио: 100% Небиоло.
Винификация: традиционна ферментация с мацерация за около 18 дни.
Отлежаване: 18 месеца в големи дъбовибъчви от Славония.
Цвят: наситено рубинено червено, склонно към гранат.
Аромат: елегантен и деликатен, с нотки на малини и виолетки на фон от сладки подправки.
Вкус: сух и с добро тяло, с дълъг и устойчив финал.
Алкохолно съдържание: ±14%
Гастрономическо съчетание...
...{"NOTE DEGUSTAZIONE":"Гранатено червено, с експлозивен и елегантен нос, напомня на виолетка и впечатлява със своята изразена минералност, както и с добре балансирана свежест и плътност.","ABBINAMENTI SUGGERITI":"Отлично с ястия на основата на червени меса и ястия с дълго готвене.","AFFINAMENTO":"24 месеца в дъбовибъчви от 5 хектолитра.","GRADAZIONE ALCOLICA":"14,50%","TEMPERATURA DI SERVIZIO":"16-18 °C"}...
...Вино с голямо качество, получено от внимателен подбор на грозде Канонaу, предимно от лози на над 40 години, отглеждани в стил "алберело".
След бавна ферментация с ципите, проведена в малки стоманени съдове за период от около 20 дни, зрее в френски дъбовибъчви за 24 месеца. Следва отлежаване в бутилка, легнала, за поне 8 месеца.
Прекрасен гранатовочервен цвят.
На носа е внушително. Богато на...
...Производствена зона: някои общини в провинция Лече. Грозде: 100% Примитиво. Система на отглеждане: алберело.
Природа на почвата: алувиална, дълбока, средно глинеста с участъци, склонни към варовик.
Винификация: след отстраняване на гроздовите стъбла (без пресоване) сокът ферментира в контакт с ципите в продължение на 6-7 дни при температура 24-25° C. След това се отлежават частично в дъбовибъчвии частично в стомана.
Способност за стареене: 3 и повече години в зависимост от реколтата.
Цвят: интензивно рубинено червено.
Аромати: широк и устойчив с осезаема нотка на слива и череша.
... прекрасния басейн, фитнес зала със сауна и дори на Дей Клиника за естетична хирургия. В ресторанта могат да се опитат типични тоскански ястия в красивия двор. Част от сградата е предназначена за фермерски помещения с древни изби, с дъбовибъчвии Музея на селската култура. И до днес, в уважение към традицията, се произвеждат вина от "Кианти" и качествено екстра върджин зехтин. Във вилата се организират курсове по готварство, керамика и декорация, а просторните салони са идеални за срещи и работни събирания.
... видове продукти: мъст за балсамов оцет и за сокове от грозде, термо-контролирани вина и за основа на пенливи вина, качествени бели и червени масови вина. Към модерната изба, оборудвана с хладилник за обработка на мъст и вина, са добавени бункери за приемане на грозде и склад за стареене за съхранение на винен дестилат в дъбовибъчви.
... отлежаването в специални дъбовибъчвии бутилирането. Орофографията на тази бърза и стръмна територия и тесните и ограничени тераси позволяват отглеждане с ниски добиви и високо качество, получено в нашите хълмисти лозята, които не се напояват, са обрасли с трева и обработвани само повърхностно по редовете, веднъж годишно. Само любовта към тези райони и уважението към щедрата земя ни дават смелостта и ентусиазма да "правим вино".
...Vertosan произвежда и търгува с ликьори и инфузии с изразена териториална идентичност. Генепи е кралят на производството на Vertosan, наличен в различни версии. Двата най-иновативни Генепи са "Резерва", инфузия, отлежала 4 - 6 месеца в малки дъбовибъчви, и "Зербион", произведен с пресни растения от Генепи, вместо сушени - както повелява традицията - от сорта Мутелина, поставен в инфузия веднага...
Tenuta La Torretta разполага с рационално структурирани изби, които използват най-съвременните технологии за производство на вино и традицията за отлежаване в дъбовибъчвии барики. Днес е Lu...
... от 0,75 л. Bramaterra се състои на 70% от грозде Неббиоло и на останалите 30% от грозде Кроатина, Ува рара и Весполина. В Coste della Sesia Rosso процентът на грозде Неббиоло е 50%. Периодът на отлежаване в дъбовибъчви от 10-30hl е около 48 месеца (24 за Coste della Sesia Rosso), времеви интервал, който е по-дълъг от минималното изискване на регламента. Този подход се оправдава с желанието на Леонардо Монтà да оптимизира нивото на зрялост на своето вино, в бизнес логика, основана изцяло на постигането на максимално възможно качество.
... особена финес, с нотки на мараска и горски плодове, на вкус е широк, сух, свеж, дълъг.
- Лакана, която носи името на района, в който се намират лозята, се различава от мамутонето по начина на обработка, тъй като след първичната ферментация в стоманени силози следва друга в дъбовибъчви.
- Илиси, е бариковано, отлежавало в дъбовибъчви за 12 месеца.
... и маслинови дървета на добре дренирани и слънчеви терени, където нашите сортове грозде, Санджовезе, Канайоло и Тревиано, дават максимален добив от около 50 центнера грозде на хектар. Внимателната резитба, ферментацията в бетонни съдове първо и след това в дъбовибъчви, са само част от тайните, които правят нашето вино велико вино. Още от първите глътки ще бъдете очаровани от ароматите, мекотата и кръглостта на този нектар, който е плод на любовта ни към нашата земя и трудното изкуство на винопроизводството.
... интегрирана борба, съчетана с използването на микроорганизми и биологични продукти. Компанията произвежда ябълкови сокове, а извличането им става чрез студено пресоване, за да се запазят непокътнати хранителните и органолептичните компоненти на плодовете. Освен това произвежда ябълков балсамов оцет, който отлежава в дъбовибъчви, за да направи продукта уникален по рода си.