ДИСТИЛЕРИЯТА LOUIS ROQUE е специалист в производството на стара слива от Сулиак. Дистилатори от баща на син от 1835 г., дистилерията винаги спазва традицията, а ракиите зрее бавно в стари дъбовибъчви, където алкохолът старее постепенно. Освен известната стара слива от Сулиак, дистилерията предлага и други плодови ракии, като круша, малини, квецше, мирабел, кирш. Ние предлагаме също аперитиви на...
...От 1724 г. семейството на МЮРЕ, наследник на КАУМАЛЕ от ГАУБ, развива своето лозе. Белите вина на имота се дестилират в аламбик и отлежават в дъбовибъчви. Тази семейна собственост е специализирана в производството на Бас Арманяк. Този престижен арманяк е наречен "Гранд Бас-Арманяк" от познавачите. Произведените арманяци се оценяват след поне 10 години отлежаване, именно след 10 години отлежаване те могат най-накрая да напуснат изба.
...Шато Гаро е известно също като имение Гайрос. Шато Гаро е разположено в сърцето на Бас Арманяк, на слънчев и горист терен. Виноградникът на шато-то обхваща 80 хектара. Арманяците на шато Гаро се произвеждат от сортовете Бако (<80%), Угни Блан и Фол Бланш, които се дестилират отделно, преди да бъдат смесени. Тези арманяци отлежават в дъбовибъчви в подземния склад на имението, което придава на тези арманяци несравнима вкус и букет, в който се усещат слива и виолетка.
...се присъединиха към тях преди няколко години. Благодарение на тази взаимодопълняемост, новият екип успя да внесе модерност в производството и да развие традиционните канали с вина, реферирани в престижни къщи и заведения. Именото е в режим на разумно земеделие: минимална употреба на фитосанитарни продукти благодарение на обработката на почвата и покритие с трева на парцелите. Виноградникът е по-природен, реинвестиран от множество насекоми, знак за живот и биоразнообразие. Винификацията е решително традиционна с преминаване в бъчвиидъбови фудри...
... отлежаване в дъбовибъчви за нашите вина, отлежаване на общи утайки за белите (6 месеца) и мацерации над 6 седмици за червените. Работа с гроздето чрез гравитация, намаляване на сулфитите.
Характерът на нашите вина: плод, удоволствие, контролирани и копринени танини.
Нашите бутилки (визуал): цветни, те образуват фреска, поставени една до друга, творба на артист (изящни изкуства Париж).
Посрещане: Gîte de France, за да споделим нашата страст.
Нашата убеденост: биологично земеделие.
Нашата цел: да не правим същото вино като съседа и да ви предложим момент на удоволствие.
Шато Бошен е имение от 18-ти век, построено до ферма от 12-ти век. Шато-то съдържа стари изби, чиито сводести тавани днес позволяват отглеждането на най-добрите купажи в дъбовибъчви. Непосредствената среда около шато-то изобилства от знаци за древно обитаване: преса от римската епоха е била открита, а множество следи от амфори и галски монети редовно се откриват.
... фабрики, в които основно се обработват твърди широколистни дървета (бук и дъб).
- БАРЕЛИ: събрани от майстор бъчвар, нашите барели са оформени (дъна и стени) и представляват дъбовибъчви, предназначени за отлежаване на вина и алкохоли. Освен това произвеждаме и разнообразие от алтернативни продукти (дъна, стърготини и др.) за винопроизводство в иноксни съдове или други.
- МЕЖДУНАРОДНА ТЪРГОВИЯ за...
ДОМЕН МЕЙСОН НЬОВ е семейна собственост, придобита през 1900 година. Оттогава лозята се обработват от поколение на поколение. Виноградникът е с южно изложение и с глинесто, желязно и леко варовито почва, което дава изключително вино. Основният сорт грозде е Малбек. Възрастта на виното се осъществява в циментови съдове и също в дъбовибъчви.
Производител на сухи и плодови бели вина, перфектни с морски дарове. Фирмата се намира в 44 (Лоара-Атлантик) в региона на Валоа. Производител на бели, червени, розови и пенливи вина. Произведени вина: Мускаде на утайка, Мускаде Севр и Мейн, Мониер-Сен-Фиакр, Амброазия, Шардоне, Грос-План, Гаме Розе, Червен каберне фран. Някои от нашите вина отлежават в дъбовибъчви. Филип и Тиери Менар с passion...
Изба Азé се намира в сърцето на лозарския район Макон, в южната част на Бургундия (в триъгълника Тюрнюс-Клюни-Макон). Запазвайки традиционните методи (отлежаване в дъбовибъчви за стареене на вината), изба Азé е придобила нови авангардни технологии (пневматични преса и терморегулирани иноксни съдове). В Изба Азé можете да откриете и дегустирате: бели, червени и розови вина: Макон Блан, Макон Престиж, Кюве Сен Мартен, Бургундия алиготе, Макон розе, Бургундия червено в дъбова бъчва, Бургундия пасе тук зърно, Креман блан де блан, Креман розе...
... домове, синът, първоначално търговец на вино, а след това внукът, бързо се заинтересувал от спиртните напитки. Така от 1968 година, благодарение на мирабелите и други плодове, събрани от градината, която е засадил, Пол GAYRAL възобновява (вкусните) семейни традиции, произвеждайки своята ракия, получена чрез дестилация с помощта на меден аламбик и бавно отлежала в дъбовибъчви. Докато „Стара слива“ осигурява репутацията на къщата от почти 40 години, той успя да изведе на преден план и други продукти, като ратафия и аперитиви.
... ограничават обработките. Почвите така придобиват баланс и се укрепват естествено срещу агресиите. Лозето, както и гроздето, напълно се възползват от тези привилегировани условия. Премахването на листата и зелените беритби също позволяват контрол на добивите и оптимизиране на качеството на виното, което отлежава в дъбовибъчви в продължение на 12 месеца. Виното Шато ТАЯК се търгува с бордоския търговски сектор, винари, ресторанти, както и директно за износ.