...RUM FAROL е традиционен дестилат на основата на меласа, отлежавал в бъчви Tawny ex-Porto.
На вид е с кехлибарен, леко меден цвят.
Носът е изненадан от сладък аромат на череша, плодовите и персистентни нотки напомнят навиното от Порто.
Вкусът разкрива димен и дървесен аромат, първоначално сух, след това нежно обгръщащ.
RUM FAROL е отличен ръчно изработен ром с универсален характер, идеален за...
...% от Каберне Совиньон и на 30% от Мерло. Отлежаването се извършва частично в съдове, за да се запази свежестта на плода, и частично в бъчви за танините и кръглостта.
Хубав рубинен цвят с добра интензивност и виолетови отблясъци. Удивителен нос с фина и плодова нотка, с акценти на череши, къпини и касис. Следват свежи нотки на лакрица и мента. Виното има мощен старт с квадратна структура и плодови нотки на резерв.
Сортове: Каберне Совиньон (70%), Мерло (30%)
Производител: Маркиз дьо Сент-Естеф (кооперация) в Сент-Естеф (33180)
Формати и опаковки: Бутилка (75cl) - Картон от 6 - 2019...
...
ДЕГУСТАЦИЯ
Цвят: бледо розов с сьомгови оттенъци
Нос: ефирен с нотки на пресни червени плодове.
Вкус: мек, лек и киселинно с фина мехурчеста структура и интензивни аромати на ягода и малина.
Едно приятно и вкусно розе!
СЪЧЕТАНИЯ С ХРАНА И ВИНО
Star Bubbles Brut Rosé, виното за аперитив par excellence, ще бъде идеалният спътник на вашите риби и бели меса. То също така ще съпътства перфектно вашите предястия на основата на зеленчуци, мини-кейкове или гаспачо. Сервирайте между 6 и 8°C...
...« Château Sansonnet се намира на върха на платото на Сен-Емилион. Изключителният тероар е съставен от тънък слой глина върху варовик. Винарната се простира на 7 хектара в единен масив около замъка. Мерло, който е преобладаващ с 85%, е смесен с Каберне Фран и Каберне Совиньон.
Виното, което е с голям потенциал за стареене, се характеризира с интензивен рубинен цвят. При аерация освобождава аромати на вишна и касис. Обширно при атаката, вкусът преминава хармонично към фини танини с аромат на зрели плодове.
... плодове и цитруси, с флорални и минерални акценти. В устата, тази напитка на основата на безалкохолно вино е кремообразна и вкусна, с деликатна и дълбока киселинност. След експлозия от флорални аромати, се откроява красивото дълготрайно завършване с нотки на мед. Много интензивност и жизненост, но без агресивност за тази елегантна алтернатива навиното с алкохол. Тя съпътства бели меса, както и ястия с риба и морски дарове.
...Ключодържател от корк Beny. Това ще бъде страхотен подарък за любителите навиното, можете да персонализирате с лазер CO2 или тампография в цвят. Предложете нещо специално.
Продуктов номер: 140077_U_38_CAST_CL
Височина: 39.50 мм
Нетно тегло: 7.00 г
Ширина на картонната кутия: 34.00 см
Височина на картонната кутия: 42.00 см
Дължина на картонната кутия: 38.00 см
Брутно тегло на картонната кутия: 10.50 кг
Брой части в картонена кутия: 1000 бр.
...С неговия блед, мек розов цвят, този Розе е хрупкаво, изразително, освежаващо и сухо вино, което е идеално само по себе си или в комбинация с храна. Тропически пъпеш и ярки цветя се представят в аромата в началото, докато вкусът предлага живи червени плодове и червена ябълка, хрупкава киселинност и средно тяло. Основните плодове са подкрепени от прекрасна нотка подправки и розови листенца.
• Вариетет: 100% Марлборо Совиньон Блан
• Лозя: Долина Уайрау
• Анализ навиното: Алк – 12.5%...
... отнася до основното ястие, розетата с по-светъл цвят, по-леки, перфектно се комбинират с пикантни ястия и екзотична кухня - кус-кус, къри, айоли, изтъкнати азиатски специалитети. По-мощните и с повече характер розета ще се дегустират с основно ястие. Те лесно се съчетават с ястия в сос (особено доматен сос) и с кухнята на юга. Рататуй, патладжани с пармиджано, лазаня, пици и агнешки яхнии ще бъдат само подсилени! Виното е цар на барбекюто.
...черен пипер и лакрица.
Устата: Прекрасна структура, виното е плътно с хубава сладост, приятно плодово, соковито (даващо усещането за хапане на плодове). Прекрасна концентрация за това слънчево вино, с обгръщащ, копринен финал.
Общо впечатление: това е вино, което се съчетава перфектно с печено месо, бяло или с твърди сирена.
Да се наслаждава между 14 и 16°C.
Продукт: Château Rauzé Lafargue AOC Côtes de Bordeaux
Площ: 13 ха
Тероар: глинесто-варовиков - лимонен
Визия: Прекрасен дълбок и копринен рубинен цвят.
...Темпранильо 75%, Гренаш 18%, Каберне совиньон 5%, Други 2%. Беритбата се извършва в средата на септември, когато гроздето се обира, отстраняват се стеблата и се поставя в неръждаеми резервоари при контролирана температура за период на мацерация от приблизително седем дни. Малолактична ферментация и последващо отлежаване в резервоари, където виното остава на утайка до стабилизация и бутилиране.
Цвят: Червен купаж
Сорт: Темпранильо 75%...
...Вино, произведено от грозде от сорта темпранильо, отлежавало в бъчви от френски алер и американски дъб. Яркочервен цвят. Щедри аромати на зрели червени плодове с нотка на дърво. Плодовите вкусове на гроздето, както и опушените нотки от дървото, се съчетават перфектно, създавайки комплексно и балансирано вино.
Доставки до Пиренейския полуостров. Безплатна доставка при поръчки над 60€.
...Виното: Ето едно прекрасно Трусо, перфектно винифицирано от Жером Арну и прекрасно илюстриращо характера на юрасийските вина! Неговият елегантен светъл цвят веднага привлича окото, докато очарователни плодови аромати достигат до носа. В устата се изразява прекрасна концентрация, а приятно ароматизирани нотки на червени плодове (ягода, малина, череша) са придружени от малки подправки (черен пипер...
...Цвят: привлекателен, интензивен червен касис с леки пурпурни нюанси.
- Аромати: сложни аромати от отлежаване, с изключителни зрели червени плодове и фини плодови, млечни нюанси, които придават навиното голяма ароматна елегантност.
- Устата: нежни танини в комбинация с плодове осигуряват много добре балансирано и упорито вино.
... се използва за извършване на енологични практики, особено подходящи за обогатяване на захар и поддържане на правилния баланс на компонентите в мъстта, за да се гарантира, че типичните характеристики навиното остават непроменени.
Приложението на тази техника е особено успешно с мъст от червени грозда, тъй като произвежда вино с повишено съдържание на танини и по-богат цвят.
В крайния етап на процеса се използва ефективен скрепен топлообменник, който намалява температурата на концентрата до оптимална стойност, както за съхранение, така и за незабавна добавка към масата.
...Entre deux mers AOC Bistrot Chic
Цветове: Совиньон, Семийон
Отглеждан между Дордон и Гарона, две приливни реки в югозападна Франция, Bistro Chic Entre Deux Mers е фантастично френско вино, представляващо изключителна стойност.
Виното е с блестящо бледожълт цвят, с богат аромат на грейпфрут и чемшир.
Вкусът е богат на бяла праскова и лайм, с широка цитрусова нотка, представена в завършека.
Перфектно съчетание за печена риба и салати.
... терморегулирани резервоари при около 25°C. Отлежавало в дъбови бъчви в продължение на 18 месеца. Виното може да се съхранява 8-10 години.
БЕЛЕЖКИ ЗА ДЕГУСТАЦИЯ
Дълбок червен цвят, интензивен нос и много фини аромати на червени плодове, гладки танини с приятна дължина.
Хранителна комбинация: особено ще оцените нашето червено вино Bandol с дивеч, яхнии, сирена…
Идеална температура за дегустация: от 16° до 18°C. Отворете 1 до 2 часа преди дегустация.
...
* Препарат за утаяване на метални йони
* Танин за кожа
Храни:
* свързва протеини
* влияние върху трайността, цвета и зрялостта навиното
CAS номер: 1401-55-4
EINECS номер: 215-753-2
Цвят: жълтеникав до леко кафяв
Мирис: много слаб
Срок на годност: до 5 години
INCI: Танинова киселина
Съхранение: на хладно, сухо, защитено от светлина, в затворени контейнери...
..." - изпарението на алкохол, което изпълва виното с дървесни, утешителни и обгръщащи аромати.
- Формат: 50ml
- Натурален и здравословен аромат
- Аромат, създаден без CMR, без парабени, без сулфати, без фталати
- Френски занаят
- Висша парфюмерия 'Произведено във Франция'
- Аромат, създаден в страната на Грас
Хотел, СПА, Архитект, Бутик за мебели и декорация от висок клас, свържете се с нас на monvoyage@laspiritueuse.com, за да получите персонализирана оферта според вашите нужди.
... се избегне добавянето на танини и горчивина от гроздовите дръжки по време на дългата мацерация (4 до 5 седмици) по време на ферментацията. Виното след това отлежава почти две години в иноксова цистерна.
Дегустация: Красив рубинен цвят и много плодест нос (череша, къпина и боровинка). Свежо и земно в устата, това е вино с двойна личност, откъдето идва и името му. За любителите на млади и минерални вина с плътност!
Налична реколта: 2014 в бутилка; скоро 2020 и 2021...
...Виното е внимателно приготвено, така че алкохолът да бъде отстранен точно преди бутилиране, запазвайки органолептичните му характеристики, като се премахва само алкохолното и калоричното съдържание на това червено вино с обилна плодова проява, богато на нюанси от червени плодове.
Цвят кестеняво червен, средна дълбочина. Пряка арома, винена, напомняща на гроздова ципа, червени плодове и леки...
...За този сладък грузински бял вино са използвани гроздове от сортовете Ркацители и Мцване, отглеждани в сърцето на Кахетия.
Виното има атрактивен сламеножълт цвят. Вкусът навиното е мек, хармоничен, с приятна сладост, плодови нотки и свежо послевкусие. При това вино се проявява освежаващ, изразителен аромат на леки плодово-цветни нотки. Виното е идеално като аперитив, за десерти и пикантни ястия.
Алергенна информация: съдържа сулфити
Алкохолно съдържание: 12 %
Производител: Грузинска продукция
Обем: 0,75 литра
Вкус: Сладък
Регион: Грузия
Подходящо за: Сладкиши, плодове и десерти
Вид вино: Бяло вино...
...преминавайки чрез перисталтична помпа в производствения съд с капацитет 9 000 килограма. Максимална температура на ферментация 26 градуса по Целзий. Беше отделено след 15 дни ферментация/мацерация, като виното от пресата беше отхвърлено.
Дегустационна бележка на Кошер Херенца Крианца:
Цвятна много покрито черешово, с гранатен ръб. Много интензивен аромат, с узряла плод, кремообразен дъб, подправки и какао. На вкус е вкусно, месесто, с узрели танини и много дълго. Велико вино с голямо бъдеще.
... за стареене: 2019–2029
Характеристики:
Виното е в дълбок златисто-жълт цвят с кехлибарени нюанси. По-интензивният букет е напълно узрял и предлага предимно терциерни нотки. Могат да се усетят мед, борова смола, балсамови нотки, лавандула. В устата виното е сухо, с плътен вкус, умерено кисело. Много силна и здрава Малвазия, е доста топла, но не пикантна. Вкусът в устата не е дълъг, но е интензивен.
Комбинации с храна:
Подходящо е за всякакви ястия с силен вкус и зрели сирена. Да се сервира на 10 - 12 °C.
... – 8ºC.
Сортове грозде: Шардоне и Гренаш
Дегустационна бележка: Привлекателен син цвят, чист и блестящ. Интензивни аромати на средиземноморски плодове. Усещане за плод, изобилни и фини мехурчета, свежи и пенливи.
Производство: Макиерация в продължение на 4 часа, за да се уловят напълно ароматите. Лека преса. Ферментация при 12ºC в неръждаеми резервоари. По-късно всички мъстове, които го съставят, се тестват и се смесват за хомогенизация. Втората ферментация се извършва в изобариен резервоар, за да се уловят мехурчетата и накрая се бутилира.
... Manou, е вино на удоволствието, редовно награждавано в ръководството Hachette.
Сортове: 66 % Мерло, 33 % Каберне Совиньон и 4 % Каберне Фран
Винфикация: Ръчно бране в касетки
Отлежаване: 5 месеца в бетонни съдове, след което изцяло в бъчви за 12 месеца (50 % от 1-во вино, 50 % от 2-ро вино)
Дегустация: Красив гранатовочервен цвят. В аромата, ярки нотки на червени плодове и ванилия. На вкус, атаката е нежна, кръгла. Виното е хармонично, балансирано, с много приятно завършване на плода.
...КЛЮЧОВИ ТОЧКИ
Характеристики
Аперитив на основата на ябълков сок, ракия sagarno и 4 % червено вино от Баското AOC Irouleguy. Съдържа 17% алкохол.
Опаковка
Бутилка от 75 cl, с винтова капачка.
Мнението на майстора навиното:
Прекрасен блестящ рубинен цвят. Меките танини на ябълката придават кръглост и дължина на вкуса. Irouleguy оставя нотки на сушен пипер и планински аромати.
Предложения за дегустация
Добре охладен, като аперитив, за да придружава всякакъв стил пинчос. И защо не за десерт с баски сладкиш или овче сирене с орехи, шоколадова торта или тарт татен.