...RUM FAROL е традиционен дестилат на основата на меласа, отлежавал в бъчви Tawny ex-Porto.
На вид е с кехлибарен, леко меден цвят.
Носът е изненадан от сладък аромат на череша, плодовите и персистентни нотки напомнят навиното от Порто.
Вкусът разкрива димен и дървесен аромат, първоначално сух, след това нежно обгръщащ.
RUM FAROL е отличен ръчно изработен ром с универсален характер, идеален за...
... се използва за извършване на енологични практики, особено подходящи за обогатяване на захар и поддържане на правилния баланс на компонентите в мъстта, за да се гарантира, че типичните характеристики навиното остават непроменени.
Приложението на тази техника е особено успешно с мъст от червени грозда, тъй като произвежда вино с повишено съдържание на танини и по-богат цвят.
В крайния етап на процеса се използва ефективен скрепен топлообменник, който намалява температурата на концентрата до оптимална стойност, както за съхранение, така и за незабавна добавка към масата.
... интензивен рубиненочервен цвят. Благодарение на сочния и пълен вкус, е перфектно само по себе си или с шоколад. Отлично се съчетава с зрели сирена.
Формат: 0,5 л.
Тип вино: Сладко.
Година: 2019.
Държава: Италия.
Регион: Тоскана.
Сорт: 100% Aleatico.
Отлежаване: 6 месеца в малки дървени бъчви - 6 месеца в бутилка.
Цвят: Интензивен рубиненочервен.
Аромат: Ягода, Слива, Дива роза.
Температура: 12° C.
Идеално с: Шоколад, зрели сирена.
...Цвят: интензивно рубинено червено.
Аромати: широк и устойчив с осезаема нотка на череша и ванилови нюанси.
Вкус: плътен, кръгъл с меки и балансирани танини.
Температура на сервиране: 16-18°C.
Съчетания: отличен за придружаване на печено червено месо, дивеч и зрели сирена.
Винарство: след отстраняване на гроздовите стъбла, мъстта остава в мацерация с ципите за 6-7 дни при температура 24-26°C. След завършване на малолактичната ферментация, част от виното отлежава в барици, а другата част в стомана.
Способност за стареене: 2 и повече години в зависимост от реколтата.
... скарата с риба. От лингвините с омар до ромба с картофи и черни маслини. Незаменими, през зимния период, са и супите от кестени и манатарки, тартите с манатарки и трюфел, полусладките десерти с кестени от Монтела IGP. Виненият лист, резултат от непрекъснато търсене, е насочен към откриването на най-интерсните реалности в регионалната, националната и международната винена сцена. Виното, което е избрано, е архив на земята, опитано, подушено, чуто. Всяко име, всяка бутилка е лице, пейзаж, аромат, цвят и консистенция на земята.