... хектара лозе: 60% каберне совиньон, 32% мерло, с добавка от каберне фран и пети вердо. Управлявано от семейството Албада Елгерсма от 1995 г., имотът продължава своята стремеж към съвършенство благодарение на динамиката на Александър ван Бек.
Дегустация
Богат, плътен, Хо-Медок на Шато Жискур винаги е с голяма финеса на танини и забележителна ароматна чистота, подчертано от фини подправки; той е предназначен за дълги години отлежаване.
Сортове: Каберне Совиньон (55%), Мерло (45%)
Производител: Семейство Албада Елгерсма (Шато Жискур) в Лабард (33460)
Формати и опаковки: Бутилка (75cl) - Картон от 6...
...
Ръчно събиране при оптимална зрялост
Предферментационна мацерация на студено в продължение на 48 часа
Парцелна винфикация
Дълга ферментация от 3 седмици
Малолактична ферментация в съдове
Отлежаване в френски дъбови бъчви в продължение на 12 месеца
СОРТОВЕ
50% Cabernet Sauvignon
50% Merlot
ДЕГУСТАЦИЯ
С красив, прозрачен цвят с гранатени отблясъци, Château Lalande червено вино разкрива на носа деликатен букет от червени плодове и какао, с нотки на препечено дърво. Входът е мек и кръгъл, развиващ се с плодови нотки и деликатно разтворени танини.
...".
Винификация и отлежаване
Беритба на гроздето в перфектна зрялост. Селективен подбор на най-добрите гроздове чрез фотометричен анализ при приемането на реколтата. Ферментация в продължение на 15 дни. Пневматично пресоване, за да се запази качеството на соковете. Мало-лактна ферментация в бъчви. Отлежаване в бъчви (нови бъчви и бъчви на 5 години) в продължение на 12 месеца. Разливане в бутилки в оптимален момент и почивка на виното преди пускането на пазара.
БЕЛЕЖКИ ЗА ДЕГУСТАЦИЯ
Това вино с черешова червена окраска разкрива сложен нос.
Температура на сервиране: 16 - 18°C...
...Сира 40% - Гренаш 40% - Синсо 20%
ДЕГУСТАЦИЯНА ВИНО
Приятно вино, в което ароматите създават особено плодист букет. На небцето, балансът на ароматите произвежда волуптозен и свеж вкус, в който преобладава интензивността на дивите ягоди. Свежа и ароматна комбинация.
...Тази гама от спиртни напитки ще бъде новото игрище на Майстор-Занаятчията чрез създаването на асоциации от една или повече подправки!..
За първия аромат, една годишна мацерация на две шушулки от премиум бурбонска ванилия, поставени директно в бутилки, подсилени с щипка от био справедлив захар от кокосови цветове, за жива и кръгла дегустация.
...СОРТОВЕ: 75% Мерло; 20% Каберне Совиньон; 5% Каберне Фран
СИТУАЦИЯ: Сент Тер.
ПЛОЩ: 20 Ха
КУЛТУРА И ВЪЗРАСТ: Разумно отглеждане, ръчно обиране на листа, зелени беритби. Винификация в терморегулирани иноксни съдове. ЕТИКЕТ HVE
ДЕГУСТАЦИЯ:
Хармоничното равновесие на тези сортове придава голяма финес. Постоянната работа, извършвана в лозето в най-чистата традиция на Бордо, позволява получаването на...
... пролетта на 2023 г. в тежки прозрачни бургундски бутилки с квадратна капачка.
Запушалка Диам 3 24*45.
Отлежаване 6 месеца върху фини утайки.
Дегустация:
визуални характеристики: Цвят на касис, наситен с сини отенъци.
олфакторни характеристики: Носът е ясен и открит. Разкрива аромати на пресни червени плодове: горска ягода, малина, към които се добавят подправки.
вкусови характеристики: в линията на белите вина, в устата, атаката е кръгла, след което става жива. Тук отново се изразява типичната кръглост на вината от Enclos des Anges. Сред ароматите, усетени в носа, подправките се изразяват по-ясно.
... % Каберне Совиньон, 30 % Мерло, 10 % Каберне Франк
Винификация: Ръчно бране, инокс и бетонни съдове
Отлежаване: 12 месеца в бъчви (20% нови, 80% от едно или две вина)
Дегустация: Отваряйки се с букет от добре узрели черни плодове, Шевалие де Ласкомбс очарова с ясния си старт. Концентриран, небцето се отличава с деликатното си съчетание между мощ и елегантност.
... лешник се смесват с нотки на зрели плодове (праскова, круша), завършвайки с финал, напомнящ на бели цветя. Бubbles са с голяма финаст и ни пренасят през един велик момент надегустация. Прекрасно, просто! Името: Къщата Пертуа-Морисе се намира в Месни-сюр-Оже, в самото сърце на Кот дьо Блан. Създадена от Ив Пертуа и Жанин Морисе през 1951 г., семейното имението днес се ръководи от Сесил, внучката на...
...Произведен от купажа Алба Октавия от 2022 г., това вино е отлежавало в бъчви 10 месеца.
Без филтрация, без колаж и с много леко сулфитиране, то е по-кръгло вино с по-сложни аромати благодарение на остатъчните си захари.
Свободно вино, добре е да се аерира преди дегустация.
1,5л – 14%
(разходи за транспорт: еквивалент на 2 бутилки)...
... френски вина. Надградете, за да включите чиния с сирена или деликатеси, които да хапвате, докато отпивате.
• Дегустирайте шест вина от различни региони на Франция, като Бордо, Сансер и Шампанско
• Научете най-добрите техники за дегустация от вашия експертен гид
• Открийте как се произвежда Шампанското и какво го прави толкова специално
• Дегустирайте френско сирене и качествени деликатеси, за да съпроводите виното си (ако опцията е избрана)...
...[terdézom] е лек и балансиран био червен вино. Лесно е за откриване и е идеално за широка аудитория. "Това е вино, което обичаме да пием."
Дегустация
Това вино има красив рубинен цвят с виолетови отблясъци и букет от компотирани плодове. Вкусът е богат на плодове, с подправкови и ванилови нотки, меки танини и дълъг финал. То запазва своя плодов характер в послевкуса с аромати на черни плодове като къпина и касис.
опаковка 3 литра...
Основана през 1832 г., къщата CASTAREDE е най-старата къща за Арманяк във Франция. Нейното майсторство се предава от поколение на поколение. Това е Флорънс Кастаред, шесто поколение, която през 2016 г. получи етикета EPV (Entreprise du Patrimoine Vivant), който награждава занаятчийски предприятия с рядко, известно или наследствено майсторство.
Къщата Castarède произвежда своите Арманяци на своето...
...В продължение на 2 часа, в хълмовете на Лимон, потопете се в откритията на лозята, тяхната история и тероар.
Следва дегустацияна нашите вина, придружена от аперитивна дъска с асортимент от сирена и колбаси.
За всяка резервация, моля, кликнете на линка по-долу и посочете:
- Име, фамилия
- Пощенски адрес
- Телефонен номер
- Брой участници
- Хранителни ограничения
- Желан ден за резервация...
...Сортове: 100% Каладок
Възраст на лозята: 15 години
Тероар: Аргило-калциев
Беритба: Машинна
Дегустация:
• Цвят: Дълбок червен, виолетови отблясъци
• Първи нос: Червени плодове
• Втори нос: Подправъчни нотки
• В уста: Червени плодове, баланс и свежест
• Дълъг послевкус
Съчетание храни/вино:
Регионални ястия, меса, колбаси
Съхранение: 4 до 5 години
Винификация:
Остраняване на гроздови дръжки/Стъпкване.
План за мацерация 10 дни при 24° за запазване на свежестта и плодовете.
Пресовани остатъци, добавени към капковия сок.
Малолактична ферментация върху фини утайки през зимата до бутилиране.
...{"PACKAGING":"750 мл","rouge boisé et charpenté":"дълъг в устата","Conseils":"Съпътства всички ястия, особено червените меса и сирената, сервирайте между 16 и 18 °C.","Cépages":"80% МЕРЛО, 20% КАБЕРНЕ СОВИГЬОН","REGION de PRODUCTION":"Бордо","grand vin de bordeaux":"кашони по 6","Sol":"глинесто варовикова почва","NOTES":"Носът се отваря с нотки на червени плодове, атаката в устата е доминирана от...
...Име: BASTIDE DE FAVE – OENOFIL
Цвят: Розе
Наименование: AOP Coteaux Varois en Provence
Сорт: Cinsault 60%, Vermentino 30%, Syrah 10%
TAV: 13.0% об.
Производство: Устойчиво винопроизводство
Кратка мацерация на ципите, Ферментация при 16-18°C
Бележки за дегустация
Кюветата ŒnoFil притежава характер, който е едновременно жив и деликатен. Сортът Cinsault, който е основен в бленда, придава голяма...
...Шато Монтана - Кот дю Русийон Л'Астр Руж червено
Кот дю Русийон Вилаж Лес Аспрес
Беритба без гроздови стъбла, карбонична мацерация на Каринян, предварителна ферментация на студено за другите 2 сорта в терморегулирани съдове.
Дегустация:
Цветът е интензивен, рубинен с виолетови отблясъци.
Ароматът е мощен и сложен, с нотки на лакрица, подправки и черни плодове.
Вкусът е кръгъл и обемен.
Съчетания с храни и вина
Печено агнешко рамо, печен камамбер.
Сортове: Сира - Каринян - Гренаш Нор
Почви: Аргилно-варовикови, тероар на Аспрес...
...Винификация: Нежно пневматично пресоване и студено декантиране. Контролирана алкохолна ферментация между 16 и 17 °C.
Отлежаване: В съд.
Бутиране: В имота.
Обем: 75 cl
Дегустация: Совиньон блан придобива аромати на цитруси и дори на плодове на страстта. Обемът и широчината, които показва в устата, също са много привлекателни.
Годност: 1 до 2 години.
Съчетание храни и вина: Идеален за аперитив с миди.
Обем: 75 cl
Цвят: Бял...
...Дегустация: Прекрасен златист цвят с сребристи отблясъци. Носът разкрива много финес с нотки на бели цветя, кайсия и цитруси. Вкусът е балансиран, пълен, кръгъл, чувствен с финал, който е леко кисел.
Домейн: ШАТО ДЮ ДОНЖОН
Апелация: IGP КОТЕО ДЕ ПЕЙРИАК
Регион: ЛАНГЕДОК РУСИЛЬОН
Цвят: Бял
Сортове: Коломбар, Совиньон
Метод на отглеждане: Разумно земеделие
Съдържание: 75cl
Тегло: 1 кг
Характер: Сух
Година на реколта: 2020...
... класирано производство
- Le Moulin de Gassac, в основата на репутацията на тероара Aniane
в Лангедок.
ВИНОВИ СОРТОВЕ
Каберне Совиньон 40 %
Гренаш 40 %
Сира 13 %
Мерло 4 %
Каберне Фран 3 %
БЕЛЕЖКИ ЗА ДЕГУСТАЦИЯ
Фин и деликатен нос, аромати на зрели червени плодове, с особено
изразен череша. На небцето се усещат изразени нотки на какао с
комплексно завършване на аромати на тютюн. Устата е маркирана от
богатството си, фините и копринени танини; много добър баланс и
особено неговата упоритост в устата.
...Детайли за артикула
За да се насладите на тази престижна напитка, можете да получите безплатно една от рецептите PRAGEN, налични за нашите клиенти.
Този продукт може да бъде доставен в кашони, палети или контейнери.
Покупките на професионалисти и търговци се управляват по специфични договори, адаптирани към всяко търговско сътрудничество. Не се приемат депозити за продажба в нашите общи условия за продажба.
Размер: Средна бутилка (26 см x 8 см) / 75cl...
...Сорт: 100% Шардоне.
Производство: Мацерация на ципите в продължение на 20 месеца в съд от 5hl от пясъчник, след което пресоване и финално отлежаване 10 месеца в бъчва от 5hl върху утайките от купажа Алтитюд.
Коментари за дегустация: Нос с димни нотки на спиртни напитки, устата предлага цялото богатство на оксидативните нотки на Шардоне, отлежавало върху утайки: орехи, меден хляб, къри, мед. Живостта и горчивината на танините придават свежест на това комплексно вино. Да се консумира добре охладено.
Година на реколтата: 2018...
...6 бутилки
1 Силванер,
1 Ризлинг,
1 Пино Гри,
1 Мускат,
1 Гевюрцтраминер и
1 Пино Ноар
(вижте техните технически листове)
Това ще ви позволи да опитате всеки алзаски сорт грозде и да се запознаете с плодовитостта на вината от Елзас.
Отличен спомен от Елзас.
...СОРТ: 100 % ПИНО НОАР
ДЕГУСТАЦИЯ: Това вино 100% Пино Ноар разкрива аромати на тъмни плодове. Дискретните танини в устата го правят идеално вино за съчетаване с червени меса и сирена.
...Coteaux Du Layon Oxébon - Domaine Des Bénédictins - VALLÉE DE LA LOIRE
Думата на винопроизводителя: вино за дегустация
Съветът на енолога: да се сервира между 8 и 10°C
Съдържание на алкохол: 14%
Време за съхранение: 10 години
Дomaine: Domaine des Bénédictins
Наименование: Coteaux du Layon
Година на реколта: 2017
Култура: Висока екологична стойност
Сорт: Шенин
Етикет: Контролирано наименование на произход...
...много късо, позволява контрол на добивите.
Винарство:
Беритба: ръчна.
Метод: традиционно Божоле, полу-въглеродно, с цели гроздове.
Мацерация: 6 до 10 дни.
Отлежаване: в съд.
Дегустация:
Вино, което е лесно разпознаваемо.
Прекрасен пурпурен цвят. Нос с много типични аромати на виолетка и мускус.
В устата, виното е обширно и нежно. Финалът е дълъг и интензивно плодово.
...отлежаване в инокс.
Стареене : 18/24 месеца
Дозировка : 6 г/л
Бутилки : 0,75 л / 0,375 л
Дегустация :
Ярък цвят, розово-оранжева рокля, малки нотки
на ягоди и диви плодове.
Празнично шампанско за лято, подходящо за аперитив или по всяко друго време.
За да се насладите на неговата сложност, сервирайте между 8° C и 10° C.