... интензивен рубиненочервен цвят. Благодарение на сочния и пълен вкус, е перфектно само по себе си или с шоколад. Отлично се съчетава с зрели сирена.
Формат: 0,5 л.
Тип вино: Сладко.
Година: 2019.
Държава: Италия.
Регион: Тоскана.
Сорт: 100% Aleatico.
Отлежаване: 6 месеца в малки дървени бъчви - 6 месеца в бутилка.
Цвят: Интензивен рубиненочервен.
Аромат: Ягода, Слива, Дива роза.
Температура: 12° C.
Идеално с: Шоколад, зрели сирена.
... вино копринена текстура и красива кремообразност, като добавя и деликатна сложност.
Ароматът се отваря с нотки на медена диня, прясно нарязана трева и лайм, балансирани от екзотични аромати на личи и гуава. На вкус, доминират нотки на мушмули и плод на страстта, подкрепени от свежата и естествена киселинност на реколтата, която придава ярък и минерален финал.
Това вино се съчетава перфектно със салата от грейпфрут и скариди, морски дарове или тайски ястия.
...Zinca d'Odre е резултат от стремежа да се открие същността на произхода на виното. Това червено вино е отлежавало в кожени бурета, хидроизолирани с риба (смес от смола и зехтин).
Ферментирано в неръждаема стомана при контролирана температура.
Отлежаване в кожени бурета, хидроизолирани с риба.
Устойчиво отглеждане 1,800 кг/ха.
Събирано на ръка.
Некларирано и нефилтрирано.
...На ароматно ниво, този смесен уиски – Колекция № 3 съчетава зърнени нотки от зимен светъл ечемик с дървесни нотки, последвани от плодови и подправкови аромати, получени от отлежаване в бъчви от вино.
...Малки дъбови или кестенови бъчви с вместимост 20 / 28 / 56 и 112L. Тези бъчви са идеални за отлежаванена спиртни напитки (ром, арманяк, уиски и др.), бира и разбира се, вино.
...Селекция на парцели от Mondeuse ексепция. Велико вино от Савоя, предназначено за отлежаване.
Дomaine: ШАТО ДЕ МЕРАНД
Апелация: AOC ARBIN
Регион: САВОЯ
Цвят: Червен
Сортове: 100% Mondeuse
Метод на отглеждане: Биодинамичен
Характер: лек / плодов
Съдържание: 75cl
Година на реколта: 2019
Тегло: 1 кг...
... значителен потенциал за стареене.
Цвят: Червен
AOC: Бордо Супериор
Лозя: Глинесто-пясъчна тероар
Винфикации: Изцяло отлежаване в нови дъбови бъчви в продължение на 12 до 18 месеца
Награди и медали: Сребро в Лос Анджелис...
...Различни качества на пенливо вино, от популярното кюве от избрани основни вина на класически сортове грозде до чистия рислинг. Вие избирате за вашата марка! Индивидуално производство по мярка!
Кюве от избрани основни вина на класически сортове грозде от страните на произход. Няколко месеца отлежаване с мая, фино и дълготрайно мосю. Тук в най-популярната доза „СУХО“.
Допълнителни пенливи вина в сини стъклени бутилки: Рислинг секто екстра сухо/сухо
http://www.sundd.org/riesling-sekt-extradry-blau...
... хектар се поддържа внимателно, за да се осигури върховното качество на плодовете.
С общо производство от 15 000 бутилки по 0,75 литра, това червено сухо вино от реколта 2015 притежава алкохолно съдържание от 12,5%. Процесът на винопроизводство демонстрира ангажимент към качеството и автентичността. Гроздето, събрано на ръка и внимателно подбрано, е преминало през ферментация в открити бъчви от 225 литра, с мацерация от 20 дни, последвано от отлежаване в инокс съдове в продължение на 10 месеца.
... стареене и отлежаване в дърво. Вегетативните аромати на този сорт отстъпват място на много по-приятни и сложни аромати, когато зрялостта е задоволителна. От друга страна, при винене самостоятелно, Каберне Совиньон N често липсва на плътност и кръглост.
Културни и агрономически способности
Каберне Совиньон N е сорт с късно разпукване, енергичен (с дебели леторасти при плодородни условия), който излъчва много дълги клонки (удължени междувъзлия) и чиито усуквания се дървеснеят.
... захари 3,0 г/dm3
Енология Каса Агрícola Мануел Жоаким Калдейра
*Съдържа сулфити
ИСТОРИЯ
Произход
Гроздето, от което произлиза това вино, е от лозя на Квинта дос Кастелареш в Фрейшо де Еспада а Кинта.
Търсим в това вино ароматна концентрация и висока киселинност чрез лозята, засадени на 700 м надморска височина, за да се подчертае целият характер на сорта.
...Дъбови бъчви от американски или френски дъб с капацитет 225L, използвани преди за червено вино. Подходящи за повторна употреба за отлежаванена спиртни напитки, бира, вино или оцет.
Работим с клиенти, които използват тези стари бъчви за производството на своите напитки.
Разполагаме и с греди или метални стойки за съхранение в изба или дестилерия.
Извършваме доставки от Испания до целия свят с камиони или пълни контейнери.
Свържете се с нас за повече информация.
...Интензивно и комплексно Кахор
Това дълбоко оцветено вино е изразително и хармонично; неговият сложен нос напомня на касис, подправки и запечен плод. Месесто и мощно в устата, неговото кадифено качество е доказателство за перфектното овладяване на техниките за отлежаване в дъб. Ароматите на черни плодове, лакрица и шоколад допълват пълното изразяване на виното.
Сервирайте декантирано (или отворено няколко часа предварително) преди да се насладите на 15-16°.
Предложено съчетание: дивечов foie gras, трюфели, горски гъби, турнедос, агне на мляко.
....","Ферментация":"В неръждаема стомана","Размер на бутилка":"50 cl, 0.75 cl и 1.5 Lt","Вид вино":"Червено. Крианца","Сорт грозде":"100 % Темпранильо","Почва":"калциеви мергели","Отлежаване":"12 месеца в американски дъбови бъчви.","Деноминация на произход":"D.O.Ca. Риоха","Земеделие":"Органично земеделие"}...
... на конфитюри от плодове (кайсии, дюли), мед, подправки около деликатни дървесни нотки. Кремообразен старт, поддържан от вкусна, дълга и свежа структура.
СЪЧЕТАНИЕ ХРАНА/ВИНО : Аперитив, фоа гра, десерти, бриошови питки, плодови тарти.
ТЕМПЕРАТУРА НА СЕРВИРАНЕ : 10°C.
Картон с 6 бутилки от 75cl...
...Буретата от Moscatel, които често се използват за отлежаванена укрепени вина, стават все по-популярни за узряване на дестилати, като уискита и ракии. Ето основните им характеристики и предимства.
Характеристики на буретата от Moscatel
Дърво и конструкция: Обикновено изработени от дъб, тези бурета могат да имат различни нива на опушване, които влияят на вкусовете. Бурета с леко опушване...
...Вино, получено от винопроизводството на грозде Негроамаро (90%) и Малавезия Нера (10%). Зона на производство: Саленто, между провинциите Бриндизи и Лече. Отлежаване в барици.
При носа се появяват нотки на зрели червени плодове и конфитюри, подправени с черен пипер, лакрица, печени нотки и балсамова нотка от средиземноморска растителност.
Идеално с твърди сирена като Комте, Горгонзола, колбаси като свинска панчета, чоризо, капоколо и червени меса на скара.
...Côtes-de-Bourg
Смесване :
Мерло - Каберне Совиньон
Потенциал за стареене :
Около 15 години
Винификация :
Беритба без гроздови стъбла, не е смачкана. Ферментация в бетонни съдове.
Мацерация между две и три седмици с контролирана екстракция за
постигане на фина и елегантна танинова структура. Прехвърляне в бъчви в края на
малоалектичната ферментация. Отлежаване в бъчви в продължение на 12 месеца.
...Еднокомпонентни цилиндрични коркови тапи, с порите "лентицели" запълнени с корков прах, получен от обработката на естествените тапи, водоразтворимо лепило и естествена смола. Произведени от 100% естествени коркови плочи от Испания и Португалия.
Запълненият тапи притежава отлични качества на естествения тапи, съчетани с добър визуален вид и по-конкурентна цена.
Те са добро решение за вина с умерено и кратко отлежаване. Млади вина, които не изискват отлежаване в бутилка.
...{"Designation":"Деноминация\nDOC\n","Volume":"Обем: 75cl","Ageing":"Отлежаване\nВиното отлежава върху маята в неръждаеми стоманени резервоари за поне четири месеца и допълнително два месеца в бутилка\n","Region":"Регион\nИталия – Пиемонт\n","Alcohol Content":"Алкохолно съдържание\n13%\n","Variety":"Сорт\n100% Арнеис\n","Pairing":"Съчетаване\nОтлично аперитивно вино, сурова риба, морски дарове, риба, бяло месо, зеленчуци\n"}...
...Шато Клине, едно от най-престижните имения в апелацията, се намира в сърцето на лозята Померол. Фльор дьо Клине, "другото велико вино от Ш. Клине", създадено през 2006 г., всъщност е второто винона Ш. Клине (въпреки че част от сока идва от съседни имения, избрани от Ронан Лаборд). Процесът на винификация и отлежаване се извършва в модерни изби от екипа на Клине, за да разкрие съкровищата на тази изключителна апелация.
...От дълго време на върха на апелацията Померол, заедно с братовчед си и съсед Петрус, Тротаной е изключително привлекателно вино. То е едновременно дълбоко, мощно, фино и елегантно. Може да се подобри с отлежаване в продължение на десетилетия в големите реколти.
... се радват на добро слънчево греене и на свежия бриз от близкото езеро Гарда, позволява на гроздето да изрази най-доброто от своите възможности. Умелото отлежаване в избата предоставя червено вино с голяма елегантност и хармония, изтънчено и способно да се развива положително повече от десетилетие.
Препоръчва се да се сервира при температура 16-18°C и да се отвори бутилката един час преди консумация.
Съдържа сулфити.
Капацитет: 0.75l
Код: 06353
Категория: Червени
Алкохолно съдържание: 14.4% об.
Държава: Италия
Регион: Венето
Сортове: Corvina Veronese 90%, Oseleta 10%...
... Competition…).
Старо порто
Този аромат произлиза от дългия процес наотлежаване. През всичките тези години, ракиите бавно се изпаряват и са необходими около три бутилки ракия, за да се произведе една бутилка Initiale Extra.
Трюфел
Влажните изби, с идентичен под от векове, в които отлежаваме Initiale Extra, позволяват на аромата на трюфел да се развива бавно. Ние отделяме особено внимание на тези изби...
...История: Шато Бране-Кантенак е имение, разположено в лозята на Бордо, в апелацията Марго. Имот от 75 хектара, известен с елегантните и фини вина. BriO de Cantenac е второто винона Шато Бране-Кантенак, разположено в сърцето на апелацията Марго.
Сортове: 29% Каберне Совиньон, 62% Мерло, 9% Каберне Фран
Винификация: Ръчно бране
Отлежаване: дъбови бъчви (25% в нови бъчви за 75% в бъчви от предишно...
...Тази подправка със средна пикантност е основата на националния мексикански сос Табаско. За да се омекоти горящият характер на сместа от люти чушки, сосът отлежава в дъбови бъчви в продължение на няколко години, подобно на винтидж вино. Правилният табаско с добро отлежаване придобива своята присъща пикантност и специален кисело-пикантен вкус.
Използва се за
Супи, сосове, маринати, месни ястия, птици и риба, гарнитури.
Вкус
Остър
Хранителна стойност на 100 гр.
Протеини (г / 100г)… 12
Мазнини (г / 100г)… 17
Въглехидрати (г / 100г)… 33
Енергийна стойност (ккал / 100г)… 330...
...Младият Château LAMOTHE CISSAC Vieilles Vignes притежава дълбок пурпурен цвят. Голямо ароматно разнообразие с прекрасно равновесие между богатството на плодовете и новото дърво. Аромати на карамфил, подправки и светъл тютюн. Велико вино за отлежаване, щедро и мощно, притежаващо много елегантност. Нуждае се от време, за да се развие.
...Преди известен като "Vin Paillé", този нектар дължи уникалния си характер на дълга традиция и контролирано отлежаване. Това е празнично вино! Реколта 2015, 14 °. Бутилка 50 cl.