...Светло жълт цвят с бели златисти отблясъци. Свеж, но доста дискретен нос, основно цветен. Лека минералност при аерация и деликатен нюанс на зелена ябълка. Вино с лекота и деликатност, доминирано в средата на устата от свежестта на цитрусите. Завършек с голяма финес и приятна текстура, балансирано и плодово. Прекрасна дълготрайност за цялостно и ефирно усещане.
Съхранение и запазване: Може да се съхранява 5 години.
Гастрономия: Сервирайте при температура 14°C. Съпътства риби, морски дарове и птици.
...) днес е седалище на компанията, която се готви да възстанови древните изби в недрата на страната, места, които винаги са се използвали за отлежаваненавино. На Пантелерия, в характерното лозе с дървесна форма, станало част от наследството на ЮНЕСКО, се произвеждат гроздето зибиббо, от което се получава известният Пассито ди Пантелерия, истински нектар на боговете. На Пантелерия също така е...
Tenuta La Torretta разполага с рационално структурирани изби, които използват най-съвременните технологии за производство навино и традицията за отлежаване в дъбови бъчви и барики. Днес е Lu...
... от 0,75 л. Bramaterra се състои на 70% от грозде Неббиоло и на останалите 30% от грозде Кроатина, Ува рара и Весполина. В Coste della Sesia Rosso процентът на грозде Неббиоло е 50%. Периодът наотлежаване в дъбови бъчви от 10-30hl е около 48 месеца (24 за Coste della Sesia Rosso), времеви интервал, който е по-дълъг от минималното изискване на регламента. Този подход се оправдава с желанието на Леонардо Монтà да оптимизира нивото на зрялост на своето вино, в бизнес логика, основана изцяло на постигането на максимално възможно качество.
... се използва и в кулинарни приготовления. Голямата резерва е резултат от ферментацията на медове от местни производители (акация и глог), смесени с изворна вода, която се добива на около тридесет километра от мястото на производство. Изворна вода от Кантал, в сърцето на кестеновите гори на Кантал, разположени в южната част на Оверн. Многомесечно отлежаване и стареене в бъчви от кестеново дърво го...