...Санджовезе 97% (Колорино и Канаиоло 3%). 12 месеца в френски дъбовибъчви, 4 месеца в неръждаеми контейнери. Аромат: сложен и луксозен, с прецизни нотки на черен пипер и кардамон. Златен медал MUNDUS.
...УИСКИ - C1 - Смесен малт
На възраст 4 години - FAIVREJMAGINE
Нашата дестилерия е известна с производството на
уискита с високо съдържание на алкохол и
изключителен баланс на вкусове.
В тази бутилка открийте всички вкусове
и мощта на нашето уиски,
остаряло 4 години в дъбовибъчви.
Неговият богат ароматен баланс
предлага сложност на вкусовете.
Плодова нотка,
цветна прегръдка,
досег на дим,
Лека вълна от щастие, която
подчертава кръглостта на небцето…
Уиски, остаряло в бъчва от френски дъб.
Съдържанието на алкохол варира в зависимост от партидите.
...последвана от ферментация в стоманени резервоари с използване на селектирани дрожди за около 10 дни при 24-26°C и мацерация върху ципите. Следва окончателното пресоване с меки преси и малолактична ферментация в стомана. Виното отлежава в френски и американски дъбовибъчви за 18 месеца.
...Този коняк произхожда от Гранд Шампан, 1-ви крю на коняка. Този уникален тероар, който е гаранция за качество, е подобрен от производството Single Estate (от един единствен винопроизводител). Това е деликатен баланс, който го прави изключителен и автентичен.
Екстра Олд (XO) е смес от коняци с различна възраст, като най-младият е прекарал поне 15 години в дъбовибъчви. Неговата пикантна ароматна сила, неговият грациозен и богат рансио ще ви предоставят чисто удоволствие, достойно за най-добрите коняци.
... директно в френски дъбовибъчви (25% нови), където протича цялата алкохолна ферментация. Малоалкохолната ферментация не се търси умишлено, за да се запази свежестта. По време на отлежаването върху общи утайки от 10 месеца, виното се разбърква редовно, за да придобие повече тяло. Тази работа "по бургундски" прави тази купажирана напитка вино за отлежаване.
Дегустация: Приятен киселинен нос с препечени маслени и лешникови нотки, щедър и сложен вкус, който ще отговори на всички желания.
... Прекрасна сладост в устата, придружена от нотки на конфитюрирани череши и копринени, добре обвити танини.
Общо впечатление това е вино, което се съчетава
Продукт: Château du Garde AOC Côtes de Bordeaux – отлежавало в дъбовибъчви
Площ: 0.5 ха
Сорт: 100% Мерло
Тероар: глинесто-вапнен почва - Плато
Визия: наситен, дълбок, жив и свеж цвят...
... плодовете.","APPELATION":"AOC BLAYE COTES DE BORDEAUX","Origine des raisins":"100% имение Манор дьо Валет","ALCOOL/ Alcool":"13 %Vol","PALETTE":"Палета VMF 100 x 120 с 720 бутилки, 120 кашона по 6","Blaye cotes de Bordeaux":"75 cl","Elevage":"50% в 225 литрови дъбовибъчви","COULEUR":"Червено","DOSAGE":"Без добавки","MILLESIME":"100% 2016 бутилирано през 09/2017."}...
...Средиземно море и диви ароматни билки, в съпровод с диви и органични цитрусови плодове. Изработено в американски дъбовибъчви с органичен мед. Златна награда за търговски мед 2020.
...През 1886 г. Уилям Грант изпълнява дългогодишната си амбиция, като построява собствена дестилерия. Той я нарича Гленфидих, което на галицки означава Долината на елените, и на Коледа през 1887 г. първата капка потече от казаните. Днес, все още собственост на семейството на Уилям Грант, Гленфидих е водещият световен едносортен малц. Неговите 12 години на отлежаване в най-добрите шери и бърбън бъчви, преди да бъдат съчетани в дъбови тъни, създават по-гладък и хармоничен вкус.
...Този Малбек има висока интензивност на малини, сливов кейк, тамян и теменужки, които остават безпроблемно и гладко свързани през дългия финал. Изработен е от ръчно набрани гроздове от нашите високоалпийски лозя. Нашият винопроизводител добавя 8 месеца в дъбовибъчви, за да създаде най-добрата "гоблен" между плодовете и дъба.
SKU:001-12...
...През 1886 г. Уилям Грант изпълнява дългогодишната си амбиция, като построява собствена дестилерия. Той я нарича Гленфидих, което на гелски означава Долината на елените, и на Коледа 1887 г. първата капка потече от казаните. Днес, все още собственост на семейството на Уилям Грант, Гленфидих е водещият световен едносортен малц. Неговото 12-годишно отлежаване в най-добрите шери и бърбън бъчви, преди да бъде съчетано в дъбови тъни, създава по-гладък и хармоничен вкус.
...Елагова киселина е естествено съединение от класа на полифенолите. Може да се намери в различни видове дъб, като северноамериканския бял дъб Quercus alba. Също така може да се получи от различни храни като къпини, нарове, малини и орехи, както и от напитки, отлежавали в дъбовибъчви, като уиски.
Cat. Nr:NST-10-60
CAS:476-66-4
Чистота:98% (HPLC)
Молекулна формула:C14H6O8
Молекулно тегло:302,20...
Основана във Ванс през 1972 г. от своя създател с едноименно име, Франсоа Ромео, маслопреработвателната фабрика с това име успя през годините да създаде и развие различни линии зехтин. Предлагаща хармоничен баланс между нежност и плодовост, свежест и тревисти нотки, зехтинът Франсоа Ромео привлича широка публика.
Марка Франсоа Ромео е призната от потребителите като гаранция за сериозност и качест...
...Балсамов оцет Grande Réserve 5 години, сорт грозде Pedro Jimenez, 8° киселинност.
Продукт 100% натурален, без добавки и консерванти, без подсладители.
Този оцет е произведен с най-добрия избор на сладки грозда "Pedro Jimenez" с бавен процес на киселинност и отлежавал в дъбовибъчви в продължение на 5 години.
Мощен и балансиран оцет, с тъмен махагонов цвят и изключителен аромат на сушени грозда...
...Вино с характер на фрейксенист от Дору Супериор, плътно с много елегантни и гастрономични аромати на виолетки.
ЕСТАЖ
12 месеца в нови френски дъбовибъчви.
ТЕХНИЧЕСКА ФИШКА
Реколта: 2017
Деноминация: DOC Дору
Сорта: 100% Турига Насьонал
Алкохол: 15%
PH: 3,68
Обща киселинност: 4,8 г/дм3
Общо захари: 3,4 г/дм3
Винарство Каса Агрícola Мануел Жоаким Калдейра
Подарък кутия от дърво при покупка на 2 бутилки.
*Съдържа сулфити...
...Померол
Смес:
90% Мерло - 10% Каберне Фран
Потенциал за стареене:
Около 25 години
Винификация:
Ръчно бране, ферментация в терморегулирани бетонни съдове. Винята отлежават в френски дъбовибъчви с 50% нови бъчви и 50% бъчви от предишно вино в продължение на 20-22 месеца.
... дъбовибъчви. Виното не е филтрирано и е добавено минимално количество сулфити непосредствено преди бутилиране.
Потенциал за отлежаване: 2020 - 2028.
Характеристики:
Отенъци на бледо червено в резултат на удължена мацерация. Носът получава елегантен баланс на червени плодове и намек за дървесен букет. Вкусът е закръглен, средно силен, с билкови и плодови нотки.
Съчетаване с храна:
Разполага с достатъчно сила, за да поддържа прилично ястие. Съчетаването с храна също е подходящо за ястия на основата на аспержи, птици и кремообразни сосове. Температура на сервиране: 12-16° C.
...Изработен от бренди спирт, отлежавал не по-малко от 5 години в арменски дъбовибъчви. Има много приятен и мек вкус и ярък аромат, с дълъг чудесно затоплящ финал.
...Витинио: 100% Небиоло.
Винификация: традиционна ферментация с мацерация за около 18 дни.
Отлежаване: 18 месеца в големи дъбовибъчви от Славония.
Цвят: наситено рубинено червено, склонно към гранат.
Аромат: елегантен и деликатен, с нотки на малини и виолетки на фон от сладки подправки.
Вкус: сух и с добро тяло, с дълъг и устойчив финал.
Алкохолно съдържание: ±14%
Гастрономическо съчетание...
...Цвят черешово червено, интензивни аромати на зрели червени плодове и много елегантно дърво. На вкус е robust, вкусен, широк и упорит. Препоръчва се да се консумира между 14º и 16º по Целзий, подходящ за придружаване на колбаси, задушени меса, дивеч, зрели сирена и пастети.
Произход: IGP Вина от Земята на Кастилия и Леон
Сорт: Крианца
Реколта: 2016
Крианца: Изработен от грозде от сорта темпранильо, отлежавал в френски дъбовибъчви (-алие-) ...
...Престижната Кюве, носеща името на ирландския свещеник, основател на Бранде Шепърдес през осемнадесети век, е направена от съчетание на най-добрите гроздове и отлежала в френски дъбовибъчви.
Шато Бранде-Шепърдес е класирано на първо място сред всички Бордо и Бордо суперйори от Revue du Vin de France (RVF) за реколта 2013.
Предлага се в бутилки от 75cl, Магнум (1.5 L) и Двойна Магнум (3l).
... свързваме с вкуса, всъщност е мирис. С прости думи, коняк, богат на аромати, е коняк, който развива много финес. Затова ние влагаме необходимите грижи на всяка стъпка от производството на нашите коняци, за да подчертаем ароматите."
Отделете си време
"Вашият коняк Courvoisier е отлежавал в дъбовибъчви в продължение на години. През целия този период на отлежаване, конякът е в постоянен контакт с...
...История: Шато Бране-Кантенак е имение, разположено в лозята на Бордо, в апелацията Марго. Имот от 75 хектара, известен с елегантните и фини вина. BriO de Cantenac е второто вино на Шато Бране-Кантенак, разположено в сърцето на апелацията Марго.
Сортове: 29% Каберне Совиньон, 62% Мерло, 9% Каберне Фран
Винификация: Ръчно бране
Отлежаване: дъбовибъчви (25% в нови бъчви за 75% в бъчви от предишно...
...Регион
Италия – Пиемонт
Сорт
100% Неббиоло
Дизнация
DOCG
Съдържание на алкохол
14,5%
Отлежаване
36 месеца в 30 Hl славонски дъбовибъчви и 24 месеца в бутилка
Обем: 75cl...
...Chianti Classico Riserva на Rocca Delle Macie е създаден в същото време като избата. Днес това италианско вино е едно от задължителните в тосканския лозарски район.
Отлежавало е в френски дъбовибъчви в продължение на две години, това Chianti е било отлежавано още няколко месеца в бутилка.
С рубинена окраска, купажът се характеризира с прекрасна свежест, която отразява характера и свежестта на тероара. То е натоварено с аромати на череша и виолетка.
Това Chianti Classico Riserva със сигурност ще се съчетае с всички видове меса и паста.
...Солове:
Лимонно-варовикови
Златен медал от Гилбер и Гиар
Винификация:
Ръчно бране, дълга мацерация в иноксова бъчва, след което отлежаване в френски дъбовибъчви.
Блестящ цвят, гранатено червен.
Интензивен и богат нос, аромати на печено, ванилия и
лакрица, придружени от зрели плодове
като сини сливи.
В устата танините са копринени и добре
разтворени.
Състав: 100% Каберне Совиньон
Солове: Лимонно-варовикови...
...Zinca Fudre се произвежда от селекция на грозде от сухи лозя в Монеса (Уеска) с добиви под 2,500 кг/ха. Ферментира в френски дъбов фудр с конусовидна форма при контролирана температура. След това отлежава в същия фудр поне 12 месеца.
Отлежаване в дъбовибъчви.
Устойчиво отглеждане 1,800 кг/ха.
Беритба на ръка.
Некларирано и нефилтрирано.
... се извършват изцяло на ръка и на гърба. Плътност на засаждане: 8 500 растения/хектар. Рязане: Гийо. Възраст: 45 години. Беритба: Ръчна. Добиви: Между 40 и 45 хектолитра на хектар в зависимост от годината. Грозде, умишлено презряло. Винификация: Много дълга винификация, на студено върху фини утайки. (между 15 °C и 20 °C) Отлежаване: 100 % отлежаване в дъбовибъчви от 1 до 3 вино. Отлежаването в бъчви продължава от 9 до 12 месеца.
...Когнатът е ДНК-то на лозарството в Олерон. От поколение на поколение нашето ноу-хау се адаптира към нашия тероар, за да произвежда типични флорални и йодни Когнати, отразяващи нашата морска среда.
Нашият склад за стареене, разположен край канала, свързващ океана, е подложен на морските влияния с времето. Стареенето се извършва в дъбовибъчви от 400 литра минимум 10 години за XO, 6 години за VSOP...
...Нашата купаж Noémie е сумата на нашата страст и труд. Избор на парцели с ниски добиви, винфикация в дъбовибъчви за бялото, отлежаване в дъбовибъчви за червеното. Купаж с висока изразителност, с богат и устойчив характер, който ще намери своето място на гастрономическа маса.