... предимно изложени на юг. Със средна възраст от 35 години, лозята се отглеждат с внимание и с уважение към околната среда.
Тази гама от едносортови вина има за цел да модернизира имиджа на Бордо, предлагайки достъпни, лесни за пиене вина, представени в привлекателна и модерна опаковка, символизираща обновлението на нашия регион...
КУЛТУРА НА ЛОЗАТА
Разумно отглеждане
Ръчни резитби
Почви, обогатени с органични торове...
Създадена в Рен през 2011 г., нашата компания се специализира в разпространението на биологични, биодинамични и безсулфитни вина, предназначени за професионалисти. В тясно сътрудничество с винари, ангажирани с екологични практики, ние ви предлагаме асортимент от автентични и вкусни вина.
През годините разширихме дейността си, за да предложим днес по-разнообразна гама от услуги.
С 25 години опит ...
...{"Коментар":"Младите вина от Монтан-Сен-Емилон са изразителни и нежни. Те се съчетават с всички ястия и разкриват богатствата си с времето. Тероарът на Монтан-Сен-Емилон е доста подобен на този на Сен-Емилон. Сортове: Каберне Фран, Каберне Совиньон, Мерло. Имотът Шато Негрит се намира в общината Монтан в Жиронда, винен район Бордо. Той произвежда червени вина с наименование AOC Монтан-Сен-Емилон...
... BORDEAUX 2019
2015 : GUIDE HACHETTE 2018 : « Мерло и двете каберне разпределиха ролите си в тази вкусна смес, която за две трети е отлежавала осемнадесет месеца в контакт с дъб. Резултатът: Вино с дискретен нос в началото, отворено към черни плодове и подправки при аерация; прекрасна ароматна атмосфера, продължена от обширен, сладък, кръгъл вкус, без да липсва структура и подчертано от фина минерална нишка.
Собственик: Жан Пиер Ривиер
Площ: 3,5 Ха
Почва: пясъчно-глинеста...
... % Каберне Совиньон, 30 % Мерло, 10 % Каберне Франк
Винификация: Ръчно бране, инокс и бетонни съдове
Отлежаване: 12 месеца в бъчви (20% нови, 80% от едно или две вина)
Дегустация: Отваряйки се с букет от добре узрели черни плодове, Шевалие де Ласкомбс очарова с ясния си старт. Концентриран, небцето се отличава с деликатното си съчетание между мощ и елегантност.
... отделянето на гроздовите стъбла, гроздовете се поставят в съд, където в продължение на 4 до 5 седмици, извличането на танини се извършва нежно чрез ръчно натискане на мъстта. Отлежаването продължава почти две години в иноксова цистерна преди бутилирането.
Дегустация: Тъмно рубинено оцветяване и интензивен нос, между червени плодове (череша, касис) и кедър, предвещават цялата мощ и структура на тази смес с атлантически акценти. За любителите на вкусни и свежи вина с добра дължина.
Налични реколти: 2013, 2014, 2015 и 2016...
...Солове:
Лимонно-варовикови
Златен медал от Гилбер и Гиар
Винификация:
Ръчно бране, дълга мацерация в иноксова бъчва, след което отлежаване в френски дъбови бъчви.
Блестящ цвят, гранатено червен.
Интензивен и богат нос, аромати на печено, ванилия и
лакрица, придружени от зрели плодове
като сини сливи.
В устата танините са копринени и добре
разтворени.
Състав: 100% Каберне Совиньон
Солове: Лимонно-варовикови...
...МИЛЕСИМ : 2020
ЧЕРВЕНО ВИНО : Каберне фран.
ТЕРОИР : Глинести варовити почви.
ВИНИФИКАЦИЯ И ЗРЕЕНЕ : Гроздето е събрано в добра зрялост. Макация в продължение на 24 часа при ниска температура, за да се извлече цветът. Ферментация в иноксова цистерна при ниска температура, за да се запази ароматичният потенциал на плода и неговата свежест.
АПЕЛАЦИЯ : AOP Каберне д'Анжу.
ДЕГУСТАЦИОННИ...
...Много голяма година с дълъг потенциал, той вече се дегустира много добре с плодовете и свежестта на младите вина.
Дomaine: ШАТО УРБАНОН
Апелация: МЕДОК
Регион: БОРДО
Цвят: Червен
Сортове: Каберне Совиньон: 40% / Мерло: 56% / Каберне Фран: 4%
Метод на отглеждане: Биологичен
Характер: мощен
Съдържание: 75cl
Година на реколта: 2015
Тегло: 1 кг...
...Бордо Розе
Смесване :
Каберне Совиньон
Потенциал за съхранение :
Около 2 години
Винификация :
Гроздето се събира в пика на зрялост. То се обира и намачква, след което се преминава директно към пресоване. Избраните сокове след това се винифицират като нашите бели вина: утаяване, студена стабилизация, селектиране на дрожди, контрол на температурата.
...Тази реколта 2018 вече излъчва някои нотки на развитие върху кожа и хумус. Танините са мощни, но зрели и ще продължат да се успокояват, ако имате търпението да оставите тази великолепна бутилка да отлежава още няколко години в избата. Велико вино, което задължително трябва да се комбинира с червени меса, дивеч, патица и др.!
Съдържание: 75cl
Тип: Червено вино
Сортове: 90% Танат, 10% Каберне совиньон
AOC: Мадира
Стареене: Да се пие веднага и да се съхранява до 2050
Температура на сервиране: 16-18°C...
...кръгъл, елегантен, плодов, приятен за пиене.
Да се наслаждава през цялото време на хранене, от предястия до основни ястия.
Сервирайте добре охладен.
Продукт: Château du Garde AOC Bordeaux Clairet
Площ: 2 ха
Сорт: 80% Мерло, 20% Каберне
Тероар: глинесто-варовикови почви
Визия: ясна, блестяща, гранатена цветност
Нос: плодов и експресивен
Устата: маслена, плодова и дълга...
...{"PACKAGING":"750 мл","rouge boisé et charpenté":"дълъг в устата","Conseils":"Съпътства всички ястия, особено червените меса и сирената, сервирайте между 16 и 18 °C.","Cépages":"80% МЕРЛО, 20% КАБЕРНЕ СОВИГЬОН","REGION de PRODUCTION":"Бордо","grand vin de bordeaux":"кашони по 6","Sol":"глинесто варовикова почва","NOTES":"Носът се отваря с нотки на червени плодове, атаката в устата е доминирана от...
... класирано производство
- Le Moulin de Gassac, в основата на репутацията на тероара Aniane
в Лангедок.
ВИНОВИ СОРТОВЕ
Каберне Совиньон 40 %
Гренаш 40 %
Сира 13 %
Мерло 4 %
Каберне Фран 3 %
БЕЛЕЖКИ ЗА ДЕГУСТАЦИЯ
Фин и деликатен нос, аромати на зрели червени плодове, с особено
изразен череша. На небцето се усещат изразени нотки на какао с
комплексно завършване на аромати на тютюн. Устата е маркирана от
богатството си, фините и копринени танини; много добър баланс и
особено неговата упоритост в устата.
Открийте нашата селекция от червени, бели, розови и пенливи вина! Нашата амбиция е да улесним сътрудничеството между френските винари и националните и международни купувачи. Основана през 2018 г., DIXVINS е вашият B2B магазин, предлагащ онлайн продажба на вина и спиртни напитки, произведени във Франция, за ресторантьори, винари и търговци на едро от цял свят. Редовно ви предлагаме специални и тема...
...Френска апелация
Каберне франк Н
Използване
Вид грозде за вино
Фенология
Време на разпукване: 5 дни след Шасла.
Време на зрялост: 2-ра фаза, 2 и половина до 3 седмици след Шасла.
Технологичен потенциал
Гроздовете са средни, а зърната са малки. Този сорт позволява производството на ароматни вина с добро качество и средна издръжливост. От друга страна, потенциалите за захар, киселина и полифеноли...
...Винята на Kanonkop са известни в цяла Южна Африка с тяхното качество, чистота и финес.
Каберне совиньонът от имота е тъмен, с невероятно сложни аромати като влажно тютюн, дъбови подправки, кулис от къпини, чай чай и свежа земя. Вкусът е също толкова разнообразен - можете да различите нотки на сладка малина и вишна с печени кафеени зърна. Танините са директни и балансирани.
Подходящо за консумация с ястия в сос или с хубаво парче говеждо.
...Сомюр БРУТ или 1/2 сек АОП Традиционен метод
ВИНИФИКАЦИЯ: Нашият Сомюр Брут е произведен по традиционния метод. Това вино след това преминава през значителен период на отлежаване върху утайка от 24 месеца в нашите подземни изби: този качествен избор ни позволява да постигнем голяма финес на мехурите и елегантност на аромата. Тази оригинална смес от Шенен Блан, Каберне Фран и Шардоне предлага характерен мехур с изключителна свежест.
ДЕГУСТАЦИЯ
Цвят: Светло жълто с зеленикави отблясъци, фини мехурчета
Нос: Деликатната газировка носи въздушни аромати, които оставят усещане за свежест: зелена ябълка...
...Елегантно и мощно червено вино.
Произведено от купаж с преобладаващи Каберне Совиньон, Мерло, Каберне Фран и Пти Вердо, купажът "Традиция" е престижният купаж на замъка.
След класическа бордоска винфикация с дълга мацерация, вината се отлежават изцяло в нови дъбови бъчви в продължение на 12 до 18 месеца.
Така се разкриват нотки на ванилия, печено и подправки, което му позволява да развие...
... усещане.
Кюве, което е едновременно много елегантно и вкусно.
80% Мерло.
20% Каберне Совиньон.
Много красива пурпурна рокля.
Сложният нос се изразява с нотки на конфитюр от червени плодове, подправки, кокос и ванилия.
Дъбовият аромат е интегриран и привлекателен.
В устата, тази реколта се разкрива с фини танини, дълъг и деликатен материал, оставяйки да се усещат сложни плодови нотки на череша, ванилия и какао.
Снимката не е задължителна - Могат да се прилагат такси за опаковане - свържете се с нас
Съчетания с храни и вина: -Аперитив -Патешки гърди -Месо в...
... могат да се съхраняват за по-дълго време. Червените вина се произвеждат на 25 хектара, съставени предимно от Мерло, но също така и от Каберне Фран и Каберне Совиньон. Парцелите със Совиньон Блан и скоро Семийон са посветени на производството на нашето бяло вино.
Не се колебайте да се свържете с нас за повече информация!
... вина се продават под марката "ТЕРУАР ДЕ ЛАГРАВ". Компанията предлага широка гама от бели, червени и розови вина с AOC ГАЙАК и Кот дьо Тарн. Използваните червени сортове грозде са Фер-Сервадо, Браукол, Дюрас, Каберне Совиньон, Мерло, Сира и Гаме. Използваните бели сортове грозде са Лоа дьо Л'Ой, Мозак и Совиньон.
...-каменисти почви за Шато Гран Бертан дьо Сент Клер. Сортовете на червените вина са Каберне Совиньон и Мерло. Произведеното бяло вино е сухо бяло от сорта Совиньон, лозята, разположени на глинесто-варовикови почви, са на средна възраст от 10 години.
Вината, произведени от семейната винарна, са вина с високо качество, те редовно получават награди в ръководства и конкурси. COMPAGNET VINS разпространява вината си чрез дистрибутори, вносители, винари, търговци на едро във Франция и в международен план.
... Совиньон и Каберне Фран, които са на средна възраст от 25 години и се ползват от много разумна плътност на засаждане. Шато търси за своите вина баланс между плодове, подправки и дърво. Вината на Шато КАНТИНОТ са елегантни и притежават танинна гъвкавост.
... от глина. Прилагаме разумно земеделие, което уважава околната среда. Нашите вина са автентични и отразяват мястото, където ги произвеждаме, северен Медок, както и нашето майсторство. Членовете на нашия екип работят заедно с обща цел: да извлекат целия потенциал на нашата земя, за да произведат 5 купажа с уникални характеристики.
...Мерло (40%), Каберне Фран (35%), Каберне Совиньон (25%).
Винята на Шато Бранд-Бержер са били отличавани многократно (златен медал в Париж, Световна винена награда от Decanter, оценка от най-добрите винени критици и признание от най-добрите ресторанти, като Арпеж в Париж, три звезди в Мишлен).
Известната британска критичка Джанкис РОБИНСЪН е дала оценка 92/100 на Шато Бранд-Бержер Кюве О’Бърн...
ШАТО ПИЕРРЕЙ е семейна винена изба, която се простира на 75 хектара лозя.
На общо 75 хектара, 57 хектара са посветени на червените сортове, а 18 хектара на белите сортове. Червените сортове се състоят от 85% Мерло и 15% Каберне, а белите сортове от 70% Совиньон Блан и 30% Совиньон Гриз.
Гаранция за качество, ШАТО ПИЕРРЕЙ редовно получава медали.