CHATEAU VIEUX CHEVROL е семейна винарна с площ от 21 хектара. Шато-то притежава контролирано наименование за произход LALANDE DE POMEROL. Сортовете грозде са 80% Мерло, 10% Каберне Фран и 10% Каберне Совиньон.
...Дomaine de La Condamine се намира в сърцето на лозарската равнина на Лангедок, между Средиземно море и Севените. В Thézan Les Béziers домейнът ви кани да откриете неговата същност и богатства. Гамата "La Condamine", с сортовете Шардоне, Сира и Каберне, е покана за споделяне на вкусовете на южното слънце. Гамата "Santa Estela", по-високият клас на домейна, ще съпътства вашите най-добри моменти на приятелство.
ШАТО ДЕ ФЕРАН е Гран Крю Класé Сент Емилион. Винарната разполага с 42 хектара, от които 32 хектара са засадени с Мерло (75%), Каберне фран (15%) и Каберне совиньон (10%). Винарството се управлява с цел разумна фитосанитарна защита и за насърчаване на качеството на реколтата. ШАТО ДЕ ФЕРАН е ангажирано с устойчивото развитие.
ШАТО КРАНСАК обхваща площ от около 150 хектара, от които 50 хектара лозя. Имотът е разположен на старите тераси на Тарн и лозята са засадени на почви от булбени, пясъчно-иловити. 49 хектара произвеждат червено вино, а 1 хектар - бяло вино, лозята са на средна възраст от 30 години. Сортовете на имота са 53% Негрет, 16% Каберне Фран, 14% Гаме, 11% Сира и 6% други сортове за производството на червено вино и 100% Совиньон за производството на бяло вино. ШАТО КРАНСАК се утвърдява като Независим Винар.
Дomaine де Салискет е семейна компания и обхваща 9,73 хектара лозя, класифицирани като AOC Бузе: мерло, каберне совиньон и каберне фран. Domaine де Салискет е избрал биологично земеделие и е подкрепен в своята инициатива от ViniVitisBio. Domaine де Салискет разполага с термо-регулирани иноксни съдове и около петдесет бъчви в полу-завършен изба, чийто южен склон скоро ще бъде покрит с 816 м2 фотоволтаични панели. В духа на местното развитие, купувам френски бутилки, капачки, произведени в Марманд, коркови тапи, завършени в Лаварда и картонени кутии без хлор.
ШАТО ЛА ТУР ДЕ БИ е семейна собственост, разположена близо до Бордо в Медок.
Лозята на Шато обхващат 94 хектара, а средната възраст на лозята е около 45 години. Лозята са съставени от следните сортове: 60% каберне совиньон, 35% мерло и 5% пети вердо. От 80-те години на миналия век, Шато се ангажира с екологични методи и управление на болести и вредители. Целта е да се намали максимално използването на химически продукти, играейки с комплексните взаимодействия между вредни и полезни организми.
ШАТО ЛАФИТ МОНТЕИЛ е придобито през 1894 г. от Едуар Ейфел, син на архитекта на Айфеловата кула. Винарната на ШАТО ЛАФИТ МОНТЕИЛ се простира на 28 хектара, изложени на юг. Гроздовите сортове на винарната са 60% Мерло и 40% Каберне. Лозята са средно на 30 години. Съчетавяйки традиционна култура и разумно отглеждане, виното на ШАТО ЛАФИТ МОНТЕИЛ е с изключително качество.
ШАТО ЛА ФАВИЕР разполага с лозе от 18,5 хектара, разположено на хълм с оптимално слънчево осветление. В средно, лозята са от 1988 година, като в него се срещат Мерло (60%), Каберне Фран (30%) и Каберне Совиньон (10%). Лозето се отглежда според принципите на разумното винопроизводство.
ШАТО ФОНТЕСТО е разположено на 50 км на северозапад от Бордо. Винарната се състои от 32 хектара лозя с средна възраст 25 години, разположени на пясъчно-гравийна почва върху варовикови пластове, засадени с благородни сортове от Медок: 60% Каберне Совиньон, 29% Мерло, 10% Каберне Фран и 1% Petit Verdot. Вините се продават на 80% на износ под различни марки, включително Шато Фонтесто (Crû bourgeois) и Месир де Фонтесто (Ото Медок).
Дomaine de Pouybet е сертифициран по стандартите на биологичното земеделие (AB) от 2010 година. 11 хектара лозя се обработват на склоновете на Жер, в IGP Côtes de Gascogne, с изглед към Пиренеите, върху глинесто-лимонен почва. Основните сортове грозде, които се отглеждат, са: Тана, Мерло, Каберне Фран, Каберне Совиньон и Гаме.
Ореланският оцет е комбинация от три елемента: температура, въздух и време. При Мартин Пурет, в игра влиза и друг фактор - качеството на използваните вина или как едно вино става добър оцет. Ние използваме само вина от най-добрите сортове на френските лозя, като тези от долината на Лоара (Каберне Франк, ...), Югозапад (Бордо, ...) или региона Шампан (Шардоне, ...). Избрани за богатството на своя букет и финес на ароматите си, тези вина преминават през бавния процес на оцетна ферментация. Френски производител на оцет....