...Това вино TESSUTO Primitivo del Salento IGT е отличен избор за любителите навиното. Опаковано в бутилки от 75 cl, то е перфектният баланс между аромат и вкус. Насладете се на това червено вино с гриловано месо или зрели сирена за незабравима вечер. Купете сега своя пакет от 6 бутилки.
... преобладаващ варовик в Кот Шалонез. Наклоните са плавни и ориентирани на изток до югоизток.
Отлежаване
Винификацията започва в иноксни съдове, след което продължава в дъбови бъчви. Продължителността в бъчвите варира в зависимост от реколтите.
Характер навиното
Прекрасен червен цвят, ясен, с рубинени отблясъци, носът се отваря към типичните червени плодове на Пино Ноар (касис, вишна, червена боровинка) с димни нотки, хумус и понякога животински нюанси. Богато и комплексно, текстурата му е стегната с меки и елегантни танини. Прекрасен баланс.
Съчетания на храни и вина...
...Това вино е най-сложната и елегантна изява на сорта грозде Санджовезе. То се произвежда от гроздето на лозето "Пиаджа". Отличната експозиция и изключителният педоклимат придават на това вино голяма личност и баланс.
... перфектния си баланс и голямо ароматно богатство!
Домейн: Къщата Шарл Хейдсик е основана през 1851 г. след напускането на Шарл-Камий от семейния бизнес (Пайпер-Хейдсик), за да създаде собствена структура. Вдъхновен от качеството, той ще бъде един от големите пионери на американския пазар и успешно ще развие големи характерни пенливи вина. Имотът остава в семейството до 1960-те години, преди да премине...
... се използва за извършване на енологични практики, особено подходящи за обогатяване на захар и поддържане на правилния балансна компонентите в мъстта, за да се гарантира, че типичните характеристики навиното остават непроменени.
Приложението на тази техника е особено успешно с мъст от червени грозда, тъй като произвежда вино с повишено съдържание на танини и по-богат цвят.
В крайния етап на процеса се използва ефективен скрепен топлообменник, който намалява температурата на концентрата до оптимална стойност, както за съхранение, така и за незабавна добавка към масата.
...CATROPARROQUIAS
FICHA TÉCNICA:
Деноминация на произход:
DOP Ribeiro
Състав:
100% Treixadura
Алкохолно съдържание:
13o
NOTAS DE SABOR:
Външен вид: Ярко жълто с златисти отблясъци
Аромат: Зрели плодове като ябълка, круша.
Вкус: Структуриран, виното е пълно в устата. Балансирано, с известна кремообразност и свежест. Добър баланс между алкохол и киселинност, който му придава закръгленост и известна топлина. Дълъг и устойчив финал.
...Тероар: Глинесто-пясъчна почва върху шисти
Ситуация: Висок лаян
Винификация
Винификацията се извършва по традиционния метод. Виното остава на дъски минимум 9 месеца преди разливането.
Дегустация между 6 и 8°C
Око: Светло жълто
Нос: Бели плодове, мелиса
Устата: Фини мехурчета. Жив атака, почти нервна. Елегантен вкус.
Потенциал за съхранение: Да се пие в рамките на 3 години
Баланс: Брут
Съчетания с храни и вино: Идеално за аперитив, коктейли и десерти.
Замразен вишнев сладолед.
Рязане: Двойно Гийо
Височина: 100 до 120 м...
...Леко количество захар за сладост, малко енергия за баланс и получавате виното, което е подходящо, когато сладостта не ви плаши.
Дomaine:DOMAINE D'ESCAUSSES
Appellation:GAILLAC
Район:ЮГ-ЗАПАД
Цвят:Бяло
Сортове:Petit Manseng – Sauvignon
Метод на отглеждане:Биологично преобразуване
Характер:Мек
Обем:75cl
Година на производство:2020...
...{"Elaboration":"Трите сорта се берат по едно и също време, но в различна зрялост, за да се постигне баланснавиното. Играта на тероарите прави така, че нашите Сира да узряват по-рано от Шардоне и Мускат. Така ги събираме добре узрели за максимален аромат, а белите сортове „освежават“ купажа. Трите сорта се пресоват едновременно за повече хармония, а винфикацията се извършва в иноксова бъчва...
... баланс.
Ценност и изключителност: Дестилати, отлежали в бурета от Шери, имат премиум привлекателност, която напомня за традицията навиното Херес. Тези бурета стават все по-редки, добавяйки стойност на крайния продукт и оправдавайки по-висока цена на пазара.
Универсалност в различни дестилати: Комбинацията от Шери с уиски, ром и дори коняк създава различни преживявания в всяка напитка...
...Лангедок Розе
Смесване :
Гренаош - Сансо - Верментино
Потенциал за съхранение :
Около 2 години
Винификация :
Всеки сорт грозде се винифицира отделно, за да се запази неговият баланс и да се изрази напълно потенциалът му. Гроздето, събрано рано сутрин, за да се запази свежестта му, се пресова, за да се извлече първият сок, който е с по-високо качество. След това сокът се пречиства и се поддържа при ниска температура през целия процес на ферментация. Отлежаване от 4 месеца върху фини утайки, следва леко избистряне, и виното се бутилира бързо, за да се запази свежият и плодов характер.
... дъбови бъчви. Виното не е филтрирано и е добавено минимално количество сулфити непосредствено преди бутилиране.
Потенциал за отлежаване: 2020 - 2028.
Характеристики:
Отенъци на бледо червено в резултат на удължена мацерация. Носът получава елегантен балансна червени плодове и намек за дървесен букет. Вкусът е закръглен, средно силен, с билкови и плодови нотки.
Съчетаване с храна:
Разполага с достатъчно сила, за да поддържа прилично ястие. Съчетаването с храна също е подходящо за ястия на основата на аспержи, птици и кремообразни сосове. Температура на сервиране: 12-16° C.
... ДЕГУСТИРАТЕ
Сухо: отнема десетилетия, за да се създаде Initiale Extra, който заслужава да бъде пиян и дегустиран на малки глътки. Препоръчваме да сервирате Initiale Extra в тюлпанова чаша, която да оставите да се аерира за минута. Нашият майстор навиното обича да нарича този момент «мистичната минута», кратки мигове, в които вашият коняк, отлежавал в бъчвата си в продължение на десетилетия, освобождава...
...ДЕГУСТАЦИЯ: Това шампанско има светло жълт цвят с златисти отблясъци. Въглеродният диоксид е деликатен, подхранван от множество вериги фини мехурчета. Носът е сложен с множество аромати, които се развиват в чашата. Напомня на нотки на бели плодове, следвани от цитрусови акценти, подчертани от деликатен дим. На небцето виното разкрива перфектен баланс между минерална и солена свежест и ароматна зрялост. Намират се и няколко фини нотки на подправки и бели плодове, подчертани от лимонен финал.
Сорт: Шардоне Пино ноар...
...Имение, което от 1808 година отглежда лозята си с най-голямо уважение към естествения баланс и тероара. Семейният девиз "Fac et Spera" – прави и се надявай – казва всичко. Две думи, които обобщават търпението и смелостта, които изисква това изкуство: търпение спрямо природата, която пребивава; смелост за винопроизводителя, който наблюдава, избира и помага. Виното ще бъде вярно изражение на тази алхимия.
...-равномерният процес на зрялост води до повишени цветови стойности. Подобреното качество на гроздето е основа за повишено качество навиното с повече обем и подобрена балансна фенолите. Процентът на зелените феноли е значително намален.
...Темпранильо в Рибера дел Дуеро и Риоха, Вердехо в Реда и Монастрел в Хумиля. Какъв е резултатът? Вина с перфектен баланс между традиционните и най-съвременните вкусове. Затова проектирахме вината, които "ние бихме искали да споделим навсякъде и по всякакъв повод". Ясно е, че производството на добри вина изисква голяма отдаденост, опит и професионализъм. Но не се притеснявайте, ние ще се погрижим за това! Просто искаме нашите последователи да бъдат експерти в търсенето на най-добрите моменти, за да ги наслаждават. Винната революция е започнала...
... била модифицирана в зависимост от нуждите на ограничените производства и се редува с международния Гюйо, за да се извлече максималният потенциал от всяка лоза. Лозята, покрити с трева, са защитени от мрежи против градушка.
Нашата компания, след внимателен и продължителен контрол на узряването с дефолиация и прореждане, селектира гроздовете, които след това събира и виното с предвидливост и мъдрост...
... метода на винопроизводство, съчетаващ модернизъм и древно майсторство. Потопете се в този свят навиното, който е създал най-древните и мощни цивилизации на западния свят. Нашите награди: Медалист на Конкурса за Средиземноморски вина в Бриниол, Медалист на Конкурса на Logis de France, 3 звезди в Ревюто на вината на Франция, Най-плодовито вино на конкурса на AOC Cabardès, Цитирано в Ръководството на...
...
VINIFICACIÓN TINTOS:
В нашата семейна компания произвеждаме млади червени вина, crianza и reserva от сорта Темпранильо. В crianza и reserva вината търсим баланс между сортовите характеристики и дъба от отлежаването, без да маскираме личността навиното с мощните нюанси на бъчвите. Също така постигаме естествена стабилизация навиното.
... идентифицират с мястото, от което произхождат. Това са вина, които изразяват географията и винената история на пейзажите на Реда, Риоха и Рибера дел Дуеро. След известно време, имахме много ясна представа за профила навиното, което искахме да произведем: свежи, плодови и елегантни вина, с обем и баланс.
След като гроздето се е превърнало във вино чрез ферментация, то преминава през процес на...
... ограничават обработките. Почвите така придобиват баланс и се укрепват естествено срещу агресиите. Лозето, както и гроздето, напълно се възползват от тези привилегировани условия. Премахването на листата и зелените беритби също позволяват контрол на добивите и оптимизиране на качеството навиното, което отлежава в дъбови бъчви в продължение на 12 месеца. Виното Шато ТАЯК се търгува с бордоския търговски сектор, винари, ресторанти, както и директно за износ.
...с опита и значителния си ентусиазъм, контролира всички производствени етапи. Прекрасните лозя са отглеждани с висока плътност на засаждане и ниски добиви на хектар, използвайки системата Гийо; този избор придава навиното грация и елегантност в баланс с структурата и ароматната сложност. Винарната е напълно нова структура, оборудвана да приеме най-съвременните техники на винопроизводство, които съжителстват с древните традиции. Всичко това позволява производството на типични вина с високо качество.