... състав, за да ви предложи плътно и богато вино, представително за престижа на нашите вина от Бордо.
ВИНИФИКАЦИЯ
Традиционна в иноксова бъчва.
СОРТОВЕ
Merlot
Cabernet Franc
Cabernet Sauvignon
ДЕГУСТАЦИЯ
Блестящ тъмен гранатов цвят.
Плодов нос с аромати на касис, къпина и вишна.
Кръгло, балансирано и дълготрайно на вкус с узрели и топли танини.
СЪЧЕТАНИЯ С ХРАНА И ВИНО
Да се дегустира с фалшив стек от говеждо, свинско печено с сини сливи или зрял сирене.
18°C.
НАГРАДИ
2012: Медал бронз IWC 2013...
...Коментар
Дъбова бъчва, отлежаване 12 месеца в бъчви, 20% нови. Името му произлиза от термина боскет или боскé. Произлизащи от "дърво", те са дали думата "боске", и представлява възможен намек за дървесния характер на виното. Имотът е бил отличен отдавна от известния наръчник Ферет, който го е класирал сред трите най-добри производства на "виното на Бурж". Записан в доста традиционен стил на вино...
...Палатът разкрива печени и
ванилови вкусове, смесени с малки черни плодове.
СЪЧЕТАНИЯ С ХРАНА И ВИНО
Сервирайте при около 15°C с печено заек, грилована
риба или черен суджук с пържени картофи. То ще
съответства прекрасно и на сирена като Деликатес от
Бургундия или Тома от планината.
Регион: Божоле
Сорт: Гаме Нуар
Лозе: гранитни почви – континентален климат...
... ENTHUSIAST : 93/100 «Произведен от най-старите лозя на това имение, това е зрело и концентрирано вино. Отлежавало е 18 месеца в бъчва, развило е мощен печен и подправен характер, който все още доминира днес. Но с яркия плод и силната киселинност, то ще се развие в впечатляващо вино.»
J. SUCKLING : 93-94/100 :«Това е великолепно вино с нотки на шоколад и черни плодове. Средно тяло и на плода...
...Сортове: Гренаш 95%, Каринян 5%
Възраст на лозята: 12 години
Тероар: Аргило-калциев
Беритба: Машинна
Дегустация:
• Цвят: Интензивно розово
• Първи нос: интензивен на дървесина
• Втори нос: зрели червени плодове
• В уста: освежаващ, минерален и кръгъл
• Дълъг послевкус
Съчетание храна/вино:
• Подправени регионални ястия,
• пушени колбаси
• ароматни грилове
Съхранение: 2 години
Винарство:
Пряко пресоване. Мостовете бързо се охлаждат, за да се запазят ароматите. Натурално утаяване на студено. Бързо винарство и отлежаване в половин бъчваот френски дъб.
...Солове:
Лимонно-варовикови
Златен медал от Гилбер и Гиар
Винификация:
Ръчно бране, дълга мацерация в иноксова бъчва, след което отлежаване в френски дъбови бъчви.
Блестящ цвят, гранатено червен.
Интензивен и богат нос, аромати на печено, ванилия и
лакрица, придружени от зрели плодове
като сини сливи.
В устата танините са копринени и добре
разтворени.
Състав: 100% Каберне Совиньон
Солове: Лимонно-варовикови...
...Свежо, леко и плодово червено вино.
Произведено от смес с преобладаващ Мерло, това вино е перфектно за запознаване с червените вина от Бордо. С особено внимание към запазването на плодовете и основните аромати, Мерло предлага мекота и закръгленост, за да угоди на всички вкусове.
Цвят: Червен
AOC: Бордо Супериор
Лозя: Глинесто-пясъчна почва
Винификация: Част от виното отлежавала в иноксова бъчва, а друга в дъбови бъчви
Награди и медали: Злато/Сребро/Бронз в Лос Анджелис...
...Сорт: 100% Шардоне.
Производство: Мацерация на ципите в продължение на 20 месеца в съд от 5hl от пясъчник, след което пресоване и финално отлежаване 10 месеца в бъчваот 5hl върху утайките от купажа Алтитюд.
Коментари за дегустация: Нос с димни нотки на спиртни напитки, устата предлага цялото богатство на оксидативните нотки на Шардоне, отлежавало върху утайки: орехи, меден хляб, къри, мед. Живостта и горчивината на танините придават свежест на това комплексно вино. Да се консумира добре охладено.
Година на реколтата: 2018...
...MORETUM, отлежавал в бъчва, стъклена бутилка от 75 cl, на цена 23.20 €/л
Тази средновековна монашеска напитка е съвременник на Хипокрас.
Въпреки това, монасите нямали достъп до подправки поради социалния си статус и факта, че на Хипокрас се приписвали афродизиачни свойства.
Те използвали виноот собствените си лозя, мед от своите кошери и червени плодове като къпини или сини сливи за...
...ВАРИЕТЕТ НА ГРОЗДЕ: 100% ШАРДОНЕ
МЕТОД ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА ВИНОТО: традиционното пенливо вино отлежава в иноксова бъчва в продължение на 10 месеца. Добавихме златни частици и ликьор преди запечатването.
АЛКОХОЛ: 12% об.
ДОЗИРОВКА: Тип Брут, 0,75% (около 6 г захар на литър)
ОПАКОВКА: бутилка 750 мл
БЕЛЕЖКИ ЗА ВИНОТО: Вино с кристална чистота, жълтеникави отблясъци. Влак от остри мехурчета, който...
...В преход към биологично земеделие. Нощни гроздобери. Пълно отстраняване на гроздови зърна, Ферментация в иноксова бъчва, Терморегулирана ферментация, Произведен от пресоване. Отлежаване в терморегулирана иноксова бъчва, Съчетаване, Отлежаване върху утайки, Техническа коркова запушалка. Глинесто-калциеви почви.
Око
Сива, бледа, с розови отблясъци.
Нос
Ароматен, деликатен, леки аромати на лимон...
...Le SAGARNO
(буквално ябълково вино)
от Txopinondo е ферментирала напитка на основата на ябълка, отлежала на утайка в бъчва минимум 6 месеца.
Освежаваща и плодова, за да се насладите на нея добре охладена (около 12°C) с рибни или месни грилове.
Произвеждаме я по традиционен занаятчийски метод от местни и чуждестранни ябълки.
КЛЮЧОВИ ХАРАКТЕРИСТИКИ
Характеристики
Ферментирала напитка на...
... зрелостта. Пресоване и ферментация в бъчви. Пряка ферментация в бъчви, отлежаване на голямото вино 18 месеца в бъчви (1/3 ново дърво) с bâtonnage на утайките.
Око: кристална обвивка, бледо злато с зелени отенъци.
Съвет на енолога: сервирайте на 10-12°C.
Съдържание на алкохол: 13,5%.
Време за съхранение: 25 години.
Опаковка: Картон с 6 бутилки от 75cl.
Дomaine: Domaine de Chevalier.
Апелация: Pessac-Léognan.
Година на реколтата: 2017.
Култура: Разумна.
Етикет: Контролирано наименование на произход.
...Малки дъбови или кестенови бъчви с вместимост 20 / 28 / 56 и 112L. Тези бъчви са идеални за отлежаване на спиртни напитки (ром, арманяк, уиски и др.), бира и разбира се, вино.
...Легендата разказва, че един винопроизводител случайно е излял гроздова мъст в бъчва, съдържаща коняк. Само много години по-късно той открил това ясно и вкусно вино. Pineau des Charentes е роден.
Soleil d’Oléron Excellence е една от най-старите марки на Pineau des Charentes по Атлантическото крайбрежие. Това е най-старата марка в нашата изба, създадена е през 1946 година.
...99.8 % Вино оцет от старо червено вино*
- 0.2 % Натурален аромат на шалот
* продукт, произхождащ от биологично земеделие
Този оцет е подходящ за вашите червени меса, за декласиране (патица, магре).
Нежно полейте стридите си, за да подчертаете техния вкус.
Предлага се в бутилка от 25 cl.
Този продукт е наличен също в кубове от 3-5-10 литра и бъчваот 220 литра.
Без консерванти и алергени. Продуктът не е пастьоризиран.
...енолога и винопроизводителя предлага персонализирана услуга и оптимизация на нуждите на всеки имот. Продуктите с капацитет от 28 до 820 литра се произвеждат с индивидуално нагряване, за всяка страна, всеки регион: всяко вино има своя бъчва.
Производител на френски вина Сент Никола де Бургей. Продажба на вина Сент Никола де Бургей на едро. Продажба на вина Сент Никола де Бургей в бутилки. Сент Никола де Бургей червено в бъчваот 20 литра, Сент Никола де Бургей червено в бъчваот 10 литра, Сент Никола де Бургей червено в бъчваот 5 литра. Магнум на Сент Никола де Бургей червено. Червено вино Дамите на отминалото време в бутилка. Сент...
ШАТО КАМП ДЕЛ САЛТРЕ произвежда и продава вина AOC от Кахор и вина от страната Розе. Трите купажа на шато-то са Камп Дел Салтре (вино, не отлежавало в бъчва), Шевалие де Малекост (вино, отлежавало в дъбова бъчва) и Кюве Ревелацион (висок клас). ШАТО КАМП ДЕЛ САЛТРЕ е многократно награждаван на конкурса за велики вина на Франция в Макин и на конкурса на независимите винопроизводители.