... състав, за да ви предложи плътно и богато вино, представително за престижа на нашите вина от Бордо.
ВИНИФИКАЦИЯ
Традиционна в иноксова бъчва.
СОРТОВЕ
Merlot
Cabernet Franc
Cabernet Sauvignon
ДЕГУСТАЦИЯ
Блестящ тъмен гранатов цвят.
Плодов нос с аромати на касис, къпина и вишна.
Кръгло, балансирано и дълготрайно на вкус с узрели и топли танини.
СЪЧЕТАНИЯ С ХРАНА И ВИНО
Да се дегустира с фалшив стек от говеждо, свинско печено с сини сливи или зрял сирене.
18°C.
НАГРАДИ
2012: Медал бронз IWC 2013...
...Нашият професионален пластмасов съд за вино и грозде, подходящ за хранителни цели, е идеалният избор за използване в винопроизводството и винарната. Изработен от полиетилен с висока плътност (HDPE) в елегантен бордо цвят, този винен съд не само предлага функционалност, но и привлекателен италиански дизайн.
...Коментар
Дъбова бъчва, отлежаване 12 месеца в бъчви, 20% нови. Името му произлиза от термина боскет или боскé. Произлизащи от "дърво", те са дали думата "боске", и представлява възможен намек за дървесния характер на виното. Имотът е бил отличен отдавна от известния наръчник Ферет, който го е класирал сред трите най-добри производства на "виното на Бурж". Записан в доста традиционен стил на вино...
...Палатът разкрива печени и
ванилови вкусове, смесени с малки черни плодове.
СЪЧЕТАНИЯ С ХРАНА И ВИНО
Сервирайте при около 15°C с печено заек, грилована
риба или черен суджук с пържени картофи. То ще
съответства прекрасно и на сирена като Деликатес от
Бургундия или Тома от планината.
Регион: Божоле
Сорт: Гаме Нуар
Лозе: гранитни почви – континентален климат...
... ENTHUSIAST : 93/100 «Произведен от най-старите лозя на това имение, това е зрело и концентрирано вино. Отлежавало е 18 месеца в бъчва, развило е мощен печен и подправен характер, който все още доминира днес. Но с яркия плод и силната киселинност, то ще се развие в впечатляващо вино.»
J. SUCKLING : 93-94/100 :«Това е великолепно вино с нотки на шоколад и черни плодове. Средно тяло и на плода...
...Сортове: Гренаш 95%, Каринян 5%
Възраст на лозята: 12 години
Тероар: Аргило-калциев
Беритба: Машинна
Дегустация:
• Цвят: Интензивно розово
• Първи нос: интензивен на дървесина
• Втори нос: зрели червени плодове
• В уста: освежаващ, минерален и кръгъл
• Дълъг послевкус
Съчетание храна/вино:
• Подправени регионални ястия,
• пушени колбаси
• ароматни грилове
Съхранение: 2 години
Винарство:
Пряко пресоване. Мостовете бързо се охлаждат, за да се запазят ароматите. Натурално утаяване на студено. Бързо винарство и отлежаване в половин бъчваот френски дъб.
... на дегустация червено вино с цвят на череша пикота и виолетови ръбове. на носа е интензивно, експресивно и свежо, с характерните аромати на tempranillo в пълна младост. на вкус е балансирано, с упорит, но зрял танин, добра киселинност и приятно усещане в устата, с дълъг и приятен послевкус. / производство до четири месеца в бъчваот френски дъб.
...Солове:
Лимонно-варовикови
Златен медал от Гилбер и Гиар
Винификация:
Ръчно бране, дълга мацерация в иноксова бъчва, след което отлежаване в френски дъбови бъчви.
Блестящ цвят, гранатено червен.
Интензивен и богат нос, аромати на печено, ванилия и
лакрица, придружени от зрели плодове
като сини сливи.
В устата танините са копринени и добре
разтворени.
Състав: 100% Каберне Совиньон
Солове: Лимонно-варовикови...
...Свежо, леко и плодово червено вино.
Произведено от смес с преобладаващ Мерло, това вино е перфектно за запознаване с червените вина от Бордо. С особено внимание към запазването на плодовете и основните аромати, Мерло предлага мекота и закръгленост, за да угоди на всички вкусове.
Цвят: Червен
AOC: Бордо Супериор
Лозя: Глинесто-пясъчна почва
Винификация: Част от виното отлежавала в иноксова бъчва, а друга в дъбови бъчви
Награди и медали: Злато/Сребро/Бронз в Лос Анджелис...
...Сорт: 100% Шардоне.
Производство: Мацерация на ципите в продължение на 20 месеца в съд от 5hl от пясъчник, след което пресоване и финално отлежаване 10 месеца в бъчваот 5hl върху утайките от купажа Алтитюд.
Коментари за дегустация: Нос с димни нотки на спиртни напитки, устата предлага цялото богатство на оксидативните нотки на Шардоне, отлежавало върху утайки: орехи, меден хляб, къри, мед. Живостта и горчивината на танините придават свежест на това комплексно вино. Да се консумира добре охладено.
Година на реколтата: 2018...
...MORETUM, отлежавал в бъчва, стъклена бутилка от 75 cl, на цена 23.20 €/л
Тази средновековна монашеска напитка е съвременник на Хипокрас.
Въпреки това, монасите нямали достъп до подправки поради социалния си статус и факта, че на Хипокрас се приписвали афродизиачни свойства.
Те използвали виноот собствените си лозя, мед от своите кошери и червени плодове като къпини или сини сливи за...
...ВАРИЕТЕТ НА ГРОЗДЕ: 100% ШАРДОНЕ
МЕТОД ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА ВИНОТО: традиционното пенливо вино отлежава в иноксова бъчва в продължение на 10 месеца. Добавихме златни частици и ликьор преди запечатването.
АЛКОХОЛ: 12% об.
ДОЗИРОВКА: Тип Брут, 0,75% (около 6 г захар на литър)
ОПАКОВКА: бутилка 750 мл
БЕЛЕЖКИ ЗА ВИНОТО: Вино с кристална чистота, жълтеникави отблясъци. Влак от остри мехурчета, който...
...В преход към биологично земеделие. Нощни гроздобери. Пълно отстраняване на гроздови зърна, Ферментация в иноксова бъчва, Терморегулирана ферментация, Произведен от пресоване. Отлежаване в терморегулирана иноксова бъчва, Съчетаване, Отлежаване върху утайки, Техническа коркова запушалка. Глинесто-калциеви почви.
Око
Сива, бледа, с розови отблясъци.
Нос
Ароматен, деликатен, леки аромати на лимон...
...Le SAGARNO
(буквално ябълково вино)
от Txopinondo е ферментирала напитка на основата на ябълка, отлежала на утайка в бъчва минимум 6 месеца.
Освежаваща и плодова, за да се насладите на нея добре охладена (около 12°C) с рибни или месни грилове.
Произвеждаме я по традиционен занаятчийски метод от местни и чуждестранни ябълки.
КЛЮЧОВИ ХАРАКТЕРИСТИКИ
Характеристики
Ферментирала напитка на...
...Ръчно изработени бъчви от селектиран испански дъб, сушен на открито минимум 36 месеца от най-добрите гори на северна Испания, ще придадат на вашето вино цялата мекота и елегантна ароматност, която този специален вид дърво предлага. Даваме на потребителя възможността да избере типа на печене, за да адаптира бъчвата към своите нужди.
...Кеговете Petainer от еднократен PET са лека алтернатива на стоманените и могат да бъдат напълнени с разнообразие от напитки, като бира, сайдер, вино, студено кафе, сок, комбуча и коктейли. Те ви позволяват да получите достъп до вътрешния и износния пазар на наливни напитки и да постигнете значителни спестявания от логистика, като същевременно намалявате въглеродния си отпечатък.
- По-нисък...
... зрелостта. Пресоване и ферментация в бъчви. Пряка ферментация в бъчви, отлежаване на голямото вино 18 месеца в бъчви (1/3 ново дърво) с bâtonnage на утайките.
Око: кристална обвивка, бледо злато с зелени отенъци.
Съвет на енолога: сервирайте на 10-12°C.
Съдържание на алкохол: 13,5%.
Време за съхранение: 25 години.
Опаковка: Картон с 6 бутилки от 75cl.
Дomaine: Domaine de Chevalier.
Апелация: Pessac-Léognan.
Година на реколтата: 2017.
Култура: Разумна.
Етикет: Контролирано наименование на произход.
...Малки дъбови или кестенови бъчви с вместимост 20 / 28 / 56 и 112L. Тези бъчви са идеални за отлежаване на спиртни напитки (ром, арманяк, уиски и др.), бира и разбира се, вино.
...Изработен от 100% грозде от сорта вердехо. Традиционен процес и контрол на ферментацията в бордоски бъчви. Вино с красив сламеножълт цвят, с зеленикави нюанси. Изразителни са чистите и интензивни аромати на копър и ябълка, с нотки на третични аромати (от новото дърво) на ванилия и печени ядки.
Доставки до Пиренейския полуостров. Безплатна доставка при поръчки над 60€.
...Легендата разказва, че един винопроизводител случайно е излял гроздова мъст в бъчва, съдържаща коняк. Само много години по-късно той открил това ясно и вкусно вино. Pineau des Charentes е роден.
Soleil d’Oléron Excellence е една от най-старите марки на Pineau des Charentes по Атлантическото крайбрежие. Това е най-старата марка в нашата изба, създадена е през 1946 година.
... с капацитет 2.000 кг.
ПРОИЗВОДСТВО НА ВИНО
След като пристигне в избата, веднага се пресова и ферментира в френски дъбови бъчви. Прехвърля се и отлежава в същата бъчва за 7 месеца с ежеседмично разбъркване.
БЕЛЕЖКИ ЗА ВКУС
Чист, ярък, почти прозрачен цвят. Носът разкрива аромати на липов цвят, дървесни нотки и грейпфрут. Ароматен и вкусен, в устата е кръгъл и балансиран с приятен послевкус.
Вино: Бяло вино
Година на засаждане: 1948
Вариестет: Виура 100%
Алкохолно съдържание: 13.5º
Производство: 1632 бутилки...
... дегустатора и вече започва да бъде признат на национални конкурси.
Дегустация на 4 хидромела + 3 тапаса:
- Хидромел Дамахуана Средиземно море
- Хидромел Дамахуана Планино
- Хидромел от орехи и диви билки
- Вермути от хидромел и диви билки отбъчва
- Тапа от авокадо
- Тапа от тост с хляб и орехи.
- Тапа от кисел шоколад или зрели сирена.
...99.8 % Вино оцет от старо червено вино*
- 0.2 % Натурален аромат на шалот
* продукт, произхождащ от биологично земеделие
Този оцет е подходящ за вашите червени меса, за декласиране (патица, магре).
Нежно полейте стридите си, за да подчертаете техния вкус.
Предлага се в бутилка от 25 cl.
Този продукт е наличен също в кубове от 3-5-10 литра и бъчваот 220 литра.
Без консерванти и алергени. Продуктът не е пастьоризиран.
...Интензивно, плодово, с ниска киселинност бяло виноот Пиуи Каберне бланк
Описание: Интензивно, плодово, с ниска киселинност · ново бяло грозде от семейството на Каберне. Наградено със злато на Международния PIWI винен конкурс 2021.
Препоръка за храна: Печени гигантски скариди с зехтин, прясно магданозено говеждо с зелена сос. Пушена пъстърва или пъстърва по милерски. Зеленчукова киш.
Винификация: 24 часа мацерация, нежно пресовано, спонтанна ферментация в дъбова бъчва, 12 месеца отлежаване на маята, биологично разлагане на киселини, бутилирано с само една филтрация.
Винарска изба Бенетака разполага с площ от 20 хектара лозя, съставени от стари лози на възраст между 20 и 80 години с ниска продукция и изключително високо качество. В Бодегас Бенетака можете да намерите както младо вино, виноот първата му година, което запазва своите основни характеристики на свежест и плодови нотки, така и нашето отлично вино с отлежаване, вино, което е поне на трета година от стареенето си, и поне 12 месеца от това време в дъбова бъчва.
Младо червено вино, crianza и reserva. Бяло вино в бъчва. Квалифицирано наименование за произход Риоха. С плодовете от собствените ни лозя произвеждаме внимателно подбрана селекция от червени и бели вина с марката RONDAN, заслужили множество национални и международни награди.
Добре дошли в Holzeis. Домът на самоделците. Независимо дали в Виенската гора или онлайн, при нас ще намерите всичко, от което един истински самоделец се нуждае. Независимо дали става въпрос за грил, дестилерия, пушилня, преса за плодове или дори бъчва за бира, ние го имаме. Всеки, който е оборудван от нас, може да направи всичко сам - отвино до отглеждане на гъби. През последните години...
...енолога и винопроизводителя предлага персонализирана услуга и оптимизация на нуждите на всеки имот. Продуктите с капацитет от 28 до 820 литра се произвеждат с индивидуално нагряване, за всяка страна, всеки регион: всяко вино има своя бъчва.
...изработени от американски дъб, идеални за всякакъв вид вино, бренди или ликьор. Тонелерия Мануел Кабело Маркес е част и от Винения маршрут Монтила-Морилес, амбициозен културен проект, ръководен от Генералната секретария по туризма, чрез който посетителите могат да получат информация за света на лозята и виното. Априли. Бъчви. Боти. Дървени бутилки. Кола с бъчва. Дървени чаши. Конуси от бъчви. Чаши. Ледници. Кранове. Лампи. Цветарници. Дървени маси. Шишарки от бъчви. Венции.