...Канелата е подправка, получена от вътрешната кора на различни видове дървета от рода "Cinnamomum". Съществуват над 250 вида Cinnamomum, но самата подправка се прави от смес от няколко типа, най-вече от дървото Cinnamomum Verum (известно като "Истинското дърво на канелата") и дървото Cinnamomum Cassia (или "Китайска канела").
Топлият и приветлив аромат и силният вкус на канелата се дължат отчасти...
...Канелата е подправка, извлечена от вътрешната кора на дървета, принадлежащи към рода Cinnamomum. Тя се използва широко в кулинарията заради своя отличителен сладък и топъл вкус. Канелата е известна със своите ароматни свойства и често се използва в печива, десерти и горещи напитки. Може да се намери в две основни разновидности: цейлонска канела (истинска канела) и касия (обикновена канела...
...Канела на прах Цейлон CUA киемарн
Канелата (cinnamomum verum) е подправка, която се състои от вътрешната кора на клонките на канеленото дърво. В западната кухня канелата обикновено се използва като подправка в сладки ястия. Канелата произхожда от тропически страни. Храстът се подрязва два до три пъти годишно. Канела на прах Цейлон е деликатна, топла и приятна.
...Джинджифилите са сушени, неотворени цветни пъпки, произхождащи от Източна Африка и Индонезия. Като една от най-ранните подправки, достигнали до Европа, джинджифилите са известни със своя силен, ароматен и сладък вкус. Те се използват за подобряване на месото от дивеч, задушените плодове и ароматните пилафи в индийската кухня. Смлените джинджифили се комбинират с канела в печивата като плодови пайове, тиква и ястия от сладки картофи. Джинджифилите също се използват като подправка за мариноване, добавяйки дълбочина и сложност на широк спектър от ястия.
...Ползи: цейлонската канела е много ценена за
своите противовъзпалителни и антиоксидантни ефекти,
които насърчават общото здраве и укрепват имунната
система. Поради своите качества, се смята, че има
положителни ефекти върху диабета и лечението на
рака, предотвратяването на Алцхаймер и управлението на
кървното налягане.
Приложения: цейлонската канела има разнообразие от
приложения: особено е ценена за ароматизиране на
пастички и сладкиши, овесени ядки и различни напитки.
Тя е също така популярна съставка за различни смеси от
подправки.
Опаковка: 250г, 500г и насипно.
...произхождаща от остров Цейлон (Шри Ланка), започва да се разпространява във всички страни на Индийския океан от XIX век. Мадагаскар е днес важен производител на тази подправка.
Производство
Landema предлага това етерично масло от кора на канела, като се снабдява от исторически партньор, разположен на източното крайбрежие на Мадагаскар, в близост до плантациите. Изборът на специфично качество на кората...
...Етеричното масло отканела се получава чрез парна дестилация на листата на канела (Cinnamomum zeylanicum или Cinnamomum verum). Тази подправка е родом от Шри Ланка и се отглежда в различни тропически региони по света.
Етеричното масло отканела има топъл, сладък и пикантен аромат. То е предимно съставено от евгенол, евгенил ацетат, цинеол и канелалдехид. Известно е със своите противовъзпалителни...
... на пиперки и меденки.
Можеш да я използваш и при приготвянето на меденки, зимни десерти или в солени ястия. Също така, за горещи напитки през коледния сезон е тайна съставка: мед или греяно вино с щипка подправка... още от това!
Съдържание: 20,00 г
Артикулен номер: 391020...
... нотка на изтънченост към всяко кулинарно творение.
Нашите продукти се отличават с високо качество, идеални за шеф-готвачи и взискателни гурмани.
Различни сортове черен пипер, всеки от които носи уникален вкус, за да обогати ястията.
Джинджифил: Наличен на прах или пресен, добавя екзотичен и пикантен нюанс на рецептите.
Шафран: Известен със своя уникален аромат и златист цвят, тази подправка е идеална за изискани ястия.
Куркума: Използва се заради своите оцветяващи свойства и отличителен вкус, перфектна за къри и традиционни ястия.
... втората най-скъпа подправка в света след шафрана. Ванилията в пръчки е много по-ароматна от маслото, екстракта или ваниловия прах. <strong>Употреба</strong> Ванилията е изключително ароматна, сладко ухаеща подправка. Идеално се съчетава с подправянето на торти и други печива, използва се също и за производство на шоколад или сладолед. Ванилията се комбинира също толкова добре със солени ястия. В частност като съставка в сосове за риба и месо. Добре се съчетава с канела и карамфил. <strong>Внимание</strong> За ястията се използват само ароматните семенца от пръчката на ванилията.
...Листната канела произлиза от дървото Cinnamomum verum или Cinnamomum zeylanicum, известно със своите ароматни листа, които се използват за извличане на характерно етерично масло. Това масло е жълта до кафява течност с топъл, пикантен и леко билков аромат, различен от по-сладкия аромат на канелата от кора. В парфюмерийната и козметичната индустрия етеричното масло от листа на канела се цени за...
...Пот и PET рециклируем.
Тегло 100ГР.
Съставки: едра сива сол от остров Ре, кориандър, куркума, фенугрек, кимион, джинджифил, канела, горчица.
Възможни следи от целина, соя, ядки, глутен, мляко, горчица, сусам и сулфити.
Референтен номер: SEL00021...
...Цейлонската канела е вид канела, която расте в естествено състояние в регионите на Шри Ланка и Индия.
В противоречие с общоприетото мнение, канелата е доста рядка подправка, която не трябва да се бърка с касията, която много прилича на нея и обикновено се среща под името канела.
Тази подправка се извлича с помощта на специален инструмент от вторичната кора на канелата. Извлеченото след това се...
...Перфектни за чайове, десерти като ябълков щрудел и сърдечни яхнии.
Интензивен аромат: Придава на ястията ви топъл, сладък нюанс.
Изпитайте примамливия аромат и вкус на канелените пръчици от Kitchen Yoga и обогатете кухнята си с тази класическа подправка.
...Канелата е подправка, получена от вътрешната кора на няколко дървета от рода Cinnamomum, която се използва както в сладки, така и в солени ястия. Докато Cinnamomum verum понякога се счита за "истинска канела", повечето канела в международната търговия произлиза от свързани видове, които също се наричат "касия", за да се различават от "истинската канела".
цвят: Син, Червен...
... сърцето си, кус-кусът е противоположност на бързата храна. Той се приготвя на ръка и се наслаждава съответно.
Тунисийците сервират много фин, пухкав кус-кус, залят с мляко и овкусен с канела, вода от портокалови цветчета, захар и бадеми. Либийците и египтяните също ядат кус-кус като десерт - първите с фурми, сусам и мед, а вторите с масло, канела, сметана и стафиди. Независимо с какво е придружен, най-важният аспект на кус-куса е, че той се сервира общо. Той е предназначен да се споделя и да се наслаждава заедно с смях и разговор.
...Категория: Източни подправки
Вкус и аромат: плодови, с ниска пикантност
Тази плодова смес обича моркови, тиква и лук и е перфектна за ястия с ориз и кус-кус. Супер е и за риба (особено сьомга!) и бяло месо.
Съставки: кориандър, портокалова кора (20 %), куркума, джинджифил, мацис, кардамон, кимион, черен пипер, деликатесен червен пипер, кайенски пипер, канела (Canehl)
Забележка за алергени: Може да съдържа следи от ядки, фъстъци, сусам, горчица и целина.
Съдържание: 23 г в бяла метална кутия...
...През 16-ти век португалските завоеватели открили цейлонската канела в Шри Ланка и донесли тази подправка в Европа през 16-ти и 17-ти век. Цейлонската канела се получава от диворастящи дървета, които достигат височини до 10 м и растат в горите на Цейлон и Южна Индия. Тази подправка се произвежда от най-фината вътрешна кора, която се реже от тригодишни клонки.
Истинската цейлонска канела е силно...
...Канелата е подправка, която се получава от вътрешната кора на дървета от рода Cinnamomum. Поради изразения си сладък и топъл вкус, тя често се използва в кулинарни приложения. Канелата е известна със своите ароматни свойства и често се добавя в печива, десерти и горещи напитки. Съществуват две основни разновидности: цейлонска канела (истинска канела) и касия (обикновена канела). Цейлонската...
... бяло месо.
*Сладка канела:
Тази подправка особено добре се съчетава с зимни плодове като ябълка, круша, кестен или портокал. В сладките рецепти можем да намерим задължителните ябълкови пайове с канела или домашни компоти, ароматизирани с канела.
Ползите от мелената канела:
Канелата притежава основно антиоксидантни, антибактериални и противовъзпалителни свойства.
...Единственият на пазара с истинска тиква. Нашата подправкова смес се състои от 70% тиква, смесена с най-добрите подправки като цейлонска канела, мацис и джинджифил.
...Тази подправка с балсамов оцет е изработена чрез мацерация на множество подправки с пресен джинджифил, след което е смесена с смокини. Нейният уникален вкус подчертава всички видове меса.
Съставки: Балсамов оцет от Модена 77,8% (вино, гроздов сок, оцветител: карамел E150D. Съдържа: сулфити), смокини 19%, подправки 3,3% (канела, джинджифил, черен пипер, бял пипер, карамфил, черен кимион).
...С чая Naturpy Atom всеки глътка носи вкусовете и добродетелите на растенията, които сте пропуснали. Чаят Naturpy Atom е билков продукт, приготвен от внимателно подбрани растения от природата.
В чая Naturpy с прополис се съдържат:
- Захар от цвекло
- Канела
- Джинджифил
- Куркума
- Карамфил
- Хибискус
- Лавров лист
- Ново подправка
- Черен пипер
- Екстракт от прополис
- Прах от червено цвекло...
...Ние покриваме бадеми в различни разновидности, като цели (естествени и бланширани), нарязани, филирани и др.,
Бадемите могат да бъдат покрити с един от нашите основни вкусове: мед, карамелизиран, канела, клен, ванилия или джинджифил.
За да придадем на любимия ви вкус малко подправка, можем да добавим някои вкусни натурални билки и/или подправки, като: келтска морска сол, чили, чесън, черен...
...Създайте и усъвършенствайте вкусни спекулатиус и зимни десерти с нашата подправка за спекулатиус с приятен канелен нюанс.
Съставки: Канела*, Клинове*, Кардамон*, Мейс*
*=от контролирано екологично производство
Алергени: не съдържа
Вегетариански: Да
Веган: Да...
...Канелата е подправка, известна и използвана от древността, където е била използвана повече за здравословните си ползи, отколкото за кулинарните си свойства.
...Кафе подправка Arabian Coffee с полезни подправки, които правят кафето по-лесно за храносмилане, тъй като например кардамонът хармонизира киселините в кафето.
Подправки като черен пипер и канела затоплят тялото и са благоприятни за метаболизма ви.
Кафе подправка с истинска ванилия
Зелените кардамонови шушулки са придружени отканела, карамфил, индийско орехче, черен пипер, пименто и истинска...
... производство, което уважава природата, без торове и пестициди.
- Нашият водещ продукт, пиперът от Кампот, често се цитира като "най-добрият пипер в света". Редка отличителна черта за подправка, този пипер има защитено географско указание (IGP), което гарантира произхода, качеството и сертифицираното био производство EcoCert.
- Гарантираме стриктно прилагане на етични критерии за справедливо производство. Производителите виждат как нивото им на живот се подобрява и ние поддържаме тази динамика по устойчив начин.
Посетете нашия каталог с фини подправки от Меконг или се свържете с нашите екипи!
... хигиеничното производство. При подправките, основният показател за качество е вкусът и ароматът. Hazra Baharat предлага и зърнести и кори от продукти като черен пипер, кимион, канела и нова подправка, като извършва смилането в собствените си съоръжения. По този начин се осигурява, че подправките не губят аромата и свежестта си по време на смилане. Всички тези прецизности са основната причина, поради която марката Hazra веднага асоциира "качество и доверие".
... с рикота, сицилианска касата с рикота и шамфъстък, мини касати с рикота.
Сладки кремове за намазване, крем от шамфъстък, бадем, лешник, нуга, кафе, лимон.
Лимонови, червени портокалови, жълти портокали, мандарини, лук, праскови, домати, портокали и куркума, лимон и джинджифил.
Екстра конфитюри от кактусови смокини, круши с орехи и канела, от черни тукви.
Типични сицилиански консерви, пастет...