...Престижната Кюве, носеща името на ирландския свещеник, основател на Бранде Шепърдес през осемнадесети век, е направена от съчетание на най-добрите гроздове и отлежала в френски дъбовибъчви.
Шато Бранде-Шепърдес е класирано на първо място сред всички Бордо и Бордо суперйори от Revue du Vin de France (RVF) за реколта 2013.
Предлага се в бутилки от 75cl, Магнум (1.5 L) и Двойна Магнум (3l).
... дъбовите бъчви, естествена взаимодействие, която му придава неговия цветен, богат и сложен букет. С годините тези аромати стават все по-сложни. След като налеете коняка в чашата си, оставете го да се аерира за минута. Взаимодействайки с въздуха, той ще освободи интензивен и уникален букет и ще ви предложи цялата си палитра от богати аромати. Обичам да наричам този момент 'мистичната минута'."...
...История: Шато Бране-Кантенак е имение, разположено в лозята на Бордо, в апелацията Марго. Имот от 75 хектара, известен с елегантните и фини вина. BriO de Cantenac е второто вино на Шато Бране-Кантенак, разположено в сърцето на апелацията Марго.
Сортове: 29% Каберне Совиньон, 62% Мерло, 9% Каберне Фран
Винификация: Ръчно бране
Отлежаване: дъбовибъчви (25% в нови бъчви за 75% в бъчви от предишно...
...Регион
Италия – Пиемонт
Сорт
100% Неббиоло
Дизнация
DOCG
Съдържание на алкохол
14,5%
Отлежаване
36 месеца в 30 Hl славонски дъбовибъчвии 24 месеца в бутилка
Обем: 75cl...
...Chianti Classico Riserva на Rocca Delle Macie е създаден в същото време като избата. Днес това италианско вино е едно от задължителните в тосканския лозарски район.
Отлежавало е в френски дъбовибъчви в продължение на две години, това Chianti е било отлежавано още няколко месеца в бутилка.
С рубинена окраска, купажът се характеризира с прекрасна свежест, която отразява характера и свежестта на тероара. То е натоварено с аромати на череша и виолетка.
Това Chianti Classico Riserva със сигурност ще се съчетае с всички видове меса и паста.
...Солове:
Лимонно-варовикови
Златен медал от Гилбер и Гиар
Винификация:
Ръчно бране, дълга мацерация в иноксова бъчва, след което отлежаване в френски дъбовибъчви.
Блестящ цвят, гранатено червен.
Интензивен и богат нос, аромати на печено, ванилия и
лакрица, придружени от зрели плодове
като сини сливи.
В устата танините са копринени и добре
разтворени.
Състав: 100% Каберне Совиньон
Солове: Лимонно-варовикови...
...Zinca Fudre се произвежда от селекция на грозде от сухи лозя в Монеса (Уеска) с добиви под 2,500 кг/ха. Ферментира в френски дъбов фудр с конусовидна форма при контролирана температура. След това отлежава в същия фудр поне 12 месеца.
Отлежаване в дъбовибъчви.
Устойчиво отглеждане 1,800 кг/ха.
Беритба на ръка.
Некларирано и нефилтрирано.
... се извършват изцяло на ръка и на гърба. Плътност на засаждане: 8 500 растения/хектар. Рязане: Гийо. Възраст: 45 години. Беритба: Ръчна. Добиви: Между 40 и 45 хектолитра на хектар в зависимост от годината. Грозде, умишлено презряло. Винификация: Много дълга винификация, на студено върху фини утайки. (между 15 °C и 20 °C) Отлежаване: 100 % отлежаване в дъбовибъчви от 1 до 3 вино. Отлежаването в бъчви продължава от 9 до 12 месеца.
...Нашата купаж Noémie е сумата на нашата страст и труд. Избор на парцели с ниски добиви, винфикация в дъбовибъчви за бялото, отлежаване в дъбовибъчви за червеното. Купаж с висока изразителност, с богат и устойчив характер, който ще намери своето място на гастрономическа маса.
...Благодарение на бавната си ферментация от 3 седмици в дъбовибъчвии на едногодишното си отлежаване, той предлага този уникален вкус, наследство от вековен занаят.
...Информация Жанр: Неутрални
Велико вино от Бордо.
- Кюве Престиж 2011 Червено 75 cl.
Много успешно постижение на класически реколта от Бордо.
Тази реколта 2011, отлежавала в нови дъбовибъчви, се разкрива като изключително вкусна след половин час аерация.
Деликатен и много изразителен нос.
Сатенен и кръгъл материал изразява в устата сложни и привлекателни аромати, подчертавани от леко алкохолно...
...Сорт грозде: Каберне Совиньон и Мерло
На вид: Viñas del Vero Giovane Cabernet Sauvignon - Merlot съчетава интензивно червено с виолетови отблясъци, характерни за неговия млад характер.
На мирис: на носа е сложен и балансиран, като ясно се усещат ароматите на червени плодове, ягода, малина и боровинка. Характеризира се и с нотки на ванилия, които напомнят за отлежаването в бъчви.
На вкус: в устата е сладък, добре структуриран, кадифен и много вкусен.
Отлежаване: Viñas del Vero Giovane Cabernet Sauvignon - Merlot се оставя да отлежава за 4 месеца в американски и френски дъбовибъчви.
...OLOROSO - CASTILLO DE GUZMÁN
FICHA TÉCNICA: Наименование на произход:
DOP Jerez-Xérès-Sherry
Състав:
100% Паломино
Винификация:
Вино от грозде паломино, получено по традиционната система на лека ферментация и criaderas. Отлежавало в дъбовибъчви от американски дъб. Оксидативното стареене протича много бавно благодарение на температурата и влажността в избата.
Алкохолно съдържание: 18,5o Обем: 50cl
NOTAS DE SABOR:
Външен вид: цвят на кехлибар
Аромат: Интензивен аромат на ядки.
Вкус: Устойчив и богат вкус.
... ароматизиране.
Дomaine du Cardona произвежда своето Morèéum от селекция на червени вина от тероара на Корбие, които отлежават в дъбовибъчви в естествена пещера.
Този мощен аромат на дълго отлежало вино е омекотен от меда от гарига, а редукцията на сок от диви къпини предизвиква илюзии за разходки в гора, изпълнена с магия и мистерии.
... щати
Това е най-продаваното американско уиски в света
С омекотяване с дървени въглища от 10 фута клен, отлежало в ръчно изработени печени и въглищни нови американски бели дъбовибъчви
80% царевица 8% ръж 12% малц
Допълнителна информация за опаковката
Пълно и пикантно; гладко, пълно уиски с вкусове на портокал, кафява захар и подправки
През 150-годишната си история Jack Daniel's е спечелил безброй златни медали по целия свят. Успехът му може да се дължи на уникалния начин, по който известната марка ‘Old No.
...В преход към биологично земеделие. Ръчно и механично прибиране на реколтата. Пълно отстраняване на гроздовите дръжки, Ферментация в терморегулирани инокс съдове, Често потапяне, Редовно разбъркване. Отлежаване в дъбовибъчви, Отлежаване в инокс съдове, Сливане, Традиционна коркова запушалка, Редовно разбъркване. Глинесто-варовикови почви.
Око
Цвят пурпурен, блестящ, с гранатови отенъци.
Нос...
...{"NOTE DEGUSTAZIONE":"Гранатено червено, с експлозивен и елегантен нос, напомня на виолетка и впечатлява със своята изразена минералност, както и с добре балансирана свежест и плътност.","ABBINAMENTI SUGGERITI":"Отлично с ястия на основата на червени меса и ястия с дълго готвене.","AFFINAMENTO":"24 месеца в дъбовибъчви от 5 хектолитра.","GRADAZIONE ALCOLICA":"14,50%","TEMPERATURA DI SERVIZIO":"16-18 °C"}...
...Тази подправка със средна пикантност е основата на националния мексикански сос Табаско. За да се омекоти горящият характер на сместа от люти чушки, сосът отлежава в дъбовибъчви в продължение на няколко години, подобно на винтидж вино. Правилният табаско с добро отлежаване придобива своята присъща пикантност и специален кисело-пикантен вкус.
Използва се за
Супи, сосове, маринати, месни ястия, птици и риба, гарнитури.
Вкус
Остър
Хранителна стойност на 100 гр.
Протеини (г / 100г)… 12
Мазнини (г / 100г)… 17
Въглехидрати (г / 100г)… 33
Енергийна стойност (ккал / 100г)… 330...
...Първоначално отлежавал в бъчви от бурбон в продължение на 7 години, The Bothy след това се дообработва в малки американски дъбовибъчви от 125 литра в продължение на още 2 години, за да се осигури още по-интензивен контакт с дървото. Бутилиран в оригиналния си вид с 56.20%, The Bothy предлага кръглост и мекота, но също така и ароматна мощ.
Състояние:Нов продукт
Държава:Шотландия
Регион на производство:Хайлендс | Остров Арран
Наименование:Уиски
Година на производство:2021
Алкохол:56.2°
Обем:70cl...
... месеца. Отлежаването се извършва, част от него в дъбовибъчви за усъвършенстване на танините и добавяне на сложност, а другата част в бетонни резервоари за запазване на свежестта на плода.\n\nDÉGUSTATION\nМощен и сложен нос, съчетаващ аромати на много зрели червени плодове, нотки на лакрица и щипка печене. Вкусът е концентриран в устата, след което става обширен с доминиращи много зрели плодове. Мурведърът придава характерна структура с присъстващи и копринени танини. Финалът е дълъг, отбелязан от аромати на гарига."}...
...Комплект, състоящ се от подарена презентационна кошница, бутилка червено вино Mille et unes pierres, отлежавало в дъбовибъчви, книга с рецепти от Корез, която е различна всеки път, лилава горчица и буркан с сушени манатарки от първо качество. За да приготвите истинска корезийска дегустация!
... значителен потенциал за стареене.
Цвят: Червен
AOC: Бордо Супериор
Лозя: Глинесто-пясъчна тероар
Винфикации: Изцяло отлежаване в нови дъбовибъчви в продължение на 12 до 18 месеца
Награди и медали: Сребро в Лос Анджелис...
...Вино с голямо качество, получено от внимателен подбор на грозде Канонaу, предимно от лози на над 40 години, отглеждани в стил "алберело".
След бавна ферментация с ципите, проведена в малки стоманени съдове за период от около 20 дни, зрее в френски дъбовибъчви за 24 месеца. Следва отлежаване в бутилка, легнала, за поне 8 месеца.
Прекрасен гранатовочервен цвят.
На носа е внушително. Богато на...
...Производствена зона: някои общини в провинция Лече. Грозде: 100% Примитиво. Система на отглеждане: алберело.
Природа на почвата: алувиална, дълбока, средно глинеста с участъци, склонни към варовик.
Винификация: след отстраняване на гроздовите стъбла (без пресоване) сокът ферментира в контакт с ципите в продължение на 6-7 дни при температура 24-25° C. След това се отлежават частично в дъбовибъчвии частично в стомана.
Способност за стареене: 3 и повече години в зависимост от реколтата.
Цвят: интензивно рубинено червено.
Аромати: широк и устойчив с осезаема нотка на слива и череша.
...Година на производство 2003, 777 карафки
Най-доброто от най-доброто, тоест високоароматичната част от уилиямс еделбранд, служи на нашия майстор на виното като основа за уникалния Уилямсън. Внимателно отглеждан и отлежавал в дъбовибъчви, Уилямсън се представя като изключителен еделбранд с великолепен характер. Включена подаръчна кутия.
...Бавната зрялост на гроздето в наклонените варовикови почви в Нийс Кариес Лариса, оставяно за 1 година в дъбовибъчви, позволява на виното да се изрази по най-характерния и типичен начин. Експлозивно ароматно вино, което съставя уникален и интензивен букет, вкус на сушени плодове и ванилия, меки танини и балансирана киселинност.
Сервира се при 18 - 20°C...
... димност, сладост и дълбочина. Гладкостта на Johnnie Walker Black Label може да се дължи на процеса на стареене, който включва отлежаване на уискитата в дъбовибъчви. Това придава богати и сложни вкусове на течността, създавайки привлекателно питие. Със своята универсалност и широк апел, това иконично шотландско уиски е подходящо както за наслаждаване чисто, така и за употреба в коктейли. Независимо...