... референция в Médoc.
17-те хектара на Château Pontet Barrail се простират върху глинесто-варовиков и пясъчно-каменист терен, който позволява на лозята, със средна възраст от 38 години, да се развиват напълно.
ВИНИФИКАЦИЯ
Традиционна в термо-регулирани иноксни съдове, отлежавало в дъбови бъчви, обновявани на трети.
СОРТОВЕ
60% Cabernet Sauvignon
30% Merlot
6% Petit Verdot
4% Cabernet Franc
ДЕГУСТАЦИЯ
Цвят гранат с рубинени отблясъци.
Нос с печени нотки, с аромати на сладки подправки, смокини и зрели черни плодове.
...Палатът разкрива печени и
ванилови вкусове, смесени с малки черни плодове.
СЪЧЕТАНИЯ С ХРАНА И ВИНО
Сервирайте при около 15°C с печено заек, грилована
риба или черен суджук с пържени картофи. То ще
съответства прекрасно и на сирена като Деликатес от
Бургундия или Тома от планината.
Регион: Божоле
Сорт: Гаме Нуар
Лозе: гранитни почви – континентален климат...
... единица от нулата. Благодарение на своето забележително местоположение, избран тероар и вниманието, което се отделя както на лозята, така и на винарната, Шато О-Виньо скоро ще заеме място сред големите.
Дегустация
Интензивен, блестящ цвят. Първоначален аромат на черни и червени плодове (касис, червена боровинка), последван от печени, димни нотки. Отворен и апетитен ароматен букет. Мек старт...
...Искреният аромат показва изразителни черни плодове, обгърнати от тонове тютюн и кожа. Характеристичните нотки на кафе и какаови зърна се проявяват в средно-дълъг послевкус. Виното показва богат вкус, комбиниран със средна киселинност и млади груби танини. Перфектната комбинация е пикантни, но не люти ястия от свинско, говеждо и агнешко, сервирани с печени картофи.
... терморегулирани съдове, съпроводена с често разбъркване и преливане, за да се извлекат максимално аромати.
Elevage : дъбови бъчви
Dégustation : Цветът е гранатов, носът е интензивен, съчетаващ аромати на черни плодове с печени нотки. Нападението е нежно с добро обемно усещане в централната част на устата. Финалът е свеж, дълъг, с меки танини и добра танинова структура.
...Мощно вино с плътни танини и аромати на печени плодове. Много стари лозя на чакъл. Може да се пие в младостта си.
Дomaine: DOMAINE DAMIEN LORIEUX
Апелация: BOURGUEIL
Регион: VAL DE LOIRE
Цвят: Червен
Сортове: 100% CABERNET FRANC
Метод на отглеждане: Разумно земеделие
Съдържание: 75cl
Тегло: 1 кг
Година на реколта: 2020
Характер: леко / плодово...
...ЗАБЕЛЕЖКИ ЗА ДЕГУСТАЦИЯ:
ЦВЕТЕН, СВЕЖ И ПЕЧЕН.
НОС
Пудрести бели цветя, зрял кайсия, свеж ревен и мента се съчетават с пепелна минералност и щипка бял пипер.
ВКУС
Мекото начало в устата бързо избухва в мехурчета, подчертано от киселинност и горчивина. Финалът представя пронизващо напрежение, маркирано от джинджифил, тютюн и печени нотки.
...Турига Национал, Тинта Рориз, Турига Франка и Тинта Амарела
Цвят пурпурен и аромат на черни и червени плодове. Интензивен, мек и дълготраен вкус.
Подходящо за ястия с червено месо, печени риби и меки сирена.
Сервирайте при 18ºC | 64ºF
14% об. 750ml...
... Вино от качество на Гранада.","Olor":"Аромат: Силни аромати на дъб, червени плодове, виолетки, печени нотки, димни, с леко подправен и анасонов привкус.","Color":"Цвят: Много интензивен гранатов цвят с виолетови акценти, блестящ и ясен, с много висока плътност.","Maridajes aconsejados":"Препоръчителни съчетания: Меса с висока плътност: червени, дивеч, агнешко от Сегура. Съчетава се с иберийски...
...Цвят интензивен амбър на вид, с деликатни махагонови отблясъци на окото. Отваря се на носа с нотки на печена ябълка и печени подправки. Комплексен и богат на вкус, карамелен и характерен с аромати на карамфил, червена ябълка и джинджифил. В послевкуса напомня на дъб и млечен шоколад.
Вместимост: 0.70l
Код: 90372
Категория: Уиски
Алкохолно съдържание: 40% vol...
...Витинио: 100% Небиоло.
Винификация: традиционна ферментация с мацерация под капачка за около 21 дни.
Отлежаване: 36 месеца в малки бъчви от френски дъб.
Цвят: интензивен гранатовочервен.
Аромат: интензивен и сложен, с нотки на малки горски плодове и сладки подправки.
Вкус: сух и пълен, хармоничен и с добра дълготрайност.
Алкохолно съдържание: ±14%
Гастрономическо съчетание: изискано вино, подходящо за основни ястия от червено месо, особено задушени и печени, зрели сирена и сложни ястия с фондю и трюфел.
Сервирайте при температура около 18°C.
...Изработен от 100% грозде от сорта вердехо. Традиционен процес и контрол на ферментацията в бордоски бъчви. Вино с красив сламеножълт цвят, с зеленикави нюанси. Изразителни са чистите и интензивни аромати на копър и ябълка, с нотки на третични аромати (от новото дърво) на ванилия и печени ядки.
Доставки до Пиренейския полуостров. Безплатна доставка при поръчки над 60€.
...Винята на Kanonkop са известни в цяла Южна Африка с тяхното качество, чистота и финес.
Каберне совиньонът от имота е тъмен, с невероятно сложни аромати като влажно тютюн, дъбови подправки, кулис от къпини, чай чай и свежа земя. Вкусът е също толкова разнообразен - можете да различите нотки на сладка малина и вишна с печени кафеени зърна. Танините са директни и балансирани.
Подходящо за консумация с ястия в сос или с хубаво парче говеждо.
...Смесване: Сира - Гренаш - Каринян
Цветът е дълбок,
Носът е сложен и интензивен с нотки
на печени плодове и подправки.
В устата, същата сложност, кръгли танини,
фина и подправена финал.
Златен медал от Гилбер и Гайяр
Смесване: Сира - Гренаш - Каринян...
... бели плодове (круша, бадемово плодче) и цитруси (конфитюр от лимон) с няколко нотки на печени бадеми."},"Bouteilles":"0,75 л / 0,375 л","Dosage":"6 г/л","Vinification":"Грозде от същата година, отлежавало в традиционни съдове.","Exposition":"Юг-Югозапад","Culture":"Умерено лозарство","Altitude":"250 - 320 метра"}...
...Ликьорът: Този изискан японски уиски е Single Grain, което означава, че е произведено от смес от зърнени култури (предимно царевица) от една единствена дестилерия. Правейки перфектен преход между характера на традиционното уиски и сладостта на бурбона, този Coffey Grain разкрива своя очарователен стил и се развива в устата с шоколадови, какаови и печени аромати, които му придават уникален и...
...IGP Pays d'Oc 2023 (34 Hérault)
бутилка от 75cl
13%/об.
Шардоне
- Дегустационна бележка:
Цветът е дълбок златист.
"Вино на удоволствието, с кръгла структура, нежно и плодово"
Свежо с плодови и печени нотки
- Винарят:
Уважението към природата и труда на човека е в основата на смелите винари.
Ихното отговорно и прозрачно поведение се проявява чрез получаването на етикети и сертификати, които гарантират тяхната воля.
...Вините от Шато Ламот-Кисак в младостта си показват красива дълбока рубинена цветност. При аерация се открива широка ароматна палитра, съчетаваща нотки на червени плодове (касис), печени плодове и сладки подправки. Ваниловите аромати са много добре интегрирани. На небцето, цялостта е балансирана, а меките и многобройни танини оставят място за много деликатен финал. С отлична способност за стареене, това вино изразява с годините нотки на кожа, подлес и сложен дим.
ГОДИНА:* 2017...
...В класически стил, The Twelve развива нотки на печени горски плодове, мед и какао, перфектно балансирани, с дълготраен финал на сушени грозде и подправено мока.
Състояние: Нов продукт
Държава: Шотландия
Регион на производство: Спейсайд
Наименование: Уиски
Алкохол: 46°
Съдържание: 70cl
Производител: Benriach
Сорт: Малц...
... след това се отлежават отделно в съдове в продължение на няколко месеца с финално деликатно отлежаване в дъб, което се извършва преди бутилирането.","DÉGUSTATION":"ДЕГУСТАЦИЯ\nТъмен цвят с виолетови отблясъци.\nКаберне Совиньон с аромати на мента, червени плодове, зрял пипер, димни нотки и леко печени тонове. Плътно, апетитно, добре структурирано, с много плодове.\nТова вино ще съпътства вашите червени меса и пица. Идеалната температура за сервиране е между 14°C и 16°C."}...
...Красива тъмна рокля, почти черна, с леко мандаринови отблясъци.
Сложен отворен нос с аромати на печени бадеми и какао на прах. Ударът е твърд и щедър.
Елегантно и очарователно тяло. Финалът е почти минерален, украсен с нотка на лакрица, отворен и разцъфнал финал.
Вино, което ще очарова любителя на разцъфнали вина, но може да изчака търпеливо в избата на онзи, който има мъдростта да изчака.
Нашите съвети: Декантирайте ½ час преди сервиране; температура на консумация 17°C...
...Винарят: Еди Симчич
Регион: Гориška Брда, Словения.
Алк.: 12.5% об.
Сладост: Суха.
Реколта: 2017
Обем: 750 мл.
Сорт грозде: Ребула.
Беритба: Ръчно събиране.
Винификация: Някак по-малко ново дърво (15 до 20%) в сравнение с другите вина от Премиум линията.
Потенциал за стареене: 2020 - 2028.
Характеристики:
Носът е зрял и млад едновременно. Предлага дискретни печени нотки и аромат на жълти...
...Вино, получено от винопроизводството на грозде Негроамаро (90%) и Малавезия Нера (10%). Зона на производство: Саленто, между провинциите Бриндизи и Лече. Отлежаване в барици.
При носа се появяват нотки на зрели червени плодове и конфитюри, подправени с черен пипер, лакрица, печени нотки и балсамова нотка от средиземноморска растителност.
Идеално с твърди сирена като Комте, Горгонзола, колбаси като свинска панчета, чоризо, капоколо и червени меса на скара.
...Интензивно, плодово, с ниска киселинност бяло вино от Пиуи Каберне бланк
Описание: Интензивно, плодово, с ниска киселинност · ново бяло грозде от семейството на Каберне. Наградено със злато на Международния PIWI винен конкурс 2021.
Препоръка за храна: Печени гигантски скариди с зехтин, прясно магданозено говеждо с зелена сос. Пушена пъстърва или пъстърва по милерски. Зеленчукова киш.
Винификация: 24 часа мацерация, нежно пресовано, спонтанна ферментация в дъбова бъчва, 12 месеца отлежаване на маята, биологично разлагане на киселини, бутилирано с само една филтрация.
Нашата компания EDELWEISS GROUP оперира в хранителната индустрия и ви предлага своите продукти с руски и арменски произход.
Предлагаме ви също така голямо разнообразие от други продукти, консерви (патладжанен хайвер, чеснов пипер, печени зеленчуци и др.), конфитюри и захаросани плодове (орехи, ягоди, смокини, бели череши и др.), плодови компоти (череши, дренки, праскови и др.), ядки, чипс и...
Месон Ел Пастор е ресторант с топла, уютна и семейна атмосфера. През 1976 година отваря врати в централната част на Аранда де Дуеро, сърцето на родината на агнешкото месо и известната винена категория „Рибера дел Дуеро“. С елегантност и добър вкус, Месон Ел Пастор предлага на своите клиенти, вече повече от 35 години, отлични агнета, печени в дървена фурна, както и обширно меню с предястия, червени меса и риба, без да забравяме вкусните домашни десерти. Разполага с меню от над 100 референции на вина, както национални, така и международни.
Търговия на едро и доставка на храни, напитки и деликатеси с уникален асортимент от над 100 ръчно печени кафета и много други специалитети от цял свят.