... октомври
Ферментация
В неръждаеми стоманени резервоари
Период на ферментация
16 дни в неръждаеми стоманени резервоари при контролирана температура
Период на отлежаване
4 месеца в славонски дъбови бъчви
8 месеца в бутилка
.
Органолептични характеристики
Цвят
Рубинено червено
Аромат
Свеж, характерен и приятно плодово
Вкус
Нежен, хармоничен и упорит
Съчетания
Месни сосове, гъби, трюфел, телешко, пилешко и свинско
Предложения за сервиране
Ако е възможно, отворете бутилката няколко часа преди сервиране при температура 18/20°C.
Сервирайте в дегустационни чаши.
...
Традиционна винификация, съчетаваща древни умения и съвременни технологии
СОРТОВЕ
Merlot
Cabernet Sauvignon
Cabernet Franc
ДЕГУСТАЦИЯ
Roumaguet Bordeaux Rouge представя красива рубинена рокля, приятен букет с нотки на червени плодове и леко подправен акцент. Вкусът е мек, кръгъл и завършва с приятно плодово послевкус.
СЪЧЕТАНИЯ С ХРАНА И ВИНО
Roumaguet ще бъде идеален в комбинация с печено говеждо, бланкет от телешко или с тарталети с червени плодове.
Сервирайте между 16° и 18°C.
...6 месеца върху фини утайки. Бутилиране февруари 2023.
Запушалка Diam 3.
Дегустация: неговият яркочервен цвят предлага блестящи сини отенъци. В аромата се усеща истинско трио от аромати на компот от черни плодове, подправки и есенции от маки, които пренасят в сърцето на Баланя. Вкусът е кръгъл и жив, с копринени танини, които поддържат ароматичните усещания.
Червеното Фратичело е вино с характер, с типични аромати на корсиканските сортове, меко и плодово. То се съчетава естествено със специалитетите на корсиканската гастрономия, като Фигателу и говеждо с дивеч.
...Блестящо червеновино с рубинови отблясъци.
Фино, плодово, с интензивни нотки на червени плодове (ягода, малина, череша).
Свежо, ефирно, устата е сочна, лакомо; танините са разтопени и елегантни. Ретро-олфакция на добре узрели червени плодове.
...Сложен в бутилка на имота от Дани и Мишел Ролан, известния енолог от Бордо.
Цвят гранат, блестящ, съблазнителен с рубинови отблясъци. Аромат плодово, комплексно, подправено и леко тостирано. В устата, танините са кръгли и плътни в началото, след което преминават в мекота с узряло, щедро, пълно с нежност и свежест. Финалът, добре балансиран, персистентен, очертава типично и очарователно вино.
... еспалиер БОБАЛ грозде в глинести почви. Вариететът Бобал чрез процеса на блендиране се развива, давайки свежо розе вино с нотки на къпини и плодове.
Розе Биовистабела
На югоизток от Испания, между Валенсия и Кастилска земя, се намира този тероар, плод на вариететите Макабео-Москател, които с времето са се адаптирали, давайки свежо и плодововино с цитрусови нотки.
...Непречистено.
Потенциал за отлежаване: 2019–2029
Характеристики:
Цветът е дълбок рубин. Букетът показва напълно узряло вино и напомня на храсти, земя, ванилия, карамел. Сухо, силно вино, танините са напълно омекотени, киселините все още са в изобилие. Виното е много плодово, ванилията преобладава в послевкуса, трябва да се пие бавно.
Храна:
Добро е с стек, зрели сирена или само по себе си. Да се сервира при 16 - 18 °C.
...Този тип вина се произвежда от лозята на имота с сорта Темпранильо, заедно с лозята на сорта Гарнача. Разпределение на сортовете: 70% Темпранильо, 30% Гарнача. Производство: Грозде без дръжки в неръждаема стомана с мацерация от един месец.
НОТА ЗА ДЕГУСТАЦИЯ: Младото червеновино е с черешов цвят и блестящи пурпурни ръбове.
В НОСА: Широко, с мощни аромати на червени плодове и боровинки. С добра...
...Цвят: привлекателно рубинено-червеновино с лек тухлен ръб.
- Аромати: интензивни аромати, толкова сложни, че комбинират всички типични нотки от дъбово отлежаване в хармония с узрелите плодови нюанси.
- Устата: вкусно и елегантно в устата. Обилно плодово изразяване с много узрели плодове и сладки танини, които балансират с препечените нотки от дъбовото отлежаване. Закръглено, структурирано вино с дълъг финал, перфектно за придружаване на червено месо и зряло сирене.
...IGP Mont Baudile 2022 (34 Hérault)
бутилка от 75cl
13%/об.
Syrah, Grenache, Carignan
- Дегустационна бележка:
Цветът е рубинено червен с виолетови отблясъци, кадифен и дълбок.
"Вино на удоволствието, с кръгла структура, нежно и плодово."
Свежо с плодови нотки в първия нос, след което следват подправкови нотки.
- Винарят:
Уважението към природата и труда на човека е вкоренено в смелите винари.
Ихното отговорно и прозрачно поведение се вижда чрез получаването на етикети и сертификати, които гарантират тяхната воля.
...Свежо, леко и плодовочервеновино.
Произведено от смес с преобладаващ Мерло, това вино е перфектно за запознаване с червените вина от Бордо. С особено внимание към запазването на плодовете и основните аромати, Мерло предлага мекота и закръгленост, за да угоди на всички вкусове.
Цвят: Червен
AOC: Бордо Супериор
Лозя: Глинесто-пясъчна почва
Винификация: Част от виното отлежавала в иноксова бъчва, а друга в дъбови бъчви
Награди и медали: Злато/Сребро/Бронз в Лос Анджелис...
...Сухият салам с фурми, истинска наслада!
Нежен и деликатен вкус, който ще погали небцето ви.
Баланс между сладко и солено, всичко в лекота.
Малко + :
Сухият салам с фурми ще се съчетае както с добро червеновино, така и с по-сухо и плодово бяло вино.
Той позволява допълнителна комбинация от сладко/солено, която да добавите към вашите красиви плато с сирена.
Както и саламът с трюфели и манатарки...
... аперитив или с бяло месо. Вкусно и плодово удоволствие!
Съдържание: 75cl
Тип: Червеновино
Сорт: 100% Гаме
AOC: Бруили
Съхранение: Да се пие веднага и да се съхранява до 2028
Температура на сервиране: 14-16°C...
...Black by Sinner Wine - Червеновино
Година на производство 2019
Винарна, разположена в Аранда дел Дуеро, Бургос, Испания
Сорт Темпранильо – Алкохол 13.5%
Визуална фаза: Като червеновино, черешовочервено с сини ръбове.
Олфакторна фаза: В носа е меко, плодово и ароматно вино с сладостта на младо вино на небцето.
Вина от Испания...
...60% Каринян
30% Сира
10% Гренаш Нуар
Това вино, направено от каринян, сира и гренаш нуар, събрани в оптимална зрялост, произлиза от стари лозя, разположени на глинесто-пясъчни почви, в подножието на Алберите и върха на Каниго. Носът е с аромати на червени плодове като касис и френско грозде. На вкус, виното е меко, свежо, плодово и апетитно. То се наслаждава още от аперитива, с грил, в приятелска кухня или за бързо хранене.
Сертификация: био...
...Чилиджиоло... различно вино от Тоскана. Визуално интензивно червено, почти непроницаемо, плодово, с приятни нотки на черешово сладко, зряла къпина, леко подправено, бял тютюн, черен пипер на първо място. На небцето, обгръщащо, балансирано, хармонично, елегантно и фино, похвално копринено танин.
Прекрасно вино, което може да се комбинира с дивеч, разкошен глиган в салмидо с полента и зрели сирена, зрял тоскански пекорино.
...Виното Саперави е едно от изисканите сухи червени вина, които се произвеждат в Грузия и се отглеждат в винената област Кахетия. Цветът на това вино може да варира от наситено малиново червено до тъмночервено. Виното има кадифен, богат вкус с отлично балансирано съотношение между сладост и киселинност. В зрялото плодово звучене хармонично се съчетават леки нюанси на дъб и подправки, образувайки дълъг ароматен финал. Виното има балансиран вкус с нотки на тъмни плодове, черни касис и зрели череши. То перфектно се съчетава с гриловано или печено, богато подправено месо и зрели сирена.
...С нюанс на светло злато, блясъкът е ясен. Носът е дълбок и изразителен с аромати на мед, дюля и плодово пюре. Нотки на грозде и костилкови плодове също допълват палитрата от аромати. Устата е плодова, цветна, сладка и вкусна. Финалът е кръгъл и жив. Идеален за ястие с телешко или суши или червена риба тон. 93% Пино Ноар и 7% шампанско червеновино. Златен медал на Гилбер и Гайяр 2014 и 2015.
...Гъвкав и плодово.
Рокля от гранат, която изразява ароматите на червени плодове: касис, къпина, червена боровинка, череша, виолетка с внимателно дозирани гъвкави танини.
Сервирайте: 15 - 16°C.
Препоръчано ястие: Като аперитив с различни видове, с някои месни продукти, на скара, средиземноморска кухня, салати, сирена.
...Едно натурално вино от местен сорт и оригинална винфикация. Кой може да предложи нещо по-добро?
Просто Браукол, това е свежа малина и красива подправена структура: куркума, кимион и нотка на тонка боб.
Дomaine: DOMAINE D'ESCAUSSES
Appellation: GAILLAC
Региона: Югозапад
Цвят: Червено
Сортове: Браукол
Метод на отглеждане: Преход към биологично
Характер: леко / плодово
Съдържание: 75cl
Количество на серен диоксид: много малко или без серен диоксид
Година на реколта: 2019...
...Висока цена-удоволствие от височините на Голан
Млад, плодово насочен червен вино, подходящо за пиене. Букетът впечатлява с нотки на вишни, горски плодове и сливи. Вкусът е подправен и хармоничен, финалът е изискан и елегантен.
EAN: 7290005966088...
...Този сух червен вино "Саперави" се произвежда от едноименния сорт грозде Саперави, от склоновете на река Челти, в село Шилда, в регион Кахетия.
Тъмното, рубинено вино впечатлява с доминиращи аромати на къпина, череша и черна касис. Вкус: сух; плодово-пикантно начало, силен характер, ароматика на тъмни плодове, добре интегрирана киселинност, меки танини, плодово-пикантен дълготраен финал.
Семейна изба с директна дистрибуция: Вино от високо качество.
Екипът на Vidamo е млада група, която е очарована от различните аромати и възможностите за тяхното комбиниране. Желанието за опити, експерименти и комбинации е в центъра на вниманието. На www.vidamo.de бързо ще откриете ТОП КОМБИНАЦИИ, в които са изброени най-добрите комбинации. Избраният асортимент варира от плодовочервеновино до пикантна цигара или изискана шоколадова сладост. Особено...