...6 месеца върху фини утайки. Бутилиране февруари 2023.
Запушалка Diam 3.
Дегустация: неговият яркочервен цвят предлага блестящи сини отенъци. В аромата се усеща истинско трио от аромати на компот от черни плодове, подправки и есенции от маки, които пренасят в сърцето на Баланя. Вкусът е кръгъл и жив, с копринени танини, които поддържат ароматичните усещания.
Червеното Фратичело е вино с характер, с типични аромати на корсиканските сортове, меко и плодово. То се съчетава естествено със специалитетите на корсиканската гастрономия, като Фигателу и говеждо с дивеч.
...
Традиционна винификация, съчетаваща древни умения и съвременни технологии
СОРТОВЕ
Merlot
Cabernet Sauvignon
Cabernet Franc
ДЕГУСТАЦИЯ
Roumaguet Bordeaux Rouge представя красива рубинена рокля, приятен букет с нотки на червени плодове и леко подправен акцент. Вкусът е мек, кръгъл и завършва с приятно плодово послевкус.
СЪЧЕТАНИЯ С ХРАНА И ВИНО
Roumaguet ще бъде идеален в комбинация с печено говеждо, бланкет от телешко или с тарталети с червени плодове.
Сервирайте между 16° и 18°C.
...Блестящо червеновино с рубинови отблясъци.
Фино, плодово, с интензивни нотки на червени плодове (ягода, малина, череша).
Свежо, ефирно, устата е сочна, лакомо; танините са разтопени и елегантни. Ретро-олфакция на добре узрели червени плодове.
...Сложен в бутилка на имота от Дани и Мишел Ролан, известния енолог от Бордо.
Цвят гранат, блестящ, съблазнителен с рубинови отблясъци. Аромат плодово, комплексно, подправено и леко тостирано. В устата, танините са кръгли и плътни в началото, след което преминават в мекота с узряло, щедро, пълно с нежност и свежест. Финалът, добре балансиран, персистентен, очертава типично и очарователно вино.
...IGP Mont Baudile 2022 (34 Hérault)
бутилка от 75cl
13%/об.
Syrah, Grenache, Carignan
- Дегустационна бележка:
Цветът е рубинено червен с виолетови отблясъци, кадифен и дълбок.
"Вино на удоволствието, с кръгла структура, нежно и плодово."
Свежо с плодови нотки в първия нос, след което следват подправкови нотки.
- Винарят:
Уважението към природата и труда на човека е вкоренено в смелите винари.
Ихното отговорно и прозрачно поведение се вижда чрез получаването на етикети и сертификати, които гарантират тяхната воля.
...Свежо, леко и плодовочервеновино.
Произведено от смес с преобладаващ Мерло, това вино е перфектно за запознаване с червените вина от Бордо. С особено внимание към запазването на плодовете и основните аромати, Мерло предлага мекота и закръгленост, за да угоди на всички вкусове.
Цвят: Червен
AOC: Бордо Супериор
Лозя: Глинесто-пясъчна почва
Винификация: Част от виното отлежавала в иноксова бъчва, а друга в дъбови бъчви
Награди и медали: Злато/Сребро/Бронз в Лос Анджелис...
...Pinot Noir “Les 2 Terroirs”
Технически лист
Наименование и сорт: Bourgogne Pinot-Noir – 100% Pinot Noir – Червеновино
Географски произход, отглеждане: Лозята са разположени в селото Льони, южна Бургундия, северен Макон.
Средна надморска височина: 240 м
Тероар: Аргило-калциев, с умерен наклон, доминираща глина
Изложение: Югоизток
Средна възраст на лозята: 50-60 години
Площ: 0,8 ха Място...
...Сухият салам с фурми, истинска наслада!
Нежен и деликатен вкус, който ще погали небцето ви.
Баланс между сладко и солено, всичко в лекота.
Малко + :
Сухият салам с фурми ще се съчетае както с добро червеновино, така и с по-сухо и плодово бяло вино.
Той позволява допълнителна комбинация от сладко/солено, която да добавите към вашите красиви плато с сирена.
Както и саламът с трюфели и манатарки...
... аперитив или с бяло месо. Вкусно и плодово удоволствие!
Съдържание: 75cl
Тип: Червеновино
Сорт: 100% Гаме
AOC: Бруили
Съхранение: Да се пие веднага и да се съхранява до 2028
Температура на сервиране: 14-16°C...
...60% Каринян
30% Сира
10% Гренаш Нуар
Това вино, направено от каринян, сира и гренаш нуар, събрани в оптимална зрялост, произлиза от стари лозя, разположени на глинесто-пясъчни почви, в подножието на Алберите и върха на Каниго. Носът е с аромати на червени плодове като касис и френско грозде. На вкус, виното е меко, свежо, плодово и апетитно. То се наслаждава още от аперитива, с грил, в приятелска кухня или за бързо хранене.
Сертификация: био...
...С нюанс на светло злато, блясъкът е ясен. Носът е дълбок и изразителен с аромати на мед, дюля и плодово пюре. Нотки на грозде и костилкови плодове също допълват палитрата от аромати. Устата е плодова, цветна, сладка и вкусна. Финалът е кръгъл и жив. Идеален за ястие с телешко или суши или червена риба тон. 93% Пино Ноар и 7% шампанско червеновино. Златен медал на Гилбер и Гайяр 2014 и 2015.
...Гъвкав и плодово.
Рокля от гранат, която изразява ароматите на червени плодове: касис, къпина, червена боровинка, череша, виолетка с внимателно дозирани гъвкави танини.
Сервирайте: 15 - 16°C.
Препоръчано ястие: Като аперитив с различни видове, с някои месни продукти, на скара, средиземноморска кухня, салати, сирена.
...Едно натурално вино от местен сорт и оригинална винфикация. Кой може да предложи нещо по-добро?
Просто Браукол, това е свежа малина и красива подправена структура: куркума, кимион и нотка на тонка боб.
Дomaine: DOMAINE D'ESCAUSSES
Appellation: GAILLAC
Региона: Югозапад
Цвят: Червено
Сортове: Браукол
Метод на отглеждане: Преход към биологично
Характер: леко / плодово
Съдържание: 75cl
Количество на серен диоксид: много малко или без серен диоксид
Година на реколта: 2019...