... финеса и нотки на бели плодове (круша, бяла праскова), докато Syrah и Rolle добавят приятна закръгленост и обогатяват ароматния спектър с апетитни нотки на червени плодове.
Съчетания с храни и вино
Кюветата ŒnoFil перфектно ще допълни вашите аперитиви или ще съпроводи с вкус вашите барбекюта, пици, плато с колбаси или други тапас.
Сервиране: 8-10°C
Съхранение: Да се консумира в рамките на 2 години
Специфичност: Името на кюветата ŒnoFil е игра на думи, свързваща любителя на хубаво вино (Œnophile) с винопроизводителя, създател на кюветата, Беной ФИЛ.
...Витинио: 60% Мерло, 40% Каберне Совиньон | Цвят: рубинено червено, с виолетови отблясъци и склонност към гранатово с узряването | Нос: вино с голяма елегантност. Усещат се плодови аромати като боровинка и къпина, с тостирани и ванилови нотки от високо качество | Вкус: в устата се представя сухо, топло и с тяло. Танините се усещат, но по мек начин благодарение на престоя в барик.
ГАСТРОНОМИЧНИ ПАРТНЬОРСТВА: Отлично вино с печено месо, особено свинско, агнешко и козе. Добре се съчетава с дивеч. Вино и за медитация.
...
Букет: Нежен, много характерен
Вкус: Добри танини и структура, мек и обгръщащ
Температура на сервиране (Целзий): 16° - 18° C
Препоръчва се: Червени меса, диво прасе, пикантни сирена, меса, агне, месен сос, месо на огън, говеждо, колбаси, сирена.
...Сафу е плод, известен със своята мазна плът и доста кисел вкус. Изсушен, може да се консумира самостоятелно или с добавки (мандиока, плантан...).
Много ценен аперитив, който се комбинира с червено вино, сафу се отличава и с многобройните си полезни свойства.
Консумирайте и търгувайте със сафу извън сезона, като поискате оферта още сега.
...Кратко описание: Путаргата от мула, известна също като "боутараг", е висококачествена средиземноморска деликатес. Това са сушени и солени яйца от мула.
• Текстура: Има твърда и леко дъвчаща текстура.
• Вкус: Вкусът на путаргата е солен и интензивен, с изразени морски нотки. Някои я описват като умами, напомняща на хайвер.
• Кулинарна употреба: Путаргата обикновено се нарязва на тънки филийки и се сервира сама или с тостове, салати или други ястия.
...Сортове: Сира - Сансо
Винификация: Пряко пресоване, статично утаяване и ферментация в иноксова бъчва при 14" / 16" за 15 до 20 дни.
Цвят: бледо и блестящо розово,
Носът предлага аромати на пресни червени плодове,
както и красиви цветни нотки.
Жив и свеж на вкус.
Златен медал от Гилбер и Гайяр
IGP Котс Каталани
Сортове: Сира - Сансо
Почви: Аргилно-варовикови...
...ТАН ЕСТЕСТВЕН КАТО ТЕБ
Тан естествен като прясно изцедения гроздов сок. Когато ферментацията започне, ние можем да я спрем естествено чрез студ, постигайки ниско алкохолно съдържание от 5,5 % алк. и нотка на естествен въглероден диоксид. Това е нещо ново и изискано, което все повече привлича публика, която е очарована от отличния му вкус.
“НАЙ-ДОБЪР ФРИЗАНТ В ИСПАНИЯ 2017”...
... силата на сорта.
Рязане: чашовидно, много късо, позволява контрол на добивите.
Винарство:
Беритба: ръчна.
Метод: традиционен Божоле, полукарбоничен, с цели гроздове.
Мацерация: 6 до 10 дни.
Отлежаване: в съд.
Дегустация:
Финес и дълбочина. Прекрасен цвят с малинови отблясъци, изненадващо елегантен букет с нотки на диви плодове. На вкус виното е плътно, с добра структура. Завършекът е дълъг и ароматен.
...Сорт грозде: Каберне Совиньон и Мерло
На вид: Viñas del Vero Giovane Cabernet Sauvignon - Merlot съчетава интензивно червено с виолетови отблясъци, характерни за неговия млад характер.
На мирис: на носа е сложен и балансиран, като ясно се усещат ароматите на червени плодове, ягода, малина и боровинка. Характеризира се и с нотки на ванилия, които напомнят за отлежаването в бъчви.
На вкус: в устата е сладък, добре структуриран, кадифен и много вкусен.
Отлежаване: Viñas del Vero Giovane Cabernet Sauvignon - Merlot се оставя да отлежава за 4 месеца в американски и френски дъбови бъчви.
...Желатинът (от латински: gelatus, което означава "твърд" или "замразен") е полупрозрачен, безцветен, без мирис и вкус хранителен ингредиент, произвеждан от колаген, извлечен от животински части. Той е крехък, когато е сух, и жилав, когато е влажен. Често се използва като желирующ агент в храните, медикаментите, капсулите с лекарства и витамини, фотографските филми и хартии, и козметиката...
... за вино и храна. Тя е естествено с ниско съдържание на натрий и нулеви калории. Така че, когато търсите елегантна бутилирана вода, която да вдъхнови духа на съвместност, се обърнете към Сан Пелегрино. Сан Пелегрино Газирана Натурална Минерална Вода, 16.9 Фл Оз, 12 Броя...
... дестилатите.
Бъчви от Порт Ruby:
- Възраст и узряване: Обикновено по-нови, с по-кратко време на стареене, което води до интензивна екстракция на танини и вкусове от дървесината.
- Вкус и аромат: Ruby се характеризират с ярки и плодови вкусове, като череши и малини, придавайки по-интензивен вкусов профил на дестилатите.
Предимства на използването на бъчви от Порт в дестилати
1. Влияние върху...
... силуети на шампанско, този вкусен съкровище на фараоните. Престижна напитка, която носи Африка и черпи вдъхновение от нея на 80%, и която, чрез изобретателността и смелостта на своето създаване, се утвърдява като ЕДНА ОТ УНИКАЛНИТЕ & РАРИСТИЧНИ ЛИКЬОРИ ПРЕСТИЖ ШАМПАН В СВЕТА, притежаваща характер и история, които заслужават повече от едно отклонение, предвид кремообразния си вид, мощния и съблазнителен червен цвят и деликатно киселинния си вкус с фин дървесен аромат, който напомня за диво цветен и сух „узрял“ вкус...
SKU:007BPLPPO002
Контейнер:75cl...
... млечни намеци. Вкусно, силно, с удължени и упорити танини.
Това червено вино с 0.0% алкохол е чудесно допълнение към месни ястия и тъмен риба.
Дегустационни бележки:
- Визуална фаза: зрял черешов цвят с интензивна светлина.
- На нос: изненадващо присъствие на плодове, последвано от леки дървесни нотки.
- На вкус: приятна течливост с плодови нотки и балсамов привкус.
- Перфектно се съчетава с меса, печива и солени закуски.
Технически данни:
- Температура за консумация: 14º
- Калории на чаша (100 мл): приблизително 18
- Грозде: темпранильо (100%)
- Съдържание на алкохол: 0.0%...
...99 % Органичен бял винен оцет*
- 1 % Вкус на трюфел*
*Приготвен от вино, произведено от органично отглеждани грозде
Предложение за сервиране:
Дресинг за салати, бяло месо, фоа гра и риба.
Този продукт е наличен и в бутилка от 25 cl, на едро от 3-5-10 литра и в бъчка от 220 литра.
...Тази великолепна конфитюра е направена от ягоди, малини и боровинки с високо качество, с щипка захар, лимон, канела и бяло вино. Подходяща за тези, които ценят разликата и по-изтънчения вкус.
ЯГОДИ, МАЛИНИ, БОРОВИНКИ, ЗАХАР, БЯЛО ВИНО, ЛИМОН И КАНЕЛА
210г...
...СОРТОВЕ: 100 % ПИНО НОАР
ВИНОФИКАЦИЯ: Розе, получено чрез мацерация.
ДЕГУСТАЦИИ: Рядко вино с уникален вкус. Носът е изненадващ, богат и сложен с нотки на малки червени плодове и подправки. Неговият деликатен, добре балансиран вкус съчетава свежест и финес. Това е вино за хранене, което перфектно се съчетава с бели меса и сирена.
МЕДАЛ: 1 звезда в Ръководството на Хашет за Винa 2021...
... сочна, с прост вкус. Lival N показва добра способност за съхранение и транспорт.
Културни и агрономически способности
Lival N е сорт с висока сила на растеж и хоризонтален растеж. Трябва да бъде опънат и поддържан с дълго резитба. Той е много малко чувствителен към мелерендажа и разпукването на ягодите.
Елементи на описание
Идентификацията се основава на:
- върха на младото стъбло, което има висока плътност на легнали косми,
- младите зелени листа с петна б...
...Виното Саперави е едно от изисканите сухи червени вина, които се произвеждат в Грузия и се отглеждат в винената област Кахетия. Цветът на това вино може да варира от наситено малиново червено до тъмночервено. Виното има кадифен, богат вкус с отлично балансирано съотношение между сладост и киселинност. В зрялото плодово звучене хармонично се съчетават леки нюанси на дъб и подправки, образувайки дълъг ароматен финал. Виното има балансиран вкус с нотки на тъмни плодове, черни касис и зрели череши. То перфектно се съчетава с гриловано или печено, богато подправено месо и зрели сирена.
... избирате. Малко хляб, запечен или не, чаша (добро) вино и всичко е готово. Независимо дали обичате пикантното, гъбите или интензивния вкус на чушките, няма значение, тъй като има по нещо за всеки вкус. Наздраве!
...ПРОСЕКО DOC
Неговият флорален и плодови аромат, свеж, лек и игрив вкус: Просеко DOC е символичното вино на простото, изискано пиене, което се идентифицира с неповторимия начин на живот Made in Italy.
Гроздето, използвано за Просеко DOC, е предимно Глера, сорт, типичен за североизточна Италия от времето на римляните.
Глера е вид бяло грозде. Клонките му са с тъмен лешников цвят и произвеждат голямо количество гроздове с жълтеникав цвят.
...Цвят: Сламено-жълт с леки зеленикави отенъци
Нос: Широки екзотични аромати, обогатени с фини цветни нотки.
Вкус: Балансиран между сладост и киселинност, предлага незабавно и много приятно вино.
Съхранение и сервиране: Бутилките трябва да се съхраняват на хладно и сухо място, далеч от светлина и източници на топлина. Сервирайте при температура между 6-8°C. Препоръчва се доста голяма чаша с форма на тюлпан.
Комбиниране: Изключително универсално вино, което е подходящо за различни поводи, от класически аперитив до цялото ястие.
...":"Пресоването на тези престижни вина е нежно и постепенно, за да се избегне оцветяване на соковете. То се извършва в няколко етапа и мъстите (соковете) се разделят: събира се отделно Кюве (първият сок, следователно най-добрият) и размер (вторите сокове, получени след връщане). Това шампанско е произведено изключително на базата на Кюве.\nVR = вино от резерва","ASPECT GUSTATIF":"Мек и приятен ефересцентен вкус. Вино, характеризирано с красива дължина. Финалът е с лека киселинност, която удължава удоволствието."}...
... (глюкоза, нишестен захар), антиоксиданти (E331, E301), екстракти от подправки, усилватели на вкус (E621), аромати). Яйца, панировъчни трохи, соево брашно, обезмаслено мляко, вода, бяло вино, подправки, лук, усилватели на вкус (E621), сол. Поставете на тави с хартия за печене и поставете в предварително загрята фурна.
Печене: на 200°C, около 25 минути. Температура на съхранение: мин. -18°C, след размразяване не замразявайте отново. Информация за алергени: съдържа глутен, мляко, яйца, соя. Месен продукт за готвене. Произведено в Швейцария с швейцарско месо.
...захар, екстра върджин зехтин, слънчогледово масло, оцет от вино, отлежавал 36 месеца.
Може да съдържа парчета от костилка на маслина.
АЛЕРГЕНИ: Целина, борова ядка.
Опаковки: 190 г; 290 г; 950 г; 2.850 г
ВЕГАН ГУРМЕ...
...Ароматизирана напитка на основата на вино и пресен босилек
Семийон (70%) и Совиньон (30%)
Цвят: деликатно златисто с зелени отблясъци
Нос: цитрусови и цветни нотки
Вкус: прекрасна ароматна сложност от сладки подправки и мед
Финал: босилек и лимон
Сервирайте добре охладено…
картон с 6 бутилки от 75cl (т.е. 13,90€ за бутилка)
11% Об.
...Ако търсите да купите подправени маслини, представяме ви нашата маслина Machacamoya за хотелиерството в кофа от 4.5 кг, подправена с ароматни билки, червен пипер, чесън и оцет. Лесно се запомня с типичния си горчив вкус и винаги е идеалният спътник на бира и чаши вино в баровете.
...Карамелена бонбонка: карамелизирана CBD цвете
Уникален вкус
Не се притеснявайте, карамелената бонбонка CBD не е готвена. Просто нейният нетипичен вкус предлага сладко усещане в устата и аромати на бонбони.
Можем да й придадем леки дървесни нотки, подобни на вино, и аромати, които напомнят на карамела на баба.
Къде да купите карамелената бонбонка CBD?
За да можете да видите и усетите това цвете...
... за CBD, каквото е Бордо за червеното вино.
ЦВЕТЯТА НА AMNESIA HAZE CBD
Разновидността Amnesia Haze е много разнообразна, като включва множество характеристики от различни родителски сортове.
Тази разновидност дава красиви цветя с мощни ефекти и изразен вкус в устата. В случая, освежаващ, лимонов и земен вкус, в контекста на много други сладки разновидности.
Вкус: лимонов и земен
Тип: CBD цвете
Терпени: без
CBD: 18%
THC: -0.2%
Култура: закрито...
...ФЕНИКУЛ ВУЛГАРИС - Foeniculum vulgare
Освен своите лечебни свойства, дивият феникул в кухнята е свежа и сладка деликатес, който ще ароматизира вашите вкусни ястия. Вкус, който наподобява анасона.
Растение
Феникул вулгарис - Foeniculum vulgare.
Кухня
Запарка, отвара, прах, тинктура, сироп, в захар, вино, паста, ориз, уок, тажин, зеленчуци.
Форма / Количество
Цяло био семе / 40g - 300g...