...В Carboliva произвеждаме въглища от маслинови костилки. Това е напълно възобновяем биовъглища, което никой друг не произвежда. То има най-висока топлинна мощност поради високото си съдържание на въглерод (80%) и работи много добре на барбекюта и в ресторанти.
Брикети от биовъглища от маслинова пулпа
В Carboliva произвеждаме въглища от маслинова пулпа. Това е напълно възобновяем биовъглища, което никой друг не произвежда. Има висока топлинна мощност поради съдържанието си на въглерод (60%) и работи много добре на барбекюта и в ресторанти.
...Извлечен единствено по механични средства, без добавки или рафиниране, запазвайки всички полезни свойства на маслината.
Богат на хранителни вещества: Високо съдържание на олеинова киселина и естествени антиоксиданти като витамин Е, които допринасят за здравословна и балансирана диета.
Висока универсалност: Идеален както за употреба в суров вид, в салати, сосове и маринати, така и за готвене, пържене или печене, като винаги запазва характерния си вкус.
Свържете се с нас за повече информация и за да поискате оферта.
...моркови, краставици, лук и чили, заедно с карфиол, маслини и лимон.
Има много здравословни ползи, свързани с добавянето на кисели зеленчуци в диетата. Древните египтяни обичали кисели краставички и Клеопатра твърдяла, че те й помагали да поддържа красотата си. Те увеличават метаболизма, киселите краставички в саламура са без калории, идеални са за закуски с ниско съдържание на въглехидрати и са полезни...
... специални поводи и тържества, където детайлът и отличното качество на вкуса правят разликата. Този гурме зехтин не само добавя нотка на изтънченост на масата, но също така предлага ползи за здравето благодарение на високото си съдържание на антиоксиданти и здравословни мазнини.
...Микроорганизмите са живи напитки, сладки и здравословни. Те се произвеждат чрез ферментация на пробиотични култури, получавайки освежаваща напитка, слабо газирана, с ниско съдържание на калории и захар. Всяка напитка съдържа по-малко от 2% захар, притежаваща характеристиките на йогурт с бифидус и изотонична освежаваща напитка, без хранителни проблеми, произтичащи от млечна киселина или добавени...
... съдържание на наситени мастни киселини в сравнение с други растителни масла.
- Получен от маслини, отглеждани без пестициди и химически торове, което го прави по-здравословен и устойчив продукт.
Приложения на органичното зехтин:
- Кулинария и хранене: Идеален за подправяне на салати, готвене на бавен огън, намазване на хляб и др. Придава вкус и хранителни свойства.
- Лична грижа: Използва се при производството на сапуни, кремове,...
... съдържание на витамини, аромати, полифеноли и антиоксиданти се получава чрез съхранение под азот и бутилиране на тъмно, далеч от светлина и кислород. Дейностите по контрол на качеството се планират и развиват в съответствие с ISO 9001 Система за управление на качеството на всички процеси от реколтата до достигането до потребителя.
Нашият зехтин, който произвеждаме под марката OliveOilsLand®, е водещият производител на зехтин в Турция.
...Той предлага предимството на лесната консумация, като се използват семената на зелени маслини, пълнени с червени чушки. Има уникален вкус с червена чушка, пълнена в зелени маслини с полезно съдържание на мазнини. Продуктът, който съдържа антиоксидантни витамини и минерали, е сред най-добрите избори на любителите на маслини. Благодарение на хармоничния вкус на чушката и маслината, той добавя цвят на вашите закуски.
... пържени ястия.
Освен отличния си вкус, маслото Hojiblanca е известно с високото си съдържание на мононенаситени мастни киселини и естествени антиоксиданти, което го прави здравословен и полезен продукт за сърцето и кръвоносната система.
...Саговата палма (Serenoa repens) е храстовидна джудже палма, която се среща изключително в югоизточната част на САЩ и достига височина до четири метра. Тя притежава вентилаторообразни листа, състоящи се от 18 до 24 отделни листа. Те са с остри зъбци по ръба. Цветовете са разположени в гъсто окосмени, колбовидни съцветия. Плодовете наподобяват маслини и стават тъмночервени. Това са едносеменни ягоди, които при сушене стават черни.
Съдържание на мастни киселини: минимум 25 %...
... ранна реколта е особено високо фенолно EVOO, с над 480 полифенола на 20 грама зехтин. Добре е документирано от EFSA, че минималното количество полифенолно съдържание трябва да надвишава 250 полифенола на 20гр продукт.
...Маслината на баба принадлежи към сорта вердиал. Тази маслина се характеризира, наред с другото, с подправка с ниско съдържание на сол, от която подчертаваме следните съставки:
Чесън
Лавров лист
Сладък червен пипер...
...Маслините се берат от южната част на региона Мраморно море в Турция през периода, когато количеството на полифенолите е най-високо, и се предлагат за продажба като нефилтрирани, използвайки метода на студеното пресоване. Маслиновото масло от ранна реколта, натурално екстра върджин, е с високо съдържание на вкус и има свежи плодови аромати, неузрели бадеми и зелени ябълки. Когато опитате маслото от маслини Nil Queen, ще усетите аромата на земя и природа.
...Той хидратира косата с 100% натурално съдържание на зехтин и улеснява разресването, като осигурява лесно оформяне. Също така ремонтира боядисаната и увредена коса с активните съставки в формулата си, съдържаща Витамин Е, и гарантира, че изглежда здрава и блестяща през целия ден. Ароматният профил, който включва успешните нотки на традиционните сапуни от зехтин, е проектиран, вдъхновен от...
...The Mill е 100% натурално, студено пресовано зехтин екстра с максимално съдържание на киселини от 0,8%. Има отличен вкус и аромат. Регионът на Егейско море е известен по целия свят със своите маслини, които могат да бъдат преработени в отлично зехтин.
Студено пресованият зехтин екстра от The Mill се произвежда при хигиенни условия чрез студено пресоване. При този процес маслините от Егейското...
...Зехтин екстра върджин, произведен от студено пресовани маслини от сорта каррашкена. Награден от Управлението на Естремадура за "Изключително качество". Съдържание под 0,4º. Доставя се в кутии по 24 броя.
...Био екстра върджин зехтин Terre Caudine е продукт от биологично земеделие, който се характеризира с много ниска киселинност (0,1%) и високо съдържание на полифеноли и витамин E. Зехтинът се получава от сортовете маслини Ортиче, Ортолана и Рачиопела, събрани директно от нашите маслинови градини. Отглеждането на маслините се извършва по биологичен начин, с единствено използване на органични торове. След събирането в края на октомври следва незабавна преса на маслините с традиционния метод на студено извличане, който запазва органолептичните характеристики на зехтина.
... удоволствие при дегустация, като същевременно запазва страхотно съотношение цена-качество!
Съдържание: 75cl
Тип: Червено вино
Сорт: 1/3 Гренаш, 1/3 Сира, 1/3 Мурведър
AOC: Minervois
Годност: Да се пие веднага и да се съхранява до 2025
Температура на сервиране: 16-18°C...
... сензорното качество на продукта.
Този екологичен зехтин се отличава с високото си съдържание на полифеноли, които придават на екологичния зехтин антиоксидантни свойства, защитават от сърдечно-съдови заболявания и имат противоракови качества, наред с други.
... ръководството на Дени Дюбурдьо, един от най-известните производители на вино в Бордо. Съдовете са от инокс и терморегулирани, а отлежаването се извършва в дъбови бъчви с пропорция на ново дърво, варираща в зависимост от реколтата.
Око: средно до дълбоко пурпурно гранатово оцветяване
Съвет на енолога: да се сервира между 14 и 16°C
Съдържание на алкохол: 13,5%
Време на съхранение: 23 години
Опаковка: Картон с 6 бутилки от 75cl
Имот: Шато Сиран
Наименование: Марго
Реколта: 2017
Култура: Традиционна
Етикет: Контролирано наименование на произход...
...Зехтин екстра върджин, извлечен от маслини от сорта Пикуал, отличаващ се с отличен състав на мастни киселини и количество естествени антиоксиданти. Високото съдържание на мононенаситена олеинова киселина помага за предотвратяване на сърдечно-съдови заболявания, а ниското съдържание на линолова киселина и високото съдържание на полифеноли го правят най-стабилното масло, което съществува; това е зряло масло с голямо тяло. На вкус е балансирано в горчивината и пикантността, напомнящо на доматеното растение и зеления бадем.
... хранителни, вкусни и ароматни съставки, намерени в самите маслини.
Зехтинът е здравословен хранителен продукт поради високото си съдържание на мононенаситени мазнини. Основният източник на мастни киселини в зехтина са мононенаситените мазнини, и по-специално олеиновата киселина, в контекста на животинските мазнини, които са изцяло съставени от наситени мастни киселини.
Зехтинът предлага изключително високо количество ползи за човешкото тяло, тъй като...
... сосове, сирена и съставки и ще омагьоса домакинството със своя аромат. Залагаме, че всеки ще обикне тази пица. Тази вкусна пица, украсена с говежда наденица, домати, чушки, царевица и маслини, е вкус, който всеки от седемдесет до седемдесет eagerly чака да бъде приготвен!
...Полифенолното богато зехтин "Малкият принц" се намира в специални кутии, за да защити качеството и полифенолите от UV лъчи.
МАЛКИЯТ ПРИНЦ ЗЕХТИН
Хармоничен органолептичен вкус. Хармоничното био зехтин екстра вирджин "Малкият принц" с високо съдържание на полифеноли се произвежда от маслини, отглеждани на голяма височина, защитени от ултравиолетови лъчи и събирани, когато маслините все още са...
...Маслиново масло от висша категория, получено директно от маслини само чрез механични процедури. Студено пресовано, Пикуал, събран през октомври.
Със златистозелен цвят, то притежава интензивен плодов аромат и цветови нюанси на зелено. Има дълготрайна устойчивост, доминирана от приятно парене, което разкрива високото съдържание на полифеноли, като гаранция за запазване на всички негови естествени...
...) свойства. Това вещество, което се среща като фенол в зелените маслини и зехтина, е с 50% повече в маслото от диви маслини в сравнение с аналогичните продукти. То е антивирусно съединение, което също така е било използвано за лечение на грипни инфекции.
Благодарение на високото съдържание на витамин Е, то предотвратява рака и заболяванията на артериите. От около 18 - 35 кг диви маслини се получава 1 литър, което го прави много ценен продукт, който може да се използва за лечебни цели. Маслините се смилат в каменни мелници и се получава студено пресовано масло с разликата на Kavlak.
...Олио екстра върджин от зехтин с много високо качество, получено чрез студено пресоване на зелени маслини, събрани и незабавно смлени: Coltofranto.
Съхранява се под азот в неръждаеми резервоари, характеризира се с ниска киселинност и високо полифенолно съдържание: това олио отговаря на изискването с концентрация над 250 mg/Kg хидрокситирозол, тирозол, олеуропеин и техните производни.
С...