...Мононатриевият глутамат (MSG) е сол на глутаминовата киселина, неесенциална аминокиселина, която се среща естествено в много храни като месо, риба, млечни продукти, зеленчуци и гъби. Той се предлага под формата на бял кристален прах и е известен със способността си да усилва умами вкуса в храните. Умами е един от петте основни вкуса, наред с сладкия, соления, киселия и горчивия, и се описва като...
...Мононатриевглутамат, известен също като MSG, е натриевата сол на глутаминовата киселина, една от най-често срещаните аминокиселини.
MSG се получава чрез ферментация на нишесте, захарна тръстика, захарно цвекло или меласа, но също така се среща в водорасли, както и в много зеленчуци, видове сирена и гъби.
...варени колбаси и много удобни продукти, супи, сосове и закуски
Интензивен Пур® без декстроза: специално разработен за производството на сушени колбаси и полусушени продукти.
Интензивен Пур® Био: с видими частици подправки и съставки от сертифицирани органични ферми
Предимства в обобщение:
Без добавяне на мононатриевглутамат
Без екстракт от мая
Без палмово масло
Без подправки (HVP)
Без декларируеми добавки
Без декларируеми алергени (съгласно Приложение III FIC)...
От 30 години ACT успешно предлага постоянно нарастващ брой суровини с най-добро, сертифицирано качество.
Основана през 1985 г. в Хамбург от д-р Рамин Гафар, ACT днес е развиваща се компания с международен екип от над 60 служители. Нашите офиси се намират в ханзустад Хамбург, както и на 12 други места по света. Успехите винаги се постигат в екип, а всеки от нашите служители ежедневно допринася с к...
...водорасли, олио от слънчогледови семена, тапиока нишесте, сол, рибен екстракт (риба, усилвател на вкуса: E621) чили на прах, оцветители E120, E141, E150a, E160a, E160c, усилвател на вкуса: E621 (мононатриевглутамат))
Произход
Разбира се, тази специалност за закуска идва при нас от Азия.
...Маги кубчетата са популярна подправка, която възниква в края на 19-ти век в Швейцария. Тези малки, правоъгълни кубчета се състоят от комбинация от дехидратирани зеленчуци, сол, мононатриевглутамат (MSG) и различни подправки. Те често се използват за подобряване на вкуса на супи, яхнии, сосове и други ястия.
Маги кубчетата са известни със своя интензивен умами вкус, който придава дълбочина и...
...Продукт от Баските
Съставки: черен дроб, гърди и свинска мас, рехидратирани манатарки 4%, яйце, лук, сол, декстроза, аромати, черен пипер, чесън, усилватели на вкуса мононатриевглутамат и дисодиев инозинат, чили. Свинското месо е с произход Франция.
Патето с манатарки е традиционна рецепта от нашите села. Можете също така да го представите, вдъхновявайки се от "бандерилас" с пате от манатарки, гиндила и пименто дел пиквило от Навара. Открийте автентичността на пате с характер, ароматизирано с манатарки.
Поднесете патето с манатарки като предястие или на аперитив. Добър апетит! ))...
...Брандът RIBOMIX®, с конкретен вкусов профил и високи показатели, е уникална и специфична съставка за всякакъв вид рецепти за ароматизиране. От повече от десет години RIBOMIX® се използва по целия свят за производството на солени продукти.
Пул от естествени 5'-нуклеотиди, получени чрез ензимна хидролиза на мая, и много ефективни в заместването на мононатриевглутамат и сол, предоставяйки...
...Безглутенова закуска с подправка тако 200 г. (Произведено в страната)
Съставки: царевично брашно, оризово брашно, растително масло (слънчогледово), деминерализирано сирене на прах, подправка тако (%2,8; подправки и екстракти от подправки, нишесте, сол, мононатриевглутамат, смес от гами, мляко на прах), морска сол, доматен прах, риган, захар, емулгатор (слънчогледов лецитин)
ЗАКУСКА С ПОДПРАВКА ТАКО
Съдържа лактоза.
Препоръка за употреба: Naturpy закуска с подправка тако може да се консумира по всяко време на деня.
...В практичния кубичен формат, ето една полезна помощ в кухнята: ароматната смес за Сотиране на Бауер. Тя е създадена от комбинация от внимателно подбрани зеленчуци, без добавяне на мононатриевглутамат и без хидрогенирани мазнини. Тайната на Бауер за вкусни сосове и други изкусителни рецепти.
Отличен за добавяне на вкус към вашите рецепти.
Разтворете 1 кубче Сотиране на Бауер (10 г) в малко олио...
...Използва се за адсорбция на активен въглен в течна фаза: питейна вода, индустриална вода, отпадни води от електролиза, пречистена вода, напитки, храни, медицинска пречистване на вода и подготовка на електронна ултрависока чистота. Захароза, ксилоза, мононатриевглутамат, лекарства, лимонена киселина, химически продукти, деколоризация на хранителни добавки, пречистване и филтрация на примеси в...
...Компанията KONAL d.o.o./s.r.l е семейна компания, на пазара повече от 10 години. Занимава се с преработка и консервиране на зеленчуци. Асортиментът включва вложени зеленчуци; червен радич, артишок, смесени горски гъби, сушени домати, печурки и тартуфато. Всички продукти и добавки са произведени и подготвени в съответствие с нормите и принципите на ЕС, не съдържат мононатриевглутамат и потенциално алергенни съставки и са без ГМО.
Испания, San Vicente de la Barquera (Cantabria-Spain)
2009
5-9
Доставка: В световен мащаб
Производство
... иновативна производствена техника, с която сме се отказали от изкуствени оцветители и консерванти, както и от сгъстители и MSG (мононатриевглутамат) в техните формули. Освен това нашите продукти са без глутен. Стандартите за качество, прилагани от Идесур в завода ни, ни позволяват да гарантираме най-високо качество на нашите продукти.