... дели на 3 категории:
- светъл карамел, с меден вкус, бонбон, това е карамел с много малко карамелизиране
- традиционен карамел, стандартен карамелен вкус, за който лесно се сещаме, често използван за топинг и сос
- силен карамел, с много изразен вкус, използван в смески в сладкарството или млечните продукти, за да се получи добър карамелен вкус.
ГЛАВНИ ПРИЛОЖЕНИЯ:
- Млечни десерти
- Вегетални десерти
- Сладоледи
- Бисквити
- Торта
- Сосове
- Топинг
- Конфекция...
...Ароматизираният карамел е течност или твърдо вещество с цвят от светло кафяво до тъмно кафяво, получено изключително чрез контролирано действие на топлината върху хранителни захари, и основната му цел е ароматизиране на хранителни продукти.
Ароматизираният карамел може да бъде сгъстен, неутрализиран, ароматизиран, под формата на прах, парченца или течност, също така е наличен в био вариант.
Възможни приложения:
• МЛЕЧНИ ПРОДУКТИ
• СЛАДОЛЕДИ
• АРОМАТИЗИРАЩИ СРЕДСТВА
• СЛАДКИШИ И ПОМОЩИ ЗА СЛАДКАРСТВО
• СОСОВЕ И ГОТВЕНИ ЯСТИЯ
• АПЕРИТИВИ И ЛИКЬОРИ...
... които захари 7,2 г - Фибри 31 г - Протеини 16 г - Сол следи - Калций 269 mg - Фосфор 617 mg - Магнезий 134 mg - Желязо 6,9 mg - Цинк 7 mg
Външен вид: Прах, наличие на фини частици и влакнести частици. Това може да варира в зависимост от
Цвят: Светло кафяв, златист.
Ароматен профил: Зърнени култури, нотки на карамел, леко печен, придава кръглост.
...От повече от 40 години компанията GAGET (Био сертифицирана от Ecocert) развива своя опит в проектирането на уникални аромати за хранително-вкусовата промишленост. В своята високотехнологична лаборатория тя създава специални аромати, екстракти от кафе (Арабика, Робуста, смеси Арабика/Робуста), карамели (Ароматен течен карамел, Карамел с морска сол, Карамел с мляко) и плодови смеси (Цитруси, Жълти плодове, Червени плодове, Екзотични плодове, Моркови и Ревен), предназначени за пресни млечни продукти (десертни кремове, йогурти), сладоледи, замразени или млечни десерти, сладкиши и конфитюри.