...{"Dégustation":"Дегустация\nЦвят с жълтеникави нюанси. Плодови аромати с нотки на круша. Свежест в устата, много лесен за пиене.\n\nВинификация\nМацерация на ципите в продължение на 3 дни, след което нежно пресоване за 3 часа. В съд, проведена малолактична ферментация. Отлежаване на фини утайки в продължение на 8 месеца в съд. Виното е винифицирано без сулфити.\n\nСъчетание с храна\nаперитив...
...Сортове: 100% Каладок
Възраст на лозята: 15 години
Тероар: Аргило-калциев
Беритба: Машинна
Дегустация:
• Цвят: Дълбок червен, виолетови отблясъци
• Първи нос: Червени плодове
• Втори нос: Подправъчни нотки
• В уста: Червени плодове, баланс и свежест
• Дълъг послевкус
Съчетание храни/вино:
Регионални ястия, меса, колбаси
Съхранение: 4 до 5 години
Винификация:
Остраняване на гроздови дръжки/Стъпкване.
План за мацерация 10 дни при 24° за запазване на свежестта и плодовете.
Пресовани остатъци, добавени към капковия сок.
Малолактична ферментация върху фини утайки през зимата до бутилиране.
...Сен Жорж - Сен Емилион
Смес:
Мерло - Каберне Совиньон - Каберне Франк
Потенциал за отлежаване:
Около 10 години
Винификация:
Био-защита при входа на гроздето. Контролирана алкохолна ферментация при температура. Спонтанна малолактична ферментация. Много малко аерирано преливане за концентрация на ароматите.
...малолактична ферментация в съдове.
Отлежаване: 60% в бъчви, 25% в иноксидни съдове и 15% в амфори.
Дегустация: Рубинено червен цвят с добра интензивност, нос с нотки на касис, виолетки, допълнени с ментови аромати, прекрасна ароматна сложност.
Гурмански, с много кръглост и сладост, фини, кадифени и елегантни танини, аромати на червени и черни плодове с добра свежест.
....":"Гроздето беше пресовано на цели гроздове при 9°C; сокът беше извлечен до 55% от теглото на гроздето. Сокът беше оставен да се утаи на студено в продължение на 24 часа. Ферментацията се проведе в контролирани температурни резервоари до максимална температура от 18°C. Малолактична ферментация не беше извършена."}...
...Операциите по поддръжка на почвата се извършват с прецизност, с голямо уважение към микробния живот. Фитосанитарната защита се основава на внимателно наблюдение на растението и бърза реакция.
Беритба: Ръчна реколта в отворени касетки от 20 кг. Гроздето се сортира стриктно на лозето, в златист етап, и е без всякаква гниене.
Винификация и отлежаване: Фракционно пневматично пресоване. Краят на пресите се отстранява. Ферментациите: алкохолна и малолактична се извършват в бъчви от 228л.
Сорт: 100 % шенин
Температура на сервиране: 8-10 °C...
...СОРТОВЕ: 100 % ПИНО НОАР
ВИНИФИКАЦИЯ: Частична малолактична ферментация.
Отлежаване в изба в продължение на 5 години.
СМЕСВАНЕ: 15 % резервно вино от перпетуална солера.
ДОЗИРАНЕ: 10 г/л
ДЕГУСТАЦИЯ: Тази купаж от чист Пино Ноар предлага аромати, съчетаващи бели цветя и цитруси. Вкусът е кръгъл и мек, с нотки на компот от плодове и ванилия, завършващ с дървесни нюанси.
Този шампанско е подходящо за аперитив и през цялото време на хранене.