... работилници във Франция
Култура
Чипсовете от дъб, които купуваме, произхождат от големите френски гори на Алие. Произхождащи от сертифицирани гори, дъбовете се експлоатират за производство на бъчви и барици, които служат за отлежаване на най-добрите вина. Дървото, намалено до дъски и достатъчно преработено, се съхранява и суши повече от година, освобождавайки най-фините танини, които ще се изразят в...
BarricasDeMadera.com е компания, посветена на продажбата на нови и употребявани дъбови бъчви от френски и американски дъб. Разполагаме с бъчви от 2 до 500 литра за отлежаване на напитки или за декоративна употреба в различни ситуации и пространства, с най-добри естетически и функционални резултати. През последните години сме работили с различни компании, за да постигнем желаните резултати. Франчай...
Създадена през 1955 г., Tonnellerie Condachou е една от последните семейни и независими тоннеларии във Франция. Доминик Кондешу наследява баща си Марсел през 1995 г. След обучение по винопроизводство-винознание и диплома за тоннелар, синът му Клеман решава да се присъедини към семейния бизнес през 2010 г. Те работят ръка за ръка, за да го развият и да запазят занаята, който се губи.
Живеейки сред...
...Сухне на естествен начин на открито в продължение на 24-36 месеца при дъжд, сняг, вятър и слънце.
Този процес на „узряване на дървото“ в комбинация с тостинг придава на вината желаната ароматна сложност.
Производството на барици е сертифицирано по ISO 9001 и ISO 22000.
От години известни винопроизводители от цяла Австрия използват тези бъчви и имат отлични успехи.
225 л капацитет
Различни тостинги...
...McHenry Hohnen е винарна в Margaret River, Австралия, известна с био вината си, които изразяват разнообразието на местните тероари. Основана от пионери на региона, винарната се отличава с устойчивите си практики и автентичността на своите купажи.
Купажът "Rocky Road" е смес от Сémillon и Sauvignon Blanc. Ферментацията в бъчви и барици, последвана от отлежаване върху фини утайки, придава на това...
...Вино, получено от винопроизводството на грозде Негроамаро (90%) и Малавезия Нера (10%). Зона на производство: Саленто, между провинциите Бриндизи и Лече. Отлежаване в барици.
При носа се появяват нотки на зрели червени плодове и конфитюри, подправени с черен пипер, лакрица, печени нотки и балсамова нотка от средиземноморска растителност.
Идеално с твърди сирена като Комте, Горгонзола, колбаси като свинска панчета, чоризо, капоколо и червени меса на скара.
...Цвят: интензивно рубинено червено.
Аромати: широк и устойчив с осезаема нотка на череша и ванилови нюанси.
Вкус: плътен, кръгъл с меки и балансирани танини.
Температура на сервиране: 16-18°C.
Съчетания: отличен за придружаване на печено червено месо, дивеч и зрели сирена.
Винарство: след отстраняване на гроздовите стъбла, мъстта остава в мацерация с ципите за 6-7 дни при температура 24-26°C. След завършване на малолактичната ферментация, част от виното отлежава в барици, а другата част в стомана.
Способност за стареене: 2 и повече години в зависимост от реколтата.
...Тоннели, барици, съдове, дъски, танини, френски дъбови стърготини, американски дъб, европейски дъб, кестен, ясен, акация и др. за отлежаване и узряване на висококачествени вина и спиртни напитки. Сурова дървесина, трупи, дъски.
...Модерният класически червен винен сорт на Руфино
Супертосканец, като от картинка, с типично тосканска елегантност, която дължи на високия процент Санджовезе. Отлежавал е 12 месеца в барици и показва многопластов букет с нотки на череши, сини сливи, мента, тютюн и балсамови нюанси. На небцето е добре структурирано и балансирано, елегантно, дълбоко с дълъг послевкус.
EAN: 8001660104758...
... години). Профилът им се характеризира с умерено съдържание на алкохол, минералност и свежест, които са нетипични за нашата ширина и ги правят изключително лесно усвоими и без всякаква тежест. Нашите вина се произвеждат изключително от био грозде от имота. Те не получават или получават много малко добавки, ограничени до минимални дози сяра (обикновено <30 mg/L). Отлежаването се извършва в фудри и барици, за да се намали до минимум използването на ново дърво и да не се оставя следа върху вината.
Семейното имение, чиято история започва през 19-ти век, се намира в подножието на най-известните лозови масиви в региона. Асортиментът от вина предлага разнообразие: Елблинг, Риванер, Оксероа, Пино Блан, Шардоне, Пино Гри, Ризлинг, Мускат Отонаел, Гевюрцтраминер, Гри дьо Гри, Пино Ноар и Сент Лоран са на разположение. Освен това, има и изключителни вина, произведени в дъбови бъчви или барици...
... произвежда вино в собствената си изба, където освен използването на барици и тонела от дъб, както и тонела от акация за отлежаване и стареене на червените и белите вина, се използват и винени съдове от бетон с контрол на температурата, които могат да поддържат най-добре вината, които трябва да узреят, и по-новите технологични съдове от инокс с изолация, в които се обработват малките маси за бленд и за по-добър контрол върху тяхната еволюция и узряване.
...La Giobatta & Piero Garbellotto S.p.A. е най-старата и най-известна италианска компания за производство на бъчви. Вече повече от два века произвеждаме бъчви, резервоари и барици в различни формати, видове дървесина и размери.
Компанията произвежда 45 000 хл на година бъчви: нашият производствен асортимент варира от бъчви с капацитет от 7 до 750 литра, преминавайки през големи бъчви от 10 до 300...
TACOPAL, Lda е таноария, която произвежда бъчви и барици по традиционен начин. Работим с дървета от сертифициран географски произход: ALLIER, NEVERS И LIMOUSIN (ФР), МИСУРИ И КЕНТЪКИ (САЩ), северна Португалия, Унгария и Румъния. Произвеждаме нашите артикули с вековен опит, съпроводен от сложността на новите технологии. Целият производствен процес е строго наблюдаван и регистриран. Братята Арналдо и Мануел Гонкалвеш са носители на тайната на производството, която се поддържа жива в семейството Гонкалвеш повече от сто години.
...включени в специализирани процедури, е позволило получаването на вина, които се отличават с личност и хармония. Нашите енологични продукти се използват в различни приложения: от синтетични тапи до барици, от лепила за етикети до материали за микробиологичен контрол, до продукти за управление на бъчви. Нашият екип и нашата търговска мрежа, разпространена из цялата страна и в много европейски държави, се предлагат като подкрепа на клиентите за персонализирани консултации, които искат да предоставят конкретни отговори в реално време на специфични нужди.
Производител на дъбови бъчви: бургундски бъчви, бордоски барици, шаблиски бъчви.
От създаването си през 1954 г. същите ценности водят Тонелерия Русо. Уважението към традицията, любовта към добре свършената работа, постоянният стремеж към качество, който преди няколко месеца доведе до получаването на сертификати ISO 22000 и PEFC (вижте страници 6 и 14), и семейството, винаги...
Не е случайно, че...
Историята на винарната Attanasio датира от XIX век, в Саленто, земя на благородни вина, които все повече се ценят на световния пазар. Общият капацитет на винарната е около 10 000 хектолитра, разделени между инокс винопроизводители и френски дъбови барици. Нашите съоръжения, всички от последно поколение, са оборудвани с термичен контрол и контролирано управление на различните етапи на...
...етикетиращи машини с лепила, системи за охлаждане, инсталации за стабилизация на виното чрез йонен обмен с помощта на смоли и/или непрекъснато чрез студ, винопроизводствени машини, резервоари с постоянно ниво, автоклави за пенливост, пневматични преси, конвейерни ленти, машини за опаковане на бутилки (депалетизатори, формировачи на картон, опаковъчни машини, палетизатори) и др... барици, бъчви, бидони.