...Вино, получено от винопроизводството на грозде Негроамаро (90%) и Малавезия Нера (10%). Зона на производство: Саленто, между провинциите Бриндизи и Лече. Отлежаване в барици.
При носа се появяват нотки на зрели червени плодове и конфитюри, подправени с черен пипер, лакрица, печени нотки и балсамова нотка от средиземноморска растителност.
Идеално с твърди сирена като Комте, Горгонзола, колбаси като свинска панчета, чоризо, капоколо и червени меса на скара.
...Цвят: интензивно рубинено червено.
Аромати: широк и устойчив с осезаема нотка на череша и ванилови нюанси.
Вкус: плътен, кръгъл с меки и балансирани танини.
Температура на сервиране: 16-18°C.
Съчетания: отличен за придружаване на печено червено месо, дивеч и зрели сирена.
Винарство: след отстраняване на гроздовите стъбла, мъстта остава в мацерация с ципите за 6-7 дни при температура 24-26°C. След завършване на малолактичната ферментация, част от виното отлежава в барици, а другата част в стомана.
Способност за стареене: 2 и повече години в зависимост от реколтата.
... произвежда вино в собствената си изба, където освен използването на барици и тонела от дъб, както и тонела от акация за отлежаване и стареене на червените и белите вина, се използват и винени съдове от бетон с контрол на температурата, които могат да поддържат най-добре вината, които трябва да узреят, и по-новите технологични съдове от инокс с изолация, в които се обработват малките маси за бленд и за по-добър контрол върху тяхната еволюция и узряване.
...La Giobatta & Piero Garbellotto S.p.A. е най-старата и най-известна италианска компания за производство на бъчви. Вече повече от два века произвеждаме бъчви, резервоари и барици в различни формати, видове дървесина и размери.
Компанията произвежда 45 000 хл на година бъчви: нашият производствен асортимент варира от бъчви с капацитет от 7 до 750 литра, преминавайки през големи бъчви от 10 до 300...
...включени в специализирани процедури, е позволило получаването на вина, които се отличават с личност и хармония. Нашите енологични продукти се използват в различни приложения: от синтетични тапи до барици, от лепила за етикети до материали за микробиологичен контрол, до продукти за управление на бъчви. Нашият екип и нашата търговска мрежа, разпространена из цялата страна и в много европейски държави, се предлагат като подкрепа на клиентите за персонализирани консултации, които искат да предоставят конкретни отговори в реално време на специфични нужди.
Историята на винарната Attanasio датира от XIX век, в Саленто, земя на благородни вина, които все повече се ценят на световния пазар. Общият капацитет на винарната е около 10 000 хектолитра, разделени между инокс винопроизводители и френски дъбови барици. Нашите съоръжения, всички от последно поколение, са оборудвани с термичен контрол и контролирано управление на различните етапи на...
...етикетиращи машини с лепила, системи за охлаждане, инсталации за стабилизация на виното чрез йонен обмен с помощта на смоли и/или непрекъснато чрез студ, винопроизводствени машини, резервоари с постоянно ниво, автоклави за пенливост, пневматични преси, конвейерни ленти, машини за опаковане на бутилки (депалетизатори, формировачи на картон, опаковъчни машини, палетизатори) и др... барици, бъчви, бидони.