От 1880 г. компанията Sethness Roquette е специализирана в производството на карамели, използвани в различни форми (течна, паста, прах или парченца) за занаятчии и хранително-вкусовата промишленост. Благодарение на глобалното си присъствие с 4 производствени обекта, Sethness Roquette успя да се утвърди като лидер в производството на карамели.
КАРАМЕЛИ СПЕЦИАЛИТЕТИ
Карамелите специалитети обхващат...
...водорасли, олио от слънчогледови семена, тапиока нишесте, сол, рибен екстракт (риба, усилвател на вкуса: E621) чили на прах, оцветители E120, E141, E150a, E160a, E160c, усилвател на вкуса: E621 (мононатриев глутамат))
Произход
Разбира се, тази специалност за закуска идва при нас от Азия.
...Те придават както вкус, така и цвят.
Ако приносът на вкус към крайния хранителен продукт е доказан, изгорелият захар ще бъде етикиран като: „карамел (глюкозен сироп, вода, захар) или (захар, вода)“. Ако той придава само цвят, етикирането ще бъде: „оцветител: E150a".