...Ръчнобране, сортирано три пъти: при зареждане, при приемане и в избата. Традиционна винфикация, божолейска мацерация от около 8 дни в терморегулирана бъчва преди пресоване.
БЕЛЕЖКИ ЗА ДЕГУСТАЦИЯ
Интензивен, блестящ и прозрачен пурпурен цвят с ярки виолетови отблясъци. Носът, много отворен и експресивен, разкрива нотки на черни плодове като къпина и касис, които се разгръщат в подправъчни нотки...
...Коментар
Тип почва: грави и пясъци, Винификация: Ръчнобране, Мацерация: 3 седмици. AOC Лаланд дьо Померол се намира в региона Либурне, на около 30 км източно от Бордо. Тя е отделена от Померол от река Барбан. Разположена е на две общини: Лаланд дьо Померол и Няк. Близо до сливането на Исъл и Дордон, тя е на по-малко от 100 км на запад от Атлантическия океан.
Дегустация
Цвят: интензивно червено...
...История: Барон дьо Бран е второто вино на шато Бран-Кантенак.
Името му отдава почит на човека, който е бил собственик на земите през XIX век. Виноградникът се простира върху дълбоки чакълести почви от квартерна епоха.
Сортове: 60% Мерло, 34% Каберне Совиньон, 4% Каберне Фран, 2% Карменер.
Винификация: Ръчнобране. Ферментация в бетонни и иноксидни съдове.
Отлежаване: дъбови бъчви
Дегустация...
... бутилки от 75cl.","Le conseil de l'œnologue":"сервирайте на 14-16°C.","Label":"Контролирано наименование за произход.","Bouche":"Обширен и елегантен. Зрелостта не потиска свежестта, бъчвата не надделява над гроздето, танините са добре обвити.","Temps de garde":"15 години.","Œil":"дълбок бордо.","Taux d'alcoolémie":"14,5%.","Vinification":"ръчнобране. Винификацията, проведена по парцели, се извършва...
...Шампанско
Смесване :
Шардоне
Потенциал за съхранение :
Около 4 години
Винификация :
Ръчнобране, нежно и постепенно пресоване, алкохолна ферментация в иноксни съдове, смесване на купажите и след това добавяне на ликьор за вторично ферментиране. Отлежаване от 15 месеца и дегоржиране преди добавяне на ликьор за дозиране.
...Солове:
Лимонно-варовикови
Златен медал от Гилбер и Гиар
Винификация:
Ръчнобране, дълга мацерация в иноксова бъчва, след което отлежаване в френски дъбови бъчви.
Блестящ цвят, гранатено червен.
Интензивен и богат нос, аромати на печено, ванилия и
лакрица, придружени от зрели плодове
като сини сливи.
В устата танините са копринени и добре
разтворени.
Състав: 100% Каберне Совиньон
Солове: Лимонно-варовикови...
...ВИОГНЕР
Сол гранитен на плато, изложение юг, югоизток
Лозя на 15 до 20 години.
Добиви:
50 хл/ха
Ръчнобране.
Брането е без гроздови дръжки за мацерация на ципите от 18 часа.
Винификация в съд с контрол на температурата.
Дегустация:
фино и много цветно ухание, вкус с красива сложност с аромати на кайсия и праскова. Прекрасна закръгленост.
...ТЕРУАР И ИМОТ
Смес от глина и варовик. Добив 36 хл на хектар
СОРТОВЕ ГРОЗДЕ
Мурведр 25%
Гренаш 30%
Сенсо 45%
ВИНОПРОИЗВОДСТВО
Традиционно обработвана почва (как механично, така и на ръка) обосновано
обработване на почвата.
Ръчнобране на гроздето. Гроздовете се подбират на ръка в лозето.
Отстемени и счукани. Пряко пресоване или студена мацерация на ципите
(12°). Ферментация с терморегулация около...
...Маслиновото масло Picholine екстра върджин от Oleisys,
Изключително моноваритетно маслиново масло: Сертифициран екстра върджин асортимент, произведен от най-престижните и вкусни френски маслини "пичолино".
Качество над отличието: Ръчнобране и студено пресоване осигуряват рядко качество на естествени аромати и ниска киселинност (между 0.2 и 0.3%).
Запазени здравословни ползи...
Шато ЛУПИЯК ГОДИЕ разполага с лозе от 28 хектара, разположено на хълмовете, надвиснали над Гарона. Лозята са на средна възраст от 47 години, а тероарът е глинесто-каменист с варовит подземен слой. Сортовете на лозята включват Семийон, Совиньон и Мускател. Вините на Шато ЛУПИЯК ГОДИЕ се произвеждат по традиционен начин с ръчнобране, като същевременно се използват съвременни техники.