...Според традиционната рецепта, къщата Ривиер приготвя щедър и вкусен касулет, в духа на региона и неговите жители. Към разтапящите се бобчета, задушени в бульон от пресни зеленчуци, се добавят конфитирани патешки бутчета и наденица от Тулуза, приготвена в нашите работилници с месо от свинско, произхождащо от Франция. За да се насладите на тази специалност, изсипете съдържанието на кутията в глиненсъд, за предпочитане касола. Загрейте традиционната си фурна на 200°C и оставете да се запече на слаб огън за...
...Френски лещи, конфитюр от патица, бут от Франция, свинска наденица от Франция, конфитюр от свинско месо от Франция, свински корички, готвен сос, чесън, домат, сол, черен пипер, подправки.
СЪВЕТ ОТ ШЕФА:
Реших да приготвя лещите като касулет.
Просто ги загрявам в глиненсъд, във фурната, където добавям ½ чаша вода.
Сервирам ги с Минервуа и лека зелена салата с чесън.
Според легендата, ако се консумират на 1 януари, лещите ни носят пари през цялата година.
Ако се ядат в началото на всеки месец, те ни носят желязо.
...Съд за кисело зеле и лактобактериална ферментация с воден уплътнител от емайлиран глиненсъд, 10 литра. Идеален за кисело зеле и други зеленчуци и храни.
Доставя се с двойка камъни, оформени като полукръгове с диаметър 22.5 см и капак.
Диаметър 27 см, височина 36 см.
REF:POTLAC10
Основен материал: емайлирана глина
Цвят: кафяв
Капацитет (л.): 10
Диаметър: 27 см
Височина: 36 см
Нетно тегло: 11,15 кг...
... натискане на мъстта и кратки преливания, за да се запази свежестта на ароматите. Виното след това отлежава почти две години в съд или глиненсъд преди бутилиране.
Дегустация: това вино 100% Syrah е експлозия от черни плодове (пъпки от касис) и подправки с лекота (черен пипер, карамфил). Балансът на това вино предлага нежна и вкусна уста, която отговаря на височината на този лозов масив.
Налични реколти: 2014, 2015, 2016...
...Хипокрас червен "Филтър на любовта" в глиненсъд от 75 cl, или 21.12 €/л
Напитката на Средновековна Европа!
Вино от подправки и мед от гарига съставляват това празнично вино, много разпространено през Средновековието.
То е било сервирано в края на големите банкети и използвано от рицарите като тонизиращо средство.
Хипокрасът е бил консумиран като кафето днес, заради своите стимулиращи...