...Счуканият магданоз е универсална подправка, която се използва от римско време като гарнитура и за подобряване на вкуса в солени ястия. Той се отглежда по целия свят, като Северна Африка и Близкия изток са основни производители. Магданозът добавя деликатен аромат и вкус към смесени подправки, месни маринати, винегрети и зеленчукови супи. Той допълва ястия с яйца, печени зеленчуци и хляб с подправки и е основна съставка в италианската кухня. За да се запази качеството му, счуканият магданоз трябва да се съхранява в херметически затворени контейнери, далеч от светлина и влага.
...Benefici: магданозът е много разпространен в европейските кухни.
В балканските страни много ястия се сервират с поръсване на магданоз. Смята се, че магданозът е богат на флавоноиди и може да намали риска от редица здравословни проблеми като диабет тип 2, рак на дебелото черво и сърдечни заболявания. Смята се, че растението произхожда от Сардиния и е било отглеждано около III век пр.н.е. в Европа.
Приложения: сушеният магданоз има вкусен аромат, добър вкус и е чудесна съставка за всяка рецепта.
Опаковка: 250g, 500g и насипно.
...Обработена част от растението: Листа
Носител: няма
Научно наименование: Petroselinum crispum ssp. crispum
Магданозът е многофункционална подправка, която се използва в много кулинарни ястия и се цени за свежия си вкус, както и за високото си съдържание на витамини и минерали.
Нашите продукти се предлагат на едро. За повечето от нашите продукти има минимално количество за поръчка от 25 кг...
...Кориандър – известен също като кориандър или китайски магданоз – е универсална подправка, която предоставя невероятно количество хранителни вещества и витамини. Етеричното масло се извлича чрез парна дестилация от фино смлени зрели кръгли златисти семена. Най-доброто качество на суровината е кориандър, отглеждан в страните на Северна Африка и Южна Европа.
Кориандровото етерично масло е безцветна...
...Гладък магданоз е ароматна подправка, използвана за овкусяване на широка гама от храни, както растителни, така и животински. Богат на витамини и минерали, той помага в борбата с лошия дъх. Наличен в тави или полистиренови контейнери с различно тегло.
...Изсушен на слънце, Сивият Сол с Подправки разкрива своя неповторим вкус във всички ваши ястия и салати.
Консумиран от хиляди години, чесънът, много ценена подправка, отдавна е част от френската кулинарна традиция.
В кухнята, тази подправка подчертава и възвишава вкуса на вашите ястия.
Магданозът е незаменим в кухнята. И като подправка, и като гарнитура, той придава свежест и аромати на много приготовления.
Традиционно използван:
При поръсване или в края на готвенето: винегрети, домати в салата, на пара риба, миди по мариниерски, на пара картофи.
SKU:SGP250...
...Наситеният копър на Lord Spices Group е ароматна и универсална подправка, идеална за добавяне на свеж вкус към вашите ястия. С традиция от повече от век, ние сме лидери в производството и разпространението на копър на едро, предлагайки персонализирано обслужване, което обхваща национално и международно ниво. Нашият копър е внимателно подбран и опакован в различни формати, осигурявайки свежест и качество. Без ГМО, нашият копър е безопасен и вкусен избор за вашите кулинарни творения.
...Магданоз (Petroselinum Crispum) Незаменим за всеки любител на готвенето: Био прах отмагданоз на VehGro. Магданозът произхожда от Средиземноморието и има свеж и леко солен вкус. Забележителен факт за това растение е, че древните гърци са смятали, че магданозът произлиза от кръвта на Архемос, един от техните герои. За гърците това растение е имало и важна функция: за да коронясват победителите си, магданозът е бил вплетен с лаврови листа под формата на лавров венец. Днес магданозът е известен предимно като вкусна подправка, пълна с витамини и минерали.
... сосове – от бившето просто супено растение се е развило международно популярно подправка.
Магданозът придава почти на всички солени ястия балансиран основен вкус. Студените ястия като салати, яйца, сурови зеленчуци и дипове на основата на извара, крема сирене или йогурт получават с малко магданоз пикантно-свеж завършек. Но и топлите ястия като светли сосове, рибни приготвяния, птици и плънки за печене също.
...9-Kmark КЮФТЕ ХАРЦИ
Изпечени кюфтета, хамбургер кюфтета, с други думи, всякакви видове кюфтета се използват за приготвяне на кюфтета.
Съставки :
Съдържа черен пипер, люта чушка, кориандър, риган, кимион, червен сладък прах от чушка, бахар, галета, лук, чесън, магданоз, сол. Не съдържа консерванти и подобрители на вкуса.
...Фенелът притежава много свеж, сладък и анасонов вкус, използва се като подправка.
Използвания на фенела в кухнята:
Фенелът се съчетава хармонично с анасон, сминдух, естрагон, чесън, кимион, лавандула, индийско орехче, риган, розмарин, магданоз, салвия и мащерка.
Той също така се комбинира много добре с гъби, ендивии и сирена.
Фенелът на семена прекрасно допълва рибата, морските дарове, обогатява...
... кухни се използва като подправка за разнообразие от ястия от месо, зеленчуци, морски дарове, риба и ориз. Използва се за приготвяне на салати, предястия, супи и основни ястия.
Използва се за
Класическа комбинация от подправки и билки за приготвяне на традиционни кавказки ястия.
Вкус
Пикантен
Вкус
Смлян кориандър, босилек, естрагон, мента, магданоз, целина, копър, фенугрек.
Хранителна стойност на 100 гр.
Протеини (г / 100г)… 13,0
Мазнини (г / 100г)… 4,0
Въглехидрати (г / 100г)… 37,0
Енергийна стойност (ккал / 100г)… 240...
...Семената от каром придават нотки на мащерка или магданоз в азиатската кухня, особено в Северна Индия, където каромът е неразделна част от семейната подправка. Тази подправка особено добре се съчетава с зеленчуци или рибни къри ястия. Ние я ценим и когато ароматизира индийските питки (чапати или пападам).
Произход: Северна Индия
Качество: клас A...
...Магданозът, незаменима ароматна подправка в кухнята, е ценен за своя свеж вкус и кулинарна универсалност. Листата отмагданоз на прах Florixir® се получават отмагданоз Petroselinum crispum Mill., отглеждан с грижа. Тези листа са фино нарязани и смлени на прах с размер 2 мм, което улеснява тяхната употреба в разнообразие от ястия.
Магданозът е основна съставка за добавяне на вкус и свежест към...
...Бокеронът (Engraulis encrasicolus) се предлага в маргаритка – два филета, свързани с опашката, покрити с растително масло, в много удобни индивидуални тави за консумация в момента. Изработва се в формат за масово потребление, предназначен за хотелиерството, в пластмасов контейнер с лесно отваряне и съхранение. Може да се добави традиционната подправкаот масло, чесън и магданоз.
... да закупите всякакви добавки за храни.
За сушените зеленчуци предлагаме хрян, лук, целина, зелен лук и моркови. Предлагаме също магданоз, чесън, праз, копър и цвекло. Нашите билки с най-високо качество ще подобрят вкуса на всяко ястие. Струва си да се възползвате от босилек и мащерка. Допълнително предлагаме салвия, мелиса, мента, мащерка и риган.
Осигуряваме безопасност на храните, което се...