...Процесът на студено валцуване за производството на тънки алуминиеви листове използва смазочно и охладително масло, състоящо се от смес от въглеводороди: с цел да се гарантира, че емисиите отговарят на нормативите, маслото трябва да бъде обработено. Тази система позволява контрол на емисиите, свързани с маслените мъгли от валцуването, и възстановяване на самото масло, което може да бъде повторно...
...Биологичното кокосово масло на едро от Vegantis, предлагано с формати и цени на едро, е 100% натурално, студено пресовано и нерафинирано. Сертифицирано като биологично.
Произведено в Шри Ланка, то е растителна мазнина, извлечена от изсушената пулпа на кокосовите орехи.
Изсушената по естествен начин пулпа след това се извлича с модерната техника на студено пресоване, която запазва...
...Чисто орехово масло, механично пресовано на студено от сурови обелени лешници (произход: ИТАЛИЯ - Пиемонт) сорт Тонда Джентиле Трилобата. Светло сламено оцветяване, деликатен вкус на прясно набрани лешници, в опаковка от 100 мл, за хранителна и козметична употреба.
Стъклена бутилка с тъмен цвят и капачка против манипулация/препълване.
Срок на годност 18 месеца.
...Натурална храна par excellence с множество добродетели, допринасяща за растежа на тялото, особено заради антиоксидантните си качества. Зехтинът се получава от нашите плодове на маслиновото дърво, като се извлича чрез студено пресоване от пулпата на маслините. Нашите бутилки запазват целия характерен аромат, или обгръщащия вкус с малко горчиво послевкус, но в същото време мек и деликатен, и...
...В зависимост от изискванията на клиентите, част от семена от соя, рапица и слънчоглед, съхранявани на склад, могат да бъдат пресовани за получаване на масло и производство на шрот, предназначен за животинско хранене.
Тази фаза от процеса се реализира благодарение на инсталацията за студено пресоване, разположена в рамките на предприятието, която има собствена структурна автономия, започваща от яма за прием на продукта и завършваща в хоризонтален склад за събиране на шрота и в седем резервоара за събиране на маслото; всеки резервоар има капацитет за съхранение от 36 тона.
... плодов с послевкус на артишок, бадем и свежа трева.
Този зехтин оставя балсамов и свеж вкус и е идеален за употреба в суров вид, в комбинация с рибни предястия, супи и червени меса. Екстра върджин зехтинът се използва също, вместо масло, и за сладкарски изделия в бисквити, сладкиши и торти.
... на растителни тонове.
Зехтинът Кортина трябва да се опитва и цени за уникалните и неповторими вкусове и аромати, които освобождава. Има много храни, които добре се съчетават с това масло с важен и решителен вкус.
В кухнята се препоръчва за подправяне на зеленчуци и месо на скара, гъби манатарки, но също и за супи от смесени бобови култури, салатни домати и особено за сезонни сирена.
Зехтинът Кортина се гордее и с най-високото съдържание на олеинова киселина, която противодейства на лошия холестерол.
...Зехтин екстра върджин смес ТИН 1Л
100% италиански зехтин екстра върджин от висша категория
Специфичният вкус на този деликатно плодови зехтин екстра върджин от смесен тип се дължи на сортовете маслини, използвани: Cellina di Nardò, Coratina, Ogliarola и Leccina.
Студено пресован по механичен начин, зехтинът Just Puglia е перфектен за всяка качествена рецепта.
...Биологичното масло от Коллеторто е екстра върджин масло, което съдържа чистотата на нашата природа. То е маслото, което уважава околната среда в най-високите си принципи и най-вече е масло, абсолютно лишено от вещества и съединения с синтетичен произход.
Зад нашия биологичен продукт стои вниманието на нашите маслинарски производители, което започва от засаждането на маслиновите насаждения, за...
...СХЕМА НА ПРОДУКТА
ПРОДУКТ: Биологично екстра върджин зехтин
ГОДИНА НА ПРОИЗВОДСТВО: 100% 2017-2018
ДЪРЖАВА: Италия
РЕГИОН: Калабрия
ТЕРИТОРИЯ: Хълм на Презила калабрийска
СРЕДА: Не замърсена и чиста
КУЛТИВАЦИЯ: Внасяне на естествени вещества: трева, фава (съсев)
СЪБИРАНЕ: Механичен вибратор с чадър
ИЗВЛИЧАНЕ: Студено извличане (под 27°) в рамките на 24 часа след събирането
СЪХРАНЕНИЕ: Неръждаеми...
... освен че работи на студено и на сухо, т.е. без добавяне на вода, е оборудвана с вакуумна дробилка, за да се избегнат оксидативни явления по време на смилането. Веднъж получено, маслото веднага се филтрира и се съхранява в стоманени съдове под азот, за да се запазят неговите органолептични и хранителни качества. Маслото ще напусне контейнерите за съхранение само в момента, в който бъде бутилирано.
...Био екстра върджин зехтин Terre Caudine е продукт от биологично земеделие, който се характеризира с много ниска киселинност (0,1%) и високо съдържание на полифеноли и витамин E. Зехтинът се получава от сортовете маслини Ортиче, Ортолана и Рачиопела, събрани директно от нашите маслинови градини. Отглеждането на маслините се извършва по биологичен начин, с единствено използване на органични торове. След събирането в края на октомври следва незабавна преса на маслините с традиционния метод на студено извличане, който запазва органолептичните характеристики на зехтина.
... позволяват бързо и удобно закрепване на формите.
Ходът на хидравличния цилиндър е 500 мм, докато разстоянието между двете работни плочи е 600 мм.
Електрохидравличната преса MST е оборудвана с хидравлична станция с електрически клапани, наблюдавани от Rexroth.
Други стандартни оборудвания включват:
– CPU Siemens за настройка на размерите
– Регулиране на цилиндъра с крайни сензори
– Управление на автоматичното движение чрез двойни бутони
– Топлообменник въздух/масло
– Манометър
– Метална защитна мрежа отзад.
...LINEA GOCCIA PREMIUM
Олио Екстра Вирджин от Маслини 100% Италианско
Олио екстра вирджин от маслини 100% италианско с високо качество, извлечено на студено. Олиото е получено от специално подбрани маслини, смлени в правилния стадий на зрялост.
Перфектната комбинация от сортовете му придава балансиран вкус, добавяйки стойност на ястията. Олиото не е прекалено интензивно от плодова гледна точка и е...
... специална полипропиленова хартия обикновено се използва на щандовете за деликатеси за опаковане на резени сирене, студено месо и риба, но може да се използва и с всякакви други пресни хранителни продукти, характеризиращи се с висока влажност и наличие на мазнина или масло. Обикновено налична в тегла от 40 до 69 gsm, тази специализирана хартия се използва главно за широк спектър от кулинарни...
...Екстра върджин зехтин, получен от студено пресоване на собствени маслини (култивар Босана). Формат Ho.Re.Ca. 250ml. Капсула, капачка против капене за запазване на зехтина.
...Биологично екстра върджин зехтин
Получен чрез метода на студено пресоване на маслини, отглеждани с най-здравословните методи на екологично земеделие. Това е масло, в което свойствата хармонично се комбинират и го правят най-доброто плодово масло.
Наличен в бутилки от:
0,25 л. – 0,50 л. – 0,75 л. – Контейнери 5,00 л.
Нашият БИО екстра върджин зехтин ще обогати вашите ястия интензивно и вкусно...
... иновация и уникалност. Изследвания, пътувания и подходящи проучвания за намиране на продукт, който да се отглежда паралелно с маслиновото масло. Създава се насаждение от Лайм и Фингър Лайм, последният от които е особен цитрус с невероятен вкус, аромат и оцветяване. Цената на килограм за някои сортове надвишава 300 евро. Фингър Лаймът е цитрус, произхождащ от Австралия, растенията му отнемат 3-5...
... наследство от ЮНЕСКО. Нашата компания, продължавайки тридесетгодишна традиция, счита за основополагающи ценности като: уважение към времето на природата, защита на автентичността на продукта и целта за постоянно качествено подобрение. Обичаят за първото студено пресоване е само един пример за нашата грижа да получим масло от висококачествено екстра върджин зехтин, което запазва целостта и автентичността на продукта.
... гарантира по-високо качество на крайния продукт и запазва дървото и самия плод. Извличането, пресоването, се извършва на студено в рамките на 8-12 часа след събирането. Това представлява основен етап за гарантиране на продукт с високо качество. Съхранението се извършва в специални асептични съдове от неръждаема стомана, където протича естествена седиментация; след това зехтинът се съхранява в неръждаеми силози, в очакване на опаковане. Историческата компания Кускуна е единствената, която предлага възможността да осиновите едно или повече маслинови дървета.
... Рег. ЕС 848/18. Wepooil оперира в Италия, в Торино. Wepooil преработва печени и сурови растителни семена, произвеждайки: масло от сладък бадем, масло от лешник, масло от орех, масло от сусам, масло от Пекан, масло от макадамия, масло от ленено семе, масло от слънчоглед, масло от гроздови семена, масло от нар, масло от семена на кактус, масло от семена на шафран, масло от кайсиеви ядки, масло от...
... позволяват на собствениците на франтоито и особено на неговите продукти да бъдат признати от години като емблема на автентичност и доброта. Франтоио Карминяни предлага на клиентите селектирана продукция от масло и вино, но също така и консерви и сапуни.
... дехидратиращо масло, което запечатва порите и защитава от корозия. Тази система е особено подходяща за всички производства, при които е необходимо бързо сглобяване с отличен естетически вид и добра защита от корозия. С тази система могат да се чернят рязащи инструменти, държачи за инструменти, измервателни инструменти, зъбни колела, ръчни инструменти, отливки, компоненти на машини и за автомобилната...
... продукт за ценители. Много гастрономии и престижни ресторанти в Италия и Европа избраха нашето масло и удовлетворението на нашите клиенти ни изпълва с гордост. Всеки продукт е резултат от съчетание между традиция и обновление. Съвременните съоръжения за пресоване на маслини, ценна и деликатна обработка, която в съответствие с традицията се извършва с метода на студено пресоване. Високото качество...
... разработена в продължение на години изследвания и експерименти, работейки заедно с експерти по дегустация на зехтин, готвачи и кулинарни критици с единствената цел да се създаде отлично масло, което да завладее дори най-взискателните и изискани небца. Масло с много ниска киселинност, получено чрез студено пресоване и подходящо за всякакъв вид ястия. Нашите маслини се събират в първоначалната им...