Italian Wine Lover е уебсайт, посветен на търговията на едро с най-добрите италиански вина, собственост на Bell Italia Srl. Днес предлагането на Italian Wine Lover включва голямо разнообразие от италиански вина и пенливи вина от най-добрите изби от всички италиански региони (3000 етикета и 500 изби), предназначени за професионалисти в сектора. Ти ли си купувач, търговец на вино или дистрибутор в ч...
...Вино с голямо качество, получено от внимателен подбор на грозде Канонaу, предимно от лози на над 40 години, отглеждани в стил "алберело".
След бавна ферментация с ципите, проведена в малки стоманени съдове за период от около 20 дни, зрее в френски дъбови бъчви за 24 месеца. Следва отлежаване в бутилка, легнала, за поне 8 месеца.
Прекрасен гранатовочервен цвят.
На носа е внушително. Богато на...
...Грозде: Бяла Малвазия – Тревиано – бял Пино
Производствен район: Източна зона на Таранто
Тип на почвата: Червена земя, смесена с тефер и/или
варовик
Тип отглеждане на лози: Подпомагано алберело
Средна възраст на лозята: 15 години
Средно производство / хектар: 120/150 центнера
грозде
Реколта: Септември
Метод на прибиране на гроздето: Ръчен
Алкохол: 11% - 12% об.
Цвят: Сламено жълто до златисто...
... между земята и виното. Историкът Джовани Антонио Печи, в началото на XVIII век, в доклад за Великото херцогство Тоскана, описва местоположението на днешната изба така: "на хълм с лесен достъп, целият засаден с лози и маслини, се намира малкият замък". През 1902 г. Абадия Арденга получава първата важна награда за вината за хранене, отлежали повече от година, посветена на компаниите, които вече изнасят извън Италия. Днешната компания се обновява през 1934 г. с актуализация на своя Статут.
Територията на Монферато, известна със своите вина и исторически регион на Пиемонт, беше призната преди няколко години за Световно наследство от ЮНЕСКО поради универсалната стойност на дълбоко вкоренената култура на виното и изключителния пейзаж, оформен от човека, с цел отглеждане на лози. От години тук се намира една от водещите компании в света на лозарството: семейната компания на Алесандро...
...Високата плътност на насажденията (5000 лози/ха) и методът на резитба, насочен към получаване на ниски добиви, са допълнителни гаранции за качеството на гроздето, което се бере в пълна зрялост строго на ръка и се поставя внимателно в кутии.
...с опита и значителния си ентусиазъм, контролира всички производствени етапи. Прекрасните лозя са отглеждани с висока плътност на засаждане и ниски добиви на хектар, използвайки системата Гийо; този избор придава на виното грация и елегантност в баланс с структурата и ароматната сложност. Винарната е напълно нова структура, оборудвана да приеме най-съвременните техники на винопроизводство, които съжителстват с древните традиции. Всичко това позволява производството на типични вина с високо качество.
Територията на Романжия, където се намира Винарната на Сорсо, винаги е била посветена на отглеждането на лози, от които се получава суровината за производството на вина с изключително качество. De po...
Ние сме земеделци и малко занаятчии. Отглеждането на лози и производството на вино не го считаме просто за работа, а е повече от всичко Passion, която ни вдъхновява и ни дава нови идеи, дарявайки ни винаги значителни емоции. Да можем да съберем всяко усещане и да го поставим в една проста бутилка е възможно само благодарение на уникалността на този нектар. Ние не искаме просто да произвеждаме вино, а да споделяме такива емоции.