ДОМЕН МЕЙСОН НЬОВ е семейна собственост, придобита през 1900 година. Оттогава лозята се обработват от поколение на поколение. Виноградникът е с южно изложение и с глинесто, желязно и леко варовито почва, което дава изключително вино. Основният сорт грозде е Малбек. Възрастта на виното се осъществява в циментови съдове и също в дъбовибъчви.
Производител на сухи и плодови бели вина, перфектни с морски дарове. Фирмата се намира в 44 (Лоара-Атлантик) в региона на Валоа. Производител на бели, червени, розови и пенливи вина. Произведени вина: Мускаде на утайка, Мускаде Севр и Мейн, Мониер-Сен-Фиакр, Амброазия, Шардоне, Грос-План, Гаме Розе, Червен каберне фран. Някои от нашите вина отлежават в дъбовибъчви. Филип и Тиери Менар с passion...
...Неръждаема стомана в резервоар при 28-30º.
Нашият купаж отлежава четири месеца в френски и американски дъбовибъчви, където винопроизводственият процес, който започна преди година, завършва.
Визуално, намираме ...
...Шато Гаро е известно също като имение Гайрос. Шато Гаро е разположено в сърцето на Бас Арманяк, на слънчев и горист терен. Виноградникът на шато-то обхваща 80 хектара. Арманяците на шато Гаро се произвеждат от сортовете Бако (<80%), Угни Блан и Фол Бланш, които се дестилират отделно, преди да бъдат смесени. Тези арманяци отлежават в дъбовибъчви в подземния склад на имението, което придава на тези арманяци несравнима вкус и букет, в който се усещат слива и виолетка.
...Vertosan произвежда и търгува с ликьори и инфузии с изразена териториална идентичност. Генепи е кралят на производството на Vertosan, наличен в различни версии. Двата най-иновативни Генепи са "Резерва", инфузия, отлежала 4 - 6 месеца в малки дъбовибъчви, и "Зербион", произведен с пресни растения от Генепи, вместо сушени - както повелява традицията - от сорта Мутелина, поставен в инфузия веднага...
Doinich Daal - Blackforest Whiskey произвежда най-финия немски уиски. В третото поколение семейството Дюр се фокусира върху интерпретацията на този малцов дестилат. Дестилатите отлежават в различни дъбовибъчви, включително в бъчви от ябълков аперитив, които придават на дестилатите уникален вкус.
Изба Азé се намира в сърцето на лозарския район Макон, в южната част на Бургундия (в триъгълника Тюрнюс-Клюни-Макон). Запазвайки традиционните методи (отлежаване в дъбовибъчви за стареене на вината), изба Азé е придобила нови авангардни технологии (пневматични преса и терморегулирани иноксни съдове). В Изба Азé можете да откриете и дегустирате: бели, червени и розови вина: Макон Блан, Макон Престиж, Кюве Сен Мартен, Бургундия алиготе, Макон розе, Бургундия червено в дъбова бъчва, Бургундия пасе тук зърно, Креман блан де блан, Креман розе...
...се присъединиха към тях преди няколко години. Благодарение на тази взаимодопълняемост, новият екип успя да внесе модерност в производството и да развие традиционните канали с вина, реферирани в престижни къщи и заведения. Именото е в режим на разумно земеделие: минимална употреба на фитосанитарни продукти благодарение на обработката на почвата и покритие с трева на парцелите. Виноградникът е по-природен, реинвестиран от множество насекоми, знак за живот и биоразнообразие. Винификацията е решително традиционна с преминаване в бъчви и дъбови фудри...
...Бяхме в Дору Супериор, близо до Барка д'Алва, в сърцето на Природния парк Дору Интернасионал, на мястото Ольгас, заобиколени от стари маслинови дървета, от времето, когато там са се разхождали цистерцианските монаси. Нашите вина преминават през продължителни етапи в нови дъбовибъчви, преди да бъдат бутилирани. Имаме два червени вина на пазара, едно голямо вино с висок потенциал за стареене и...
Разположена в Биргес (Ребек), в долината на Сена, Гьозерия Тилкуин е единствената гьозерия в Валония. Гьозерия, или Geuzestekerij на нидерландски, е предприятие за смесване на гьоз с традиционен метод (или Oude Geuze). Прясно сварените мъстове се закупуват от различни производители в региона (Пажотенланд и Брюксел) и се поставят в дъбовибъчви за ферментация и отлежаване в продължение на 1, 2 или...
... ограничават обработките. Почвите така придобиват баланс и се укрепват естествено срещу агресиите. Лозето, както и гроздето, напълно се възползват от тези привилегировани условия. Премахването на листата и зелените беритби също позволяват контрол на добивите и оптимизиране на качеството на виното, което отлежава в дъбовибъчви в продължение на 12 месеца. Виното Шато ТАЯК се търгува с бордоския търговски сектор, винари, ресторанти, както и директно за износ.
От четири поколения сме винари от страст. За това стоим като семейство Кьоглер с нашето име. Сърцето на нашата работа са нашите лозя. От много стотици години нашите предци отглеждат вина Ризлинг в района на Рейнгау. Чувстваме се свързани с тази традиция и и до днес отглеждаме нашите топ Ризлинги изключително в големи немски дъбовибъчви. Нашата философия е да намаляваме намесата в естествените...
Tenuta La Torretta разполага с рационално структурирани изби, които използват най-съвременните технологии за производство на вино и традицията за отлежаване в дъбовибъчви и барики. Днес е Lu...
... особена финес, с нотки на мараска и горски плодове, на вкус е широк, сух, свеж, дълъг.
- Лакана, която носи името на района, в който се намират лозята, се различава от мамутонето по начина на обработка, тъй като след първичната ферментация в стоманени силози следва друга в дъбовибъчви.
- Илиси, е бариковано, отлежавало в дъбовибъчви за 12 месеца.
... на електронния магазин wineandbarrels.fr. Ще намерите също така сред многообразието от налични продукти дъбовибъчви, мебели за винари, идеи за подаръци... От отварачката за вино до порто щипката и сабята за шампанско, всички необходими продукти за любителя на виното са в онлайн каталога!
Кантина ди Оргосоло произвежда директно от своите хълмисти лозя вина с високо качество. Вината са произведени от сорта грозде канонау, в чист вид, или с други червени сортове като: кариняно, моника, бовал. Произведените вина са: IGT Локо, DOC Урулу, DOC Ризерва Сорои, Граппа от моносорт: Биологично вино (все още в дъбовибъчви).
... и маслинови дървета на добре дренирани и слънчеви терени, където нашите сортове грозде, Санджовезе, Канайоло и Тревиано, дават максимален добив от около 50 центнера грозде на хектар. Внимателната резитба, ферментацията в бетонни съдове първо и след това в дъбовибъчви, са само част от тайните, които правят нашето вино велико вино. Още от първите глътки ще бъдете очаровани от ароматите, мекотата и кръглостта на този нектар, който е плод на любовта ни към нашата земя и трудното изкуство на винопроизводството.