... постави Швеция на международната уиски карта. Някои от уискитата на Mackmyra са: Mackmyra First Edition: отлежало в малки девствени шведски дъбовибъчви; Mackmyra Special 03 Small Casks: за отлежаването на този експериментален малт е използвана смес от бъчви от Шери, Бурбон и нов шведски дъб; Mackmyra Special 01 Eminent Sherry: отлежало в испански шери бъчви, което придава на това уиски топъл, пикантен характер; и също така: Специалното 10-то юбилейно издание на Mackmyra: отлежало в шведски дъб, както и в бъчви от бурбон.
...отговорна за контрола на качеството на всички произведени и търгувани вина, както и изба за отлежаване, оборудвана с дъбовибъчви (френски и американски) от най-добрите дървесини в света. Основната дейност е преработката на продукти (грозде в вино и неговите производни). Винарната заема площ от 8.700 м2, където се намират производствените, складовите и административните помещения. Винарната в момента е референция в кооперативния винен сектор на Регионалната зона на вината до Дао, разположена в централната част на Португалия.
... общ проект, наследство на семейството, което за нас е повече от бизнес, то е нашият начин на живот. Нашето семейство, вярно на своите предци, отдава почит на своите корени, наричайки най-ценната си изба на името на нашата баба: Флавия Олимпия Официалдегу. В нашата изба, с френски и американски дъбовибъчви, както и от наварски дъб, нашите вина живеят в перфектна хармония, те придават най-отличителните характеристики и ги предлагат на нашите най-изискани вина, фузия от вина с плодови аромати и вкусни.
... "Дюшес де Бургон", рубинено червена стара фламандска ейл, отлежала в дъбовибъчви и произведена по типичен за южна Западна Фландрия традиционен метод на варене, е живото доказателство за това. Бирарията произвежда също и Камбринас, Барбе, Верхаеге Пилс и още.
...RODENBACH е "фламандското червеникаво бира", признато за Традиционен Регионален Продукт. Смесената основна ферментация и отлежаването в дъбовибъчви (фудри) му придават меко-кисел вкус и сложна плодова нотка, подобно на вино. RODENBACH се състои от 3/4 младо и 1/4 бира, отлежавала 2 години в дъб. RODENBACH е много освежаваща и стимулираща апетита: перфектният аперитив!
RODENBACH Alexander е...
...50 години домашна пивоварна - геузестекерия. Арманд Дебелдер събира автентичен ламбик, за да създаде искряща стара геуза и дълбочервена стара крикова бира. Изненадващи вкусове на занаятчийска бира, както е било варено и отлежавано в дъбовибъчви от стари времена. Нашите бири: Арманд'4, Zwet.be, Арманд'Дух, Стара геуза, Винтидж геуза, Стара крикова бира, Стара Шарбеекска крикова бира, Дошел, Беерсел Блон, Беерсел Лагер.
...От 1724 г. семейството на МЮРЕ, наследник на КАУМАЛЕ от ГАУБ, развива своето лозе. Белите вина на имота се дестилират в аламбик и отлежават в дъбовибъчви. Тази семейна собственост е специализирана в производството на Бас Арманяк. Този престижен арманяк е наречен "Гранд Бас-Арманяк" от познавачите. Произведените арманяци се оценяват след поне 10 години отлежаване, именно след 10 години отлежаване те могат най-накрая да напуснат изба.
... фабрики, в които основно се обработват твърди широколистни дървета (бук и дъб).
- БАРЕЛИ: събрани от майстор бъчвар, нашите барели са оформени (дъна и стени) и представляват дъбовибъчви, предназначени за отлежаване на вина и алкохоли. Освен това произвеждаме и разнообразие от алтернативни продукти (дъна, стърготини и др.) за винопроизводство в иноксни съдове или други.
- МЕЖДУНАРОДНА ТЪРГОВИЯ за...
Cruz de Alba се произвежда от четиридесетгодишна лоза, която предоставя грозде с огромно качество, и отлежава вината си в нови френски и американски дъбовибъчви. Произход Ribera de Duero.
ДОМЕН МЕЙСОН НЬОВ е семейна собственост, придобита през 1900 година. Оттогава лозята се обработват от поколение на поколение. Виноградникът е с южно изложение и с глинесто, желязно и леко варовито почва, което дава изключително вино. Основният сорт грозде е Малбек. Възрастта на виното се осъществява в циментови съдове и също в дъбовибъчви.
Производител на сухи и плодови бели вина, перфектни с морски дарове. Фирмата се намира в 44 (Лоара-Атлантик) в региона на Валоа. Производител на бели, червени, розови и пенливи вина. Произведени вина: Мускаде на утайка, Мускаде Севр и Мейн, Мониер-Сен-Фиакр, Амброазия, Шардоне, Грос-План, Гаме Розе, Червен каберне фран. Някои от нашите вина отлежават в дъбовибъчви. Филип и Тиери Менар с passion...
...Неръждаема стомана в резервоар при 28-30º.
Нашият купаж отлежава четири месеца в френски и американски дъбовибъчви, където винопроизводственият процес, който започна преди година, завършва.
Визуално, намираме ...
...Шато Гаро е известно също като имение Гайрос. Шато Гаро е разположено в сърцето на Бас Арманяк, на слънчев и горист терен. Виноградникът на шато-то обхваща 80 хектара. Арманяците на шато Гаро се произвеждат от сортовете Бако (<80%), Угни Блан и Фол Бланш, които се дестилират отделно, преди да бъдат смесени. Тези арманяци отлежават в дъбовибъчви в подземния склад на имението, което придава на тези арманяци несравнима вкус и букет, в който се усещат слива и виолетка.
...Vertosan произвежда и търгува с ликьори и инфузии с изразена териториална идентичност. Генепи е кралят на производството на Vertosan, наличен в различни версии. Двата най-иновативни Генепи са "Резерва", инфузия, отлежала 4 - 6 месеца в малки дъбовибъчви, и "Зербион", произведен с пресни растения от Генепи, вместо сушени - както повелява традицията - от сорта Мутелина, поставен в инфузия веднага...
Doinich Daal - Blackforest Whiskey произвежда най-финия немски уиски. В третото поколение семейството Дюр се фокусира върху интерпретацията на този малцов дестилат. Дестилатите отлежават в различни дъбовибъчви, включително в бъчви от ябълков аперитив, които придават на дестилатите уникален вкус.
Изба Азé се намира в сърцето на лозарския район Макон, в южната част на Бургундия (в триъгълника Тюрнюс-Клюни-Макон). Запазвайки традиционните методи (отлежаване в дъбовибъчви за стареене на вината), изба Азé е придобила нови авангардни технологии (пневматични преса и терморегулирани иноксни съдове). В Изба Азé можете да откриете и дегустирате: бели, червени и розови вина: Макон Блан, Макон Престиж, Кюве Сен Мартен, Бургундия алиготе, Макон розе, Бургундия червено в дъбова бъчва, Бургундия пасе тук зърно, Креман блан де блан, Креман розе...
...се присъединиха към тях преди няколко години. Благодарение на тази взаимодопълняемост, новият екип успя да внесе модерност в производството и да развие традиционните канали с вина, реферирани в престижни къщи и заведения. Именото е в режим на разумно земеделие: минимална употреба на фитосанитарни продукти благодарение на обработката на почвата и покритие с трева на парцелите. Виноградникът е по-природен, реинвестиран от множество насекоми, знак за живот и биоразнообразие. Винификацията е решително традиционна с преминаване в бъчви и дъбови фудри...
... домове, синът, първоначално търговец на вино, а след това внукът, бързо се заинтересувал от спиртните напитки. Така от 1968 година, благодарение на мирабелите и други плодове, събрани от градината, която е засадил, Пол GAYRAL възобновява (вкусните) семейни традиции, произвеждайки своята ракия, получена чрез дестилация с помощта на меден аламбик и бавно отлежала в дъбовибъчви. Докато „Стара слива“ осигурява репутацията на къщата от почти 40 години, той успя да изведе на преден план и други продукти, като ратафия и аперитиви.
...Бяхме в Дору Супериор, близо до Барка д'Алва, в сърцето на Природния парк Дору Интернасионал, на мястото Ольгас, заобиколени от стари маслинови дървета, от времето, когато там са се разхождали цистерцианските монаси. Нашите вина преминават през продължителни етапи в нови дъбовибъчви, преди да бъдат бутилирани. Имаме два червени вина на пазара, едно голямо вино с висок потенциал за стареене и...
Разположена в Биргес (Ребек), в долината на Сена, Гьозерия Тилкуин е единствената гьозерия в Валония. Гьозерия, или Geuzestekerij на нидерландски, е предприятие за смесване на гьоз с традиционен метод (или Oude Geuze). Прясно сварените мъстове се закупуват от различни производители в региона (Пажотенланд и Брюксел) и се поставят в дъбовибъчви за ферментация и отлежаване в продължение на 1, 2 или...
... ограничават обработките. Почвите така придобиват баланс и се укрепват естествено срещу агресиите. Лозето, както и гроздето, напълно се възползват от тези привилегировани условия. Премахването на листата и зелените беритби също позволяват контрол на добивите и оптимизиране на качеството на виното, което отлежава в дъбовибъчви в продължение на 12 месеца. Виното Шато ТАЯК се търгува с бордоския търговски сектор, винари, ресторанти, както и директно за износ.
...Las Soleras "Grande de España" са основата на новите напитки, които излизат на пазара. Нашите продукти предлагат нови вкусове, възможни само след стареене в дъбовибъчви в продължение на много години. В това поколение на нашата фабрика за ликьори, ние се преоткриваме с нови продукти от изключително качество, съчетани с възрастта и вкуса на нашите солера. Roniwesk продължава да произвежда...
От четири поколения сме винари от страст. За това стоим като семейство Кьоглер с нашето име. Сърцето на нашата работа са нашите лозя. От много стотици години нашите предци отглеждат вина Ризлинг в района на Рейнгау. Чувстваме се свързани с тази традиция и и до днес отглеждаме нашите топ Ризлинги изключително в големи немски дъбовибъчви. Нашата философия е да намаляваме намесата в естествените...
... отлежаваме нашите вина в продължение на 18 месеца в френски дъбовибъчви. Нашите кави Art Pur и Castell dels Sorells са с отлично качество; Brut и Brut Nature Reserva и Gran Reserva. Резултатът е перфектен, тъй като ни дава вина с високо качество, което е потвърдено от наградите, получени на международни конкурси, и високите оценки, получени от ръководството Peñín.
Освен това разполагаме с междинна...
Tenuta La Torretta разполага с рационално структурирани изби, които използват най-съвременните технологии за производство на вино и традицията за отлежаване в дъбовибъчви и барики. Днес е Lu...
... от 0,75 л. Bramaterra се състои на 70% от грозде Неббиоло и на останалите 30% от грозде Кроатина, Ува рара и Весполина. В Coste della Sesia Rosso процентът на грозде Неббиоло е 50%. Периодът на отлежаване в дъбовибъчви от 10-30hl е около 48 месеца (24 за Coste della Sesia Rosso), времеви интервал, който е по-дълъг от минималното изискване на регламента. Този подход се оправдава с желанието на Леонардо Монтà да оптимизира нивото на зрялост на своето вино, в бизнес логика, основана изцяло на постигането на максимално възможно качество.
... особена финес, с нотки на мараска и горски плодове, на вкус е широк, сух, свеж, дълъг.
- Лакана, която носи името на района, в който се намират лозята, се различава от мамутонето по начина на обработка, тъй като след първичната ферментация в стоманени силози следва друга в дъбовибъчви.
- Илиси, е бариковано, отлежавало в дъбовибъчви за 12 месеца.