...ВИНО: Trebbiano di Lugana 100%
ЗОНА НА ПРОИЗВОДСТВО: Гроздето произхожда от първата зона на варовикова глинеста местност на езерото Гарда в митичната Сирмионе, на височина 68 м над морското равнище
СИСТЕМА НА ЗАСАЖДАНЕ: Отглеждане на редове с резитба по метода гийо
ОБРАБОТКА И ФЕРМЕНТАЦИЯ: В стомана при контролирана температура
ЦВЯТ: Интензивно сламено жълто с зеленикави отенъци
АРОМАТ: Приятен...
...Дълбоко рубинено червено вино с изразен тревист и подправен аромат. Силното и узряло тяло се усеща при първата глътка, омекотено от правилната киселинност и меките танини. Виното предлага кадифен и добре балансиран вкус, на небцето вкусът е интензивен, но сложен. Освобождава дълъг аромат и послевкус на тютюн, добре смесен с дървесни аромати.
...Сияещо златисто жълто, средно големи мехурчета, с постоянен поток и трайна пяна. Интензивен аромат на мая, на фини утайки, с нотки на сироп. Ударно на вкус, свежо и весело.
Безалкохолно тост, подходящо като допълнение към десерти или всякакви празнични поводи, като сватби.
Особено се препоръчва да се комбинира с леки супи, кремове или студена вишисуаз. Също така се съчетава отлично със салати и всякакъв вид сирене.
...14% - 15% об.
Цвят: Дълбок гранатовочервен, плътен
Аромат: Конфитюр от боровинки, тамаринд, балсамови нотки
Вкус: Пълен и кръгъл с дълъг ароматен
Температура на сервиране (Целзий): 16° - 18° C
Препоръчва се: Първи ястия с месен сос, дивеч, печено червено месо, зрели сирена, гъби.
...Този канелен захар е оригинален качествен продукт от компанията Safran & Vanillehandel Eberhard Puetter. Той съдържа златна тръстикова захар от Мавриций и чист цеилонски канела.
Този сорт канела има значително по-фин аромат в сравнение с обикновената касия и е беден на кумарин.
Той е отличен за приготвяне на сладкиши от всякакъв вид, както и за подобряване на печива, чай и греяно вино.
Този канелен захар е чисто натурален продукт и следователно е без добавки.
Артикулен номер: 401
Съдържание: 100 грама...
...Bag in Box (BiB) 10 Лит.
Грозде: Мерло 11,5% алк. Сухо.
Рубинено червено. Привлекателен аромат и типичен вкус.
С кран.
Bag in Box (BiB) 10 Лит.
Грозде: Мерло 11,5% алк. Сухо.
Производител: Parol Vini S.r.l., Via Casona 11, 36056 Tezze sul Brenta, Венето, Италия
Вино с рубинено червено. С привлекателен аромат и типичен вкус. Подходящо е за месо, особено бяло или варено.
Сервирайте при...
... като киселият вкус покрива нежния сладък аромат на шунката. Нарязан на малки ленти или кубчета, той разкрива своето прекрасно аромата в паста ястия, с ньоки, крепове или в зеленчукови и бобени супи.
Производител: Prisciuttificio Prolongo Giovanni, di Prolongo L.& C. S.N.C., Viale Trento e Trieste 129, 33038 San Daniele del Friuli (UD), Италия.
Въздушно сушен суров шунка от свинско месо. Съставки: свинско месо, морска сол. Съхранявайте в хладилник при +1°C до +10°C. Продукт от Италия. IT-99-L-CE...
VinoHalal.com Нашата компания помага на сектора на безалкохолното вино да открива нови пазари както на местно или регионално ниво, така и национално и на други нововъзникващи пазари като Дубай. Халал виното е безалкохолно вино, което предлага същия вкус, аромат и текстура като традиционното вино, но без алкохол. Опитайте халал вино, безалкохолно бяло вино, или безалкохолно розе или червено...
Повече от 100 години произвеждаме вермут с нашата ексклузивна формула. Вермутът е ликьор, който се сервира като аперитив и се състои от бяло вино, пелин и други горчиви и тонизиращи вещества. Тези вина са типично европейски с характерен аромат, който им придава особена елегантност за коктейл или аперитив.
... Templar "BLACK" Класическа водка с ясен вкус и приятен послевкус на корички от хляб. Лек аромат на традиционен хляб.
Водка Templar "WHITE" Бутилката променя цвета си на светло синьо след охлаждане до температура + 4°C и по-ниска, вкусът на водката се отваря и започва да се разкрива.
Водка Templar "PEACH" Бутилката променя цвета си след охлаждане. Перфектен баланс между силна напитка от 40 % и...
... биологични вина: - Човешкото здраве се ползва от инхибирането на използването на химически продукти; - Биологичните вина имат по-висока хранителна стойност; - В регенерираните и органично торени почви, храните показват истинския си аромат, вкус и цвят, позволявайки ни да преоткрием истинския тероар, в който се развиват; - Чрез неползването на опасни продукти, се елиминира възможността за замърсяване на подпочвените води - ще има повече чиста вода на разположение.
...Граппа с горски ягоди, Ликьор ночино, Ликьор седрино, Винсанто от Чианти Класико, ръбест цецин от Сан Пиерино, сезонни плодове и зеленчуци. Стопанството е семейно и производството се управлява лично от собствениците. Районът, в който са засадени маслиновите дървета и лозята на Сан Пиерино, се характеризира с мек хълмист климат, с по-изразителни температурни колебания в долините, които, заедно с състава на почвата, допринасят за придаването на нашите продукти уникален аромат и вкус.
MAVAM е ароматизиран коктейл от винени продукти, изготвен на основата на вино с контролирана ферментация. Това е пенливо вино с ниско съдържание на алкохол (само 5,50%). Сортове: Макабео и Мускател. На ниво аромат притежава интензивни аромати на свежи тропически плодове и цитрусови нотки (ледник) и праскова (вулкан). Представя се в три различни референции и цветове, свързани с металическия ефект на фини мехурчета. Голямо свежест, структурирано дъно, деликатна ефересценция, която придава различен, сладък, весел и плодов характер на вкус.
Първият специализиран онлайн магазин за японска едносортова уиски предлага уникален набор от уиски на най-добри цени. Едносортовото уиски е луксозен напитка с изключителен вкус. Произвежда се само от натурални съставки, отлежавано поне 3 години в дъбова бъчва, придобива характерен цвят, вкус и аромат. В зависимост от типа бъчва - европейски дъб след шери, порт или друго вино, или американски дъб...
...Съседите на голямото крю Рюшот, Лес Шампоне е климат на височина, доста стръмен, разположен на около 280 м, с източно-североизточно изложение. Те не „излизат“ често в ръководството; ето възможността да ги откриете, чрез това тъмно червено вино с аромат на лакрица и мента, което се отваря при аерация на черни плодове и слива. Мощно, плътно, стегнато и дълго, това вино от 2011 г., отлежавало в нови бъчви, показва днес малко рязки танини, които предполагат отлежаване от поне пет години. То ще бъде страхотна бутилка, която би подхождала на филе от говеждо с морели.
... аромат непокътнати до консумацията. Нашата цел е да предадем Душата на Испания, нейната традиция и вкус, чрез най-представителните продукти на испанската гастрономия: Иберийска шунка от Гихуело (Саламанка), Зехтин екстра върджин от Хаен, Червено вино от Испания с произход Риоха, Рибера дел Дуеро и Торо, и Опушена сол от Сиера Невада. Alma of Spain е семейно предприятие, основано през 2014 г. с надеждата да приближи на останалия свят Душата на Испания, нейната традиция, вкус и култура чрез уникална гастрономия.
... внимание заслужават много ексклузивните продукти, като например собствената Vidamo шоколад, която е специално създадена да се съчетава с вино, уиски и др. В категорията „Дегустации“ всяка седмица се публикуват статии за дегустации, които информират за най-новите топ комбинации. Името на компанията, съставено от „Vida“ (Живот), „Ramo“ (Букет, аромат, есенция) и „Amor“ (Любов), вече казва всичко за нашата философия. Клиентът трябва с удоволствие и страст да опитва продуктите, да се наслаждава и да открива нови ароматни нюанси при комбинирането.
Молдова е най-голямата винопроизводствена и лозарска област в Европа. Поради умерено-континенталния си климат и разнообразието на почви, страната отглежда множество сортове грозде. Дори и най-придирчивият човек със сигурност ще намери вино по свой вкус тук. Хармоничният вкус и фин аромат на истинските молдовски вина заслужават най-висока похвала, а лечебната им сила ги прави напитка на жизненост...
... към нуждите и изискванията на потребителите за качествени и конкурентоспособни продукти. Комплексна гама от етикети на вино, които покриват всяко ваше изискване, където водещо място заема „Ксиномафро“ от Науса, Сира, Агиоргитико, Родитис, както и традиционното смолисто вино (нашата известна рецина, каквато трябва да бъде), ви очакват да ги опитате. Въпреки това, нашите професионални опаковки не отстъпват по качество, вкус, аромат и престиж на бутилираните ни вина.
Розовото Хюс в Фридрихщадт е малък специализиран магазин, който се занимава с деликатеси, свързани с темата за розите. При нас ще намерите всичко, свързано с рози - от подправъчни смеси, розови сладка, розови желета, розови ликьори, розови масла, ябълков перлен вино с аромат на рози и разнообразие от сладкиши.
Точка на среща по всяко време на деня, започвайки от сутринта с интензивния аромат на еспресо кафе, който се смесва с аромата на топли кифли. Бърз обяд с няколко сандвича, тартинки или почивка. За любителите на миксовете предлагаме изискани аперитиви, приготвени по правилата на изкуството, за да завършите вечерта по най-добрия начин. Всеки момент от деня е подходящ да бъдете в Cafè Milano и какво може да бъде по-приятно след тежък работен ден от това да седнете на маса и да отпивате от отлична чаша вино в компанията на приятели? Ние определено знаем как да ви разсъним апетита и усмивката!
... след това с любов водим младите си вина, за да се появят като уникални вина, които ще обогатят живота ви. На конкурентни дегустации на вино, у дома и в чужбина, вината на Виршинг последователно получават най-високи признания и топ класирания, което отразява успеха на тази философия за качество. Тези вина съдържат всяка възможна фина нотка, аромат, интензивност и елегантност.
Фирма Masters от Bartenders организира курсове и обучения по сомелиерство и барманство в Гданск. Ако искате да разширите знанията си за виното или да започнете приключението си в професията на сомелиер, тези курсове са за вас. Курсовете са отворени за всички пълнолетни лица. Ние поставяме голям акцент на практическата страна на професията сомелиер, обученията се провеждат в заведение, пригодено за гастрономически обучения. По време на курса ще научите как правилно да отваряте и сервирате вино, както и ще придобиете умението да различавате различните му видове по вкус и аромат.