...На дървото, той се представя под формата на малък зелен лимон, който се бере. След това се бланшира в солена вода, преди да бъде изсушен в пустинния пясък, където ще остане няколко седмици. Тази стъпка позволява на тези лимони да развият търсената умами вкус.
Използване:
Черните лимони са сушени плодове, които могат да бъдат:
- Настъргани или смесени: на прах, те ще ароматизират ястие с риба...
...Робе: Амброво с златисти отблясъци
Нос: Умами, много сложен с аромат на гъби и трюфели.
Устата: Много завладяващ с трюфел, печена домат, много сложен и мощен, лека горчивина, която е широко покрита от трюфела.
Финал: Много дълъг с трюфел и се развива в аромати на грозде, фурми, захаросани плодове, с винаги доминиращ трюфел, присъствие на билкови нотки като генепи, абсент, жентян.
...леко сладък, варира от карамел до лакрица в зависимост от времето на сушене, и се счита за една от петте основни вкусове, умами.
Черен чесън е особено универсален и се използва в много рецепти, от предястия до десерти.
Той е много ценен от гурме любители и звезди на кулинарията.
Ean13:3701511709891
Референция:ЧеренЧесънБиоAOPVoghieraКрем1...
...Кратко описание: Путаргата от мула, известна също като "боутараг", е висококачествена средиземноморска деликатес. Това са сушени и солени яйца от мула.
• Текстура: Има твърда и леко дъвчаща текстура.
• Вкус: Вкусът на путаргата е солен и интензивен, с изразени морски нотки. Някои я описват като умами, напомняща на хайвер.
• Кулинарна употреба: Путаргата обикновено се нарязва на тънки филийки и се сервира сама или с тостове, салати или други ястия.
...Шоколадов крем с черен шоколад и щипка черен чесън, за да придаде много шоколадов вкус. Ще усетите специфичния вкус и кръглостта на черния чесън в края на вкуса, докато неговият умами вкус ще подчертае шоколадовия вкус и ще го изведе на преден план. Идеален за палачинки или на филийка хляб.
Нашият черен чесън е произведен от БИО IGP бял чесън от Дром.
Всички използвани съставки са от биологично...
... на сушене и напомнят малко на балсамов оцет.
Той има оптимален срок на годност от 1 година, но в Япония някои го съхраняват 10 години. Както доброто вино, той се подобрява с времето; ако искате да спрете зреенето, съхранявайте го в хладилника.
А в кухнята?
В устата се освобождава великолепна сладост, леко кисела, която не е без да напомня на лакрица; той е част от умами вкусовете.
Вкусът му е толкова нежен, че можете да го опитате такъв, какъвто е, чист и цял, по всяко време.
Биоспрингер произвежда натурални съставки на основата на мая за хранително-вкусовата индустрия. Биоспрингер предлага екстракти от мая, неактивни мая, автолизирани мая, мая на прах, за да подобри ароматния профил на храните с натурални ароматни основи, умами и кокуми нотки, както и решения за намаляване на солта и намаляване на мазнините.