... винопроизводство.
Шато Пикон се намира в общината Ейнес, в близост до бастидата Сент-Фой-ла-Гранд. Величественото имениеот 81 хектара е разположено на плато, надвиснало над долината на Дордоня.
То се ползва с изключителен тероар, състоящ се от гравийна повърхност и глинесто-варовикови дълбочини. Лозята, със средна възраст от 35 години, са основно изложени на юг. Те са разположени в единен масив около шато и избите.
Виноградникът на Côtes du Rhône се простира върху общините Jonquières и Orange, където лозя на около 35 години процъфтяват върху глинесто-калциеви почви, съставени от лимонозни глинести и мергели, придаващи на земята кафяви нюанси. Мистралът, често силен вятър, предпазва лозята от неблагоприятни метеорологични условия през целия им растежен цикъл, като по този начин благоприятства концентрацията н...
... центъра се издига картезианският манастир от 19-ти век, а стените от обработен камък позволяват на избата му да предложи оптимални условия за отлежаване на виноот високо качество, с постоянна температура около 13°C. Това вино символизира уважението към тероара и традиционните методи на винопроизводство: дрождите са местни, а винопроизводството протича без добавени продукти, както изисква спецификацията на Биологичното земеделие.
Сортове: Мерло (70%), Каберне Фран (25%), Каберне Совиньон (5%)
Производител: Семейство Дюпю в Монтание (33570)
Формати и опаковки: Бутилка (75cl) - Картон от 6 - 2021...
... ароматна сложност: малки черни плодове, ванилови и шоколадови нюанси. Хрупкав, мек, с фини танини, вкусът е хармоничен. »
2016 : WINE ENTHUSIAST : 91/100 « Кюве на excellence от това имение, това вино е чисто мерло. Вино, узряло с нотки на сочни черни плодове и опушени подправки, благодарение на стареенето в бъчви. Оставете това вино да отлежи, за да позволите на богатите танини да се омекотят и да се...
... Manou, е вино на удоволствието, редовно награждавано в ръководството Hachette.
Сортове: 66 % Мерло, 33 % Каберне Совиньон и 4 % Каберне Фран
Винфикация: Ръчно бране в касетки
Отлежаване: 5 месеца в бетонни съдове, след което изцяло в бъчви за 12 месеца (50 % от 1-во вино, 50 % от 2-ро вино)
Дегустация: Красив гранатовочервен цвят. В аромата, ярки нотки на червени плодове и ванилия. На вкус, атаката е нежна, кръгла. Виното е хармонично, балансирано, с много приятно завършване на плода.
...Груо Лароз е иконично имение в Сент-Жулиен, което показва впечатляваща качествена постоянство година след година. Тази изключителна реколта 2016 потвърджава това твърдение и предлага вкусен букет, съчетаващ дълбок плод (касис, череша, слива, къпина) с фин подправен дъб (кедър, ванилия, карамфил, черен пипер, печене и др.). Вкусът е обширен и плътен, добре балансиран от необходимата свежест и...
... на потребителите, за да идентифицира перфектните блендове за своите вина. В резултат на това изследване и чрез умело управление на лозята и винификацията, известни винени критици последователно оценяват продукцията на неговото имение много високо.
Тази купаж „Ла Кот Рус“ се произвежда основно от стари лозя Сира, засадени на рисянски тераси (пясъци, чакъли и силициеви гладки камъни), датиращи от ледниковите епохи, което позволява много нисък добив (25 hl/ha), водещ до силно концентрирани вина.
...Сортове: 80% МЕРЛО, 20% КАБЕРНЕ СОВИГЬОН
Произход на гроздето: 100% имение на Манор дьо ла Валет
Почва: глинесто варовикова
Година на реколта: 100% 2018, бутилирано през 09/2019
Отлежаване: 50% отлежават в бъчви, но смесваме, за да постигнем леко дървесно усещане
Алкохол: 12,5% <x<13 % об.
ДОЗИРОВКА: без добавки
ОПАКОВКА: бутилка от 75 cl
ВИНОВИ НОТИ: Носът се отваря с нотки на червени плодове, атаката в устата е доминирана от плодовете
Съвети: Препоръчителна температура за дегустация между 16 и 18°C...
...Гозаури Саперави 2015
Гозаури Саперави 2015 е автентично изразяване на уникалния тероар на винената област Кахети, разположена в микро-зоната Киндзмараули. Този вино, отглеждано в умерен континентален климат, е продукт на един единствен лозов масив, управляван и притежаван от нашето имение. Направено изцяло от сорта грозде Саперави, то произлиза от нашите лозя, където добивът от 6 до 7 тона на...
...Добре управлявано имение, принадлежащо на очарователната и ентусиазирана млада двойка, Сара и Бруно Маршан.
С цел да създадат естествен екологичен баланс в този романтичен хълмист кът на Сент Емилион, Сара и Бруно
въведоха цветя около лозята (и дори между редовете), както и пчелни кошери. Тези
промени помагат значително да се намали употребата на пестициди. За да подобрят качеството на виното,
има „сене“ (20% от тяхното производство) и произвеждат 2-ро вино (продавано на едро). Само най-доброто от най-доброто ще бъде
използвано за основното вино, Ch. Haut-Bonneau!
В Органичен Преход - Търсим вносители
Шато Рокефор е построено в сърцето на великолепна природна среда и с гордост се управлява от семейството Беланже.
Духът на Рокефор е преди всичко вкус към добре свършената работа, съчетан с желание да се защитава околната среда и да се произвеждат устойчиви вина.
Няколко реда за нас: Отлични вина от невероятен тероар, атрактивни етикети, Виноот 2,60 € до 15 €, семейно имение и стара наследствена стойност (археологически неолитен и средновековен обект), опитен и отзивчив екип, уважение към околната среда.
... 2009. Тя е написала:
"Това вино попада в категория, значително над ценовия си клас по отношение на удоволствието, което носи. То е пълно с плод и чар... Изключително е концентрирано с разтопени танини и дискретен дъб. Особено ми хареса богатството му в устата и свежестта в финала."
По-скоро наскоро, американската агенция за оценка "International Wine Report" му присъди оценка 92/100 за реколта 2018.
Шато Бранд-Бержер е признато за предлагане на едно от най-добрите съотношения качество-цена на пазара.
... в зоната на Контролирано наименование за произход Медок и в зоната на Контролирано наименование за произход Бордо Блан Сек. Така имението произвежда шест различни вина, от които пет червени вина AOC Медок и едно бяло вино AOC Бордо Блан Сек. Лозята, предназначени за производството на червени вина, са на средна възраст от 20, 25 или 30 години, те са разположени на глинесто-варовикови и пясъчно...
... d'Anges, Christian, Genêts, Tranquille, Funny Rosé - вина с характер. Нашата гама вина предлага отлично съотношение качество-цена. Удоволствие от ваканцията и вино с характер, което да споделите с приятели. Тур дьо Жене ви посреща с топлина и удоволствие. Изба, разположена в самото лозе, предлага ежедневни и персонализирани дегустации. Обадете се на 06 81 06 37 00.
...Съседите на голямото крю Рюшот, Лес Шампоне е климат на височина, доста стръмен, разположен на около 280 м, с източно-североизточно изложение. Те не „излизат“ често в ръководството; ето възможността да ги откриете, чрез това тъмно червено вино с аромат на лакрица и мента, което се отваря при аерация на черни плодове и слива. Мощно, плътно, стегнато и дълго, това виноот 2011 г., отлежавало в нови бъчви, показва днес малко рязки танини, които предполагат отлежаване от поне пет години. То ще бъде страхотна бутилка, която би подхождала на филе от говеждо с морели.
...ШАТО ВЬО РОБИН се намира на известния полуостров Медок, на около шестдесет километра от Бордо. От 1840 година, пет поколения лозари са се сменяли на това имение, а шато-то произвежда червени вина и бяло вино "Блан де Луниер".
...Светло жълт цвят с бели златисти отблясъци. Свеж, но доста дискретен нос, основно цветен. Лека минералност при аерация и деликатен нюанс на зелена ябълка. Вино с лекота и деликатност, доминирано в средата на устата от свежестта на цитрусите. Завършек с голяма финес и приятна текстура, балансирано и плодово. Прекрасна дълготрайност за цялостно и ефирно усещане.
Съхранение и запазване: Може да се съхранява 5 години.
Гастрономия: Сервирайте при температура 14°C. Съпътства риби, морски дарове и птици.
Историята на Domaine Poiron Dabin датира от 1858 година. Шест поколения винопроизводители са работили усърдно, за да създадат красиво имение в Château Thébaud, в южната част на Бретан, Франция. Сега, двама братя поддържат тази традиция жива. Лоран и Жан-Мишел Поирон обединиха усилия, за да създадат Poiron Dabin. Това е домейн с човешки размери, състоящ се от екип от 11 висококвалифицирани...
Жак ТИСО създава своето имение през 1962 г. с парцел, наследен от баща си, а първият реколта на жълто вино излиза на бял свят през 1969 г., митична година. Днешното стопанство обхваща 30 хектара, разпределени в AOC Арбуа, Арбуа-Пюпий и Кот дю Жура. Син на винопроизводител, той успява заедно със съпругата си Мишел да подчертае толкова характерните черти на вината от Жура. Децата му, Филип и Натали...
Днес, къщата TIFFON се ръководи от трима внуци на основателя Сверре Браастад: Ян, Антоан и Ричард Браастад. Конякът е традиция. Семейството предпочита да управлява имота по традиционен начин: да отглежда собствените си лозя, да произвежда собствено вино, да дестилира собствените си коняци. Конякът е традиция, затова в тяхното имение семейството Браастад отглежда лозята си, произвежда виното...