...Иливия Леоне де Кастрис Негроамаро произлиза от лозята, разположени в общината Салисе Салентино. Беритбата се извършва ръчно в края на септември и освен гроздето Негроамаро, се събират и много малки количества Малавезия Нера от Лече. След приключване на беритбата, гроздовете, пренесени в избата, ще бъдат ферментирали в червено, а след периода на ферментация, Негроамаро Иливия отлежава в големи дъбови бъчви в продължение на два месеца преди пускането на пазара.
Произвеждаме вина и масла от Саленто от 1953 година. Днес нашата компания продава 90% от бутлираните вина в Европа, Китай и Япония. За информация можете да изпратите имейл на нашия адрес cantine.durso@libero.it или да посетите нашия сайт и да се свържете с Джовани Д'Урсо, който ще отговори възможно най-скоро.
...Сме семейна земеделска компания, разположена в горния Саленто в Каровиньо (БР) - Пулия. Произвеждаме вина IGT Саленто, които са лесни за пиене, но не банални, като спазваме автентичността и особеностите на местните сортове грозде, като примитиво, негроамаро, малвазия и отявианело. От земите на нашата собствена Масерия Петрасанта произвеждаме и висококачествено екстра върджин зехтин от вековни...
... през 2005 г. от Джузепе Пападополи, Tenuta Giustini в момента обхваща 20 хектара, разположени на юг от Пулия. Салваторе и Федерико, двамата синове на Джузепе, оттогава се присъединиха и се грижат за лозе, основно засадено с сортовете Негроамаро и Примитиво. Няколко реда Фиано и Малвазия също присъстват в насажденията. Гроздето се възползва от чудесен средиземноморски климат, както и от...
...Вино, получено от винопроизводството на грозде Негроамаро (90%) и Малавезия Нера (10%). Зона на производство: Саленто, между провинциите Бриндизи и Лече. Отлежаване в барици.
При носа се появяват нотки на зрели червени плодове и конфитюри, подправени с черен пипер, лакрица, печени нотки и балсамова нотка от средиземноморска растителност.
Идеално с твърди сирена като Комте, Горгонзола, колбаси като свинска панчета, чоризо, капоколо и червени меса на скара.
...Производствен район: Леверано (Ле). Грозде: 70% Негроамаро, 20% Примитиво, 10% Монтепулчано. Система на отглеждане: алберело.
Натура на почвата: алувиална, средно глинеста, с участъци, склонни към варовик.
Винификация: след внимателен подбор на гроздето, то се подлага на отделяне на зърната (без пресоване). Мостото ферментира в стоманени резервоари в продължение на 10-12 дни при контролирана...
...Грозде: Негроамаро – черна Малвазия – Примитиво
Производствен район: Източната част на Таранто
Тип на почвата: Червена земя, смесена с тuff и/или варовик
Тип отглеждане на лозя: Подпомогнат алберело
Средна възраст на лозята: 15 години
Средно производство / хектар: 90/120 центнера грозде
Реколта: Септември
Метод на прибиране на гроздето: Ръчен
Алкохол: 11% -12% об.
Цвят: Жив розов
Букет...
... 180 хектара, управлявани от малки производители, които се следят от техници на компанията. Подходът към вината е традиционен. Земите за отглеждане са доста разнообразни и варират от варовикови и тъмни почви до по-пясъчни. Виноградите са предимно автохтонни, като негроамаро, примитиво и монте пулчано за червените и фиано за белите.
Леоне де Кастрис е една от най-старите и най-важни винопроизводствени компании в Пулия. Винарната предлага широка гама от продукти: червени, бели и розе вина DOC (Салисе Салентино, Локоротондо, Копертно, Примитиво ди Мандурия), вина IGT Саленто и Пулия, розе и бели пенливи вина; един ракия и едно масло с особено качество. Освен традиционните вина от местни сортове, като Негроамаро, Малавзия Нера...
Солидна компания, управлявана от семейството Кантеле, вече в трето поколение. Гроздето, на базата на което се произвежда широка гама вина, идва от лозя, които се простират на петдесет хектара собственост, към които се добавят още 150 хектара в управление. Почвата е характерна с преобладаването на червени земи. Винарната, открита през 2003 г. в отговор на търсенето на италианския и чуждестранния пазар, се намира между Гуаньяно и Салисе Салентино. Предлаганите вина, от червените (Салисе Салентино, Примитиво, Негроамаро) до белите (Вердека, Шардоне), са с модерен стил и с висока приятност и питие.