... маслини доведе до бързото достигане на Испания до съвременните технологии в производството на специфични машини и инсталации за обработка на маслини. Испания също така е страната, в която специфичната технология за сектора се развива най-бързо. Ние се ангажираме да адаптираме тези решения към различен пазар, какъвто е италианският, като разпространяваме и италиански машини и инсталации, които решават специфичните нужди на нашата индустриална структура. Предлагаме продуктите на най-добрите компании, които всеки ден работят с тези, които от своя страна работят смаслини за консумация и масло.
... продукт за ценители. Много гастрономии и престижни ресторанти в Италия и Европа избраха нашето масло и удовлетворението на нашите клиенти ни изпълва с гордост. Всеки продукт е резултат от съчетание между традиция и обновление. Съвременните съоръжения за пресоване на маслини, ценна и деликатна обработка, която в съответствие с традицията се извършва с метода на студено пресоване. Високото качество...
... задоволят всяка нужда от зеленина. В Зеления център можете да закупите растения от всякакъв вид (плодови, водни и блатни, за външно ползване, сукуленти, месоядни, палми, маслини, присадени резници и много други), но също така и беседки, метални градински мебели, художествени глинени съдове, торове, почви, изкуствени цветя и басейни над земята. Отворен е през цялата година всеки ден, дори през август и в неделя, Зеленият център поставя целия си опит и професионализъм на разположение на клиентите си и за поддръжка на градини, зелени площи и паркове.
... разпространен в цялата северна част на Бари, произвеждайки екстра върджин, който прекрасно се съчетава с деликатни храни, обогатявайки техния вкус, без да го доминира. Около 7 години по-късно фирмата откри отново и засади древния сорт маслини Пернзана, който в тази почва изразява най-добре своите деликатни аромати.
...Граппа с горски ягоди, Ликьор ночино, Ликьор седрино, Винсанто от Чианти Класико, ръбест цецин от Сан Пиерино, сезонни плодове и зеленчуци. Стопанството е семейно и производството се управлява лично от собствениците. Районът, в който са засадени маслиновите дървета и лозята на Сан Пиерино, се характеризира с мек хълмист климат, с по-изразителни температурни колебания в долините, които, заедно с състава на почвата, допринасят за придаването на нашите продукти уникален аромат и вкус.
...синтезирани в три размера: S, M и L. Основното предимство на BioSpremi® е, че получава максимално качество на масло от маслини без добавяне на вода и с по-малко енергийна консумация. Насочваме се към маслодобивни предприятия и земеделски стопанства, които искат да постигнат най-високото качество на зехтин.
... производството на маслини Таджаска с наши собствени растения и производството на екстра върджин зехтин от Таджаска и италиански маслини, ние също така произвеждаме консерви, песто, сушени домати и пълнени чушки.
Компанията отдава изключително значение на запазването на естествения аромат на суровините, затова маслините се млят в рамките на 24 часа след събирането им, а босилекът се преработва в полуфабрикат и песто в рамките на няколко часа след пристигането си.
...Маслото от Канеле е екстра върджин зехтин от сорта "Монокултивар Таджаска". Маслото Монокултивар е уникално със своите органолептични характеристики, които го отличават от другите масла, налични на пазара. Таджаските маслини са един от най-известните сортове за производство на екстра върджин зехтин. Маслото от Канеле е 100% натурално, неговата чистота се отличава с деликатния и приятно плодов...
... разработена в продължение на години изследвания и експерименти, работейки заедно с експерти по дегустация на зехтин, готвачи и кулинарни критици с единствената цел да се създаде отлично масло, което да завладее дори най-взискателните и изискани небца. Масло с много ниска киселинност, получено чрез студено пресоване и подходящо за всякакъв вид ястия. Нашите маслини се събират в първоначалната им...
Есенции от Сицилия и Типични Продукти: Маслини, Зехтин Ночелара дел Беличе, Биологичен Мед, Вино ДПП ИГП, Оригано, Каперси, Пасито Зибиббо от Пантелерия, Мармалади и Конфитюри, Черен Хляб от Кастелветрано, Вастедда Беличина, Пекорино, Плодове Марторна, Сушени Домати, Чесън от Нубия, Патé Бузиате, Сол Трапани, Амаро Селинунте. Всички местни и традиционни продукти с Качество и Натурален Вкус.
Il Nutrimento, основана през 1990 г., е производствена компания с голямо амбициозно намерение: да донесе в домовете вкуса на древните средиземноморски рецепти. С тази цел предлага сосове за паста, песто, гриловани зеленчуци, зеленчукови кремове и пастети за брускети, масла, маслини и много други продукти, които съчетават традиционни вкусове с иновационен производствен процес. Рецептите на Il...
...яхнии, салати, супи. Типичният му вкус и интензивен аромат се усещат най-добре, когато се потопи хляб в него. Екстра върховният зехтин "OLIOTOLA", студено пресован от маслини, отглеждани на Сицилия (Италия) и нефилтриран, е 100% италиански продукт. Периодът на прибиране на реколтата е от октомври до ноември, маслините се берат на ръка и веднага се доставят в маслобойната, където се мелят всяка вечер, за да се осигури много ниска киселинност и да се запазят всички ценни компоненти и характерния му вкус, типичен за сицилианския зехтин.
... екстра върджин зехтин с механична обработка и в непрекъсната студена маслобойна. След приключване на обработката на екстра зехтина, започваме обработката на ароматизирания смаслини и пресни плодове директно в маслобойната. Биологичен режим. Проследимост и сертифицирано биологично производство.
... СЪЧЕТАВАНЕ С НАПИТКИ ИЛИ ЗА АПЕРИТИВИ С БИРА И ВИНО С ВИСОКО КАЧЕСТВО. ПАТИТОКИ СА НОВ И ОРИГИНАЛЕН ПРОДУКТ, КОЙТО СЪЧЕТАВА КАЧЕСТВО И УДОБСТВО, КАТО ХАРАКТЕРИСТИКАТА МУ Е, ЧЕ Е РЪЧНО ИЗРАБОТЕН И ИМА УНИКАЛЕН ВКУС, БЛАГОДАРЕНИЕ НА ПОДПРАВКИТЕ. ИМА РАЗЛИЧНИ ФОРМАТИ: 120 ГРАМА ЗА ПРОДАЖБА НА ДЕТАЙЛ ИЛИ НА ЕДРО, 250 ГРАМА СЕМЕЙНА ОПАКОВКА, 500 ГРАМА ЗА БАРОВЕ И АПЕРИТИВИ. МОЖЕТЕ ДА НАМЕРИТЕ НАШАТА...
Франтоио Петасека Донати е активен в Беваня от 1962 година. Маслиненото предприятие, преименувано на „Франтоио ди Беваня“, използвайки най-добрите техники за извличане на масло и съвременна инсталация за обработка на маслини, напълно на студено, днес произвежда ОЛИО ЕКСТРА ВИРДЖИН ОЛИВА с много високо качество и се нарежда сред най-добрите производители на ИТАЛИАНСКО ОЛИО ЕКСТРА ВИРДЖИН. Франтоио ди Беваня затова е получил сертификат за ОЛИО ЕКСТРА ВИРДЖИН D.O.P. и сертифицирано БИОЛОГИЧНО ОЛИО ЕКСТРА ВИРДЖИН.
... местни сортове. От винаги, в Саленто, отглеждането на лозя, маслини и други плодове от средиземноморската растителност представлява голямо богатство за това, което връзката с тази територия учи: страстта към земеделския свят, удивлението от красивите и вкусни неща и културата на гостоприемството. Във Ферма Мелило ще намерите вина, зехтин, мед, плодове, зеленчуци и други био продукти. Предлагаме...
Старият маслинен завод Паче произвежда екстра върджин зехтин от 1910 година, използвайки маслини от типични сортове на земята Пулия. Традицията на производството на зехтин в Пулия се изразява в зехтин с високо качество, произведен по традиционния метод на студено пресоване. Днес, в третото поколение, семейството Паче извлича сока от маслините с древния метод на смилане и пресоване, запазвайки...
...цитрусови плодове, маслини, лози за трапезно и винено грозде, резници, живи плетове, декоративни растения, храсти с рози, катерещи се рози, възрастни растения с високо стъбло с годишно производство от 80 000 саксии. Проектираме и реализираме градини и зелени площи, като нашите реализации са проектирани така, че да включват най-подходящите растения за типа климат, изложение, природа на почвата и най-вече разположени с оглед на крайните размери, които ще достигнат. Доставки в цяла Италия с експресна куриерска услуга.
Производство и продажба на червени и бели вина IGT и DOC, типични за региона Марке, с грозде, произхождащо изцяло от собствените ни лозя в района на Сенигалия (АН). Производство и продажба на екстра върджин зехтин с различни вкусове, смаслини, произхождащи изцяло от собствените ни маслинови насаждения, разположени в района на Сенигалия и обработвани в собствената ни маслобойна. Земеделската...
Агритуристическа компания Виглиано Био се намира в хълмовете на Сиена, само на 8 км от Сиена, на 110 хектара, отглеждани според методите на биологичното земеделие. Другата агритуристическа ловна компания в Барберино ди М.ло: Компания Пандзано Био с 190 хектара маслини, плодове, зеленчуци, говеда за месо. В Сиена отглеждаме зърнени култури и бобови растения. Семейна компания. Нашите продукти...
От 1918 година произвеждаме в Империя висококачествен зехтин директно от нашите маслини Тагиаски. Семейна страст, предавана от поколение на поколение. От семейство на семейство. Нашите масла и продукти са всички от най-високо качество, абсолютно ръчно изработени, родени в миналото и предавани през годините, израснали заедно с нас и подобрени с времето благодарение на обновлението и строгия хигиенен контрол.
... експериментиране, свързани с обработката и пелетизацията на нестандартни материали и биомаси.
За всички наши продукти разполагаме с голям склад за резервни части, който ни позволява бързо да реагираме на евентуални повреди. Нашите машини могат да се използват за пелетизация на следните материали: Дървесна стружка, Дървесен прах (от циклон), Дървесни стърготини, Дървесна стружка от дърводелство, Дървесен чипс с малки и средни размери, Листна маса, Отсечени клони от маслини и лози, Ризома от ориз, Стъбла от царевица, Сено и слама.
... свят, за да запозная всички любители и не само с този моно сорт зехтин, с уникални органолептични качества. Целта на компанията е да запознае дори и по-малко опитните в сектора с големите предимства на нашите маслини, особено на сорта Пернзана. Производството се извършва на север от Пулия, в Алта Дауня, по-точно в Торемаджоре, провинция Фоджа, получавайки по този начин италианско олио с гарантирано...
MORI-TEM, Toscana Enologica Mori, е специализирана в проектирането, изграждането и инсталирането на машини за преработка на грозде в вино и маслини в масло. Мелниците MORI-TEM са проектирани да отговорят на нуждите на малките и големи производители на екстра върджин зехтин. В сектора на винопроизводствените инсталации, компанията е била една от първите в Италия, която е построила хоризонтални преса-дробилки с кош и изваждащ се биещ механизъм, особено подходящи за малки изби.
Във Финале Лигуре, от над 50 години, нашето семейство управлява хотел Розита с желанието да ви предложи престой на спокойствие и релакс. 11-те стаи, включително една просторна фамилна стая, предлагат впечатляваща гледка към морето и терасите с вековни маслини. Простите и прецизни стаи в хотела, оборудвани с частни бани, телефон, телевизор и климатик по заявка, са проектирани да накарат нашите...
Компания, посветена на преработката на италиански маслини в екстра върджин зехтин. Работим предимно смаслини от сорта коретина, както и с други типични култивари като олиарола и паранзана. Опаковаме зехтина в кутии от 3 литра и 5 литра.
... стотин метра от езерото Рубино, воден резервоар с полезен капацитет от 11,5 милиона кубически метра вода и размери от 1,57 квадратни километра. От стария склад се открива гледка към селището Ерике. Пейзаж, който се наслаждава в тишината на природата, където е възможно да се разхождате по пътеки и кралски пътеки.
... тяхната територия: сушени или пълнени домати, гриловани патладжани, кремове от тиква, артишок, броколи, пълнени маслини, пълнени чушки и люти чушки са само част от типичните продукти от Чиленто, трансформирани в буркани с масло.
... продължават от януари до декември, извършваме следните интервенции: резитба и премахване на излишни клонки, изцяло биологично торене, постоянна и непрекъсната почистване, сертифицирани биологични обработки, събиране на маслини, мелене, съхранение на зехтина, бутилиране и изпращане до крайния клиент, включително търговци на едро, търговци на дребно и частни лица. Вино: постоянни и ангажиращи операции...