...Тези зелени равиоли от прясно тесто, пълнени с рикота и спанак, са класически вечен елемент от италианската кулинарна традиция, перфектно балансирани между простота и изтънченост. Тестото е оцветено в зелено, защото е смесено със спанак и се отличава с копринена текстура, идеална за елегантно обгръщане на деликатната и богата плънка.
...В края на производството на сирене, с остатъчната биологична суроватка, се произвежда биологична рикота.
Както и при другите рикоти, суроватката се обогатява с прясно биологично мляко, което е основно за получаване на по-мека и кремообразна рикота. Отлична е на вкус, или много вкусна с добавка на шоколад, захар или ром. В кухнята може да се използва за приготвяне на много вкусни десерти или тартове, но също така и за вкусни солени ястия като равиоли и канелони, пълнени с рикота и спанак. Термозапечатана опаковка с тегло около 2,00 кг.
...Бурата Пулиезе е свежо и кремообразно сирене, типично за италианската млечна традиция. Произведена от мляко с високо качество, буратата се отличава със своето меко и маслено сърце, обвито в тънка обвивка от моцарела. Това сирене е перфектно за консумация само или в комбинация с пресни домати и капка зехтин, като по този начин се подчертава неговият деликатен и уникален вкус. Бурата е отличен избор за тези, които търсят автентично и изискано кулинарно изживяване.
...ТИНИТЕ ПАСТОРИЗАТОРИ МИНИПОЛИВАЛЕНТИ СА ИЗГРАДЕНИ ИЗЦЯЛО ОТ НЕРЪДВЕЙКА, ТЕ СА ИДЕАЛНИ МАШИНИ ЗА ПАСТОРИЗАЦИЯ И КОАГУЛАЦИЯ НА МЛЯКОТО, КАКТО И ЗА ИЗВЛИЧАНЕТО НА РИКОТА. ВСИЧКИ СА ОБОРУДВАНИ С ЕЛЕКТРИЧЕСКИ ПАНЕЛ ЗА УПРАВЛЕНИЕ И КОНТРОЛ НА ПРОЦЕСА.
МАШИНИТЕ СА НАЛИЧНИ С КАПАЦИТЕТ ОТ 100 ДО 600 ЛИТРА, С ИЗКЛЮЧЕНИЕ НА ЕЛЕКТРИЧЕСКИЯ МОДЕЛ, ЧИЙТО КАПАЦИТЕТ Е 50 ИЛИ 100 ЛТ.
С ЕЛЕКТРИЧЕСКО, ГАЗОВО ИЛИ...
...Нашата Сардинска рикота, продукт с изключителна био-нутритивна стойност и вкус. Получена от повторно варене на остатъчния суроватка от производството на овче сирене и солена на сухо, тази рикота се представя с полутвърда, равномерна текстура и бял цвят, с леко солен вкус.
Това е сирене, което изненадва с многообразието си: идеално за тези, които следят храненето си, благодарение на ниското си...
...Буфалската рикота е меко сирене, приготвено от остатъчния суроватка от производството на буфалска моцарела. Консистенцията е мека и зърнеста, но никога пясъчна. Ароматът на буфалско мляко няма същата интензивност като този на моцарелата, всъщност се съчетава добре както с сладки, така и със солени ястия. Прясно сирене, богато на
Типове и формати
Тегло: 250 г и 1 кг
Термозапечатана тава
Кодове: 321 / 321b
Срок на годност: 21 дни...
...Изключителността на рикотата, овчето и козето сирене, ръчно изработени с мляко, идващо само от сицилиански добитък, и според древните регионални традиции.
... чаша с градации на мл 2,5-3-5-10-15.
- 1 Градусник -10 +110 °C
- 4 Форми за сирене за получаване на 300/500 г сирене всяка.
- 2 Форми за рикота или примосале по 200-300 г всяка.
Рецептурник: Ръководство за приготвяне на вкусни сирена с много кратка и кратка зрялост.
... на вкуса, с уважение към общественото здраве.
FILAB s.r.l. произвежда Моцарела ди Буфала Кампана DOP, изключително от прясно búфало мляко, в следните размери:
• Чери или Кардиналино
• Бокончино
• Боконе
• Моцарела
• Аверсана
• Зизабела
• Треча
• Димена моцарела или Провола
Освен това, FILAB s.r.l. произвежда Рикота ди Буфала Кампана DOP както прясна, така и хомогенизирана.
...Качиорикота е зряло полутвърдо сирене с цилиндрична форма, типично за традицията на млечната индустрия в Пулия. В пулийската кухня този продукт обикновено се използва настърган за подправяне на паста в типичната паста ала круджойла, но също така се консумира самостоятелно на парченца или за подправяне на салати или пици.
... консумация на козешки продукти. Фирмената мандра има CE маркировка (IT F8W1G CE). Фирмата е специализирана в производството на пресни сирена, като първо солено, страккино и робиола, зрели сирена и рикота. Произвеждат се също бяло и плодово кисело мляко и пастьоризирано мляко. Нашето търговско предложение е фокусирано върху сиренето Оразио, полузряло сирене, подходящо за консумация на маса и предлагано след няколко седмици зрялост. Сухото осоляване и зрялостта в естествено помещение го правят уникално за неговите сензорни характеристики.
Milk Innovation е компания, специализирана в изграждането на заводи и машини за млечната индустрия, съставена от екип с двадесетгодишен опит в бранша.
През последните няколко години се фокусирахме върху машини и съоръжения, способни да произвеждат и обработват следните продукти: рикота, маскарпоне, йогурт и разпространимо сирене.
Дейността по проектиране и производство се извършва изцяло в Италия...
... платформи за разпределение ни позволяват да снабдяваме хиляди търговски точки в Италия и по целия свят, като Япония, САЩ, Франция, Белгия, Швейцария, Германия и други. Zappalà предлага широка и разнообразна гама от млечни продукти за търговия на дребно, GDO и HORECA продажби: МОЦАРЕЛА, РИКОТА, МАСКАРПОНЕ СИРЕНЕ (Пекорино, Качиота, Провола, сирене с издърпана извара). Zappalà е в състояние да замразява...
... продукт, с особено внимание на линиите UHT STERIPLAK, линиите за производство на йогурт и линиите за производство на сирена - меки, твърди, разтегливи и рикота. - Линии за подготовка, смесване и термична обработка за напитки като плодови сокове, вино, мед, изотонични напитки. - Цикъла на обработка на соево мляко. SORDI, компания, способна да предоставя ноу-хау и авангардни технологии в хранителния сектор, е също така инженерингова компания, която проектира и реализира частични или напълно завършени инсталации на ключ в която и да е част на света.
От години (вече сме на четвърто поколение) в Феручия, село между Аgliana и Quarrata, в чудесната провинция Пистоя, най-доброто мляко се обработва на ръка и се превръща в уникално по рода си сирене и в деликатна рикота, мека и кремообразна. Тайна на Млекарница PRO - LAT е да работи с традиционни методи, които отдавна са наследство на селския свят, правейки продукта им прост и автентичен...
CasaFadda 1886 реализира идеята на основателите си да произвеждат в Сардиния не само традиционни, но и особено иновативни сирена, revitalizирайки пазара и оптимизирайки потенциала на сектора. Целта е да се квалифицира и популяризира качествения агро-хранителен ресурс, типичен за Сардиния. Произвежда сирене с плесен и разтегливи сирена за пица, произведени от овче мляко, овче рикота с добавена захар, идеална за гарниране на каноли, смесени меки сирена от овче и краве мляко, освен традиционните пекори. За контакти: имейл: casafadda1886@tiscali.it Тел: 079885031 факс: 079885205...