Земеделската компания CASERE е перфектно интегрирана в зоната D.O.C. Lison - Pramaggiore, разположена в общината Сан Стино ди Ливенца (Венеция). Специфичната конфигурация на терена е позволила да се получи продукт с високо качество както в белите, така и в червените вина, така че да има цели осем сорта, представени в Консорциума за доброволни вина D.O.C. Lison - Pramaggiore. Благодарение на дългия...
...RUM FAROL е традиционен дестилат на основата на меласа, отлежавал в бъчви Tawny ex-Porto.
На вид е с кехлибарен, леко меден цвят.
Носът е изненадан от сладък аромат на череша, плодовите и персистентни нотки напомнят на виното от Порто.
Вкусът разкрива димен и дървесен аромат, първоначално сух, след това нежно обгръщащ.
RUM FAROL е отличен ръчно изработен ром с универсален характер, идеален за...
...Това изискано вино има интензивен и плътен вкус с нотки на тъмни плодове и подправки. Произведено в Италия, MEDAINA Barolo DOCG е перфектният избор за любителите на виното, с 75 cl чисто удоволствие във всяка бутилка. Перфектно за комбиниране с месни ястия или зрели сирена.
...° етикетиране от всички страни - Нанасяне на печати за буркани - Подравняване на марки, лога, съществуващи етикети - Интеграция на разпределител и капсулен затварящ механизъм за сектора на виното и зехтина - Печат на партидни номера, срок на годност и други маркировки - Настройки за конусни и квадратни бутилки - Настройки за малки бутилки и буркани (миниатюри, единични дози) - Маси и събиращи чинии за етикетирани продукти Производство: около 1.000 броя/час.
...Описание
ВИНОТО НА ДЪЛБОЧИНИТЕ
Основана далеч през 1857 г., Bertani управлява над 200 хектара лозя, разположени в ключовите зони за винопроизводството в Венето: Валполичела, Валпантена, езерото Гарда и Сува. Следвайки особеностите на всяка територия, компанията успява да създаде вина с високо качество, характерни за всяка реколта; от изцяло местни сортове грозде произлиза това Amarone della...
...Департаментът за преструктуриране и помощ при криза в бизнеса, с Ангело Тициани, е подготвил удостоверение по чл. 57, ал. 4 от Кодекса за криза в бизнеса, свързано с предложението за споразумение за преструктуриране на дълговете на земеделско предприятие от Верона, работещо в сектора на виното.
Това удостоверено предложение предвижда цялостна продажба на предприятието на предприемач от сектора...
...последвана от ферментация в стоманени резервоари с използване на селектирани дрожди за около 10 дни при 24-26°C и мацерация върху ципите. Следва окончателното пресоване с меки преси и малолактична ферментация в стомана. Виното отлежава в френски и американски дъбови бъчви за 18 месеца.
...Групата Рицато Инокс ООД е лидер в производството на сферични вентили, клапи, филтри, спекли, съединители и аксесоари от неръждаема стомана за секторите на виното, фармацевтиката, храните и напитките, нефт и газ.
Предоставяме на склад и следните артикули:
- ФЛАНЦИ ОТ КОВАНА СТОМАНА, получени чрез процес на горещо или студено коване.
- ФЛАНЦИ МИКРОФУЗИЯ, получени чрез процес на микрофузия.
- ФЛАНЦИ ОТ АЛУМИНИЙ.
Фланците от неръждаема стомана са съединители, които позволяват свързването на тръби/инсталации чрез поставяне на 2 диска от стомана, закрепени помежду си с болтове.
... обяснение на различните етапи на производство и отлежаване на виното. В края на посещението ще последва дегустация на пет вина, придружени от проби на типични пиемонтски колбаси и сирена.
Цената варира в зависимост от избора на продукти и дегустирани вина.
За резервации и проверка на наличността ви молим, поне пет дни предварително, да пишете на morettivini@libero.it или да се обадите на 0173 90383 след 19:00, или да се свържете с нас на https://www.facebook.com/PoderiMoretti, за да ни посочите дата, час и брой хора.
...Ginox произвежда ежедневни фланци, които отговарят на различните стандарти (UNI, DIN, TUV, SAA) за фитинги в най-широкия смисъл на термина (заваръчни фитинги, резбови, Nandrin), съгласно индивидуални проектни заявки и стотици клиенти, разпространени в Италия и всички останали държави от ЕС, ангажирани в индустрията на виното, химическата и хранителната индустрия.
...C2 напълно изолиран многофункционален резервоар може да се използва и за тартарна стабилизация. Последната се използва като принцип за запазване на виното: стабилизация и намаляване на степента на разтворимост на калиевия битартрат, който, когато кристализира, се отстранява от виното чрез филтриране.
...Дълбоко рубинено червено вино с изразен тревист и подправен аромат. Силното и узряло тяло се усеща при първата глътка, омекотено от правилната киселинност и меките танини. Виното предлага кадифен и добре балансиран вкус, на небцето вкусът е интензивен, но сложен. Освобождава дълъг аромат и послевкус на тютюн, добре смесен с дървесни аромати.
...Витинио: 100% Негроамаро. Зона на производство: Саленто, между провинциите Бриндизи и Лече. Получен от ферментация в стомана на грозде Негроамаро, това е сухо и дълготрайно вино в вкуса.
В аромата се появяват нотки на червени плодове като касис, черен къпин, малина и вишна, както и балсамови нотки от средиземноморска растителност.
Благодарение на структурата на танините си, които не са твърде натрапчиви, виното предлага добра универсалност, съчетавайки се с узрели колбаси и сирена с умерена зрялост, основни ястия на основата на месо, както бели, така и червени меса, печени и на скара.
...Alò е ценен вино, получено от грозде Aleatico, изсушено на слънце в лозето. След естествена ферментация, виното се оставя да отлежава в малки дървени бъчви. Производството на този сладък винен сорт с късна реколта е ограничено до 500 бутилки годишно.
Виното е богато с много широк ароматен профил, от плодовия вкус на сушена слива до цветния на роза и подправковия на канела, представя се в...
...Цвят: интензивно рубинено червено.
Аромати: широк и устойчив с осезаема нотка на череша и ванилови нюанси.
Вкус: плътен, кръгъл с меки и балансирани танини.
Температура на сервиране: 16-18°C.
Съчетания: отличен за придружаване на печено червено месо, дивеч и зрели сирена.
Винарство: след отстраняване на гроздовите стъбла, мъстта остава в мацерация с ципите за 6-7 дни при температура 24-26°C. След завършване на малолактичната ферментация, част от виното отлежава в барици, а другата част в стомана.
Способност за стареене: 2 и повече години в зависимост от реколтата.
...Дори в областта на виното, дигиталното присъствие е от съществено значение. Клиентът постоянно търси нови продукти онлайн и да го уловите в това търсене с уебсайт на високо ниво, оптимизиран за всички устройства и с онлайн магазин, представлява голяма помощ за увеличаване на видимостта на вашата компания, за придобиване на потенциални клиенти и увеличаване на продажбите. Затова създаваме уебсайтове с онлайн магазини и разработваме комуникационни стратегии, за да подкрепим винопроизводителите в постигането на тези цели.
... в малки касетки от 12 кг и гроздето се изпраща незабавно в избата за преработка, което предотвратява нежелани ферментации по време на транспортиране и особено влияе на консистенцията на гроздовете и зърната при пристигането им в избата. В нашите изби можем да намерим най-модерното оборудване, като това на Defranceschi, а за отлежаването на виното използваме както френски дъбови бъчви на Saury, с безупречно качество, така и на италианската компания Garbellotto, която се е доказала като отлична на пазара.
...от лозето до избата. Производството на вино, което последователно и разпознаваемо поддържаме година след година, произлиза от терените, представляващи територията на Асти. Стремим се да използваме колкото се може повече ръчен подход по време на процеса на винопроизводство, позволявайки на виното да премине през серия от естествени процеси с минимално вмешателство. Затова разчитаме на екип от...
... предоставя моите знания в областта на гастрономията, за да направя всяко ваше събитие незабравимо! Нуждаете се от сомелиер за вашия ресторант или за вашето събитие? Търсите ли опитен консултант по гастрономия, който да съчетае най-добре вашето меню с най-подходящите вина? Предлагам както услуги на място, в цяла Италия, така и консултации дистанционно! УСЛУГИ актуализация на винената карта в зависимост от предложеното меню; сомелиерска услуга за вашия ресторант или по време на вашето събитие; консултация, също така чрез имейл или телефон, за всичко, свързано с света на виното и ресторантьорството.
... панорамата на традиционната италианска кухня, устойчива, фюжън, преработена, лесно смилаема, с особено внимание към стойностите на територията на виното и гастрономията. Ресторантът има дълбоки корени в миналото, които позволиха растежа на един буен ствол, оформил се през повече от 30 години опит в света на ресторантьорството. Това обаче не ни пречи да проектираме нашите клони към иновативна кухня...
... Là di Moret има история от над сто години: истинска отправна точка в провинция Удине. На ваше разположение е Fogolar, многократно награждаван ресторант, в който можете да прекарате специални моменти, посветени на културата на храната и виното, и Insolito Moret, американски бар и ресторант, където можете да се насладите на изискани коктейли, придружени от вкусни фингерфууд. Цялата услуга е основана на перфектната комбинация от компетентност, опит, страст и иновации: идеалният избор за вашата ваканция или бизнес ангажименти в Фриули.
Имението се намира на територията на Циро, на същите хълмове, които в миналото видяха как гърците трансформират виното от прост хранителен продукт в стока за размяна и култ. Имението обхваща площ от около 500 хектара, от които 100 хектара са засадени с лозови насаждения с специализирано отглеждане, 50 хектара са стари маслинови дървета, 100 хектара са заети с полски култури, а останалата част е...
... между земята и виното. Историкът Джовани Антонио Печи, в началото на XVIII век, в доклад за Великото херцогство Тоскана, описва местоположението на днешната изба така: "на хълм с лесен достъп, целият засаден с лози и маслини, се намира малкият замък". През 1902 г. Абадия Арденга получава първата важна награда за вината за хранене, отлежали повече от година, посветена на компаниите, които вече изнасят извън Италия. Днешната компания се обновява през 1934 г. с актуализация на своя Статут.
... флагман. Виното е нашето основно приложение и продаваме по целия свят, особено в Европа и Калифорния. Голямото предимство на BARED е вниманието, което отделяме на крайния клиент, разработвайки решения, които отговарят директно на неговите нужди. Италианското качество на производството прави това възможно. В продължение на много години BARED предлага и услуга за наем на оборудване, както и мобилна филтрационна услуга, за да позволи на винопроизводителите да се запознаят с предимствата на тези нови технологии.
Ние сме италианска компания, която произвежда висококачествени дъна от въглеродна стомана, неръждаема стомана и други материали от над 30 години. Нашите продукти се използват основно в областта на котлостроенето, както и в сектора на виното и млечните продукти, в химическата и нефтохимическата индустрия. Произвеждаме дъна от различни типове и размери по проект на клиента. За специфични изисквания...
... територия в света, наградена от ЮНЕСКО с признанието "Наследство на човечеството". На нашите хълмове, между горите, които се редуват с лозята, растат най-ценните трюфели в света. Ние селектираме най-добрите, избирайки - както при виното - между най-престижните кру, търгувайки само с продукти от изключително качество. Веригата на Alba Tartufi е много кратка: ние ги събираме и селектираме, ти ни...
Фирмата Agricola Vasari, разположена на хълмовете на художествения град Санта Лучия дел Мела, в провинция Месина (300 м надморска височина), е производствена реалност, съществуваща от над 400 години: сертифицирана биологична компания от 1990 г., която първа в провинция Месина, преди повече от 40 години, откри отново виното, предпочитано от император Юлий Цезар, „Мамертинo“; нишово вино, типично...
... амбициозен проект - да се произведе вино, което да може да стане велико с времето. Вино, направено от грозде, изложено на големи екологични стресове на тази земя, вятър и зимен студ, екстремна суша през лятото. Вино, произведено на уникално място, с екстремни терени, склонове, гори и потоци, които слизат от планината. Начин на работа, различен от обичайния, оставяйки на виното своето време, в ритъма на сезоните, в търсене на абсолютното качество, винаги... с много страст.
Създадена от идеята на двама енолози, които от десетилетия се движат в света на технологичните помощници и биотехнологиите, приложими към виното и храните, Alea Evolution се представя като нова и динамична реалност, предлагаща помощници, добавки и биотехнологии за хранителни и винени цели. Alea Evolution иска да постави целия опит и професионализма на своя екип на разположение на своите клиенти...